میرنیوز

ماجرای وصیت بهترین مقتل خوان عراق و ایران/آیت الله سیبویه سالی سه بار پیاده از نجف به کربلا می‌رفت

ماجرای وصیت بهترین مقتل خوان عراق و ایران/آیت الله سیبویه سالی سه بار پیاده از نجف به کربلا می‌رفت 2024-08-17T15:16:49+03:30

خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه: زیارت با پای پیاده بزرگداشتی است که از گذشته بوده و اختصاص به زمان خاصی ندارد همانگونه که نقل شده حضرت آدم هزار بار به زیارت خانه خدا رفت؛ در حالی که این مسیر را به وسیله قدم‌هایش پیمود.این شیوه، اختصاص به دین و فرهنگ خاصی ندارد؛ همان گونه که قیصر پادشاه روم با خدا پیمان بسته بود که هرگاه در نبرد با امپراتوری ایران پیروز شود به شکرانه این پیروزی بزرگ از مقر حکومت خود (قسطنطنیه پیاده به زیارت بیت المقدس برود. او پس از پیروزی به نذر خود عمل کرد و پای پیاده رهسپار بیت المقدس شد. در دین مبین اسلام، نیز زیارت با پای پیاده سنتی حسنه شمرده شده و سفارش بسیاری بر آن شده است.

امام صادق (ع) محبوبترین وسیله تقرب بنده به خداوند را زیارت خانه او با پای پیاده دانسته و می‌فرمایند یک حج با پای پیاده برابر با هفتاد حج است. تشرف با پای پیاده به بارگاه ائمه اطهاره نیز مورد تأکید بسیاری قرار گرفته و امام صادق (ع) می‌فرمایند: هر که پیاده به زیارت امیر مؤمنان می‌رود خداوند متعال به هر گامی ثواب یک حج و یک عمره برای او می‌نویسد، و اگر پیاده برگردد، به هر گامی برای او ثواب دو حج و دو عمره می‌نویسند

زیارت امام حسین (ع) نیز با پای پیاده مورد سفارش بسیاری قرار گرفته و امام صادق می‌فرمایند هر که پیاده به زیارت او رود هر گامی که بردارد و بگذارد ثواب آزاد کردن بندهای از اولاد اسماعیل را دارد و در روایت دیگری نیز می‌فرمایند هر که پیاده به زیارت قبر امام رود، خداوند متعال به عدد هر گام برای او هزار حسنه می‌نویسد و هزار گناه را از او محو می‌کند و روایات در این باب بسیارند.

اهل بیت‌ها نیز به این سنت نیکو اقدام کرده اند و نقل شده است که امام حسن مجتبی بیست و پنج مرتبه از مدینه با پای پیاده به زیارت خانه خدا رفتند. امام حسن در مسیر زیارت خانه خدا، از مرکب پیاده شده و مسافت بین مدینه تا مکه را با پای پیاده طی نموده و تمام کاروان نیز به تأسی از ایشان از مرکب پیاده شدند؛ به گونه‌ای که دیگر سواره ای در کاروان وجود نداشت. در روایت دیگری نیز بیان شده است که امام حسین راه را پیاده می‌پیمود در حالی که محمل‌ها و جهازها در کنار ایشان حرکت می‌کردند

از نقل‌های تاریخی این گونه به دست می‌آید که تشرف به بارگاه ائمه اطهار با پای پیاده از زمان حضور ائمه رایج بوده ولی در قرن‌های گوناگون اسلامی و به مقتضای حکومت‌های مختلف سیاری به خود دیده و همان گونه که زیارت ائمه اطهار در زمان‌ها و مکان‌های مختلف دچار فراوان بوده این سنت نیز دارای فراز و نشیب بوده است.

حاکمان حکومت‌های شیعی مانند حکومت آل بویه و حکومت صفویه، به این سنت حسنه اقدام کرده و سعی در تبلیغ آن بین شیعیان داشته اند. بنا به نوشته ابن جوزی جلال الدولمه یکی از نوادگان عضدالدوله، در سال ۴۳۱ ق با فرزندان و جمعی از یاران خود برای زیارت رهسپار نجف شده و از خندق شهر کوفه تا مشهد امیرالمؤمنین در نجف را که یک فرسنگ فاصله بود، پیاده و با پای برهنه پیمود. در زمان حکومت صفویه نیز اهتمام بسیاری بر زیارت با پای پیاده صورت گرفته است شاه عباس صفوی و علمای بزرگ عصر ایشان همچون مرحوم شیخ بهایی برای رواج فرهنگ زیارت در بین مردم در سال ۱۰۰۹ ق از اصفهان عزم مشهد کرده و با پای پیاده به زیارت امام علی بن موسی الرضا رفت.

به مناسبت فرارسیدن ماه صفر و ایام پیاده روی اربعین حسینی، در سلسله مطالبی، به مهمانی خاطرات این بزرگان از راهپیمایی اربعین و زیارت حرم امام حسین (ع) می‌رویم و می‌توانید تمامی بخش‌های این مجموعه را در اینجا مشاهده نمائید.

این بخش از کتاب طریق العلما برگرفته شده است: آیت الله حاج شیخ محمد حسین سیبویه حائری متولد ۱۳۰۶ متوفی ۱۳۹۰ در بیت علم و زهد و تقوی در شهر مقدس کربلا دیده به جهان گشود.

پدرش آیت الله حاج شیخ محمد علی سیبویه از مراجع تقلید حوزه علمیه کربلا و از شخصیت‌های برجسته شهر بود. ایشان پس از گذراندن دوره، ابتدایی مقدمات دروس حوزوی را در کربلای معلی در محضر اساتیدی چون حضرات آیات حاج آقا شیخ علی ساوجی، طبسی حائری، شیخ جعفر رشتی، شیخ محمد خطیب، آقا شیخ محمد رضا، اصفهانی، شیخ یوسف خراسانی و مرحوم والدشان می‌گذراند و سپس عازم شهر نجف اشرف می‌شود.

سطوح عالیه حوزه را در محضر بزرگانی همچون حضرات آیات حاج شیخ مجتبی لنکرانی (کفایه)، سید احمد اشکوری، شیخ صدرای بادکوبه ای و حاج سید محمد باقر محلاتی فرا گرفته و در دروس خارج فقه و اصول آیات سید ابوالقاسم خویی، امام خمینی، سید حسن بجنوردی میرزا باقر زنجانی و حاج میرزا حسن یزدی شرکت می‌کنند که ثمره آن نگارش تقریرات دروس خارج آن اساتید است که برخی از آنها به چاپ رسیده است. آیت الله سیبویه در ۱۵ سالگی تبلیغ را شروع می‌کند و با اجازه پدرش شب‌های جمعه در چهار فرسخی کربلا به زبان عربی مبلغ دین می‌شود. بعد از مدتی نجفی‌ها او را برای برگزاری مراسم تبلیغ در مسجد شیخ طوسی دعوت می‌کنند که با استقبال زیاد رو به رو می‌شود.

فرزند ایشان می‌گوید: «عراق مهد مقتل خوانی بود و حاج شیخ تلاش می‌کرد، هر سال در مراسم مقتل خوانی مرحوم عبدالرزاق مقرم در روز عاشورا حاضر شود. در سال ۱۳۵۰ با فوت مرحوم مقرم که مقتل خوان معروف کربلا بود علما و بزرگان شهر به دنبال فرد مناسبی بودند که بتواند این وظیفه را به خوبی به انجام دهد. تنها کسی که می‌تواند چهار ساعت روی منبر بنشیند و با زبان عربی فصیح مقتل را بدون کم و کاست بخواند مرحوم سیبویه بود. آن زمان به درخواست، علما حاج شیخ جامه مقتل خوانی بر تن می‌کند تا یکی از بهترین مقتل خوانهای عراق و بعدها ایران شود. مقتل مقرم که میان بزرگان دینی مشهور است نسخه‌ای است که توسط سیبویه با زبان عربی فصیح خوانده می‌شود.»

ماجرای وصیت بهترین مقتل خوان عراق و ایران

آیت الله سیبویه در سال ۱۳۵۸ هجری قمری بوسیله عمال حکومتی عراق دستگیر و از شهر نجف اشرف اخراج می‌شود و به همراه گروهی از علما عازم ایران شده و در شهر مقدس مشهد اقامت می‌گزیند. مدرسه امام حسین (ع) را در کوچه میرعلم خان محله چهارباغ تأسیس و شاگرد تربیت می‌کند.

عشق بی اندازه حاج شیخ به شهید کربلا، شوری بود که در سرش افتاده بود و به همین راحتی نمی‌رفت. سالی سه بار پیاده از نجف به کربلا می‌رفت. حاج شیخ به فرزندانش نصیحت کرده بود که پس از مرگ یک نوار ضبط شده از صدای مقتل خوانی را روی سینه اش در قبر بگذارند تا شفیع او در روز قیامت شود.

هنگامی که آیت الله سیبویه پس از چهار سال بیماری و دوری از مقتل خوانی دفن شد، فرزندان به وصیت پدر عمل کردند شیخ روزی گفته بود گاهی در تنهایی برای خود روضه می‌خوانم در این ۸۰ سال که منبر رفته و روضه خوانده ام روضه اسیری حضرت زینب بیشتر او را می‌سوزاند.»

او دوازدهم آبان ماه سال ۱۳۹۴ شمسی در سن ۸۸ سالگی با دنیای فانی وداع گفت. پیکر آیت الله سیبویه با حضور باشکوه علما، مسئولین و عموم مردم مشهد مقدس از محل حسینیه نجفی‌های به سمت حرم مطهر تشییع و پس از اقامه نماز در آرامستان خواجه ربیع مشهد به خاک سپرده شد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

بیست‌وسومین همایش تلاوت قرآن بنگلادش با حضور قاری ایرانی برگزار شد

بیست‌وسومین همایش تلاوت قرآن بنگلادش با حضور قاری ایرانی برگزار شد
2024-12-03T15:53:58+03:30
بیست‌وسومین همایش تلاوت قرآن کریم بنگلادش با هماهنگی رایزنی فرهنگی ایران در این کشور با حضور قاری اعزامی ایران برگزار شد.

رویداد روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین در کاراکاس برگزار شد

رویداد روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین در کاراکاس برگزار شد
2024-12-03T15:53:57+03:30
هیئتی از ایران در کنار شرکت کنندگانی از ده‌ها کشور دیگر در دو برنامه گردهمایی جهانی ضد فاشیسم و رویداد جهانی همبستگی با فلسطین در کاراکاس پایتخت ونزوئلا شرکت...

همایش «حلقه‌های میانی؛ پیشران جامعه پردازی در نظام انقلابی» فراخوان داد

همایش «حلقه‌های میانی؛ پیشران جامعه پردازی در نظام انقلابی» فراخوان داد
2024-12-03T12:20:37+03:30
فراخوان همایش «حلقه‌های میانی؛ پیشران جامعه پردازی در نظام انقلابی» به مناسبت سالروز صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی منتشر شد.

ذوعلم: حلقه‌های میانی در پیشرانی جامعه پردازی با چالش بروکراتیک رو به رو هستند

ذوعلم: حلقه‌های میانی در پیشرانی جامعه پردازی با چالش بروکراتیک رو به رو هستند
2024-12-03T12:20:37+03:30
رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم گفت: یکی از چالش‌های امروز در بحث تحقق بیانیه گام دوم را پیچیدگی بروکراسی در کشور هستند که باید برای هماهنگی حلقه های میانی و چا...

گلشنی: غالب سخنان دکتر سروش در دهه‌های اخیر غیر عقلانی است

گلشنی: غالب سخنان دکتر سروش در دهه‌های اخیر غیر عقلانی است
2024-12-03T11:53:57+03:30
استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی شریف گفت: انتظار من از کسی که آیات قرآن را خواب‌های پیامبر می‌داند بیش از این نیست و حتی از عالمان غربی این گونه سخنان را کمتر م...

نمازی برای حفاظت از جان، مال، همسر و فرزندان که در ماه جمادی الثانی سفارش شده است

نمازی برای حفاظت از جان، مال، همسر و فرزندان که در ماه جمادی الثانی سفارش شده است
2024-12-03T11:13:56+03:30
امروز سه شنبه ۱۳ آذر همزمان با اول ماه جمادی الثانی یا جمادی الآخر است و سید بن طاووس در کتاب اقبال الاعمال، اعمالی را برای این ماه و این روز ذکر کرده است.

شعار ایام الله میلاد نور سال ۱۴۰۳ اعلام شد

شعار ایام الله میلاد نور سال ۱۴۰۳ اعلام شد
2024-12-03T11:00:37+03:30
دبیرخانه ستاد مرکزی گرامیداشت ایام الله میلاد نور شعار ایام میلاد نور سال ۱۴۰۳ را انتخاب و به همه نمایندگی‌های استانی و دستگاهی خود در داخل و خارج از کشور اب...

برگزاری اجتماع بزرگ فاطمی در روز شهادت حضرت زهرا (س)

برگزاری اجتماع بزرگ فاطمی در روز شهادت حضرت زهرا (س)
2024-12-03T09:40:37+03:30
اجتماع بزرگ فاطمی روز پنجشنبه ۱۵ آذر با مداحی ذاکرین اهل بیت در میدان فاطمی برگزار می‌شود.

بررسی انحرافات در عصر غیبت و الزامات انتظار در کتاب «گفتارهای مهدوی»

بررسی انحرافات در عصر غیبت و الزامات انتظار در کتاب «گفتارهای مهدوی»
2024-12-03T09:40:37+03:30
کتاب «گفتارهای مهدوی» مجموعه مقاله‌ها و سخنرانی‌های آیت‌الله حاج شیخ محمد جواد فاضل لنکرانی به کوشش حجت‌الاسلام دانش از سوی انتشارات جمکران منتشر شد.

استقبال ۱۷۰۰ نفری از مسابقات سراسری قرآن بیت الاحزان

استقبال ۱۷۰۰ نفری از مسابقات سراسری قرآن بیت الاحزان
2024-12-02T15:53:58+03:30
با گذشت ۱۱ روز از آغاز نام نویسی بیستمین دوره مسابقات سراسری قرآن بیت الاحزان حجت الاسلام شاهسونی مدیر مسئول مؤسسه قرآنی فرهنگی بیت الاحزان حضرت زهرا(س) گزار...

پیگیری معافیت مالیات موسسات قرآنی با امضای ۵ مدیر ارشد قرآنی کشور

پیگیری معافیت مالیات موسسات قرآنی با امضای ۵ مدیر ارشد قرآنی کشور
2024-12-02T13:40:40+03:30
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، با اعلام خبر درخواست اصلاح لایحه قانون مالیات های مستقیم گفت تا قبل از طرح لایحه در مجلس شورای اسلامی،بخش مربوط به معافیت مالیا...

حضرت زهرا (س) نوحه‌های سیاسی را در سوگ پیامبر(ص) به مردم منتقل می‌کرد

حضرت زهرا (س) نوحه‌های سیاسی را در سوگ پیامبر(ص) به مردم منتقل می‌کرد
2024-12-02T13:40:39+03:30
حجت الاسلام محسن قنبریان گفت: ما وقتی فاطمیه را از دور که نگاه کنیم سراسر عمل می بینیم که بر باور حق است اما وقتی در ادامه تاریخ به خودمان می رسیم به باور دل...

نماهنگ «سه آیه آه» به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)منتشر شد

نماهنگ «سه آیه آه» به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)منتشر شد
2024-12-02T12:47:20+03:30
نماهنگ «سه آیه آه» به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)با اجرای  گروه تواشیح دارالقرآن نورالهدی منتشر شد.

دوستی و محبت به حضرت فاطمه (س) جان انسان را پاک می ‌کند

دوستی و محبت به حضرت فاطمه (س) جان انسان را پاک می ‌کند
2024-12-02T12:47:20+03:30
حجت‌الاسلام فاضل گفت: فضای طلبگی و تحصیل در حوزه نیز مشحون از فرهنگ فاطمی است و بر ما واجب است که این نعمت را قدر بدانیم.

سامان بخشیدن به سبک زندگی معنوی افراد، نیازمند «فقه و کلام» است

سامان بخشیدن به سبک زندگی معنوی افراد، نیازمند «فقه و کلام» است
2024-12-02T12:33:57+03:30
حجت‌الاسلام مهدی علیزاده گفت: معنویت اسلامی در نگاه مورد نظر، مساوی با هرنوع دین‌داری نیست؛ بلکه نوعی از دین‌داری است که در آن انسان با امر مقدس ارتباط زنده ...

سوره فتح را با تلاوت جواد پناهی بشنوید

سوره فتح را با تلاوت جواد پناهی بشنوید
2024-12-02T11:27:19+03:30
سوره فتح چهل و هشتمین سوره قرآن است که مدنی بوده و ۲۹ آیه دارد که با صدای جواد پناهی قاری برجسته حرم امام رضا(ع) تلاوت شده است.

کتاب «ساختار علم فقه» روانه بازار نشر شد

کتاب «ساختار علم فقه» روانه بازار نشر شد
2024-12-02T10:27:19+03:30
تاکنون کتابی جامع نگاشته نشده که ساختار فقه در آن به صورت جامع بررسی شده باشد، این تحقیق درصدد است ساختار فقه را به صورت فنی واکاوی کند.

دیدار رایزن فرهنگی ایران در مالزی با اسقف اعظم کلیسای ساراواک

دیدار رایزن فرهنگی ایران در مالزی با اسقف اعظم کلیسای ساراواک
2024-12-02T10:27:18+03:30
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی، با اشاره به همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان مختلف در ایران، گفت: توجه به معنویت و عدالت از مباحث مشترک ادیا...

آیت الله کریمی جهرمی: اطلاع‌رسانی مظلومیت‌ شیعیان پاراچنار، جهاد است

آیت الله کریمی جهرمی: اطلاع‌رسانی مظلومیت‌ شیعیان پاراچنار، جهاد است
2024-12-02T10:27:18+03:30
آیت‌الله کریمی جهرمی در خصوص خبررسانی در بحران اظهار داشت: زمانی که پیروان اهل‌بیت(ع) گرفتار این ظلم‌های طاقت‌فرسا در نقاط مختلف شده‌اند، این خبررسانی واطلاع...

نشست «فارابی و تأسیس فلسفه اسلامی» برگزار می‌شود

نشست «فارابی و تأسیس فلسفه اسلامی» برگزار می‌شود
2024-12-02T10:13:58+03:30
نشست «فارابی و تأسیس فلسفه اسلامی» سه شنبه ۱۳ آذر در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

عزاداری روز شهادت حضرت زهرا (س) ویژه ناشنوایان برگزار می شود

عزاداری روز شهادت حضرت زهرا (س) ویژه ناشنوایان برگزار می شود
2024-12-02T10:13:57+03:30
همزمان با ایام فاطمیه عزاداری ویژه ناشنوایان پنجشنبه ۱۵ آذر ماه در روز شهادت حضرت زهرا(س) برگزار می شود.

نخستین پژوهش درباره اربعین در سال ۲۰۱۵ در آمریکا انجام شده است

نخستین پژوهش درباره اربعین در سال ۲۰۱۵ در آمریکا انجام شده است
2024-12-02T08:53:57+03:30
حجت الاسلام احمدی با اشاره به اینکه دانشگاه ام. ای. تی آمریکا سال ۲۰۱۵ اولین پژوهش اربعین را انجام داده است، خواستار ورود جدی‌تر دانشگاهیان به بررسی علمی این...

ملائکه از عظمت نور حضرت فاطمه زهرا(س) مبهوت شده و به سجده افتادند

ملائکه از عظمت نور حضرت فاطمه زهرا(س) مبهوت شده و به سجده افتادند
2024-12-02T08:13:58+03:30
حجت الاسلام مسعود عالی گفت: درک و فهم این موضوع که اهل بیتی که فیض همه عالم هستند، فیض خود را از حضرت زهرا (س) می‌گیرند مشکل است.

خسروپناه: روزآمد نبودن صنعت به دلیل عدم پیوست فرهنگی است

خسروپناه: روزآمد نبودن صنعت به دلیل عدم پیوست فرهنگی است
2024-12-01T19:47:18+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر صنعت ما در برخی بخش‌ها روزآمد نیست، دلیل آن عدم پیوست فرهنگی در این حوزه‌ها است.

خسروپناه: روزآمد نبودن صنعت به دلیل عدم پیوست فرهنگی است/ هرجا هویت ایران اسلامی باشد شاهد پیشرفت هستیم

خسروپناه: روزآمد نبودن صنعت به دلیل عدم پیوست فرهنگی است/ هرجا هویت ایران اسلامی باشد شاهد پیشرفت هستیم
2024-12-01T18:00:38+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین اختتامیه دومین دوره پویش ملی سوغات اربعین گفت:اگر صنعت ما در برخی بخش‌ها روزآمد نیست، دلیل آن عدم پیوست فرهنگی در این ح...

خسروپناه: روزآمد نبودن صنعت به دلیل عدم پیوست فرهنگی است / هرجا هویت ایران اسلامی باشد شاهد پیشرفت هستیم

خسروپناه: روزآمد نبودن صنعت به دلیل عدم پیوست فرهنگی است / هرجا هویت ایران اسلامی باشد شاهد پیشرفت هستیم
2024-12-01T17:20:38+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین اختتامیه دومین دوره پویش ملی سوغات اربعین گفت:اگر صنعت ما در برخی بخش‌ها روزآمد نیست، دلیل آن عدم پیوست فرهنگی در این ح...

خسروپناه: اگر صنعت در برخی بخش‌ها روزآمد نیست، به دلیل عدم پیوست فرهنگی است

خسروپناه: اگر صنعت در برخی بخش‌ها روزآمد نیست، به دلیل عدم پیوست فرهنگی است
2024-12-01T16:27:19+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین اختتامیه دومین دوره پویش ملی سوغات اربعین گفت:اگر صنعت ما در برخی بخش‌ها روزآمد نیست، دلیل آن عدم پیوست فرهنگی در این ح...

ثبت‌نام دوره مقدماتی طرح «شمیم تلاوت رضوی» ادامه دارد

ثبت‌نام دوره مقدماتی طرح «شمیم تلاوت رضوی» ادامه دارد
2024-12-01T16:13:58+03:30
مدیر مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی از ثبت‌نام دوره مقدماتی طرح شمیم تلاوت رضوی ویژه زمستان ۱۴۰۳ تا ۲۹ آذرماه خبر داد.

جدیدترین مداحی های فاطمی را بشنوید

جدیدترین مداحی های فاطمی را بشنوید
2024-12-01T16:13:57+03:30
با فرارسیدن ایام فاطمیه، جدیدترین مداحی‌های ویژه ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها را می‌توانید در سامانه رادیو عقیق بشنوید و دانلود کنید.

خاموشی: اگر مسابقات قرآن، در انحصار سازمان اوقاف بود یقینا اتفاق خوبی رخ نمی‌داد

خاموشی: اگر مسابقات قرآن، در انحصار سازمان اوقاف بود یقینا اتفاق خوبی رخ نمی‌داد
2024-12-01T10:13:58+03:30
خاموشی با بیان اینکه جوایز در مرحله اول جشنواره تلاوت های تقلیدی، جوایز خوبی بود که هم افزون و هم می تواند بهینه شود، گفت: خوب است تشویق هایی برای خانواده ها...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)