میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، سی و هشتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با موضوع "همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک با تمرکز بر مسئله فلسطین"صبح امروز پنجشنبه و از دقایقی قبل در سالن اجلاس سران آغاز به کار کرد. از مهمترین برنامههای افتتاحیه کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی سخنرانی دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران است. لازم به ذکر است، سی و هشتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی از تاریخ بیست و نهم لغایت سی و یکم شهریورماه سال ۱۴۰۳ در تهران برگزار میشود.
در ابتدای این مراسم و پس از نواختن سرود جمهوری اسلامی ایران و قرائت قرآن مجید، حجت الاسلام شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ضمن تبریک اعیاد سعید ولادت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهوسلم و ولادت امام جعفر صادق علیه السلام و خوشامد به حاضران در این کنفرانس بین المللی گفت: سی و هشتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با موضوع "همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک با تأکید بر مسئله فلسطین" به هدف پیگیری دیپلماسی تقریب و گفتمان امت واحده، برای تأسیس اتحادیه کشورهای اسلامی آغاز میگردد.
شهریاری ادامه داد: امنیت جهانی در گرو پیشگیری از زیادهخواهی و منفعتطلبی مستکبران عالم است. کشورهای اسلامی منطقه و همسایگان ما بدانند که اهداف توسعه پایدار نیازمند امنیت جهانی و منطقهای است و این امر بدون همکاریهای اسلامی برای دستیابی به این ارزش مشترک امکانپذیر نیست. ما میتوانیم با همکاریهای منطقهای از جنایات جنگی که در غزه واقع شد و در کرانه باختری و فلسطین اشغالی و لبنان در حال وقوع است، پیشگیری کنیم و توقف این جنایات را در میدان عمل رقم بزنیم. تأمین امنیت منطقه در گرو وحدت عملی کشورهای اسلامی در مقابله با رژیم غاصب و در تأمین امنیت برای مردم فلسطین است. ایجاد تمدن نوین اسلامی در گرو تأمین امنیت منطقه با استفاده از عقلانیت حاکمان کشورهای غرب آسیاست.
پزشکیان: دشمن تفرقه و دشمنی را بین ما دامن زده است
سخنران ویژه سی و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران بود.
دکتر پزشکیان ضمن تبریک فرارسیدن سالروز میلاد نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص)، با بیان اینکه تقویت وحدت و انسجام، شعار محوری و اصلی وی در دوران انتخابات ریاست جمهوری بود، تصریح کرد: وحدت و انسجام قدرت ما در کشورهای اسلامی و در میان کشورهای اسلامی را افزایش میدهد.
رئیس جمهور با اشاره به رویه عمل حضرت محمد (ص) در بدو ورود به مدینه و پس از فتح مکه در ایجاد برادری میان مسلمانان، افزود: اگر ما خود را پیرو پیامبر اسلام میدانیم، باید ببینیم که عمل ما نیز همین ادعا را گواهی میکند؟ امروز کشورهای اروپایی که با هم جنگهای بزرگ و شدید داشتند، اختلافات را کنار گذاشته، مرزها را کمرنگ کرده، پولها را واحد و امکان تردد آسان میان کشورهای یکدیگر را برای شهروندانشان فراهم کردهاند، آن وقت ما هنوز درگیر دعوا و اختلاف با یکدیگر هستیم، آیا این مسلمانی است؟
دکتر پزشکیان تاکید کرد: گفتن این حرف ساده است و وقتی اقوام با هم دعوا دارند، فردی بیاید بگوید آن را کنار بگذارید و با هم برادر شوید، خیلی سخت است، اما آنها با هم برادر شدند؛ پیامبر در قلوب آنها الفت ایجاد کرد؛ پیامبر بعد از هشت سال که به مکه رفت و دشمنان تسلیم شدند، پیامبر سخنرانی و اعلام کردند مسلمانان با هم برادرند؛ نگفتند مؤمنان، گفتند مسلمانان با هم برادرند؛ مسلمان با مسلمان برادر است و همه در مقابل دشمنان یک دست هستند.
رئیس جمهور با قرائت آیاتی از قرآن کریم تصریح کرد: پیامبر (ص) گفتند انصار و مهاجرین را مسلمان میدانستند و آنان را برادر یکدیگر خطاب کردند. مسلمان با مسلمان برادر است. ایشان نگفت مؤمن با مؤمن برادر است بلکه گفت مسلمان با مسلمان برادر است. آیا ما به عنوان مسلمان چه در کشور خودمان و چه بین کشورهای مسلمان اینطور هستیم؟ اروپاییها که مسلمان هم نیستند دیوارها و مرزهایشان را برداشتهاند، اما آیا ما مسلمانان اختلافات و دشمنیها را کنار گذاشتهایم؟
دکتر پزشکیان تاکید کرد: دشمن تفرقه و دشمنی را بین ما دامن زده است. وحدت مسلمانان بالاترین وصیت پیامبر اسلام (ص) است. مسلمانان نماز میخوانند و روزه میگیرند اما با هم دعوا هم میکنند. کتاب و قبله و پیامبر (ص) ما مسلمانان یکی است. خدا گفته پیامبر (ص) گفته یا کتاب گفته اختلاف کنیم؟ اختلاف یعنی عدم چنگ زدن به هدایت الهی. خداوند پروردگار همه ما مسلمانان است. ما در نماز راه مستقیم میخواهیم اما با هم دعوا میکنیم. آن وقت اسرائیلیها با چند میلیون جمعیت همه جا را بمباران میکند و ما چون وحدت اسلامی نداریم و زبان و نگاه مشترک نداریم، فقط نگاه میکنیم.
رئیس جمهور با اشاره به سفرش به کشور عراق گفت: در عراق به برادرانمان گفتم چرا نباید مسلمانان افغانستان و پاکستان و ترکمنستان راحت بتوانند سوار قطار شوند و به نجف و کربلا و مکه و استانبول و سایر کشورهای اسلامی سفر کنند؟ ما مسلمانان در زبان میگوئیم با هم برادریم اما در عمل با یکدیگر اختلاف داریم. اگر با هم در عمل برادر شویم هیچ قدرتی نمیتواند به ما آسیب بزند و ما را زمین بزند. الله اکبر یعنی خدای ما بالاتر و بزرگتر است و عزت برای مسلمانان است. این باید در عمل خودش را نشان دهد. امیدوارم جمع شما یک دستورالعمل و یک پیام را به کشورهایتان ببرید.
پزشکیان اظهار کرد: جنگ با یکدیگر لبه آتش است و خدا ما را نجات دهد و ما باید از لبه آتش کنار بکشیم. خدا کمک کند هم در جوامع خودمان و هم بین سرزمینهای مسلمانان دست در دست یکدیگر دهیم و متجاوزان را از سرزمین خودمان بیرون کنیم.
وی ادامه داد: اگر ایمان بیاوریم ما برتریم زیرا عزت برای مسلمانان است و راه ما بالاتر است، لذا باید بتوانیم برای کشورهای اسلامی یک نسخه و یک دستورالعمل و یک پیام را ببریم، نه آنکه تفرقه و اختلاف را در جوامع خود پخش کنیم و با یکدیگر دعوا کنیم.
مفتی یمن: اینکه اسرائیل به راحتی دست به نسل کشی میزند اختلاف مسلمانان است
دیگر سخنران مراسم افتتاحیه شیخ شمسالدین شرفالدین، مفتی یمن با ابلاغ سلام عبدالملک الحوثی، برای این کنفرانس آرزوی موفقیت کرد.
وی برگزاری کنفرانس وحدت را یکی از مهمترین اقدامات در راستای ایجاد وحدت خواند و تصریح کرد: خداوند به ما دستور داده که به ریسمان الهی چنگ بزنیم و متفرق نشویم.
شیخ شرف الدین با بیان این که همه میتوانیم از اختلافات دوری کرده و به دستورات الهی گوش بدهیم، خاطرنشان کرد که برادران ما امروز در غزه و کرانه باختری هدف نسلکشی قرار گرفته و آمریکا و اسرائیل به راحتی دست به این کشتارها میزنند که علت اصلی آن اختلاف میان مسلمانان است.
وی با تاکید بر لزوم یاری مردم فلسطین، اظهار داشت که پیامبر اسلام (ص) مسلمانان را برادر یکدیگر خوانده و فرموده است که هرکه فریاد کمکخواهی مسلمانی را بشنود و به یاری او نشتابد، مسلمان نیست. دشمن ما هیچ تفاوتی میان شیعه و سنی قائل نیست؛ هم برادران اهل سنت ما در غزه و هم شیعیان در لبنان و هر کسی که بخواهددر برابر اهداف توسعهطلبانه او بایستد را هدف قرار میدهد.خداوند اگر بخواهد ملت فلسطین را پیروز خواهد کرد اما میخواهد ما را مورد آزمایش قرار دهد.
شیخ شرفالدین با اشاره به صدور فتواهایی در یمن، سوریه، عراق و … برای یاری ملت فلسطین از حکومتهای عربی خواست سکوت خود را شکسته و برای برخورد با این رژیم اقدامی انجام دهند و به دنبال عادیسازی روابط نباشند.
مفتی اهل سنت عراق: مجاهدت محور مقاومت در تاریخ ثبت خواهد شد
شیخ مهدی الصمیدعی، مفتی اهل سنت عراق و عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، صبح پنجشنبه ۲۹ شهریورماه در مراسم افتتاحیه سی و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه مردم در برابر ظلم دو دسته هستند، خاطرنشان کرد: برخی مردم اهل بیعت و سازش هستند و برخی دیگر با مال و جان خود در برابر ظلم میایستند. اما بر اساس فرموده خداوند متعال در قرآن کریم، کسانی که در راه خدا میجنگند، با کسانی که در خانه نشسته اند، برابر نیستند.
وی افزود: برخی افراد و نهادها دارای روحیه انتقام و دشمنی و فتنه با مسلمانان هستند اما اگر به درستی بنگریم، نمیتوانیم از حقوق خود و حقوق مسلمانان چشم پوشی کنیم و اجازه دهیم آنها حقوق مسلمانان را پایمال کنند.
الصمیدعی در ادامه با اشاره به اینکه برخی افراد در مسئله توحید تشکیک ایجاد میکنند و باعث تفرقه امت اسلام میشوند، اظهار کرد: امت اسلامی که دو میلیارد نفر در کل جهان را تشکیل میدهند در بسیاری از کشورها به استضعاف کشیده شده اند و امروز در امت اسلامی برخی افراد نسبت به ظلم ظالمان عقب مینشینند اما برخی نیز با مسلمانان همکاری میکنند.
وی تأکید کرد: از این رو واجب میدانیم که بنا بر کلمه «لا اله الا الله» و کلمه توحید از آرمان فلسطین که محور حقیقی برای مسلمانان است حمایت کنیم و به این نیندیشیم که تعداد دشمنان از ما بیشتر بوده و آنها قویتر هستند بلکه خدا از همه قدرتمندتر است.
امروز برخی کشورها که محور مقاومت را تشکیل میدهند مانند مسلمانان فلسطین، لبنان، یمن، ایران، عراق، افغانستان و پاکستان به نحوی از آرمان فلسطین حمایت میکنند و حتی برخی کشورها رؤسای خود را به این حمایت تشویق میکنند که این کار را نسلهای آینده هم خواهند نوشت و در تاریخ ثبت خواهد شد.
منبع : خبرگزاری مهر
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی