میرنیوز
خبرگزاری تسنیم-گروه فرهنگی- زهرا بختیاری: یکی از نیازهای اساسی یک فرد جانباز و ایثارگر، موضوع سلامت و خدمات درمانی است. ضعف یا وجود هر خللی در ارائه این خدمات نه تنها می تواند جان او را به خطر بیاندازد بلکه مشکلات ناشی از آن می تواند آرامش روحی خانواده او را نیز به شدت تحت تأثبر خود قرار دهد.
در میان جامعه ایثارگری، جانبازان اعصاب و روان و جانبازان قطع عضو، طیفی هستند که بیشترین نیاز را به رسیدگی و توجه دارند. ارائه خدمات به آنها در صورت نیاز، باید فوری و به صورت ضروری انجام شود.
با این وصف جانبازانی در تماس با خبرگزاری تسنیم از این موضوع که بسیار برای دریافت خدمات درمانی با مشکل مواجه هستند، گله میکنند. جانبازانی که ارائه خدمات به آنها تحت پوشش بیمه های نیروهای مسلح بوده و تا سال 1400 از شرکتی که زیر مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران هست، به نام «متد»، خدمات دریافت میکردند. اما از دو سال پیش تاکنون این شرکت امکان ارائه خدمات به جانبازان تحت پوشش نیروهای مسلح را ندارد و علت آن را عدم هماهنگی با شرکت کارفرما، یعنی نیروهای مسلح عنوان می کند.
یکی از جانبازان قطع عضو که نیاز به «پروتز» دارد، میگوید: «چند سالی است پروتزی که استفاده میکنم باید عوض شود اما هر بار که پیگیری میکنم با در بسته مواجه می شوم. از طرفی هزینههای بسیار بالای آن اجازه نمی دهد با حقوق یک فرد عادی و مشکلات اقتصادی موجود در هر خانوادهای بخواهم آن را به صورت آزاد تهیه کنم.»
یکی از اعضای خانواده جانبازی که از مشکل اعصاب و روان رنج می برد نیز میگوید: «وقتی حال عزیز ما دگرگون می شود و نیاز مبرم به درمان و گاهی بستری شدن در بیمارستان دارد، میتوانیم بگوییم صبر کن تا هزینه را جور کنیم؟ کم و بیش جامعه به مشکلات جانبازان اعصاب و روان آشنایی دارد. وقتی حال این جانبازن بد میشود خانواده نیز به شدت دچار مشکلات روحی شده و با دیدن حال خراب بیمارش، بسیار دچار عذاب روحی می شود.»
خبرگزاری تسنیم برای پیگیری مشکلات جانبازانی که تحت پوشش نیروهای مسلح هستند و از خدمات شرکت متد بی بهره شدند، با یوسف مجتهد از مدیران اسبق شرکت گفت و گو کرد تا مشخص شود علت این قطع خدمات چه بوده است؟
مجتهد میگوید: اگر چه «متد» تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارد اما به واقع محدودیتهای یک شرکت را دارد. در واقع با خود بنیاد شهید هم قرار داد داریم و شرکت بیمه دی در قرار داد با متد خدمات درمانی به جانبازان تحت پوشش بنیاد، خدمت ارائه میدهد و هزینههای خود را نیز دریافت میکند.
وی افزود: با نیروهای مسلح هم طرف قرار داد بودیم و همیشه نسبت به مبلغ عقد قرار داد مشکل وجود داشت، اما متد تا زمان تاریخ قرارداد به خاطر تعهدی که با جانبازان داشت، علی رغم هزینههای بالا این خدمت را ارائه کرد تا مشکلی ایجاد نشود. اما از سال 1400 به بعد شرکت متد نتوانست با نیروهای مسلح به تفاهم برسد. چون هم در حوزه پروتز و اروتز و هم در حوزه خدمات درمانی به جانبازان اعصاب و روان هزینههای بالایی وجود داشت.
بهگفته مجتهد طبق قانون صد در صد هزینههای درمانی جانبازان تحت پوشش نیروهای مسلح بر عهده خود این ارگان است. و چون تفاهم نامه بین ما حاصل نشده ایثارگران دچار مشکل شدهاند.
وی با بیان اینکه از سال 1400 تا کنون جلسات متعددی بین ما و نیروهای مسلح برگزار شده است، میافزاید: متأسفانه این جلسات هنوز نتیجهای نداشته است. زیرا همانطور که میدانید هزینههای تهیه پروتز و اروتز بسیار بالا هست و بخشی از تأمین آنها وارداتی است و به علت وجود تحریم باید از طرق دیگری این موارد را تهیه کنیم که به تبع هزینهها را سنگین تر هم میکند و تأمینش از عهده شرکت ما خارج است.
مجتهد میگوید: ما از طرف شرکت متد مجبوریم برای ارائه خدمات و تأمین موارد مورد نیاز جانبازان هزینههایی پرداخت کنیم و اگر این به اصطلاح دخل و خرج با هم سازگار نباشد طبیعی است که توان اداره مشکلات را نخواهیم داشت. نمی شود انتظار داشت شرکت خدمات ارائه بدهد و در ازای آن هزینه کمتری دریافت کند. راه حل آن هم برگزاری جلست منطقی بین دو طرف است.
وی اظهار داشت: شرکت متد به حدود 2 هزار کارمند اعم از پزشک، بهیار و ... حقوق می دهد و عدم تأمین هزینه ها ما را در این قسمت نیز دچار مشکل می کند. نباید مجموعه ای که دارد خدمت مستقیم به ایثارگر می دهد با چنین مشکلاتی مواجه شود زیرا مشکلاتش جدی خواهد بود و به بخش های دیگر نیز سرایت می کند و جانبازان این بین بیشترین مشکل را متحمل میشوند. آن هم جانبازانی مثل عزیزان اعصاب و روان که دائم و مستمر و فوری به خدمات درمانی نیاز دارند و توقع می رود مجموعه های متولی درمان ها بیشتر این افراد و نیازهایشان را درک کنند.
مجتهد خاطر نشان کرد: بیش از 13 بیمارستان زیر نظر شرکت متد است که اگر هزینه ها کم بیاید می شود حتی از صبحانه بیمار کاسته شود؟ یا بحث پروتز برای یک جانباز که باید هر روز با استفاده از آن امورات روزمره خود را انجام دهد بسیار با اهمیت است. این پروتزها با قیمت بالایی در بازار موجود است. مثلا یک پروتز پنجه کربنی که آن هم به صورت چمدانی اگر بخواهد از یک کشور اروپایی برسد بالای 50 میلیون تومان است. البته جای امیدواری است شرکت های دانش بنیان در حال تولید داخلی هستند اما باز هم هزینه های آن بالاست. یا یک مفصل زانو مبلغی حدود 300 میلیون تومان می َشود.
وی ادامه داد: شرکت متد که سرمایه آنچنانی هم ندارد اگر هزینه هایش از سازمانهای طرف قرارداد نرسد، چکار می تواند کند؟ مثلا 20 جانباز نیاز به تأمین مفصل زانو داشته باشند چه هزینه ای بر عهده یک شرکت خواهد افتاد؟ با توجه به اینکه بودجهای هم از جایی دریافت نمیکند؟
مجتهد خاطرنشان کرد: برای بخش خصوصی هیچ انگیزهای به لحاظ مالی وجود ندارد که بخواهد بیمارستان روانی احداث کند. شما ببینید این سالها چقدر از پزشکان در بخش عمل های زیبایی ورود کردند؟ چون به لحظ مالی سود بالایی برایشان دارد. اما برای اعصاب و روان کسی سرمایه گذاری نمیکند و در بخش دولتی هم خدمات بسیار پایین است. حالا که شرکتی مثل متد ورود کرده باید هزینه هایش نیز تأمین شود.
وی گفت: متد خدماتی به جانبازان می دهد که اگر دوستان نیروهای مسلح بخواهند از طریق بخش خصوصی چنین خدماتی را به ایثارگرانشان ارائه کنند، به جرأت می گویم باید حداقل سه برابر هزینه بدهند آنهم با خدماتی نازل تر از شرکت متد.
مجتهد، اظهار داشت: البته جلسات با نیروهای مسلح ادامه دارد و امیدواریم نتیجه مطلوبی حاصل شود.
لازم به ذکر است تا کنون تعداد جانبازانی که به علت نوسانات روحی و نگرفتن به موقع ملزومات درمان و بستری شدن دست به اقدامات غیرقابل جبران زده اند کم نبوده است اما به راستی چه کسی مسئولیت خانواده ای که بعضاً از هم می پاشد را بر عهده میگیرد؟ یا جانبازی که نیاز به پروتز دست یا پا دارد و این امکان برایش فراهم نیست که به صورت آزاد آن را تهیه کند و خود و اطرافیانش را برای انجام کارهای روزمره به زحمت میاندازد باید چکار کند؟
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی