میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز، دوشنبه نهم دیماه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
جوادی در این نشست در سخنانی از صدور مجوز چاپ 55 هزار عنوان کتاب در سال 98 خبر داد و گفت: همچنین 61 هزار عنوان کتاب در سال جاری منتشر شده است که شش هزار عنوان آن از سال گذشته مجوز داشتهاند. تعداد عناوین منتشر شده در سال جاری در مقایسه با سال گذشته رشد پنج درصدی داشته است.
وی در ادامه سخنان خود به راهاندازی سامانه جامع نشر اشاره کرد و ادامه داد: راهاندازی این سامانه پیوستگی تهران و استانها را ایجاد کرده است. ما در 12 استان مجوز چاپ صادر میکنیم که با این سامانه پیوستگی بیشتری ایجاد میشود؛ البته چند روز پیش هم از «پنجره واحد نشر» نیز به منظور تسهیل کار ناشران راهاندازی و رونمایی شد.
بخش دیگر صحبتهای معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به حوزه چاپ اختصاص داشت. او از واردات 36 میلیون کیلو محصولات چاپی به کشور از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: این رقم نسبت به سال گدشته به نصف کاهش پیدا کرده است.
جوادی همچنین از صادرات چهار میلیون کیلو محصولات چاپی خبر داد و اضافه کرد: اداره چاپ وزارت ارشاد همچنین سه هزار و 400 عنوان کتاب با شمارگان 400 هزار نسخه در قالب هیئت خرید کتاب خریداری کرده که از این میان 350 هزار نسخه هم توزیع شده است.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد همچنین از شکلگیری 15 هزار و 107 باشگاه کتابخوانی در کشور با 220 هزار عضو خبر داد و درباره انتخاب پایتخت کتاب نیز یادآور شد: 172 شهر از همه استانها کاندیدای انتخاب پایتخت کتاب شدهاند که در این میان، یک هزار و 406 مورد کاندیدای انتخاب روستاهای دوستدار کتاب هستند.
وی در خصوص مجوزهای نشر و ساماندهی این مجوزها نیز گفت: رویکردهای جدیدی در حوزه تعاریف مجوزها اعمال شده است، از 130 عنوان مجوز به 36 مجوز رسیدهایم.
ایوب دهقانکار مشاور اجرایی معاونت فرهنگی نیز در این نشست در سخنانی گفت: در سال 98 فعالیتهایی که از سوی معاونت فرهنگی اجرا شد، در حالی بود که در سه ردیف اصلی بودجه میزان تخصیصها 2 درصد، 10 درصد و 20 درصد بوده است در واقع ما با این وضعیت اعتباری توانستهایم امور را پیش ببریم.
وی در بخش نخست سخنان خود درباره رخدادهای نمایشگاه کتاب تهران گفت: خوشبختانه تصمیمانی که شورای سیاستگذاری باید اتخاذ میکرد تا روند اجرای نمایشگاه آغاز شود، انجام شده است و جلسات شورا همچنان ادامه دارد.
دهقانکار با اشاره به تعیین زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به میهمان ویژه اشاره کرد و گفت: احکام مدیران هم صادر شد و مدیران کمیتهها خصوصاً کمیتههایی که ماهیت اجرایی بالا دارند، کار خودشان را آغاز کردند و مدیران ما قول دادند تا پیش از ورود تعطیلات سال نو کارهای اجرایی پروندهشان بسته شود تا پس از سال وارد فاز کیفیت اجرا شویم.
وی با اشاره به موضوع دوم سخنان خود یعنی کارگروه کاغذ تصریح کرد: پس از یکسال فعالیت کارگروه کاغذ وزارت ارشاد، تصمیم بر این شد که با توجه به خروج کاغذ از گروه کالایی یک و بهرهمندی کاغذ نشر و مطبوعات از ارز دولتی، معاونت تخصصی به صورت کارگروههای خصوصی کار نظارت بر واردات و توزیع کاغذ را انجام دهند. خرداد ماه امسال کارگروه تخصصی کاغذ به ریاست محسن جوادی در معاونت فرهنگی تشکیل شد و اقداماتی چون تهیه، تدوین و انتشار شیوهنامه و آئیننامه اجرایی کارگروه کاغذ، تشکیل کارگروه تخصصی متشکل از تمام دستگاههای فعال در حوزه کاغذ همچون سازمان تعزیرات حکومتی، صنف نشر، اتاق اصناف و ... را انجام داد.
دهقانکار تصریح کرد: پس از آن فراخوان عمومی منتشر کردیم و آن را در وبسایت معاونت فرهنگی ارشاد قرار دادیم این فراخوان در جهت واردات کاغذ به منظور تأمین کاغذ نشر کتاب بود در پاسخ به این فراخوان درخواستهایی آمد و کارگروه درخواستها را بررسی کرد از میان داوطلبان برخی تأیید میشدند تا ارز دولتی دریافت کنند تا فرآیند خرید و واردات توسط واردکنندگان اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه ارز دولتی اختصاص یافته برای کاغذ در شرایط کنونی ارز مهمی است و ما نیز حساسیت داشتیم که این ارز در جای خود بکار رود، گفت: بر این اساس فهرست تمامی ناشرانی که دریافتکننده کاغذ بودهاند، تا تاریخ 18 آبان ماه بدر سامانه توزیع منتشر شده است.
مشاورمعاونت فرهنگی درباره روند واردات و توزیع کاغذ توضیحاتی ارائه داد. به گفته او؛ از مجموع 40 هزار تن کاغذی که معاونت فرهنگی میتواند وارد کند، تاکنون 37 میلیون دلار توسط بانک مرکزی تخصیص ارز شده است که 26 میلیون دلار آن تأمین ارز شده و 25 میلیون دلار به حساب ذینفعان خارجی فرستاده شده است. در مجموع یکچهارم کاغذها ترخیص شده و مابقی محمولهها در چرخه توزیع قرار دارند.
دهقانکار افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وجود اینکه هنوز چند ماه تا پایان سال باقی مانده است، همه 40 هزار تن کاغذ وارداتی را که وظیفه تایید ان را داشت، تایید کرده است، اما باید توجه داشته باشیم که فرآیند واردات کاغذ به کشور فرآیند کوتاهمدتی نیست، گاهی تا 6 ماه زمان میبرد، اما ما تمام تلاش خود را انجام دادهایم تا این مسیر را کوتاه کنیم، علاوه بر این وضعیت واردات دارای چند مرحله است که همه آن در اختیار وزارت ارشاد نیست.
بخش دوم این نشست به پرسش و پاسخ اهالی نشر اختصاص داشت، دهقانکار در پاسخ به پرسشی درباره علت صادر نشدن حواله کاغذ برای ناشران از مرداد ماه سال جاری گفت: امسال 3966 فقره حواله برای ناشران صادر شده است اما برخی از دوستان مبلغ مورد نیاز برای این حوالهها را واریز نکردهاند برخی نیز نتوانستهاند کاغذهایی که در نوبت قبل دریافت کرده بودند به اصطلاح تسویه کنند و مشخص کنند آنها را در چه زمینهای به کار بردند.
محسن جوادی نیز در همین زمینه عنوان کرد: تقاضا برای کاغذ نشر بیشتر از توان تامینی ماست و بسیاری از ثبت نامها عملاً کاغذی برای پاسخگویی ندارند. گاهی هم تخصیص داده شده اما هزینه آن پرداخت نشده یا اعلام وصول موارد قبلی ارائه نشده است. منتهی اطمینان می دهیم تخصیص کاغذ نه سوگیری دارد نه طرفداری. در مواردی بوده که دوستان سازمان بازرسی هم به این مساله ورود کردهاند و بررسی هایی انجام داده اند که هنوز منتظر صدور گزارش آنها هستیم.
جوادی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا موسسه نمایشگاههای فرهنگی با وجود اینکه اجاره بهای سال گذشته مصلی مدتهاست در حسابش است، آن را به مصلی پرداخت نکرده است، گفت: این پول طی دو یا سه روز آینده به حساب مصلی واریز میشود. اما کار غیرقانونی انجام نشده است، موسسه اعتبارات کمی دارد و اینکه قدرت مانور بیشتری بر بودجه داشته باشد و ابتدا موارد ضروریتر را بررسی کند، اشتباه نیست. در پرداخت این بودجه با مصلی هماهنگی شده است. سازمانهای ناظر هم مطلع هستند.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد نیز در پاسخ به پرسش دیگری درباره ادغام مؤسسات وزارت ارشاد گفت: این سیاستی است که در نهادهای تصمیمگیرنده وزارت ارشاد مشخص است و قطعاً انجام میشود. در سایر معاونتها هم پیگیری میشود چرا که در واقع ساماندهی اداری و هزینهای در آن دیده شده است و ما شکل تخصیص اعتبار فعالیتها را محور قرار دادهایم. بنابر این برای اینکه صرفهجویی در هزینهها داشته باشیم ساماندهی در بحث مدیریتی همگرایی و همسویی را خواهیم داشت اما ادغام به معنی کارکرد آنها نیست.
وی گفت: ما در مرحله نهایی ادغام مؤسسات فرهنگی هستیم و قرار است در قالب یک مؤسسه سه مؤسسه تابعه معاونت ادغام شوند، مدیر واحدی خواهند داشت که تحت عنوان رئیس موسسه فعالیت میکند اما مسائل حقوقی برای انحلال وجود دارد که زمانبر است و با توجه به اینکه ما نمایشگاه کتاب را در پیش داریم، باید این اتفاق را مدیریت میکردیم. در آینده نزدیک این مسئله انجام میشود، اما از لحاظ اداری مسائل نهایی شده ولی اعلام و انحلال زمانبر است و احتمالا پس از نمایشگاه کتاب اجرایی خواهد شد زیرا یکی از مؤسسات مجری نمایشگاه کتاب است.
جوادی با اشاره به بودجه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در سال آینده نیز گفت: ما هزینهها را مدیریت میکنیم کارها کم نمیشود اما اصل بر صرفهجویی است رقم بودجه ما بیش از گذشته نخواهد بود اما در بخش یارانه افزایش خواهیم داشت.
دهقانکار نیز در پاسخ به این پرسش درباره سامانه فروش الکترونیکی کتاب یا طرح هدفمندیسازی یارانههای کتاب گفت: ما ساماندهی یارانه نشر را از سال گذشته اجرا کردهایم، اما تنها در بخشهای خاصی اجرا شد، هدف این است که یارانه به دست طیف هدفگذار برسد. هر چند ما تخلفات نمایشگاهی که محدود بودند را نیز داشتیم، زیرا عدهای از یارانه سوءاستفاده میکردند و بنها را نقد میکردند، در حالی که یکی از اهداف ساماندهی نشر، مقابله با تخلفات است. ما مصمم هستیم در نمایشگاه سی و سوم کتاب طرح ساماندهی یارانه کتاب را اجرا کنیم. جلسات کارشناسی با بانک ادامه دارد و سیاست بر این است در تمام نمایشگاه هزینه اجرا را برای ناشر به حداقل برسانیم ما انتظار داریم صنف نشر هم همپای ما پیش آید و همکاری ناشران را داشته باشیم.
جوادی با اشاره به معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان و بهرهمندی ناشران آموزشی از آن که سلبریتی حوزه نشر هستند، گفت: این موضوعی است که وزیر ارشاد بر آن تأکید دارد. اما میزان درآمد برای ما مهم است و رویکرد ارشاد نیز بر اساس درآمدها خواهد بود.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد در پاسخ به پرسشی درباره استعفای نیکنام حسینیپور از هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات نمایشگاه کتاب به دلیل اینکه وی خواهان مدیریت بر کمیته اطلاعرسانی و علمی ـ فرهنگی نمایشگاه است، گفت: بخش اول این مسئله صحیح است. وی استعفا داده و گفته است که مشغله کاری فراوان دارد، بنده نیز با این استعفا مخالفت کردهام.
جوادی در پاسخ به پرسشی درباره ممیزی گفت: رویه های ما در بررسی های پیش از نشر تغییر نکرده اما این موارد را در نظر بگیرید که بسیار پیش آمده نویسندهای که فکر میکرده کتابش چندین ماه است در سد ممیزی مانده در واقع نمیدانسته که ناشر کتابش را برای بررسی اصلاً عرضه نکرده، مورد دیگر این است که تذکراتی که از سمت اداره کتاب داده میشود بعضاً مورد قبول قرار نمیگیرد و اجرایی نمیشود، گاهی اوقات هم اخباری غیرواقعی درباره بررسی منتشر می شود. در کنار آن حجم کارهای اداره کتاب زیاد شده و دوستان من تمام تلاش خود را می کنند تا بر مبنای همان ضوابط شورای عالی انقلاب فرهنگی کار را پیش ببرند، امیدواریم با شکل گیری پنجره واحد نشر که طی روزهای قبل شاهد افتتاح آن بودیم موضوع صدور مجوز نشر کتاب سرعت بگیرد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد درباره موضع معاونت فرهنگی در برابر قانون مالکیت فکری و معنوی که در کمشیون قضایی و حقوقی مجلس مراحل نهایی را میگذراند، و اینکه آیا با او مشورتی در این زمینه شده است، گفت: زمانی که این لایحه نوشته شده است، من در وزارت ارشاد نبودم، اما در بخشی که مربوط به ارشاد است، بنده هم در جریان امر هستم این لایحه در مجلس رفته و در کمیسیونهای مختلف حقوقی، فرهنگی و قضایی مراحلی را طی کرده است هر چند دوستان نقد و نظرهایی دارند که به من نیز منتقل کردهاند، اما باید روند بررسی در مجلس طی شود، زیرا تصمیمگیرنده مجلس است و ما تنها نظرات خود را منتقل میکنیم. نظر ما هم به تنهایی شرط نیست، مجموعه نظرات بررسی شده و برایند نظرات مورد توجه قرار میگیرد تا هدف اصلی حق مالکیت معنوی گم نشود. چنانچه قانون شود، ما اجرا میکنیم زیرا مجری هستیم.
دهقانکار در پاسخ به اینکه حمایت از کاغذ تا کی و چه زمانی ادامه خواهد داشت گفت: درباره این حمایتها و زمان آن تیم دولت تصمیمگیری میکند، ما اجرا کننده هستیم و موارد منوط به تصمیمات بالادستی است.
وی درباره نمایشگاه کتاب و رسیدگی به تخلفات بخش تبلیغات آن در دوره قبل بود گفت: کمیته بازرگانی نمایشگاه کتاب در سال جاری با نمایندگانی از معاونت، صنف و موسسه نشر شامل 9 نفر شکل گرفته و مساله واگذاری تبلیغات را بررسی و ارائه میکند.
انتهای پیام/
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اعتراص ناشران بسیاری به عدم دریافت کاغذ و اینکه فهرست دریافتکنندگان از مردادماه منتشر نشده است، توضیح داد: تاکنون سه هزار و 966 فقره حواله برای ناشران صادر شده که ممکن است برخی از اینها تکراری هم باشد، اما در کنار این بعضاً ناشرانی هم داریم که حوالهشان آماده است، اما شرط صدور حواله پرداخت بهای کاغذ از سوی ناشر است که پرداخت نکرده است.
جوادی هم در پاسخ به این پرسش یادآور شد: تقاضایی که برای کاغذ وجود دارد، بیشتر از کاغذی است که ما در اختیار داریم. همچنین گاهی نیز ناشری برای نوع خاصی کاغذ ثبتنام کرده است که در حال حاضر در اختیار ما نیست.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به سؤالی درباره نظارت بر قیمت کتاب و اینکه چرا کاهش قیمت کاغذ موجب کاهش قیمت کتاب نشده است، خاطرنشان کرد: ما در معاونت فرهنگی ارشاد جلسات متعددی را برگزار کردیم اما نتوانستیم به یک فرمول واحد برای قیمتگذاری برسیم؛ چون قیمت کتاب از کتابی به کتاب دیگر متغیر است. دوستان بازرسی کل کشور هم همین دغدغه را داشتند؛ بنابراین ما از اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران که یک نهاد تخصصی است، خواستیم تا نظارت بر قیمت کتاب را بر عهده بگیرد که خود اتحادیه هم نتوانست به یک فرمول واحد برسد.
وی ادامه داد: در عین حال کتابها با ارز دولتی منتشر نمیشوند؛ بنابراین قابلیت رصد نقطه به نقطه قیمت کتاب وجود ندارد اما اگر به صورت موردی شکایتی باشد، ما رسیدگی میکنیم.
این خبر تکمیل میشود...
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
رئیس فرهنگستان هنر: ثمره هنر ایرانی اسلامی، «توحید» و ثمره هنر یونانی «شرک» است
خسروپناه: سازهای موسیقی ایرانی مبتنی بر حکمت است
دوره هماندیشی طرح ملی تربیت استعدادهای قرآنی برگزار میشود
خسروپناه: حتی سازهای موسیقی ایرانی نیز مبتنی بر حکمت است
رئیس فرهنگستان هنر: ثمره هنر ایرانی اسلامی، توحید و ثمره هنر یونانی شرک است
جایزه ۶۰۰ میلیونی بنیاد البرز برای دانشمندان برتر
دیدار مفتی اعظم کرواسی با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
رونمایی از پنج عنوان کتاب در اولین همایش «هنر از منظر اندیشه اسلامی»
تعداد برگزیدگان و میزان جایزه البرز ۱۴۰۴ نخبگانی اعلام شد
سواد رسانه ای سپری در برابر فتنه های میدانی است
طرحهای کانونهای مساجد در حوزه جمعیت و فرزندآوری حمایت میشود
اختتامیه همایش «آینهداران» برگزار شد/ حضور ۶۰ شاعر در جوار حرم امام رضا (ع)
اهدای جایزه «بانوی اثرگذار» به همت بنیاد نهضت پیشرفت بانوان
رونمایی از جدیدترین کتب فلسفه هنر اسلامی در همایش «هنر از منظر اندیشه اسلامی»
هدف همایش «فقیه سالک»، شناسایی و شناساندن علمای انقلابی است
در آستانه ماه رجب، هیئت بانوان نورالزهرا (س) برگزار می شود
ملت ایران در ۹ دی، دشمنان اسلام و ایران را مفتضح ساخت
پژوهش هایی همه جانبه درباره علل ناکامی دشمنان و توفیق انقلاب اسلامی
ژورنالیسم اسلامی امکان تحقق دارد؛ روزنامه نگاری حکیمانه و صادقانه
اختصاص چند هزار دقیقه آنتن زنده رادیو قرآن به بزرگترین رویداد قرآنی کشور
جایگاه قرآن در نهج البلاغه در برنامه «سرمشق» تبیین می شود
تداوم برگزاری جلسات نهج البلاغه در حرم حضرت عباس(ع)
چهارمین همایش بینالمللی «الهیات اربعین» برگزار می شود
طرح حفظ قرآن کریم با روش و سبک ایرانی در اندونزی اجرایی شد
مبانی معرفتی سایبرنتیک از منظر شیوهشناسی حکمرانی بررسی می شود
قرآن محوری باید اصل اساسی در هیئت های مذهبی باشد
ویدئویی از بارش باران در مسجد الحرام
انتقال عمل به ملکوت، از راه معرفت نسبت به حقوق اهل بیت(ع) محقق میشود
نشست «نبض مقاومت چگونه میزند؟» برگزار میشود
اندیشه آیت الله مصباح در نشستهای تخصصی «مطهری زمان» بررسی میشود