میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیین افتتاح فاز نخست بزرگترین پردیس نوآوری فرهنگ و هنر کشور با عنوان «کارستان بهارستان» با حضور حجت الاسلام قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دادمان رئیس حوزۀ هنری در محل کارستان بهارستان واقع در میدان بهارستان برگزار شد.
امیرحسین چاووشی مدیرعامل کارستان بهارستان گفت: «کارستان بهارستان» بهعنوان بزرگترین پردیس نوآوری کشور فعالیت میکند. این مجموعه یک شرکت سهامی خاص است که از اقمار حوزۀ هنری محسوب میشود.
وی افزود: این مجموعه بهگونهای است که یک هنرمند وقتی میخواهد محصول هنری خود را تولید کند، دغدغهای جز طراحی هنر خود نداشته باشد و بقیه زیرساختهایش فراهم شده باشد.
چاووشی گفت: اما کارستان بهارستان چهچیزهایی نیست؟ کارخانه نوآوری نیست، فضای کار اشتراکی نیست، آکادمی و آموزشگاه نیست، استودیوی چندرسانهای نیست، صندوق سرمایهگذاری نیست.
مدیرعامل کارستان بهارستان با اعلام اینکه "امکانات و زیرساختها را بهصورت یکپارچه قرار دادیم"، گفت: زیرساختهایی مثل استودیوی تصویربرداری، پخش زنده، بلکباکس، کروماکی، کارگاههای طراحی و ساخت دیجیتال از جمله این زیرساختها است.
وی دربارۀ تقسیمبندی فضایی مجموعۀ «کارستان بهارستان» گفت: افراد و گروههای مستقر در کارستان با توجه به قالب محصولاتی که تولید میکنند، یا خدماتی که ارائه میدهند، در سه بخش متفاوت جانمایی میشوند: بخش صنایع دیداری شنیداری، بخش صنایع تجسمی، بخش عمومی فرهنگ و هنر.
مدیرعامل کارستان بهارستان تمرکز موضوعی را بر حوزه کودک نوجوان معرفی کرد و گفت: بر این اساس ارائه خدمات به فعالان حوزه کودک و نوجوان اولویت بالاتری دارد.
وی افزود: مهندسی جریان ورود را اگر بخواهم در یک خط بگویم، اینطور است که در کارستان بهارستان یک میزبان هوشمند هستیم که کار فعالیتها را مهندسی میکنیم. یکی از این مهندسیها این است که تیمهای کوچک را پذیرش میکنیم و در کنارش بازیگران بزرگ و یا فعالان بزرگ مستقر میشود. تیمهای خرد در ارتباط با اینها رشد و پیشرفت میکنند. ایجاد فرصت دیده شدن خدمت و محصول توسط نهادهای مالی و مشتریان کلان، مسئولان و ... از دیگر فعالیتهای ما در کارستان است.
دادمان رئیس حوزۀ هنری در ادامۀ این مراسم گفت: هسته هنری وابستۀ به سازمانها و ادارات و مجموعهها و ساختارها نیست. از طرف دیگر نظرمان این است که زیست بوم فرهنگ کشور به طور کامل شکل نگرفته است و مصرف فرهنگی اصلاح گر معایب جدید و تقویتکننده نقاط قوت مجموعۀ این جامعه است. کارستان بهارستان باید خودش را به عنوان یک ضلع متعهد به نقش آفرینی در ساخت و توسعۀ زیست بوم فرهنگی بداند.
وی افزود: کارستان مرکز نوآوری با ویژگیهای روتین و معمول نیست. اینجا باید بستری برای شبکه شدن تیمهایی شود که در چرخه تولید و مصرف فرهنگی حاضر شدند. کارستان میتواند تیمها را پشتبیانی کند؛ یعنی در مسیر رسیدن به راهکارهای خلاقانه و برای پیدا کردن حلقههای مفقوده و نیز جهت فراهم شدن بستر رشد، ارتباط و کنشگری این کارستان است که می تواند هوشمندانه اقدام کند.
حوزه کودک و نوجوان اصلی ترین نقطۀ فعالان فرهنگی ما باشد
دادمان گفت: یکی از نقاط غفلت ما در حوزۀ کودک و نوجوان بود؛ بنابراین باید اصلیترین نقطۀ فعالان فرهنگی ما باشد این حوزه باشد. نسلی که بی پناه مورد تهاجم گسترده در لایههای فرهنگی و رسانهای و سبک زندگی و مجازی قرار گرفتهاند و کمتر برایشان تدبیر میشود تا متناسب با سن شان محصولی تولید شود. تلاشمان این بوده در زنجیره هنر و کتاب و انمیشین و سریال بر توسعۀ کمی و کیفی حوزه کودک و نوجوان تمرکز کنیم.
معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان در ادامه این نشست گفت: بحث فرهنگ، اتمسفری است که روحمان در آن تنفس میکند؛ یعنی هیچ چیزی بدون فرهنگ معنا ندارد. شخصیت ما در این فضا رشد میکند. انسان به معنای روحانیاش، در بستر فرهنگ بزرگ میشود. هر چیزی را می شود با فرهنگ معنای واقعی داد. ما در اتمسفر فرهنگ دو موجود داریم که ارزش آفرین هستند؛ یکی علم و دیگری هنر. این دو موهبت الهی هستند که خداوند به صورت خاص عطا کرده است.
روحالله دهقانی فیروزآبادی افزود: از سوی دیگر هنر در تناظر با زیبایی شناسی یک ودیعه است. وقتی هم اقتصاد به علم اضافه میشود، شرکت ایجاد میکند، صنعت فناوارانه ایجاد میکند و نتیجه اش میشود ارزشی که مردم عمومی از آن بهرهمند میشوند. تمام صنایع هنری از این جنس هستند. زیست بوم علم و هنر هر دو به هم تشابه دارند. یک نقطه خاصی است که مخصوصاً در قرن ما پررنگ میشود؛ کارستان جایی است که علم و هنر در اتمسفر فرهنگ با هم ترکیب میشوند؛ یعنی ما در بستر فرهنگ زیست میکنیم، منتها با موجودی سر و کار داریم که در عین زیبایی شناسی هنری، با توجه دادن روح و قلب انسان به حقایق بهره بردارد و در این راستا از علم و فناوری بهره برداری میکند. انیمیشین نمونهای از این صنعت است که آمیختگی علم و هنر است. ما این شرکتهایی که از این جنس شکل می گیرند، مجموعه های خلاق میگوییم. خوشحالم که کارستان بهارستان به عنوان بزرگترین پردیس خلاقانۀ کشور فعالیت میکند.
فیروزآبادی ادامه داد: اگر قرار باشد مربی و رشددهنده هسته فرهنگی درمسیر تأثیرگذاری فرهنگ باشند، حتماً باید این مسیر را رفته باشند؛ بنابراین کارستان از تجربه اهالی فرهنگ و هنر و اقتصاد و علم و فناوری استفاده کند. جایی را فراهم کنیم که آدم ها به هوای دیدن انسان های بزرگ و اهداف بزرگ و کارهای بزرگ کارستان را انتخاب میکنند. هستههایی که بر مبنای یکسری اهداف و باورهای مشترک خود و برای تأثیرگذاری در مخاطب دور هم حمع می شوند، چطور به رشد و بالندگی می رسند؟ چه برنامه ای داریم برای کسی که وارد اینجا میشود و خارج میشود؟ هرچند اقتصاد اولویت دوم است. اقتصادی که مبتنی بر هنر شکل بگیرد، اقتصاد بالنده ای خواهد بود.
حجت الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در بخش دیگری از برنامه گفت: برای این مردم و ملتی که مشخصه و ویژگی معتبر بودنشان در طول تاریخ، قناع فرهنگی شان است، این فرهنگ غنی بازدارنده نیست بلکه سبب حرکت است. بر هر ظالمی میتازد و از هر مظلومی دفاع میکند.
وی با بیان این نکته که امروز اگر خلاقیت هنری در راستای تاختن بر ظالم و دفاع از مظلوم قرار نگیرد، در مسیر واقعی قرار ندارد، افزود: این نوآوری ها با این مأموریت و هدف هیچ منافاتی ندارد بلکه روح اعضای کارستان آماده است برای اینکه در راستای تحقق همین همین هدف حرکت کند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی