میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه زنده افق رادیو قرآن، با موضوع «روند برنامهها و فعالیتهای شورای توسعه فرهنگ قرآنی» با دعوت از سیدمحمدجواد آلاحمد، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی به صورت زنده به روی آنتن رفت.
سیدمحمدجواد آلاحمد گفت: مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حکم قانون را دارد و میتواند خودش آن را ابلاغ کند و برای همه دستگاهها لازمالاجرا است. سند جامع راهبری امور قرآنی کشور است و باید از این فضا حسن استفاده را ببریم. در سال ۱۳۸۸ دبیرخانه آن مصوب شده است و از آن تاریخ تا به امروز برای اینکه بتوانیم چراغ راه آینده خود را خوب ببینیم، باید یک حسابرسی فرهنگی را در این زمینه داشته باشیم و در این مدت بررسی کنیم چه اقداماتی انجام شده است؟ چراکه هم حمایت شده است و هم قوانینی که دیده شده، مشخص است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: در کنار این دبیرخانه، معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی خیلی قوی و محکم فعالیت داشتهاند و مسئولیت مدیریت کمیسیونهای تخصصی شورا را داشتهاند. در کنار آن، سازمان اوقاف و امور خیریه محکم وارد شد و بحث حفظ را بر عهده گرفت و یا دفتر بینالملل مقام معظم رهبری نیز مسئولیتی در این حوزه پذیرفته است و کسانی به این عرصه ورود کردند که صاحبنظر امور قرآنی بودند لذا باید یک حسابرسی دقیق از فعالیتهای قرآنی در این مسیر داشته باشیم تا نقاط ضعف و قوت به خوبی دیده شود. به این معنی که جایی که خوب عمل کردهایم، تقویت و جایی که ضعیف بودهایم، ریشهیابی شود.
اگر جایی کار به درستی انجام نشده به ما باز میگردد
آلاحمد در خصوص تشکیل شورای استانی، در ذیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی و اقدامات در این حوزه گفت: در منشور توسعه فرهنگ قرآنی و خود شورای توسعه، نمیتوانیم بگوییم مشکل وجود داشته است و نتوانستیم کار کنیم و هرکجا کمکاری بوده، قطعاً عیب از ما بوده است؛ چراکه هم قانونگذار خوب قانون را دیده است و هم اعتبارات خوبی در این حوزه تخصیص داده شده و هم اینکه بستر خوبی فراهم شده است؛ لذا اگر کمکاری صورت گرفته، به مجریان قانون باز میگردد. در رأس نظام ما شخص مقام معظم رهبری نسبت به قرآن اهتمام ویژهای دارند و روز اول ماه مبارک رمضان را به موضوع قرآن اختصاص میدهند و عنایت ویژهای به این موضوع دارند، دولتها هم کم و زیاد پای کار بودهاند، خصوصاً دولت فعلی لذا اگر جایی کار به درستی انجام نشده، به ما باز میگردد.
وی بیان کرد: در استانها به دلیل اینکه شورای موازی کنار هم نباشند امورات شورای توسعه فرهنگ قرآنی را به شورای فرهنگ عمومی سپردهاند و تا امروز نزدیک به ۱۱ استان را با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از نزدیک بازدید کردهایم لذا در استانهایی که مسئولان به امور قرآنی اهتمام داشتهاند، امورات قرآنی جلو رفته است؛ لذا جایی که مطالبهگری شده است، موفق بودهایم، مانند فارس، خوزستان، مرکزی و… که اقدامات بسیار خوبی در این عرصه داشتهاند. استانهایی هم داریم که کار در آنجا عقب است، اما در حال پیگیری و مطالبه و بررسی نقاط ضعف هستیم.
نسبت به اهدافی که تعیین شده فاصله بسیاری داریم
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: از منشور توسعه فرهنگ قرآنی، مهمتر فرمایشات مقام معظم رهبری است که چراغ راه ما است و نیازی به مکاتبه و پیگیری ندارد و برای کل کشور برنامه قرآنی تبیین شده است. شورای توسعه هم به استانها ابلاغ شده است و همه استانها موظف هستند در ساختار شورای فرهنگ عمومی، شورای توسعه قرآنی را فعال کنند و مؤسسات را پای کار بیاورند تا امورات قرآنی فعال شود؛ البته نمیتوانیم بگوییم کدام استان بهتر بوده، اما به نسبت عملکردها خوب بوده است. هر چند از هدف اصلی عقب هستیم و نسبت به اهدافی که تعیین شده، فاصله بسیاری داریم.
آلاحمد اظهار کرد: یکی از عیبهای ما این است که مسائل را صفر و صد میبینیم، در حالی که اینگونه نباید باشیم. یکی از مطالبات جدی راهاندازی مکتبخانهها، تلاوتگری، تدبر، کرسیهای تلاوت و جلسات خانگی قرآن بوده است. حتماً لازم نیست در امورات قرآنی در استانها یک بستر سنگین ببینیم که شدنی نباشد؛ لذا میتوان کارهای کوچک را تقویت کرد و بعد پر و بال داد. چراغ راه امور فرهنگی ما قرآن است و امیدواریم بتوانیم این مسیر را در استانها پیگیری کنیم.
وی در ادامه این برنامه در خصوص اثرگذاری شورای توسعه فرهنگ قرآنی در امور فعالیتهای قرآنی کشور گفت: باید اینگونه سوال کنیم که آیا توانستهایم در کوتاهمدت، میانمدت یا بلندمدت به اهدافی که در منشور تعیین کردهایم برسیم یا خیر؟ یا در ریلی که قانونگذار تعیین کرده است در مسیر حرکت کردهایم یا خیر؟ اگر اینگونه بررسی کنیم دستگاههای مختلف هرکدام در جایگاه خودشان عملکرد قابل قبولی داشتهاند، اما اینکه در مسیر منشور قرار گرفته باشند، نمره خوبی به خودمان نمیدهم. ما از مبدأ حرکت کردهایم، اما بعد از ۱۴ سال هنوز به مقصد نرسیدهایم و فاصله زیادی با مقصد داریم و حتی نزدیک آن هم نشدهایم و امیدواریم به مقصد برسیم. البته چراغهای روشنی برای تبیین مقصد وجود دارد و در فضاهای جدید در دوره تحولی دوستان پای کار هستند و ستاد حفظ، سازمان دارالقرآن و کمیسیونهای دیگر به نسبت در این مسیر خوب جلو رفتهاند.
تخصیص بودجه را برای اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی آفت میدانیم
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: ارزیابی کمیسیونها براساس عملکردشان است و ما در این دوره تلاش کردهایم بودجهمحور نباشیم. پول را برای اجرای سند منشور توسعه فرهنگ قرآنی آفت میدانیم، سعی کردیم به بعد نظارتی خودمان توجه کنیم تا کمیسیونها در جایگاه خودشان به شکل تخصصی ورود کنند. امروز جلسات تخصصی خوبی در حوزه قرآنی با حضور رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی و شخصیتها و چهرههای فرهنگی کشور داریم.
آلاحمد در خصوص سند تحول هم گفت: تحولی که امروز مطرح است از خود شورای عالی شروع شده است تا به دبیرخانه برسد. امروز در شورای عالی یک مرکز رصد تشکیل شده است که این مرکز رصد امورات فرهنگی را رصد کند و براساس آسیبشناسی میدانی ما طرح تحول را تهیه کنیم.
وی در خصوص واگذاری یا انحلال شورای توسعه فرهنگ قرآنی و خبرهایی که به تازگی در این خصوص مطرح شده است، گفت: مقام معظم رهبری تکلیفی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص چابکسازی داشتند؛ به این معنا که تحولی در شوراهای اقماری ایجاد شود و خود شورای عالی هم چابک شود تا بتواند نقش قرارگاه فرهنگی را داشته باشد. یکی از شوراهای اقماری که در دستور کار قرار گرفته، شورای توسعه فرهنگ قرآنی بود. نظرات مختلفی در این خصوص مطرح شد که اگر بخواهیم این مجموعه را واگذار کنیم، کدام مجموعه اولاً هست.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، ادامه داد: در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به این نتیجه رسیدند که اگر بخواهیم هم در شورای عالی به دلیل چابکسازی و هم در شورای توسعه فرهنگ قرآنی تحول ایجاد شود که به مرحله عملیات برسد، باید به مجموعهای واگذار شود که در آن کار قرآنی انجام میشود؛ لذا آن مجموعه هم باید استعدادش را داشته باشد و هم از لحاظ عِده و عُده کارش قرآن باشد و امکانات فراوانی داشته باشد. امروز مجموعههای موفقی همچون معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی را در این عرصه داریم که کار قرآنی انجام میدهند و لذا این دو گزینه مطرح است. البته قرار نیست چیزی هم از اعتبار این شورا کاسته شود، بلکه قرار است محکم در این میدان قرار گیرد. اما در جمعبندی که صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم سازمان تبلیغات اسلامی به جهت اینکه سازمان دارالقرآن را دارد میتواند مؤثرتر باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی