میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارش عملکرد این وزارتخانه در زمینه حفظ قرآن کریم در سال 1401 و نیم سال اول سال 1402 را منتشر کرده است.
در این گزارش اقدامات صورت گرفته از سوی معاونتهای مختلف وزارت ارشاد شامل معاونت امور هنری، معاونت مطبوعاتی، معاونت فرهنگی، معاونت قرآن و عترت، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و معاونت توسعه و مدیریت منابع ارائه شده است. همچنین بخشی از این گزارش به اقدامات ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها در زمینه حفظ قرآن کریم و نیز حمایت از مؤسسات اشاره شده است.
بر اساس آنچه در این گزارش آمده است معاونت امور هنری وزارت ارشاد در بازه زمانی سال 1401 و نیمه اول سال 1402 اقداماتی همچون برپایی نمایشگاه جدال نار با نور، برگزاری چهارمین جشنواره تئاتر آیات، برگزاری سیزدهمین رویداد تئاتر صاحبدلان، اقدام به تدوین دو رشته تحصیلی جدید در سطح دیپلم با عناوین «مربی حفظ قرآن» و «مربی قرائت قرآن»، نمایشگاه مجازی دهه کرامت و حمایت از نمایشگاه مجازی پوستر اسماءالحسنی را اجرا کرده است.
دریافت مجوز چاپ 1215 عنوان کتاب با موضوع آموزش قرآن کریم، حمایت برای خرید 14 هزار و 350 نسخه کتاب در 126 عنوان (به مبلغ هفت میلیارد و پنجاه میلیون ریال)، حمایت از طرح توجیهی چاپ قرآن با ترجمه بریل، تأمین هدایای دو هزار دانشآموز برگزیده مسابقات استانی حوزه قرآن و ... نیز از مهمترین اقدامات معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در زمینه حفظ قرآن کریم طی بازه زمانی 18 ماه اخیر بوده است.
معاونت امور مطبوعاتی نیز در زمینه تسریع و تسهیل اخذ مجوز فعالیت رسانههای مروج تولید محصولات قرآنی و ارائه تسهیلات استفاده از یارانه حمایتی تشویقی جهت بهرهمندی رسانههای مروج خدمات قرآنی اقداماتی را انجام داده است.
معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد نیز که به تبع پربارترین بخش این گزارش را به خود اختصاص داده در زمینههایی همچون حمایت از برگزاری دورههای آموزشی حفظ قرآن، بزرگداشت و تقدیر از حافظان و فعالان قرآنی، برگزاری دورههای تربیت معلم حفظ قرآن، برگزاری مسابقات حفظ قرآن، حمایت از تألیف کتاب و ارتقا سطح علمی و ... اقداماتی را اجرای کرده است که البته در موارد فوق به جزئیات و میزان حمایتها اشاره نشده و صرفاً به ذکر کلی عناوین اکتفا شده است.
برگزاری 21 جلسه کارگروه تولید مضامین حفظ قرآن کریم، استخراج مضامین ترویج و تبلیغ حفظ قرآن کریم، تدوین آییننامه انتخاب مروجین و فعالان حوزه حفظ قرآن کریم، تأسیس موسسه همیار حافظ، حمایت از تولید کتاب دانشنامه حفظ قرآن کریم، تشویق به برگزاری دورههای حفظ در فضای مجازی، حمایت از تولید اپلیکیشن موبایلی شهر قرآنی و ... از دیگر اقدامات معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در زمینه حفظ قرآن کریم در یک سال و نیم اخیر بوده است.
کانونهای فرهنگی و هنری مساجد نیز برگزاری کلاسهای حفظ و توجه ویژه به رشته حفظ قرآن کریم در مسابقات مدهامتان را به عنوان مهمترین اقدامات این دستگاه در زمینه حفظ قرآن کریم ارائه داده است.
معاونت توسعه مدیریت و منابع نیز اخذ 400 مجوز استخدامی جهت به کارگیری نخبگان در ستاد و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها از طریق بنیاد ملی نخبگان را مهمترین اقدام خود معرفی کرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری تسنیم بخشی از این گزارش و در جدولی مجزا به میزان حمایت وزارت ارشاد از مؤسسات فعال در حوزه حفظ قرآن کریم نیز اشاره شده است.
در این بخش مجموعاً 6 میلیارد و 990 میلیون ریال حمایت از مؤسسات به عمل آمده است که موسسه حوزه علمیه سلماس با یک میلیارد و 200 میلیون ریال بیشترین حمایت را دریافت کرده است.
سومین بخش گزارش عملکرد وزارت ارشاد در زمینه حفظ قرآن کریم، به اقدامات ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها در زمینه حفظ قرآن کریم اختصاص یافته است. در این بخش نیز به مواردی همچون تجلیل از حافظان قرآن، حمایت از کارکنان ادارات برای حفظ قرآن، پرداخت کمک هزینه جهت برگزاری طرح آموزشی نوین قرآنی بشری، حمایت از آثار فاخر هنرمندان خوشنویس، برگزاری جشنواره آواها و نغمات قرآنی، حمایت از شاعران و نویسندگان حوزه قرآن و عترت، برگزاری محافل انس با قرآن و ... اشاره شده است.
در پایان ذکر چند نکته در مورد این گزارش ضروری به نظر میرسد. با وجود اینکه این گزارش مربوط به اقدامات وزارت ارشاد در زمینه حفظ قرآن کریم است اما عناوین برخی فعالیتها و اقدامات صورت گرفته اقداماتی خارج از حوزه حفظ قرآن کریم را به ذهن متبادر میسازد.
از دیگر نکاتی که در مورد این گزارش میتوان اشاره کرد، این است که برخی اقدامات به صورت کلی عنوان شده است، به عنوان مثال در بسیاری موارد به حمایت از یک اقدام اشاره شده اما میزان آن حمایت در این گزارش نیامده است.
نکته دیگر در مورد این گزارش این است که برخی فعالیتها و اقدامات بر اثر همکاری دو معاونت یا یک معاونت با استانها اجرایی شده و هر دو دستگاه آن را جزء اقدامات خود معرفی کردهاند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی