میرنیوز
بهگزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از wired، تغییر قوانین و پروتکلهای بهداشتی در دوره کرونا باعث شد تا برخی از مشاغل بخصوص صنعت سرگرمی، دستخوش تغییرات معناداری شوند و مهاجرت آنها از دنیای واقعی به فضای مجازی فرصتی برای ادامه این راه و تقویت فعالیتهای هنری در فضای مجازی حتی پس از فروکش کردن این بیماری فراهم ساخت. به عنوان مثال فورتنایت در سال 2019 میلادی یعنی در دوران اوج همهگیری کرونا میزبان اولین کنسرت موسیقی در فضای مجازی شد و میلیونها گیمر از سراسر دهکده جهانی برای تماشای این رویداد ده دقیقهای مشارکت کردند.
نکته جالب توجه اینجا بود که پس از برگزاری این کنسرت مجازی، تعداد دنبالکنندگان هنرمند اصلی در توییتر 62000 نفر افزایش یافت و دنبالکنندگان اینستاگرامی او نیز به یکباره 260 هزار نفر رشد یافت؛ تاجایی که این روند به موفقیتی قابل توجه رسید.
بهگفته برخی منتقدان حوزه موسیقی، این اتفاق نقطه عطفی برای جلب توجه هنرمندان دیگر، استفاده از امکانات فضای مجازی جهت برگزاری رویدادهای هنری مرتبط و جلب نظر مخاطبان شد. این روند در شرایط عادی امروز نیز کارآمد بوده و طرفداران بسیاری دارد. به این ترتیب هنرمندان مختلف اخیرا با استفاده از پلتفرمهایی مانند Roblox و Minecraft کنسرتهای مختلفی را برگزار کردند که اتفاقا مخاطبان میلیونی به خود دید و توسعه آنها مورد توجه سرمایهگذاران قرار گرفت.
به گفته فعالان عرصه موسیقی، همزمانی این دو اتفاق به عاملی برای ورود سرمایههای بیشتر در توسعه زیرساختها، افزایش توجه فعالان موسیقی برای تکمیل و تجهیز برگزاری کنسرتها در متاورس با استفاده از فناوریهای نوین و دیجیتال تبدیل شد.
«نیک فلینگهام» مدیرعامل و موسس شرکت Condense، یکی از فعالان و سرمایهگذاران برگزاری کنسرتهای موسیقی در متاورس است که استارتاپ او تاکنون با برگزاری هفت کنسرت، سودآوری 4.5 میلیون دلاری داشته است.
فلینگهام میگوید: همیشه به موسیقی علاقهمند بودم و با استفاده از تجهیزاتی که در اختیار داشتم قطعههایی را تولید و در فضای مجازی منتشر میکردم. حتی برخی موارد را به عنوان موسیقی بازیهای یارانهای استفاده میکردم اما در نهایت، دیدم تمام افرادی که مخاطب بازیهای رایانهای بودند بیش از پیش به موسیقی علاقهمند شدند و بازخوردهای مثبت گرفتم.
او تاکید میکند: برای افرادی که در چنین فضایی فعالیت یا وقتگذرانی میکنند، ورود به عرصه متاورس امری کاملا طبیعی و بدون فکر است؛ دقیقا مثل کاری که یک راننده کهنهکار هنگام رانندگی انجام میدهد؛ بدون اینکه فکر کند دنده عوض یا خودرو را مدیریت میکند. طی همین فرآیند بود که به ذهنم خطور کرد اگر گیمرها در این عرصه فعالیت میکنند و به دنبال دیدن کنسرت موسیقی در فضای مجازی میروند، پس چرا خودشان وارد این عرصه نشوند؟ اینچنین بود که موضوع ورود موسیقی به متاورس و سرمایهگذاری برای تاسیس یک شرکت را اجرایی کردم.
فلینگهام در ادامه میگوید: شاید در نگاه اول برگزاری کنسرت افراد شناختهشده، تنها راه موفقیت در سرمایهگذاری برای برگزاری اینگونه کنسرتها باشد اما واقعیت این است که من با برگزاری کنسرت برای افراد گمنام کارم را شروع کردم و نوین بودن شیوه برگزاری کنسرتها توانست جذابیت بالایی را برای مخاطبان ایجاد کند.
کنسرت با تجربه یکبازی ویدئویی
این فعال عرصه برگزاری کنسرتها در فضای مجازی معتقد است که با استفاده از فناوریهای نوین ضبط و استریم در سراسر جهان میتوان کنسرتهای متاورسی برگزار کرد و نهایتا بلیت حضور در کنسرت را به علاقهمندان فروخت.
به گفته فلینگهام، ایجاد این نوع کنسرتها با دریافت تصاویر مربوط به کنسرتهای واقعی و تجمیع آنها با استفاده از فناوریهای نوین، همه ابعاد مختلف را در فضای متاورس قابل دیدن میکند و مخاطبان با استفاده از امکانات و تجهیزاتی که در اختیار دارند میتوانند نسبت به استفاده از این تصاویر یا شرکت در کنسرت مورد نظرشان اقدام کنند.
او تاکید میکند که در این فرآیند، افزایش امکانات مختلف به واقعیت تصاویر هیجان اصلی را برای علاقهمندان اینجاد میکند؛ به این ترتیب که شکل و شمایل خواننده، نوازندهها، یا حتی استیج مورد نظر قابلیت اختصاصیسازی دارد و مخاطبان میتوانند با استفاده از فیلترهای مورد نظرشان کاملا حس اختصاصی از کنسرت داشته باشند. به این ترتیب، یک بوم کاملا سفید نقاشی را وارد دنیای بازیهای ویدئویی کردهایم که هر بخش آن قابلیت اختصاصیسازی از سوی کاربران را دارد. به عنوان مثال، در دنیای واقعی علاقهمندان و شرکتکنندگان در یک کنسرت نمیتوانند روی استیج رفته و نزدیک خواننده و عوامل باشند اما در این نوع کنسرتهای متاورسی شما میتوانید هنگام اجرای هنرمندان کنارشان بایستید یا همراه آنها بخوانید و بنوازید.
مدیرعامل و موسس شرکت Condense در ادامه میافزاید: این هیجانی است که مغز مخاطبان برای آن طراحی شده و تجربه چنین هیجانی هرگز در دنیای واقعی امکانپذیر نیست.
نمایش دیجیتال، چیز جدیدی نیست
به گفته برخی فعالان عرصه متاورس، برگزاری کنسرتهای دیجیتالی اتفاق تازهای در دهکده جهانی نیست و طبق گزارشهای موجود از اوایل سال 2006 میلادی با فراگیر شدن پلتفرم Second Life شاهد برگزاری کنسرتهای بسیار مهیج و پرشور در میان صفر و یکهای مجازی از سوی هنرمندان شناخته شده یا حتی کمتر شناخته شده بودهایم.
اما چندی پیش با بروز همهگیری کرونا در جهان و افزایش پروتکلهای بهداشتی در زمینه کاهش تجمعها در اماکن عمومی شاهد رونق بیشتر اینگونه کنسرتها در فضای مجازی بودهایم که البته به گفته کارشناسان این تنها کنسرتها نیستند که صفر و یکی شدهاند بلکه بسیاری از مشاغل در بخشهای مختلف در کنار صنعت سرگرمی این روند را تجربه کردهاند و اکنون شاهد رونق بیشتر روند مذکور در سراسر جهان هستیم.
«اد برامول» مدیرعامل شرکت تبلیغاتی Versadex، به Verdict میگوید: در دو سال گذشته، شاهد کنسرتهای مجازی بسیاری بودهایم که میلیونها طرفدار را در فضای متاورسی به خود جذب کردند و تنها دلیل منطقی آن، افزایش قوانین سختگیرانه برای تجمعها در اماکن عمومی طی دوره کرونا بوده است.
به گفته برامول، در دوران همهگیری کووید 19، خانهنشینی افراد بیش از گذشته بوده و صنعت سرگرمی با استفاده از صفر و یکهای مجازی رونق قابل توجهی نسبت به سایر بخشها به خود دیده است و نهایتاً کنسرتها هم از این قاعده مستثنی نبودند و رفته رفته دیدیم که محبوبتر شدند و در کنار افزایش مخاطب، بازیگران تازهای هم در عرصه رقابت حضور یافتند.
او معتقد است پس از رفع محدودیتها اگرچه در دنیای واقعی تقریبا اغلب مشاغل به روند عادی خود بازگشتند اما تجارب خارقالعاده دنیای مجازی برای مخاطبان باعث شد تا روند صعودی جذب به دنیای متاورسی بخصوص در صنعت سرگرمی و موسیقی به راه خود ادامه دهد.
پایان کنسرتهای زنده !
در همین حال، «نیک فلینگهام» مدیرعامل و موسس شرکت Condense معتقد است که اگرچه روند صعودی فعالیتهای هنری و صنعت سرگرمی در فضای متاورسی ادامه دارد اما واقعیت این موارد هرگز کمرنگ نخواهد شد و خبری از جایگزینی واقعیتهای مجازی در دنیای عادی ما حداقل تا دهههای آتی نیست.
فلینگهام با اشاره به رویداد گلسونبری میگوید: همین چند ماه قبل بود که جشنواره موسیقی گلسونبری شاهد حضور صدها هزار نفر در دوره برگزاری بود و این، شاهد مثالی غیرقابل انکار برای جایگاه برگزاری رویدادهای اینچنینی در واقعیت زندگی مردم است. بنابراین بهترین راهکار این است که فکر کنیم به همان اندازه که زندگی واقعی ما با تمام حاشیههای خود ادامه دارد، واقعیتهای مجازی و دنیای متاورسی هم به موازات آن ادامه دارد و احتمالا یکی جایگزین دیگری نخواهد شد.
او معتقد است که جاذبههای مناسب دنیای متاورسی در کنار واقعیتهای سرگرمی باعث خواهد شد که احتمالا این دنیای دیجتیالی به عنوان روشی جهت تکمیل فرآیند بازاریابی و افزایش تعداد مخاطبان در اغلب شاخصهها و البته صنعت سرگمی شناخته شود که نباید به آن بیتفاوت بود؛ چراکه فعالان و البته سرمایهگذاران با استفاده از این شیوههای جدید میتوانند مخاطبان بینهایتی داشته باشند.
از سوی دیگر «اِما چیو» مدیر جهانی واحد اطلاعات و آمار آژانس خلاقیت wundermanthompson معتقد است: دنیای مجازی دستاوردهای جدیدی را برای ساکنان دهکده جهانی و زندگی صنعتی آنها ایجاد میکند، به این دلیل که آشنایی با افراد مختلف و دوستی در قارههای مختلف، امتیازی است که زندگی ماشینی امروز به آن نیاز دارد و شاهد مثال آن هم افزایش تمایل مشارکت افراد در بازیهای آنلاین است و اتفاقا موسیقی زبان مشترکی میان ساکنان دهکده جهانی است.
چیو در ادامه میگوید: این تنها یک جنبه از این روند است چون در سوی دیگر معادله میبینیم که متاورس و بهطور کلی دنیای مجازی به هنرمندان کمتر شناخته شده و کوچکتر این امکان را میدهد تا مخاطبانی به وسعت جهان برای خود داشته باشند، به همین دلیل باید بپذیریم که چشمپوشی از مخاطبان جهانی تقریباً در دنیای پر از رقابت امروز، غیرممکن است.
او تاکید میکند: در فضای حقیقی کنسرتها در بهترین حالت با توجه به بزرگترین سالنهای برگزاری، جمعیتی معادل 20 هزار نفر در سالن حاضر میشوند، درحالی که اگر در فضای متاورسی اقدام به برگزاری کنسرت کنید، در هر دوره از برگزاری، هزاران برابر این تعداد مخاطب در فضای مجازی به صورت همزمان برای دریافت محتوا وجود دارند که این جاذبه، پتانسیل رشد تصاعدی مخاطبان را فراهم میسازد و فعالان عرصه موسیقی به آن بیتفاوت نیستند.
دانشگاهها و مراکز آموزشی هم وارد میدان شدند
در همین حال، با توجه به روند صعودی تقاضا برای ورود به عرصه متاورسی موسیقی از سوی مخاطبان و البته دستاندرکاران، این انگیزه برای آموزشگاهها هم ایجاد شده است تا با ایجاد بخشهای مختلف در این زمینه بخصوص برندسازی و توسعه بازارهای این بخش، هنرمندان کمتر شناخته شده و البته قدیمیترها را هم آموزش دهند.
فلینگهام در این زمینه میگوید: در شرایط فعلی تعداد اندکی از فوق ستارههای عرصه موسیقی در این بخش فعالیت میکنند و از فناوریهای در دسترس استفاده بهینه دارند اما نباید فراموش کنیم که این دنیای صفر و یکی جذابیت بسیار بالایی برای کمتر شناختهشدهها دارد و در این زمینه آموزشها میتوانند مفید باشند.
او با اشاره به بورس تحصیلی کالج موسیقی بریستول تاکید میکند: در اولین اتفاق، شاهد آن هستیم که هشت دانشجوی رشته موسیقی در دانشگاه بریستول بورسیه شدهاند تا با آموزش آنها شاهد شکلگیری شاخههای جدیدی از موسیقی در دنیای متاورسی باشیم و در آینده فعالیت های هدفمندتری در این بخش ایجاد شود.
این فعال عرصه موسیقی در متاورس میافزاید: برای حمایت از روند شکلگرفته کنونی، ما هم استودیوهای متاورسی خودمان را در اختیار دانشجویان قرار دادهایم و در تلاش هستیم با سرمایهگذاری بیشتر در زمینه سختافزار مورد نیاز، روند توسعه فعالیتها را به نفع صنعت سرگرمی افزایش دهیم. بدون شک این روند در سایر نقاط جهان هم ایجاد شده و سرعت گرفته است.
فلینگهام تاکید میکند: این فناوری ارزان نیست و برای سختافزارهای ابتدایی رقمی معادل 30 هزار پوند سرمایهگذاری لازم است. همچنین برای هر دقیقه فعالیت در این بخش باید صدها پوند هزینه شود بنابراین هرچه شاهد ورود سرمایهگذاران بیشتر و فعالیت گستردهتر باشیم، جای تردید نیست که کاهش هزینهها رونق بیشتری را به همراه خواهند داشت.
او معتقد است که ورود استارتآپها خبری خوبی برای آینده متاورسی موسیقی است و احتمالا تا اواخر دهه فعلی شاهد رویدادهای منحصربفردی در این بخش خواهیم بود، هرچند در کشورهای درحال توسعه این روند کندتر شکل خواهد گرفت اما در مجموع، روند توسعه کلانموضوع کنسرتهای متاورسی روبهرشد و سرعت گرفتن است.
استودیو متاورس از راه میرسد
این فعال عرصه موسیقی در فضای مجازی همچنین میگوید: همانطور که قبلا اشاره شد، ورود سرمایههای جدید و همچنین فعالان مختلف باعث شده تا تجهیز استودیوها در اقصینقاط جهان با فناوریهای مورد نیاز هم سرعت بگیرد؛ از این رو شرکت Condense در همین زمینه سرمایهگذاریهای مناسبی انجام داده و در تجهیز استودیوهای خاص خود برای این فناوری گامهای موثری را برداشته است.
او با اشاره به پراکنده بودن تعداد محدود اینگونه استودیوها در اقصینقاط جهان، بخصوص کشورهای پیشرفته معتقد است که سرمایهگذاری در این زمینه میتواند فرصتی طلایی برای سودآوری قابل توجه باشد. کنسرتهای متاورسی به زودی شاهد حضور دهها میلیونی مخاطبان خواهند شد و همین روند برای شرکتهایی که از قبل آماده شده باشند، فرصتی اقتصادی و قابل تامل است که میتواند خود هنرمندان را هم به سرمایهگذاری جهت ایجاد چنین امکاناتی در منطقه محل زندگی یا فعالیتشان تشویق کند.
فلینگهام در پایان میگوید: یکی از پیشبینیهای اقتصادی در زمینه سرمایهگذاری برای متاورسی شدن استودیوها ادغام شرکتهای و پلتفرمهای کوچک با یکدیگر و تشکیل هلدینگهای قدرتمند برای اینگونه رویدادهاست که باز هم نوید رونق و ارزش افزوده بالا برای فعالان صنعت سرگمی و موسیقی را دارد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است
رای دادگاه لاهه ننگی بر پیشانی اسرائیل جنایتکار است
گفتمان مقاومت در همه دنیا گسترش پیدا کرده است
مسئولان تمرکز خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذارند