میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی خوشنویسی رضوی عصر چهارشنبه سوم خرداد ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
در این مراسم که با تلاوت قاری برجسته کشور هادی موحد امین آغاز شد سپهری مدیرعامل انجمن خوشنویسان تهران در خصوص اهداف این انجمن گفت: اولویت دادن به برنامههای آئینی از اهداف این انجمن است که چون این جشنواره به نام امام رضا (ع) مزین شده است برای ما بسیار برای حائز اهمیت بوده است. در این دوره ششصد اثر دریافت کردیم و امیدواریم برای دورههای آینده خط تعلیق را هم اضافه کنیم که عدهای برای احیای خط تعلیق در حال تلاش هستند.
وی ادامه داد: برای ما کیفیت آثار رسیده بسیار بالا بود و در مرحله داوری اولیه ۱۳۴ اثر پذیرفته برای داروی نهایی انتخاب شدند.
سپس سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به سخنانی پرداخت و گفت: این جشنواره خاص است و محصولش محتوای فرهنگی است.
وی ادامه داد: هنر برای مردم میراث فرهنگی ساخته و اگر این میراث ذیل نام امام رضا (ع) شکل بگیرد برکت نیز پیدا میکند. در هنر خوشنویسی کرشمه قلم هر استادی که با معنویت آغشته میشود بروز و ظهور زیبایی بیشتری پیدا میکند.
کتابی از آثار برگزیدگان به زیور طبع آراسته خواهد شد
رمضانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با بیان تکریم اصحاب فرهنگ، گفت: همه کسانی که در این جشنواره اثر هنری خلق کردند را بسیار ارج مینهیم. امیدوارم در مسیر احیای امر امام معصوم (ع) قدم برداریم.
وی ادامه داد: عالیترین مسیر زندگی انسان و خلق اثر هنری و تحقق این معنا باشد که در خیر دعای معصوم قرار بگیرد. هنر قدسی خوشنویسی میراث معنوی ثبت شده ایرانیان است و خوب است درحوزه استان تهران دبیرخانه این جشنواره رضوی را داریم که در جهت رشد خوشنویسی و ترویج فرهنگ رضوی اقدام میشود.
رمضانی افزود: شجره طیبه جشنواره رضوی که قریب به بیست سال گذشته آغاز شده امروز به یک تنه تنومند تبدیل شده که حوزههای فرهنگی و هنری را در دل خود جای داده است. تولید آثار فاخر فرهنگی هنری با مضمون دینی و سلامی است که تبلور آن در این جشنواره خودش را نشان میدهد.
ی با بیان اینکه باید این جشنواره مورد حمایت قرار بگیرد و نیاز داریم در دورههای بعدی کارگاهها مورد توجه بیشتر واقع شود، افزود: نیازمندیم با حمایت مناسب و افزایش جشنواره نگاه جشنواره را عینیتر انجام دهیم. حضور و مشارکت کشورهای عرب زبان در دورههای بعدی مورد توجه است. همچنین کتابی از آثار برگزیده نیز به زیور طبع آراسته خواهد شد.
امیدواریم خوشنویسی را، به صنایع فرهنگی قابل عرضه تبدیل کنیم
سپس مرتضی سعیدی زاده مدیر بنیاد بین المللی امام رضا (ع) با تبریک ایام مبارک دهه کرامت گفت: نوزدهمین جشنواره ملی خوشنویسی رضوی امسال در استان تهران برگزار شد عنوان نوزده در کنار بیست نشاندهنده همت بلند و قابل ستایش در جشنوارههای امام رضا (ع) است.
وی ادامه داد: جشنواره خوشنویسی نوزده دوره به صورت پیاپی همگام جشنوارههای دیگر رضوی بود.خوشنویسی از تاریخ صدر اسلام همپای هنر اسلامی قرار گرفته و اولین کاتبان وحی خوشنویسان بودند. وقتی کاتبان وحی خوشنویسان بودند.
مدیر بنیاد بین المللی امام رضا (ع) عنوان کرد: خط و خوشنویسی اصیلترین هنر اسلامی ماست. خط و خوشنویسی عرض ارادت ما ایرانیها به آستان حضرت است که دویست سال عمردارد اما عرض ارادت خوشنویسان به ساحت قرآن خیلی بیشتر از اینها است.
سعیدی زاده با تاکید بر اینکه فرهنگ وقتی تثبیت میشود که تبدیل به نماد شود، اظهار داشت: نماد لایه آخر فرهنگ است و خوشنویسی در لایه آخر این فرهنگ قرار گرفته است. خوشنویسی نماد ملی ماست و زبان فارسی ما را تثبیت میکند و در نتیجه با فرهنگ ایرانی و اسلامی عجین شده است.
در فضای گسترش فرهنگ رضوی ناگریز از ارتباط گیری جریان خوشنویسی و هنر اسلامی هستیم و در بنیاد امام رضا (ع) امیدواریم این گام رو به جلو پیش ببریم. و در دورههای بعدی جریان خوشنویسی را، به صنایع فرهنگی قابل عرضه تبدیل کنیم و صنایع خلاق و نوآور رضوی را با خوشنویسی به کار ببریم.
درادامه نفرات برتر در رشته خط ثلث، خط نسخ، اقلام سته، خط شکسته نستعلیق، خط نستعلیق اعلام و تقدیر شدند.
منبع : خبرگزاری مهر
بیستوسومین همایش تلاوت قرآن بنگلادش با حضور قاری ایرانی برگزار شد
رویداد روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین در کاراکاس برگزار شد
همایش «حلقههای میانی؛ پیشران جامعه پردازی در نظام انقلابی» فراخوان داد
ذوعلم: حلقههای میانی در پیشرانی جامعه پردازی با چالش بروکراتیک رو به رو هستند
گلشنی: غالب سخنان دکتر سروش در دهههای اخیر غیر عقلانی است
نمازی برای حفاظت از جان، مال، همسر و فرزندان که در ماه جمادی الثانی سفارش شده است
شعار ایام الله میلاد نور سال ۱۴۰۳ اعلام شد
برگزاری اجتماع بزرگ فاطمی در روز شهادت حضرت زهرا (س)
بررسی انحرافات در عصر غیبت و الزامات انتظار در کتاب «گفتارهای مهدوی»
استقبال ۱۷۰۰ نفری از مسابقات سراسری قرآن بیت الاحزان
پیگیری معافیت مالیات موسسات قرآنی با امضای ۵ مدیر ارشد قرآنی کشور
حضرت زهرا (س) نوحههای سیاسی را در سوگ پیامبر(ص) به مردم منتقل میکرد
نماهنگ «سه آیه آه» به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)منتشر شد
دوستی و محبت به حضرت فاطمه (س) جان انسان را پاک می کند
سامان بخشیدن به سبک زندگی معنوی افراد، نیازمند «فقه و کلام» است
سوره فتح را با تلاوت جواد پناهی بشنوید
کتاب «ساختار علم فقه» روانه بازار نشر شد
دیدار رایزن فرهنگی ایران در مالزی با اسقف اعظم کلیسای ساراواک
آیت الله کریمی جهرمی: اطلاعرسانی مظلومیت شیعیان پاراچنار، جهاد است
نشست «فارابی و تأسیس فلسفه اسلامی» برگزار میشود
عزاداری روز شهادت حضرت زهرا (س) ویژه ناشنوایان برگزار می شود
نخستین پژوهش درباره اربعین در سال ۲۰۱۵ در آمریکا انجام شده است
ملائکه از عظمت نور حضرت فاطمه زهرا(س) مبهوت شده و به سجده افتادند
خسروپناه: روزآمد نبودن صنعت به دلیل عدم پیوست فرهنگی است
خسروپناه: روزآمد نبودن صنعت به دلیل عدم پیوست فرهنگی است/ هرجا هویت ایران اسلامی باشد شاهد پیشرفت هستیم
خسروپناه: روزآمد نبودن صنعت به دلیل عدم پیوست فرهنگی است / هرجا هویت ایران اسلامی باشد شاهد پیشرفت هستیم
خسروپناه: اگر صنعت در برخی بخشها روزآمد نیست، به دلیل عدم پیوست فرهنگی است
ثبتنام دوره مقدماتی طرح «شمیم تلاوت رضوی» ادامه دارد
جدیدترین مداحی های فاطمی را بشنوید
خاموشی: اگر مسابقات قرآن، در انحصار سازمان اوقاف بود یقینا اتفاق خوبی رخ نمیداد