میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، همایش شصت و یکمین سال جایزه البرز ۱۴۰۲ ویژه نخبگان در سالن همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار و از ۶ دانشمند، ۸ مخترع، ۷ طلبه، ۱۰ دانشجو علومپزشکی و ۳۱ دانشجو سایر رشتهها تجلیل به عمل آمد.
در این همایش حیدر ارشدی مدیر عامل بنیاد فرهنگی البرز و دبیر کل جایزه البرز اظهار داشت: بنیاد فرهنگی البرز ۶۱ سال پیش و در سال ۱۳۴۲ شمسی با هدف کمک به اشاعه فرهنگ کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر ایرانی و تشویق دانشجویان و دانش آموزان برگزیده و نوباوگان و نوجوانان با استعداد ایرانی، از طریق اعطای جوایزی به نام «جایزه بنیاد البرز» به همت مرد خیراندیش و نیکسیرت، مرحوم حسینعلی البرز تأسیس و وقف شد که طی بیش از نیم قرن، چندین هزار نفر از نخبگان برتر علمی کشور را شناسایی و با اعطای جایزه البرز مورد حمایت و تشویق قرار داده است.
وی افزود: مرحوم البرز پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران که به دلیل انجام عمل جراحی در کانادا به سر میبرد، طی نامهای در فروردین سال ۱۳۵۸ شمسی محضر امام خمینی (ره)، مسئولیت اداره موقوفات بنیاد فرهنگی البرز اعم از منقول و غیرمنقول را با در نظر گرفتن مفاد اساسنامه و وقف نامه به ایشان واگذار کرد. با توجه به توشیح حضرت امام (ره) به هیأت امنا اوقاف مبنی بر تعیین هیأتی برای رسیدگی و عمل به مندرجات وقف نامه، از آن سال تاکنون، بنیاد فرهنگی البرز تحت نظارت هیئت امنایی سازمان اوقاف و امور خیریه، در راستای عمل به نیات مترقی واقف و صرفاً از محل درآمد رقبات خود، به تشویق جوانان به تحصیل علم و تجلیل از مقام عالمان از طریق اعطای جایزه پرداخته است.
ارشدی بیان کرد: مرحوم البرز تمام تلاش خود را در حمایت از نخبگان ایرانی در تمامی سطوح از طریق ابداع و اعطای وام شرافتی به دانشجویان و در سالهای بعد اعطای وام اشتغال به کار به فارغ التحصیلان دانشگاهی و همچنین ابتکار و اهدای جایزه بنیاد البرز به عنوان جایزه نوبل ایرانی به برترینهای علمی کشور به کار بست. وی درباره وام شرافتی گفت: این وام شرافتی در دهه اول تأسیس به دانشجویان مستعد و کمبضاعت متمرکز بود اما ایجاد برخی تغییرات در نظام آموزشی رایگان شدن تحصیل در کشور منجر به تغییر رویکرد بنیاد در دهه دوم فعالیت خود مبنی بر اهدای جوایزی به نام جایزه بنیاد البرز به نفرات برتر علمی کشور از مقطع دانش آموز تا دانشمند و همچنین تبدیل وام شرافتی به وام اشتغال به کار شد که موضوع وام نیز در آخرین اصلاح اساسنامه بنیاد از سوی مرحوم البرز در سال ۱۳۵۶ حذف و فعالیت بنیاد صرفاً محدود به اهدای جوایز به برگزیدگان علمی کشور شد.
مدیر عامل بنیاد فرهنگی البرز درخصوص نحوه اداره این بنیاد گفت: با توجه به شصتمین سال تأسیس بنیاد، این بنیاد به صورت هیأت امنایی توسط سازمان اوقاف و امور خیریه به مأموریت خود که اشاعه فرهنگ کشور است ادامه میدهد. لازم به یادآوری است که میتوان مرحوم البرز را مبدع وام دانشجویی شناخت زیرا ایشان با این اقدام فرصتی را ایجاد کرد تا دانشجویان متناسب با تحصیلات خود به دریافت وام اشتغال اقدام کرده و مشغول کار شوند. پرداخت این نوع وام یک نگاه حمایتی بود تا کرامت انسانی جوان ایرانی از بین نرود، لذا در شرایط اعطای وام ایشان ذکر کرده بود که اگر فرد در این دوره تنفس، ابتکار و خلاقیتی داشت از بازپرداخت کل وام معاف میشود! نگاه ایشان کلاً حمایت از نخبگان و جوانان ایرانی بود.
دبیر کل جایزه البرز درباره ویژگیهای جایزه البرز عنوان کرد: جایزه البرز به عنوان با سابقه ترین جایزه اولین جایزهای است که بر اساس سنت حسنه وقف به برترینهای علمی اعطا میشود و این جایزه مستقل و فاقد هر گونه وابستگی به نهادهای دولتی و حاکمیتی است؛ هیچ هزینهای بابت ثبتنام از متقاضیان اخذ نمیشود و قابلیت نامگیری نوبل ایرانی را دارد؛ مرحوم البرز در چشم انداز ترسیمی برای این جایزه چنین عنوانی را در نظر داشته است.
وی با بیان اینکه همزمان با شصت و یکمین سال تأسیس این بنیاد، همایش ملی «جایزه البرز ۱۴۰۲» در بخش نخبگان با هدف تکریم اهالی علم و تجلیل از دانشمندان، فناوران، دانشگاهیان و حوزویان برتر سراسر کشور برگزار شد، گفت: در این دوره از ۶۱ نفر از برگزیدگان تجلیل به عمل میآید، براین اساس در بخش نخبگانی از ۶ دانشمند عبدالعزیز کریمی، مهدی سهرابی، بهروز مینایی، محمد حسین نصراصفهانی، علی اسفندیار و مجید سیاوشی، ۸ مخترع، ۷ طلبه، ۱۰ دانشجو علومپزشکی و ۳۱ دانشجو سایر رشتهها تجلیل به عمل خواهد آمد.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: علم از مقوله نور است و خداوند نیز نور است نور با نور سنخیت دارد؛ در بهشت تبادل نوری وجود دارد و عمل صالح یکی از مقدماتش عالم بودن است. تفکر و تعقل صحیح با علم همراه است و جامعه را میتوان براساس علم اداره کرد.
وی افزود: انسانهای که به جنات عدل می رسند تبادل نوری دارند و بهشت دارای درجات بوده که بر مبنای دریافت نور به انسان عطا میشود.
خاموشی گفت: بنیاد البرز یک قید دارد اینکه واقف تاکید داشته مالی داخل این مال نشود از این رو هزینهای در این بنیاد مصرف میشود که از اموال واقف است. اما سال دیگر سازمان اوقاف به جایزه برگزیدگان ۱۱۰ میلیون افزون بر هدیه بنیاد البرز بر جایزه نخبگان اضافه خواهد کرد.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار داشت: در گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب پیامی صادر و راهی در این پیام مشخص و ریل گذاری کردند و آن تاکید به افزودن به دانش و تولید علم دانشمندان است.
انقلاب اسلامی میتواند مولد علم در جهان باشد
وی افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران رتبه علمی اش در برخی شاخهها در جهان زبان زد است.
خاموشی با بیان اینکه فرهنگی که در آن تولید علم نباشد مجبور به آن میشود که مصرف کننده دیگر علوم باشد، گفت: میتوان گفت انقلاب اسلامی میتواند مولد علم در جهان باشد. سازمان اوقاف و امور خیریه حمایتهای خودش را از تولید علم ادامه خواهد داد تا ایران اسلامی به عنوان مولد فرهنگ علم در جهان شناخته شود.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران امروز به جایگاه و درجهای از تولید علم رسیده که همواره در جهان رصد میشود و امید که در آینده انقلاب اسلامی به عنوان مولد علم شناخته شود. حل و رفع چالشها در جمهوری اسلامی ایران به تولیدات و زحمات علمی شما دانشمندان مربوط میشود.
در ادامه بهرام عینالهی وزیر بهداشت با بیان اینکه کشورمان یک تاریخ بسیار پر افتخار را بخصوص بعد از انقلاب اسلامی در زمینه ایثار، انفاق و فداکاری داراست، اظهار داشت: ایثار جان و مال و همه هستی انسانهای فداکار که همه وجودشان را برای مملکت فدا کردهاند از ویژگیهای خیرین کشورمان است.
در زمینه پزشکی نیازمند تحول غیر دارویی هستیم
وی تکریم، حفظ و توسعه فرهنگ وقف را ضروری دانست و گفت: توسعه علم و تکریم دانشمندان در فرهنگ اسلامی وجود دارد که در این زمینه امیرالمومنین (ع) فرمودند "العلم سلطان"؛ لذا توسعه علم در فرهنگ ما بسیار اهمیت داده شده است که ابنسینا و رازی در پزشکی که دانشمندان برجستهای ما بودند تاریخ علم را در دنیا بنیان گذاشتند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در حوزه سلامت قویترین کشور منطقه و بیشترین افتخارات مربوط به ایران اسلامی است که این پیشرفتها را مدیون انقلاب اسلامی هستیم چراکه همانطور که همگی میدانند ما قبل از انقلاب وضعیت خوبی در زمینه بهداشت نداشتهایم درحالی که امروز ۶۵ دانشگاه پزشکی با ۲۲ هزار اعضا و ۲۷۰ هزار دانشجو در رشتههای مختلف پزشکی داریم و حدود سه هزار استاد برجسته عضو برُدهای رشتههای تخصصی داریم و در بسیاری از رشتهها مثل سلولهای بنیادی در دنیا آغاز کننده بودیم که باید در این مسیر از استاد کاظمی آشتیانی یاد کنیم که سلولهای بنیادی چشم را با ایشان شروع کردیم.
عینالهی با تاکید براینکه در زمینه پزشکی نیازمند تحول غیر دارویی هستیم، ادامه داد: با استفاده از علوم جدید در زمینه تحول غیر دارویی در بسیاری از مشکلات میتوانیم رشد بیشتری کنیم. امروزه همه نگران مهاجرت استعدادها هستند درحالی که دیپلماسی علم نکته مهم امروز است که باید در سطح دیپلم آموزش داده شود؛ خسیسه دیپلماتها که هیچگاه کشورشان را نمیفروشند وفاداری به میهن است که نمونه آن حسین رضازاده در زمینه ورزش بود و ما امروز نیازمند دیپلماسی علم هستیم لذا نگران تحصیل دانشمندان در خارج نیستیم و فرهنگ ما جستجوگر دانش است و دانشمندان باید به علماندوزی بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: در نشست ژنو همه اذعان به پیشرفت علمی جمهوری اسلامی ایران داشتند. ما در حوزه خیرین کارهای بسیاری کردهایم و سال گذشته خیرین سههزار میلیارد و ۶۰۰ میلیون در زمینه ساخت خوابگاه، دانشگاه و بیمارستان کمک کردند و ما در این زمینه استقبال میکنیم و فکر میکنیم خیرین باید کارهایشان را متناسب با نیازهای مردم پیش ببرند.
منبع : خبرگزاری مهر
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی