میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رضائیان دبیر اجرایی همایش ملی فقیه سالک، بزرگداشت حاج آقا مجتبی تهرانی در نشست خبری این همایش که صبح امروز یکشنبه نهم دی برگزار شد با تشریح جزئیات همایش اظهار داشت: همایش در چهارشنبه ۱۲ دی ماه برگزار میشود که به نوعی افتتاحیه همایش ملی است و همایش اصلی در حدود ۲ سال دیگر پس از جمع آوری کل آثار و دسته بندی و تحلیل گفتمان و تحلیلی محتوا برگزار میشود.
وی افزود: بنا داریم تا همانگونه که آثار شهید مطهری برای اقشار مختلف از جمله کودکان تألیف و تدوین شد چنین گاری را برای علمای این همایش انجام دهیم و این آثار براساس نیازهای اقشار مختلف جامعه به صورت مکتوب و چند رسانهای منتشر شود.
گرامیداشت ۳ تن از علمای برجسته تهرانی
دبیر اجرایی همایش فقیه سالک در این باره تصریح کرد: ۲ اتفاق ویژه شامل رونمایی از سایت آثار و کتابهایی که به تازگی تدوین یا ترجمه شده است در این همایش انجام میشود.
رضائیان مرحله نخست این همایش ملی را برگزاری مراسم بزرگداشت سه تن از علمای برجسته تهرانی عنوان کرد و افزود: آیت الله مهدوی کنی به عنوان فقیه سیاستمدار، حاج آقا مجتبی تهرانی به عنوان فقیه سالک و آیت الله شاه آبادی بزرگ که استاد امام به عنوان فقیه تهران سه عالمی هستند که در برنامه این همایش هدف گزاری شدهاند مراسم افتتاحیه بزرگداشت آیت الله شاه آبادی برگزار شده است و همایش اصلی نیز برگزار خواهد شد. کار مشابهی در حوزه علمیه قم برای برخی بزرگان انجام میشود از این رک مبنای شورای سیاستگذاری همایش ما علمای تهران هستند. ملی بودن همایش در راستای توجه به تأثیرات و ابعاد شخصیتی این شخصیت بزرگ در سطح کشور است.
وی بیان داشت: مهمانان جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه هستند. همچنین با برخی از وزارتخانهها و مسؤولین دستگاهها از جمله ۱۰ دستگاه و وزارتخانه برای اجرای بهتر همایش در ارتباط بودیم. سعی داریم چون جلسه آغازین است بحثهای کلی و کلان مطرح شود و در ادامه نشستهای تخصصی را علاوه بر نشستهای دانشگاهی که در دانشگاه امام صادق و پیام نور برگزار میشود برگزار کنیم.
رضائیان بیان کرد: در سالگرد بزرگان مراسمهای بزرگداشتی برگزار شده اما تاکنون کار اساسی صورت نگرفته است. مجموعهای از شاگردان آیت الله آقا مجتبی تهرانی از جمله آیت الله رشاد، حجت الاسلام پورمحمدی، حجت الاسلام خاموشی، اسماعیلی و افراد دیگر از شاگردان پیگیر برگزاری چنین بزرگداشتی بودند.
جلسات هزار و پانصد نفره اخلاق
وی با اشاره به اهداف این همایش گفت: اولین هدف ما شناسایی و شناساندن علمای انقلابی است که با مردم زندگی میکردند و در جامعه تأثیرگذار بودند. دومین هدف جمع آوری آثار است که اگرچه حدود ۴ هزار ساعت است اما باید پیاده، دسته بندی و تحلیل محتوا و گفتمان شود. بخشی از آثار نیز در اختیار آحاد مردم است. موضوع بعدی انتخاب شخصیتهای دانشگاهی و علمی است که برای تدوین آثار از آنان دعوت میشود تا آثار به عنوان پایان نامه اجتماعی و حوزوی در اختیار دانشگاهیان قرار گیرد.
رضائیان افزود: کار دیگر تکمیل خاطرات است، با توجه به اینکه درس اخلاق ایشان از سال ۵۹ تا ۹۱ ادامه داشت و چهارشنبه هر هفته برگزار میشد در برخی جلسات تا هزار نفر و هزار و پانصد نفر شرکت میکردند. خیلی از رزمندهها وقتی مرخصی می آمدند در این کلاسها شرکت میکردند. از جمله افراد شهید صیاد شیرازی بود که مقید بود اگر در تهران حضور داشت در این کلاسها شرکت کند. در برنامه شبهای احیا گاهی چنان جمعیت زیاد بود که نیروهای امنیتی احساس خطر میکردند.
خواسته حاج آقا مجتبی از امام برای قرار نگرفتن در مناسب حکومتی
وی تصریح کرد: موضوع دیگر جستجو و برگزیدن مطالب روز با توجه به وضعیت امروز است که انتشار مطالب و موضوعات در فضای مجازی و شبکههای مختلف به نحو مطلوبی انجام گیرد. موضوع بعد نمایش سلوک و سبک زندگی این عالم بزرگ است. بحث ساده زیستی علما در بیانات امام راحل بارها اشاره شده که اگر روحانیت و علما بخواهند تأثیرگذار باشند باید روحیه ساده زیستی و پرهیز از شهرت را داشته باشند و این از ویژگیهای خاص حاج آقا مجتبی بود. ایشان از بالاترین شاگردان امام بودند و در ابتدای انقلاب از امام خواهش کردند در مناسب حکومتی قرار نگیرند و تربیت شاگرد را در اولویت قرار دادند و تا آخر عمر هم همین کار را کردند.
سبقه خانوادگی حاج آقا مجتبی
در ادامه حجت الاسلام احمد شفیعی دبیر علمی همایش نیز در خصوص انتخاب شخصیت حاج آقا مجتبی به عنوان محور همایش گفت: دلیل انتخاب ایشان این است که جامعه نیازمند الگو و اسوه است، افرادی که دیده شده و شناخته شده باشند. از ویژگیهای حاج آقا جامعیت و اعتدال است. جامعیت ایشان را در علوم معلوم و منقول میشود پیگیری کرد و اعتدال ایشان در سلوک اوست که در مرحله عمل و انجام نمود پیدا میکند. ما در مرحله نظر و عمل الگویی همچون او را مقابل نسل جوان قرار میدهیم.
وی با اشاره به سبقه خانوادگی حاج آقا مجتبی تهرانی تصریح کرد: پدر و اجداد ایشان از سلسله علما و از فقیهان عصر خود بودند. پدربزرگشان از علما و جز ۸ نفری است که در تحصنی به تبعیت از شیخ فضل الله نوری در شاه عبدالعظیم به شهادت رسید و فامیلی آنان به «شهید کلهری» تغییر پیدا کرد که این اواخر به مجتبی تهرانی معروف شدند. اجدادشان از علمایی بودند که مقابل روسیه ایستادند. از سمت مادر نوه حاج روح الله دانایی از علمای قزوین هستند که در مقابل حکومت رضاشاه ایستاد و توسط عمال رضاخان هم به شهادت رسید.
شفیعی به اهمیت شناخت وجوه زندگی و ابعاد شخصیتی علمای هم عصر اشاره کرد و گفت: موضوع توجه به معاصرت همواره مورد غفلت قرار میگیرد. نکته قابل توجه این است که نتیجه گذشتگان و زحمتی که خود شخصی کشیده به شکل نویی طرح میشود. حاج آقا مجتبی شخصیتی بود که در اوج علم و سلوک با جوانان حشر و نشر داشت.
منبع : خبرگزاری مهر
قرائت دعای کمیل ویژه لیلهالرغائب در حرم حضرت عبدالعظیم برگزار می شود
اسامی برگزیدگان مراسم اعتکاف در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) اعلام شد
نخستین رویداد همافزایی کنشگران تدبر در قرآن برگزار می شود
جواد لاریجانی: در علوم انسانی باید مسیر فهم، نقد و اصلاح را پیش ببریم
آیت الله مصباح پیشگام در اسلامی سازی علوم انسانی بود
راهبردها و راهبرها در خصوص ظرفیتهای تمدنی اربعین، منتشر شد
جدیدترین اثر حوزه اربعین از سوی دفتر نشر کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین منتشر شد
جزئیات ثبتنام اعتکاف دانشجویی در مساجد دانشگاههای تهران
استقبال مخاطبان شبکه قرآن از پویش سوره «فتح»
اول ماه رجب ۱۴۰۳ چه روزی است؟
روایت حسینیه معلی از دیدار رهبر انقلاب با مداحان امشب پخش می شود
انشاالله رحمتی، رئیس بنیاد بوعلی سینا شد
حاج قاسم بسیاری از شبهات درباره ایران را با «عمل» برطرف کرد
چهارمین کنگره استاد فکر بزرگداشت آیت الله مصباح برگزار میشود
سیامین دوره مسابقات قرآن کریم روستایی و عشایری کشور برگزار می شود
انعقاد تفاهم نامه فرهنگی میان ایران و مالزی در خصوص مراکز طب اسلامی در ایران
شهید سلیمانی مرد موقعیت ها بود/ حاج قاسم بسیاری از شبهات درباره ایران را با «عمل» برطرف کرد
رئیس فرهنگستان هنر: ثمره هنر ایرانی اسلامی، «توحید» و ثمره هنر یونانی «شرک» است
خسروپناه: سازهای موسیقی ایرانی مبتنی بر حکمت است
دوره هماندیشی طرح ملی تربیت استعدادهای قرآنی برگزار میشود
خسروپناه: حتی سازهای موسیقی ایرانی نیز مبتنی بر حکمت است
رئیس فرهنگستان هنر: ثمره هنر ایرانی اسلامی، توحید و ثمره هنر یونانی شرک است
جایزه ۶۰۰ میلیونی بنیاد البرز برای دانشمندان برتر
دیدار مفتی اعظم کرواسی با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
رونمایی از پنج عنوان کتاب در اولین همایش «هنر از منظر اندیشه اسلامی»
تعداد برگزیدگان و میزان جایزه البرز ۱۴۰۴ نخبگانی اعلام شد
سواد رسانه ای سپری در برابر فتنه های میدانی است
طرحهای کانونهای مساجد در حوزه جمعیت و فرزندآوری حمایت میشود
اختتامیه همایش «آینهداران» برگزار شد/ حضور ۶۰ شاعر در جوار حرم امام رضا (ع)
اهدای جایزه «بانوی اثرگذار» به همت بنیاد نهضت پیشرفت بانوان