میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در اولین وبینار سیوهشتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با اشاره به سه ارزش مشترک که مبنای انسانی دارد، یعنی کرامت انسانی، عدالت انسانی و امنیت جامعه انسانی، اظهار کرد: امروز جهان بیش از هر چیز نیازمند توجه به کرامت انسانی است؛ کرامتی که هویت انسان را تشکیل داده است، بخشی از وجود انسانهاست و خداوند آن را به انسان عطا کرده است، این نشان میدهد ما در زندگی خود دارای حقوقی هستیم که برگرفته از این کرامت انسانی است؛ حقوقی مثل حق حیات و زیستن، حق آب و غذا، سکنی گزیدن، شغل اختیار کردن، آزادیهای مدنی و … همه این حقوق، ناشی از عزت و کرامتی است که خداوند متعال به صورت خاص به انسان اعطا کرده است.
وی ادامه داد: این کرامت، اختصاص به یک جامعه، یک مذهب و یا یک دین ندارد، بلکه تمام بنی بشر را شامل میشود. عقلانیت از مختصات این کرامت است؛ عقلانیتی که باعث میشود انسان رفتارهای خود را مبتنی بر اخلاق و امور نیکو قرار دهد. این اخلاق نیکو که انسان میتواند در زندگی خود به منصه ظهور برساند، به دو ویژگی دیگر یعنی عدالت انسانی و امنیت جامعه سرایت میکند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی ما در جامعه انسانی زندگی میکنیم، باید به همدیگر احترام بگذاریم، به یکدیگر توهین نکنیم، تفرقه ایجاد نکنیم و موجبات قتل و غارت و ترور و فحاشی و توهین و بدگویی و بدنامی را برای همدیگر ایجاد نکنیم، چون انسان، کرامت و عزت دارد.
شهریاری یادآور شد: دو ارزش عدالت در جوامع اسلامی و امنیت اجتماعی، یکی بسترساز و یکی انسانساز است. وقتی امنیت برقرار باشد، بستری برای دیگر ارزشها فراهم میشود و اگر امنیت برقرار نباشد، جامعه انسانی دچار چالش و سردرگمی میشود و زمینه برای گسترش و رشد بقیه ارزشها از بین میرود، بنابراین ما حتماً باید امنیت جوامع انسانی را به عنوان یک ارزش مشترک در همه جوامع برای دستیابی به صلح و همزیستی مسالمتآمیز در نظر داشته باشیم.
وی افزود: بعد از به وجود آمدن ارزش امنیت اجتماعی به ارزش عدالت انسانی میرسیم، عدالتی که برگرفته از دستور الهی است و باید مدیریت خود را بر مبنای عدالت قرار دهیم و هیچ ظلمی به هیچکس نباید صورت گیرد. گستردهترین ارزشی که انسانها میتوانند در جوامع خود پیاده کنند، عدالت است. به این معنا که حق کسی را ضایع نکنیم و حقوق از دست رفته دیگران را استیفا کرده و اجازه ندهیم فاصله بین فقیر و غنی زیاد باشد، اقتصاد جهانی را به سمتی سوق دهیم که از فقر و گرسنگی بکاهد. ظلم، بزرگترین شری است که میتواند در جامعه انسانی سرایت پیدا کند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ابراز کرد: در راستای توجه به سه ارزش فوق در کنفرانس سی و هشتم بر مسئله فلسطین تأکید کردهایم. رژیم صهیونیستی امسال بیش از ۴۰ هزار نفر انسان بیگناه و غیرنظامی را به شهادت رسانده که بیش از نیمی از آنان، زنان و کودکان و سالخوردگان هستند، هزاران نفر هم زخمی و مفقود شدهاند، اما متأسفانه هیچ فعالیت اثربخشی از جانب جهان اسلام، شورای امنیت و بسیاری از کشورها صورت نمیگیرد و این قضیه، کرامت انسانی را مخدوش کرده است. امیدواریم هرچه سریعتر صلح و امنیت به سرزمینهای اشغالی برگردد و زمینه حفاظت از کرامت انسانی که مهمترین آن حق حیات و عقلانیت بشر است، فراهم شود.
شهریاری ادامه داد: ما بر حرمت انسان تأکید میکنیم و اصرار داریم جهانیان در این حرمتی که از جانب خداوند به انسان داده شده است، مشارکت کنند. امروز کرامت انسانی در سطح گسترده و بیسابقهای مخدوش شده است و این بسیار نگران کننده است، در سال گذشته نسبت به دو ارزش دیگر یعنی عدالت انسانی و امنیت انسانی کمتوجهی شده است و برخی کشورها با ظلم منطقهای، موجبات آوارگی بیش از دو میلیون انسان را فراهم آوردهاند.
وی بیان کرد: بسیار نگران کننده است که بعد از جنگ جهانی دوم، ظلمی که به بشر شده است، طلیعه آن را بار دیگر مشاهده میکنیم و متأسفانه قدرتهای استکباری منطقه با حمایت از رژیم غاصب صهیونیستی به گستردهترشدن آتش این جنگ کمک میکنند. امروز همه کشورهای اسلامی باید دست به دست هم دهند و علاوه بر صدور بیانیهها در صحنه عمل حاضر شوند و موجبات اجرای عدالت را در سرزمینهای اشغالی فراهم کنند تا مردم فلسطین با ادیان و مذاهب مختلف با صلح و سازش در کنار هم زندگی کنند و این ممکن نیست، مگر اینکه آمریکا و حامیان آن از پشتیبانی رژیم صهیونیستی دست بردارند و اجازه دهند مردم فلسطین حق خود را استیفا کنند و با بازگشت فلسطینیهای اصیل، بار دیگر شاهد برگزاری همهپرسی فراگیر در فلسطین باشیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: ظلم بزرگی که طی هفتاد سال اخیر علیه فلسطینیان شده است، موجب شکلگیری طوفان الأقصی شد. امیدواریم همه کشورهای عربی اسلامی به ایجاد امنیت در سرزمینهای اشغالی و نابودی رژیم صهیونیستی که جز ترور، کشتن و ویرانی ممالک اسلامی هدف دیگری ندارد، کمک کنند. رژیم صهیونیستی به دنبال گسترش منطقهای هویت خود است و حتی زمانی که از صلح سخن میگوید، در صدد اشغالگری و شرارت بیشتر در منطقه است.
شهریاری اذعان کرد: رژیم صهیونیستی این ظرفیت را از خود نشان داده است که مرتکب جنایت جنگی شود. امیدواریم سازمانهای بینالمللی که در محکومیت جنایت جنگی مسئول هستند، به خوبی به مسئولیت خود عمل کرده و سران این رژیم غاصب را محکوم و از جنایت بیشتر پیشگیری کنند. آمریکا و حامیان آن، این ظرفیت را از خود نشان دادهاند که جنگافروزان حرفهای و حامیان جدی جنایات جنگی رژیم صهیونیستی هستند که امیدوارم دست از این رویه ظالمانه که میتواند منجر به یک صحنه ضد امنیتی منطقهای و جهانی شود، بردارند.
وی افزود: در جنگ غزه سه ارزش انسانی ذکر شده مخدوش شده است؛ در عین حال معتقد هستیم که رژیم صهیونیستی از نظر نظامی در صحنه و میدان شکست خورده است، از نظر سیاسی دچار شکاف جدی در درون دولت خود شده و از نظر اجتماعی مردم با به میدان آمدن در خیابانها و برگزاری تظاهرات، مخالفت خودشان را با سیاستهای دولت غاصب نشان دادهاند، از نظر فرهنگی رشد جامعه اسرائیلی متوقف شده است و از نظر اقتصادی سرمایهگذاری متوقف شده است و از نظر حمایتی نیز در سطح گستردهای حمایتهای خود را از دست داده است و این به معنای شکست نهایی این رژیم در جنگ غزه است. این شکست با ترور شخصیتهای مهم نظامی و سیاسی متوقف نمیشود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: این رژیم دست از شرارتهای خود برنخواهد داشت، مگر اینکه مقاومت ادامه پیدا کند. از همین رو است که جمهوری اسلامی ایران با حمایت از محور مقاومت تلاش میکند جنایتهای این رژیم را متوقف کند. البته امروز آگاهی نخبگانی در سطح جهان اتفاق افتاده و مشاهده میکنیم تمام علمای فرهیخته اعم از شیعه و سنی به این نتیجه رسیدهاند که علیه ظلم رژیم صهیونیستی به میدان بیایند و بیداری اسلامی و شناخت دشمنان انسانیت در جهان اسلام را تسریع کنند.
شهریاری گفت: امروز صدای مردم جهان از اروپا، آمریکا، آفریقا و آسیا در حمایت از مردم فلسطین شنیده میشود و این نشان میدهد که دانایی مردم و آگاهی عمومی با روشهای مختلف از جمله رسانه افزایش پیدا کرده است. امیدواریم دولتهای منطقه با به میدان عمل آمدن، هرچه سریعتر حمایت واقعی خود را از مردم فلسطین نشان دهند.
وی یادآور شد: رویکرد مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در حمایت از غزه، برگزاری همایشها و نشستها بوده است که مهمترین آن کنفرانس غزه در ابتدای سال میلادی و در دی ماه ۱۴۰۲ بود. در سال جاری نیز طراحی کنفرانس طوفان الأقصی ۲ را داریم که امیدواریم با مشارکت همه گروهها، نهضتها، مذاهب و ادیان، در سطح جهانی از افراطیگری، تفریط و از توسعه وهابیگری جلوگیری کنیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اضافه کرد: موظف هستیم به اتحادیه اروپا این مهم را گوشزد کنیم که موضع ما در جنگ روسیه و اوکراین، بی طرفانه است و امیدواریم که اروپا هم به جای حمایت نظامی از اوکراین با پیگیری طرحهای صلح و همزیستی، موجبات صلح در منطقه را فراهم آورد، چرا که جنگ اوکراین ظرفیت این را دارد که موجبات جنگ جهانی سوم را پدید آورد که در این صورت اولین جایگاهی که تخریب میشود، خود اتحادیه اروپاست.
شهریاری خاطرنشان کرد: بنابراین ارسال کمکهای نظامی به هیچیک از طرفین موجب صلح و همزیستی نخواهد شد. توصیه ما به اروپا این است که در دام آمریکا و انگلیس نیافتد، آنها با رویههای فرهنگی و اقتصادی خود مانع شکل گیری اتحادیه اروپا بودند و مصالح اتحادیه اروپا را دنبال نمیکنند.
وی در پایان گفت: امیدواریم در این کنفرانس شاهد انجام اقدامات عملی در سطح جهانی برای پیشگیری از جنگ و ایجاد صلح جهانی و منطقهای، ایجاد همزیستی مسالمت آمیز و برخورد عادلانه با رژیم صهیونیستی و حامیان آن باشیم.
منبع : خبرگزاری مهر
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی