میرنیوز

خاطرات شنیدنی همرزم شهید "زین‌الدین" به‌بهانه "مجنون"/ از شب سخت «خیبر» تا خبر شهادت

 خاطرات شنیدنی همرزم شهید "زین‌الدین" به‌بهانه "مجنون"/ از شب سخت «خیبر» تا خبر شهادت 2024-01-20T10:34:44+03:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فیلم سینمایی «مجنون» به‌کارگردانی مهدی شامحمدی یکی از آثار بخش سودای سیمرغ چهل و دومین جشنواره فیلم فجر است. شامحمدی که پیشتر در سینمای مستند درخشش زیادی داشته و جوایز متعددی را دریافت کرده است، حالا با "مجنون" نخستین تجربه سینمای داستانی خود را پشت‌سر می‌گذارد.

فیلم سینمایی "مجنون" که تهیه‌کنندگی آن را سازمان هنری رسانه‌ای اوج به‌عهده دارد، برشی از حماسه‌آفرینی شهیدان مهدی و مجید زین‌الدین و رزم‌آوران لشگر 17 علی‌بن ابی‌طالب(ع) در جزیره مجنون و عملیات بزرگ خیبر است. اوج سال گذشته فیلم سینمایی «غریب» را با موضوع بخش‌هایی از زندگی شهید محمد بروجردی در جشنواره فیلم فجر داشت و امسال نیز اثر دفاع مقدسی دیگری را در این رویداد سینمایی کشور دارد.

همزمان با حضور فیلم سینمایی "مجنون" در جشنواره فیلم فجر گفت‌وگویی با حسین نامدار از یادگاران هشت سال دفاع مقدس داریم. وی در بخش مخابرات لشکر 17 علی‌بن ابی‌طالب(ع) به‌فرماندهی شهید مهدی زین‌الدین خدمت کرده است و خاطرات متعددی از آن شهید دارد.

 تسنیم: آقای نامدار، ابتدا بگویید چگونه با شهید مهدی زین‌الدین برای اولین بار برخورد و در چه عملیات‌هایی به فرماندهی این شهید حضور داشتید؟

نخستین روزهای آشنایی من با شهید مهدی زین‌الدین به قبل از شروع جنگ دفاع مقدس برمی‌گردد. سال 1358 بود که من در سپاه قم مسئول بازداشتگاه بودم و ایشان نیز در اطلاعات سپاه فعالیت می‌کرد. البته خانه پدری‌اش در همسایگی پدر من بود و پدرهای ما با یک دیگر در رفت و آمد بودند. از آنجایی که برای آموزش در زمینه مخابرات و وسایل ارتباطات به شیراز رفته بودم و مجدد به قم برگشتم، دیگر آقا مهدی را ندیدم تا به زمان جبهه و جنگ رسید.

خرداد سال 1359 آموزش دیدم و بهمن 1359 برای اولین بار پا به جبهه گذاشتم. دیدار بعدی من با شهید زین‌الدین در دوران جنگ نیز به قبل از عملیات رمضان برمی‌گردد. ایشان، آن زمان فرمانده تیپ 17 دی قم بود. به یاد دارم اولین بار وقتی ایشان داخل چادر بود و داشت از آن بیرون می‌آمد همدیگر را دیدیم و بعد از احوالپرسی به من گفت آمده است تا لشکر را تحویل بگیرد، چون در آن زمان قرار بود که تیپ به لشکر تبدیل شود. با وجود آنکه در عملیات‌های دیگر نیز همچون عملیات محرم با ایشان حضور داشتم، اما بیشترین برخورد من با ایشان به عملیات خیبر برمی‌گردد. عملیاتی که بسیار مهم و سنگین بود.

- از عملیات خیبر بگویید؛ یکی از عملیات‌های غرورآفرین هشت سال دفاع مقدس که دستاوردهای زیاد نظامی و استراتژیکی داشت.

عملیات خیبر عملیات به شدت سنگینی بود. چون عراقی‌ها تقریبا تمام جزیره را به صورت بلوک بلوک بر روی نقشه مشخص کرده بودند و بر همان اساس نیز تمام جزیره را بمب باران شیمیایی می‌کردند. از آنجایی که در جزیره پلی وجود نداشت، باید رفت و آمدها با قایق و در تاریکی شب انجام می‌شد که همین موضوع نیز مسیریابی را سخت کرده بود. دشمن آتش بر سر ما می‌ریخت و مهمات به نیروها به کندی می‎رسید. به طوری که برخی از نیروها وقتی از خط مقدم به جزیره می‌آمدند می‌گفتند در آنجا جنگ تن به تن نیست و جنگ تن به تانک است. آنها وقتی مهمات‌شان تمام می‌شد مجبور می‌شدند با هرچه در آنجاست مانند سنگ به کسی روی تانک قرار گرفته یا نفرهای عراقی که اسلحه دارند حمله کنند تا بتوانند اسلحه و سلاح‌های آنها را در اختیار بگیرند و مهمات‌شان را از این طریق تامین کنند.

دفاع مقدس , سینما , مستند , جشنواره فیلم فجر , شهید ,

خاطرم هست یک روز قبل از عملیات، شهید زین‌الدین به من گفت تا با ماشین به سمت هورالعظیم برویم. او به من گفت که قرار است در این محدوده عملیات انجام شود و با توجه به آنکه 11 کیلومتر طول هورالعظیم است تا به جزیره برسد آیا می‌توانم ارتباط با فرماندهان را به گونه‌ای محیا کنم که دچار قطعی نشود؟ من در جواب به ایشان گفتم تمام تلاشم را خواهم کرد و تمام تجربیاتم را به کار خواهم بست. برای همین هم نگران این موضوع نباشد. وقتی عملیات شروع شد پای هورالعظیم یک قرارگاه تاکتیکی زدیم و تجهیزات را در آنجا نصب کردیم. در همان زمان هم عراق متوجه شده و بمباران را شروع کرده بود. ما زیر آتش بمباران آنتن‌های بیسیم‌ها را زدیم. چون امکان ایجاد دکل نبود. برای ارتباط بهتر همانطور که شهید زین‌الدین پیشنهاد داده بود قایق‌هایی را به وسط جزیره هدایت کردیم و چون به دلیل ایجاد سر و صدا نمی‌شد موتورها روشن شوند این حرکت به آرامی و با پارو انجام گرفت.

برای همین، روند به آهستگی پیش می‎رفت. برای سکوت رادیویی نیز تا رسیدن به جزایر از بیسیم‌ها استفاده نمی‌شد. ارتباط بین بیسیم‌ها فراهم بود و مشکلی وجود نداشت؛ اما داخل جزایر چاله‌های نفتی بود که در آن مکان‌ها ارتباط ضعیف می‌شد. با این حال بچه‌ها باطری، بیسیم و گوشی‌های یدک را به سرعت به داخل جزیره می‌رساندند تا مبادا ارتباط فرماندهان گردان با شهید زین‌الدین قطع شود. وقتی شب عملیات شروع شد، به سرعت قرارگاه تاکتیکی‌مان را به داخل جزیره بردیم و بعد از استقرار در آنجا یکی از سنگرهای عراقی را به قرارگاه تاکتیکی تبدیل کردیم و ارتباط‌مان تا آخر عملیات خیبر برقرار ماند؛ اما بهتر است در اینجا نکته جالبی که در این عملیات بعدها به آن رسیدم و حالا متوجه می‌شوم که شهید زین‌الدین تا چه میزان دقت و هوش بالایی داشت را بگویم. آن روز که در هورالعظیم بودیم ایشان به من گفت اگر نیاز بود برای جلوگیری از قطع ارتباط یکسری قایق‌ها را به آنتن بیسیم مجهز کن تا وسط آب قرار بگیرند و ارتباط با فرمانده‌ها برقرار باشد. من این کار را با توجه به پیشنهاد ایشان انجام دادم؛ اما بعدها متوجه شدم که آقا مهدی چقدر هوش بالایی داشت و حواس‌اش بود که می‌توان قایق‌ها را از این نظر مجهز کرد تا به بهترین شکل ممکن ارتباط را حفظ کرد.

- یکی از ویژگی های بارز شهید مهدی زین‌الدین که بارها به آن تاکید شده است همراهی، همدلی و درک بالا نسبت به همرزمان اش بوده است و بدون آنکه نگاه بالا به پایینی داشته باشد تلاش می‌کرده تا جایی که می‌تواند امکانات مناسب برای آنها فراهم کند. شما در این زمینه چه نظری دارید؟ آیا در دورانی که با ایشان بودید به این نکته رسیدید؟

شهید مهدی زین‌الدین برای همراهی و درک با همرزم‌های خود بسیار تلاش می‌کرد و به هیچ عنوان نگاه بالا به پایین نداشت. یک شب شهید مصطفی کلهری که در جنگ با عراق در سرپل ذهاب به سر می‌برد با فشار بسیاری از سوی عراقی‌ها مواجه بود و در آنجا جنگ سختی درگرفته بود. برای همین یک شب که شهید مهدی زین‌الدین با شهید کلهری با بیسیم در حال صحبت بود به او گفت: «آقا مهدی به دادم برس که بچه‌ها از یک طرف در میدان مین گیر افتاده‌اند و از طرف دیگر تیربار است که بر سر بچه‌ها تیر می‌زند و توان تحمل دیگر وجود ندارد و بسیاری از رزمنده‌ها دارند شهید می‎شوند و نیاز به گردان دارم.» می‌دیدم که آقا مهدی از این وضعیت بسیار ناراحت شده است. ساعت از یک بامداد هم گذشته بود. به من گفت: «حسین بیسیم را بردار و با من به بیرون بیا.» او رفت و روی سنگر نشست.

خط درگیری نزدیک بود و صدا واضح به گوش می‌رسید. او برای آنکه بتواند درک بهتری از لحاظ روحی و روانی از وضعیت شهید کلهری داشته باشد نخواست داخل سنگر با او صحبت کند. شهید مصطفی کلهری باز هم شرایط بد خود را تکرار کرد تا اینکه شهید مهدی زین‌الدین به او گفت که دستور امام(ره) است تا هر طور شده امشب سرپل نگه داشته شود و از دست نرود. بعد از این کلام آقا مهدی بود که دیگر شهید کلهری با وجود تمام فشار و آتشی که بر سر او و نیروهایش ریخته می‎شد تماس نگرفت و مبارزه‌اش را با تمام سختی‌ها ادامه داد. زمانی که آقا مهدی این صحبت را انجام داد و تمام شد دیدم که یک حالت عرفانی گرفت. پاهایش را درون سینه‌اش جمع کرد در حالی که بیسیم روی سنگر کنارش بود. او از شرایطی که شهید کلهری در آن گرفتار شده بود بسیار ناراحت بود با این حال آنچه باید به او در آن شرایط می‌گفت را گفت.

- از ویژگی‌های اخلاقی دیگر این شهید چه نکاتی در خاطراتان باقی مانده است؟

شهید زین‌الدین بسیار خاکی و صمیمی بود و ارتباط روحی و دلی خوبی با نیروهایش برقرار می‌کرد. او آنقدر افتاده بود که حتی زمانی که داخل جلسات می‎رفت اگر کسی او را نمی‌شناخت نمی‌توانست تشخیص دهد که ایشان فرمانده است. او در عین افتادگی بسیار سختکوش و خستگی ناپذیر بود. در همان عملیات خیبر، نیروهای عراقی آب به داخل جزیره انداخته بودند و برای آنکه آب وارد سنگرها نشود آقا مهدی به همراه سایر بچه‌ها درون گونی‌ها خاک می‌ریخت تا جلوی سنگر بگذارد و مانع ورود آب شود. شهید زین‌الدین آنقدر با بچه‌ها صمیمی بود که با بسیاری از آنها رفاقت هم داشت و آنها را با اسم کوچک صدا می‌‌کرد.

او در بیشتر مواقع با بچه‌ها داخل سنگر غذا می‌خورد و خود را جدا از آنها نمی‌دانست. همین ویژگی‌هایش باعث می‌شد تا همه او را دوست داشته باشند. یک ویژگی مهم دیگر ایشان احساس مسئولیتی بود که نسبت به دیگران بر روی دوش خود احساس می‌کرد.

برای آنکه بگویم او چقدر به فکر همه بود یک خاطره بگویم از دورانی که ما با خانواده‌هایمان در اهواز زندگی می‌کردیم. ما در اهواز همسایه بودیم. زمان‌هایی که من خط مقدم بودم 2 بار دخترم بیمار شد و ایشان فرزند من را به دکتر برد. آنقدر این مسائل برایش اهمیت داشت که مراقب همه بود و تا جایی که می‌توانست نمی‌گذاشت به کسی فشار وارد شود. او در زمینه آموزش و تربیت افراد نیز با وجود سن پایین بسیار توانا بود. همیشه بحث نیروسازی و کادرسازی ایشان مورد تحسین دیگران قرار می‌گرفت و ما در این زمینه تعریف و تمجید بسیاری درباره ایشان می‌شنیدیم و توانایی ایشان همیشه مطرح بود که می‌تواند به خوبی افراد را برای فرمانده شدن تربیت و راهنمایی کند. آقا مهدی یک ویژگی مثبت دیگری که داشت وقتی حرفی می‌زد بر سر حرف‌اش می‌ماند.

دفاع مقدس , سینما , مستند , جشنواره فیلم فجر , شهید ,

- به شکل مصداقی خاطره‌ای تعریف می‌کنید؟

بله، با توجه به عملیات‌های قبلی که انجام شده بود این نیاز احساس می‌شد که برای ارتباط دائمی مخابرات لشکر، نیاز به یک تعمیرگاه سیار است تا به سرعت ایرادات را برطرف کند. بیسیم و دستگاه‌ها نو وجود نداشت و باید دائما مورد تعمیر و بازسازی قرار می‌گرفتند تا ارتباطات سرپا باقی بماند. از این رو کامیونی نیاز بود تا آن اتاقک سیار بر روی آن قرار گیرد و در عملیات‌ها حضور داشته باشد. تا اینکه یک کمپرسور عراقی در زمان حمله، درون باتلاق گیر کرده و مانده بود؛ اما بچه‌ها هر کاری کرده بودند موفق نشدند تا آن را بیرون بیاورند. یادم هست که آقا مهدی داشت کنار یک منبع آب وضو می‌گرفت. پیش او رفتم و گفتم من این کامیون را نیاز دارم اگر بتوانم آن را بیرون بیاورم می‌شود کاری کنی تا کسی آن را از من نگیرد؟ او هم پذیرفت. در آن زمان با هر مصیبتی بود با کمک شهید سید رضی موسوی آن را بیرون آوردیم. شهید سید رضی به من گفت داخل کامیون می‌رود فرمان را می‌گیرد تا بتوان آن را بیرون آورد. کار خطرناکی بود و ممکن بود کامیون برگردد و خفه شود. با این وجود او گفت این کار را می‌کند و با همین روش نیز موفق به بیرون آوردن آن شدیم.

ماشین را در حالی که آتش هم بر سر ما می‌ریخت بالأخره بیرون آوردیم و به مقر بردیم. ماشین 10 تنی بود و بسیار ارزش داشت. از ترابری و قرارگاه هم آمدند ماشین را از ما بگیرند. آقا مهدی گفت کسی حق ندارد دست به ماشین بزند و اینطور شد که ما ماشین را به تهران آوردیم. یک اتاقک سیار روی آن گذاشتیم و آن را تبدیل به تعمیرگاه سیار کردیم که بسیار مجهز بود. دستگاه‌های الکترونیکی دقیق آن زمان را درون آن گذاشتیم و در اکثر عملیات‌ها این تعمیرگاه سیار به کمک ‌آمد. در حال حاضر نیز همین خودرو در لشکر است و یادگار شهید زین‌الدین به حساب می‌آید.

دفاع مقدس , سینما , مستند , جشنواره فیلم فجر , شهید ,

خاطره دیگری که از ایشان در یادم مانده یک بار دکل 24 متری در لشکر زدیم و من بعد از آن می‌خواستم به مرخصی بروم و مجدد برگردم. در زمان مرخصی با من تماس گرفته شد که دکل سقوط کرده است. وقتی دکل را زده بودیم به آقا مهدی گفتم در مخابرات رسمی وجود دارد بعد از زدن هر دکل پای آن یک گوسفند قربانی می‌کنند تا برای آن دکل اتفاقی نیافتد. آقا مهدی به شوخی به من گفت برای تو باید بز قربانی کرد و جمعیتی که در آن جلسه حضور داشتند همه شروع به خندیدن کردند. وقتی دکل افتاد، سقوط آن بر روی برق‌های فشار قوی بود و برای همین تا 2 هفته برق‌ها قطع شد و همین قطعی برق باعث شد تا تمام گوشت‌هایی که درون یخچال بودند خراب شود. دکل که مجدد زده شد و برق نیز وصل شد من در جلسه گفتم آقا مهدی هنوز هم می‌گویید پای دکل گوسفند قربانی نکنیم؟ آقا مهدی و جمعیت خندیدند و با خنده گفت سریع یک گوسفند قربانی کنید تا دوباره گوشت‌هایمان خراب نشده است.

- شما در زمان شهادت شهید زین‌الدین کجا بودید و چگونه از این خبر مطلع شدید؟

زمانی که شهید مهدی زین‌الدین شهید شد من در قم بودم و ایشان در کردستان برایشان این اتفاق رخ داد. وقتی در سپاه قم متوجه این موضوع شدند به من گفتند که سریع به خانه شهید زین‌الدین بروم و سیم تلفن آنها را قطع کنم تا کسی خبر شهادت ایشان و برادرشان را به خانواده‌اش از طریق تلفن ندهند. من هم طبق دستور عمل کردم. زمانی که پدر شهید زین‌الدین متوجه شهادت فرزندانش شد چون من را می‌شناخت به من گفت متوجه شدم وقتی آمدی و تلفن خانه‌مان را قطع کردی یک خبری شده است. اما تمام هدف ما بر این بود تا خبر با طمأنینه داده شود.

- نظر شما درباره ساخت فیلم و سریال‌هایی که به بخشی از زندگی این فرماندهان جنگی می‌پردازد چیست؟ چقدر این موضوع می‌تواند در معرفی این افراد و فعالیت‌هایی که در 8 سال جنگ تحمیلی انجام داده‌اند موثر واقع شود؟

تماشای فیلم‌های سینمایی که درباره سرگذشت فرماندهان جنگی است می‌تواند برای همه حتی برای ما که در دل جنگ بودیم نیز جذاب و دیدنی باشد. چون از این طریق ما هم متوجه می‌شویم فرماندهان جنگی چه سختی‌ها و مشکلاتی را تحمل کرده و زیر بار چه مسئولیت‌های سنگینی قرار داشتند. نسل امروز برایش چنین اتفاقاتی که در آن دوران افتاده عجیب و باورکردنی نیست، اما بسیاری از آنها عین واقعیت است. وقتی برای فرزندان خودم تعریف می‌کنم که قبل از عملیات رمضان در 12 کیلومتری خط مقدم زمانی که سیم جنگی دچار مشکل شده بود یکسری از بچه‌ها در گرمای 60 درجه با ماشین برای رفع مشکل رفتند که در همان بیابان و گرمای شدید ماشین‌شان خراب می‌شود و از بی آبی نزدیک بود هلاک شوند که آب رادیاتور را کشیدند و خوردند تا بتوانند زنده بمانند بسیار تعجب می‌کنند.

چنین سختی‌هایی در حال حاضر برای بسیاری از جوانان نسل امروز غیرقابل باور است. حتی می‌گویم من تنها 19 سال داشتم که اولین فرماندهی گردان را در جبهه بر عهده گرفتم وقتی درباره این موضوع می‌گویم برایشان تعجب آور است. شخصا بر این باور هستم نسل جوان دوران ما نسلی بود که خدا به آنها نظر کرده بود. از این رو فکر می‌کنم تماشای فیلم و سریال‌هایی که مربوط به آن دوران است برای نسل جوان امروز پندآموز خواهد بود و می‌توانند از آنها درس بگیرند و نتیجه‌اش قطعاً نتیجه مطلوب همراه با اتفاقات بسیار خوب خواهد بود. امیدواریم فیلم «مجنون» حق مطلب را به درستی ادا کند.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...

دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است

 دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است
2024-04-14T11:05:20+03:30
گلرخسار صفی‌اوا گفت: من در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا از جمله مسکو، فرانکفورت و... شرکت کرده‌ام، اما به نظرم هیچ نمایشگاهی مانند نمایشگاه کتاب ت...

افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟

 افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟
2024-04-14T11:05:19+03:30
معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید گفت: هنوز مقدار افزایش حقوق ایثارگران مشخص نشده اما تا آخر فروردین اعلام خواهد شد.

دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب

 دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب
2024-04-14T11:05:19+03:30
امروز بنی‌اسرائیل در غزه آن خباثت نهفته در خود را که سبقه در گذشته سیاه‌شان دارد، آشکار کردند و آتشی که در گذشته برای سایر پیامبران و ملت‌ها روشن کرده بودند...

یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه

 یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه
2024-04-14T11:05:18+03:30
روزگاری در موسیقی پاپ ایران اعلام شد که حامد همایون در پنج ماه ۲۳۹ کنسرت برگزار کرده است؛ آماری که از رکوردی عجیب روایت داشت؛ اما در نهایت سرنوشت حامد همایو...

صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد

 صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد
2024-04-14T11:05:18+03:30
مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت صادرات نوشت‌افزار ایرانی اسلامی به برخی از کشورها را جزو مهمترین برنامه‌های این مجمع در سال جدید خواند.

قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد

 قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد
2024-04-14T11:05:17+03:30
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب با اشاره به لازم‌الاجرا بودن قانون حجاب در کشور و لزوم مکانیزه بودن مواجهه با هنجارشکنان گفت: کسانی که به موضوع عفاف و حجاب در کش...

تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت

 تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت
2024-04-14T11:05:17+03:30
افزایش نرخ ارز پس از دو هفته دامن بازار کاغذ را نیز گرفت،‌بر این اساس قیمت کاغذ تحریر در بازار افزایش ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است.

سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد

 سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد
2024-04-14T11:05:16+03:30
براساس آمارهای ثبت‌شده از میزان استقبال از فیلم‌های درحال اکران در تعطیلات پایان هفته قبل ۳۵۳۰۰۰ هزار نفر برای دیدن فیلم مورد علاقه خود در هفته سوم فروردین ...

شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند

 شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند
2024-04-14T11:05:16+03:30
پس از سده نهم هجری شاعران متعددی با تخلص عطار ظهور کردند که اتفاقاً بسیاری از آثار منسوب به عطار نیشابوری، از برکات حضور آنهاست.

«محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!

 «محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!
2024-04-14T11:05:15+03:30
«محفل» دوباره توانست برنامه پربیننده ایام ماه مبارک رمضان باشد؛ برنامه‌ای که سلبریتی ندارد اما یک برنامه‌اش تنها به ۱۰۰میلیون بازدیدکننده رسید.

مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید

 مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید
2024-04-14T11:05:15+03:30
مهرداد صدقی از انتشار کتاب "آبنبات لیمویی" در ادامه مجموعه طنز خود خبر داد و گفت: این کتاب آخرین اثر از مجموعه "آبنبات‌ها" خواهد بود.

عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد

 عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد
2024-04-14T11:05:14+03:30
مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی این نمایشگاه خبر داد.

دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید

 دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید
2024-04-14T11:05:14+03:30
یهودیانِ بنی‌نضیر چنان مغرور و از خود راضی بودند که تکیه‌گاهشان دژهای نیرومند و قدرت ظاهری‌شان بود، اما از آنجا که خدا می‌خواست بر همه روشن کرد که چیزی در ب...

حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران

 حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران
2024-04-14T11:05:14+03:30
جمعی از شاعران کشور در حمایت از عملیات "وعده صادق"، تازه‌ترین سروده‌های خود را به این موضوع اختصاص دادند.

گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل

 گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل
2024-04-14T11:05:13+03:30
نغمه مستشار نظامی در تازه‌ترین سروده خود از عملیات «وعده صادق» پاسخی به حمله جنگنده‌های ارتش اسرائیل به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق حمایت کرد.

جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟

 جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟
2024-02-26T06:01:07+03:30
هیئت‌ها و حسینیه‌های سراسر کشور همزمان با میلاد سراسر خیر و برکت امام زمان (عج) مراسم شادی و سرور برگزار می‌کنند.

شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم

 شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم
2024-02-26T06:01:06+03:30
شاعران فارسی زبان در آستانه نیمه شعبان در نشست ادبی «منتظران وصل» با تازه‌ترین سروده‌های خود به ساحت مقدس امام مزان عرض ارادت کردند.

بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)

 بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)
2024-02-26T06:01:06+03:30
امام صادق علیه‌السلام دربارۀ آداب شب نیمۀ شعبان، به یکی از بهترین دعاها اشاره می فرماید.

"پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!

 "پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!
2024-02-26T06:01:05+03:30
مصطفی رزاق کریمی کارگردان فیلم "احمد" درباره احمد خمینی صحبت کرد؛ از ۴۲ روز سالک شدن او تا ماجرای عزل منتظری و پایان جنگ. او گفت: کارگردان دیکته‌پ...

ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد

 ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد
2024-02-26T06:01:04+03:30
همزمان با میلاد سراسر سعادت حضرت مهدی موعود(عج) از ویکی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) رونمایی شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)