میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان با همکاری فرهنگسرای بینالملل وابسته به شهرداری تهران و دفتر جنبش امل در تهران به مناسبت چهل و دومین سالروز ربوده شدن امام موسی صدر و همراهانش، وبیناری با عنوان «خاطراتی از امام وطن و انسان» با حضور حورا صدر، دختر ایشان و جمعی از فرهیختگان و شخصیتهای مذهبی لبنان برگزار کرد.
عباس خامه یار، رایزن فرهنگی کشورمان با یاد آوری جایگاه امام موسی صدر در میان طرفداران ادیان، مذاهب و طوایف مختلف گفت: تمام مردم به رغم وجود اختلافات قومی و گرایشهای مذهبی و دینی و حتی سیاسی، امام موسی را دوست داشتند و او فراتر از محدوده زمانی و مکانی بود، وی از جمله افراد نادری بود که شایسته الگو قرار گرفتن از سوی جهانیان بوده و سیرهاش فراموش نخواهد شد.
وی در ادامه افزود: سیره امام موسی بر دل و جان ملت لبنان و ملتهای منطقه بیش از گذشته در حال تأثیر گذاری است. به لطف اخلاق والا، توانست جایگاه مردمی گستردهای به دست آورد و همین امر باعث شد تا رهبران معنوی مسیحیت و اسلام و عموم مردمی که از نزدیک او را میشناختند، دور او جمع شوند.
خامه یار اظهار داشت: امام موسی هر کجا که قدم میگذاشت، معیارش، لطف و محبت به فقرا و مستضعفان بود. ایشان در برپایی و شکوفایی منابر امام حسین(ع) در منطقه جبل عامل، تأسیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان و راهاندازی جنبش مقاومت بر ضد اشغالگران در جنوب و منطقه پیش قدم بود.
رایزن فرهنگی کشورمان با بیان این نکته که صفات امام موسی صدر باعث شد که عملا به یک پرچمدار وحدت ملی در لبنان تبدیل شود، افزود: لبنان که به صورتی زیبا تعددگرایی را در خود دارد، با وجود امام موسی صدر، رهبر همزیستی، شاهد محبت و الفت میان مردمش در مناطق مختلف و ادیان و فرقههای مختلف بود. اما مسئله همیشگی او مبارزه بیملاحظه با رژیم صهیونیستی بود.
وی در پایان به کلام رهبر معظم انقلاب درباره گرامیداشت شخصیت امام موسی صدر اشاره کرد که گرامیداشت علامه سید موسی صدر را عملی ستوده دانستند و خالی بودن عرصه لبنان از حضور شخصیت ارزشمندی مانند او را خسارتی بزرگ میدانند.
در ادامه آیتالله دولابی، عضو مجلس خبرگان رهبری به بیان ویژگیهای این شخصیت ارزشمند پرداخته و افزود: امام صدر از خشونت دوری میجست و خواستار نظامی در لبنان با حضور متنوع تمام طوایف و به صورت همهجانبه با حفظ وحدت ملی و همزیستی بود. وی براین باور بود که هر اقدامی خارج از این دیدگاه در جهت منافع صهیونیستها قرار خواهد گرفت، لذا مهمترین مصلحت را در وحدت این امت در برابر دشمن مشترک میدانست و همیشه به دوری جستن از منازعه و فتنههای داخلی، گذشت و برقراری ارتباط و حل مشکلات بین لبنانیها از طریق گفتگو، تأکید داشت.
عضو خبرگان رهبری در ادامه به معرفی خدمات اجتماعی، فرهنگی و فکری امام موسی از تأسیس جنبش محرومین تا آموزش نظامی جوانان جهت دفاع از سرزمینشان پرداخت و سپس به مسئله فلسطین اشاره کرد که از نگاه وی مسئله فلسطین مهمترین جایگاه در میان دیگر مسائل را به خود اختصاص میداد.
آیت الله دولابی امام موسی صدر را شخصیتی اسلامی، متمدن و انعطاف پذیر در برابر تمام انسانها دانست و شخصیتی شیعی و دارای رسالتی انعطاف پذیر نسبت به واقعیت موجود اسلامی معرفی کرد.
وی در پایان ربوده شدن این شخصیت را نتیجه تبانی و توطئهای منطقهای و بینالمللی به خاطر مواضع برحق و ضد استعماری وی دانست و گفت: امام موسی قدرت و نفوذی که در لبنان و در تمام منطقه عربی به دست آورده بود، مراکز قدرت و فئودالهای سیاسی را به وحشت انداخته بود و او را تهدیدی برای وجود خود و مانعی بزرگ در برابر تحقق منافع و اجرای طرحها و توطئههای خویش و به ویژه اسرائیل در لبنان و منطقه میدیدند. جنبش مبارزاتی امام موسی صدر پیشرفت کرد و به اوج خود رسید، و همین امر عامل توطئه منطقهای و دور کردن وی از فضای لبنان بود.
در ادامه کاردینال «عصام یوحنا درویش» سراسقف روم کاتولیک در مناطق فرزل، زحله و بقاع، ضمن یادآوری تأثیرات فکری، معنوی، تربیتی و سیاسی حضور امام موسی صدر در لبنان به اولین دیدارش با ایشان اشاره کرد و گفت: او انسان بزرگی بود که حساسیتهای دینی و طایفهای را پشت سر گذاشته و خود را در جهت خدمت به انسانها وقف کرده و رابطه خوبی با تمام گروهها و مردم لبنان ایجاد کرده بود.
وی در ادامه امام موسی صدر را پرچمدار خدمت به محرومان، یتیمان و نیازمندان معرفی کرد و ویژگیهای مهم این شخصیت را اطلاع گسترده از وضعیت موجود آن زمان، آگاهی از علوم روز مانند پزشکی، ریاضیات، و آشنایی با زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی و فرانسوی، و اشراف وی به علوم دینی و فقهی و نیز حقوق، سیاست و فن خطابه، دانست و همین امر باعث تأثیرگذاری و موفقیت وی در تمام نشستها، دیدارها، مقالات و سخنرانیهایش بود.
کاردینال عصام درویش یکی از مهمترین اقدامات امام موسی صدر را تأسیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان دانست و او را امتی جمع شده در یک شخصیت واحد معرفی کرد که مشکلات کل مردم لبنان و به ویژه محرومین را بدون هرگونه استثنایی با خود حمل میکرد و در پی ایجاد همزیستی میان تمام طرفهای مختلف لبنانی بود.
وی در پایان از دولت لبنان خواست تا از مکتب امام موسی صدر بهره بجویند و اندیشههای وی را برای نسلهای بعدی منتشر کنند و در مدارس به دانش آموزان آموزش دهند.
حجت الاسلام «محمد حسن اختری» رئیس مؤسسه بینالمللی عاشورا طی سخنانی در این وبینار، امام موسی صدر را پرچمدار اندیشه و فکر برتر نسبت به دیگر شخصیتهای دینی و سیاسی در دنیا معرفی کرد و حمایت ایشان از انقلاب اسلامی را یکی دیگر از خصوصیات این شخصیت دانست.
حجت الاسلام اختری در ادامه افزود: ایشان بین طوایف و گروهها و احزاب تفاوتی قائل نبود و در ادامه جنبش امل را تأسیس کرد و از مسئله فلسطین حمایت میکرد و از اختلافات موجود بین کشورهای اسلامی و سران آن کشورها رنج میبرد.
رئیس مؤسسه بینالمللی عاشورا در پایان به توطئههای دشمنان در از بین بردن تلاشها و در نهایت حذف فیزیکی ایشان اشاره کرد و گفت: بعضیها سعی میکردند سید موسی را از صحنه خارج و دور کنند، آنها با توطئه آمریکا و اسرائیل کار میکردند و سرانجام با دست جنایتکاران حاکم بر لیبی، این اتفاق ناگوار افتاد.
«قبَلان قبلان»، عضو شورای ریاست جنبش امل، از امام موسی صدر به عنوان پدیدهای استثنایی در دوران معاصر یاد کرد و گفت: او پرچمداری در تمام ابعاد سیاسی، دینی، اجتماعی، ملی، وحدت اسلامی و همزیستی میان ادیان و مذاهب به شمار میرفت و پیش از وی کسی چنین ابعاد همه جانبه را یکجا در خود جمع نکرده است.
عضو شورای ریاست جنبش امل، عدالت محور بودن رفتار امام موسی صدر را الگویی برای تمام لبنانیها معرفی کرد و گفت: امام موسی صدر همیشه به مسئولان لبنانی میگفت: پیش از آن که در زبالهدان تاریخ قرار بگیرید، به عدالت رفتار کنید.
قبلان قبلان، در ادامه به بیان مسئله فلسطین و اهمیت آن نزد امام موسی صدر پرداخت و گفت: او همیشه نسبت به خطر صهیونیسم گوشزد میکرد و میگفت: ما در آینده در برابر یک جنگ بزرگ با صهیونیستها قرار خواهیم گرفت و باید به خاطر دفاع از سرزمین خود تا پای جان بایستیم، لذا مقاومت را در لبنان تأسیس کرد و اسرائیل را دشمن اصلی لبنان و منطقه معرفی کرده و آن را به عنوان شر مطلق توصیف کرد و تعامل با آن را حرام دانست.
وی در پایان گفت: ما همچنان نیازمند اندیشههای امام موسی صدر و فریادهایش بر سر مسئولان لبنانی در شرایط محاصره اقتصادی و سیاسی هستیم و به عنوان فرزندان امام موسی صدر تا آخر در مسیر مقاومت تا شکست کامل دشمن گام بر خواهیم برداشت.
در ادامه این وبینار «محمود القماطی» وزیر پیشین لبنان، طی سخنانی ،امام موسی صدر را اندیشمندی انقلابی دانست که به کار دینی روحیهای انقلابی بخشید و با حضورش در کلیسا و میان طوایف دیگر، نگاه دیگران را نسبت به اسلام تصحیح کرد.
محمود القماطی با اشاره به همراهی خویش با مصطفی چمران در دوران تأسیس جنبش امل و برگزاری دورههای آموزش نظامی جهت مقابله با صهیونیستها گفت: امام موسی صدر به عنوان یک قهرمان در میان تمام طرفدارانش شناخته شده بود و حتی گروههای فلسطینی نیز از او در کنار یاسر عرفات به عنوان یک قهرمان یاد میکردند. او تلاش کرد تا روابط سوریه با گروههای مقاومت فلسطینی را بهبود ببخشد و حتی تهمتهایی را به ایشان زدند تا وی را از این کار منع کنند اما در نهایت مسئله اول او، مسئله فلسطین و کمک به مقاومت فلسطین و مقابله با دشمن صهیونیستی بود.
عضو دفتر سیاسی حزب الله، علت ناپدید شدن امام موسی صدر را وجود تصویر منفی انتشار یافته از سوی دشمنان درباره ایشان و حمایتهای بی دریغش از مقاومت فلسطین، احزاب داخلی و جنبش ملی لبنان دانست.
وی در پایان به تأسیس مقاومت ملی توسط ایشان که بعدها به مقاومت اسلامی تبدیل شد اشاره کرد و گفت: ایشان از هر تلاشی جهت کاستن درد و رنج مردم لبنان فروگذار نکرد و با تمام وجود به دین، سرزمین و جامعه خدمت کرد.
در پایان شیخ «خضر الکبش» رئیس جریان «الارتقاء» و پدر شهید محمد الکبش، شخصیت امام صدر را شخصیتی فراملی و منطقهای بر شمرد و گفت: امام موسی صدر شخصیتی فراطایفهای و مذهبی بود و در برابر تجاوزهای صهیونیستها به مسجد اهل تسنن در «کفرشوبا» در کنار آنها ایستاد و از نخستین افرادی بود که از برادران مسیحی در «دیر الاحمر» و «القاع» دفاع کرد. ایشان امام همین مقاومتی است که هم اکنون در لبنان و منطقه به برکت خون شهدایش به ثمر نشسته، همان مقاومتی که هستههای اولیهاش توسط وی ایجاد شد.
شیخ خضر الکبش در ادامه افزود: سید موسی صدر حتی یک لحظه نیز از مقابله با قدرت سیاسی فاسد تردید به خود راه نداد. وی بر این باور بود که تنها راه نجات و رهایی لبنان، وحدت ملی این کشور است و براین باور بود که لبنان باید رابطهای برادرانه با سوریه داشته باشد چرا که بسیاری در تلاش هستند که لبنان را از محیط عربیاش دور کنند تا وابسته به خارجیها و آمریکاییها شود تا در نهایت به رژیم صهیونیستی غاصب و اشغالگر خدمت کند.
رئیس جریان «الارتقاء» در پایان یاد آور شد که ما همچنان مدافع لبنان و مدافع فلسطین که مسئله اول ما و هدف ماست خواهیم ماند و روزی خواهد رسید که انشاءالله وارد مسجد الاقصی خواهیم شد و نماز بجا خواهیم آورد.
منبع : خبرگزاری مهر
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی