میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، جلسه بررسی کتاب «ادموند» نوشته آمنه پازکی در کتابشهر بهارستان با حضور نویسنده و سید وحید مداح به عنوان ناشر کتاب و میثم رشیدی به عنوان کارشناس و مجری برگزار شد. در این جلسه آمنه پازکی گفت: داستان من با این کتاب از یک همایش مهدوی در جمکران شروع شد. آنجا استادی که خودش نویسنده بود گله میکرد که چرا درباره اهل بیت کتاب جذاب نداریم و صرفا زندگینامههایی از اهل بیت داریم و این حرف ذهن من را درگیر کرد که چه داستانی میتوانیم بنویسیم.
وی افزود: من هیچ تجربهای از نوشتن در حوزه داستان نداشتم. نزدیک به یک سال فکر کردم تا اینکه حوادث سوریه و داعش پررنگ شد و من را به این سمت هدایت کرد که میتوان داستانی نوشت که حوادث آخرالزمانی را در آن داستان بیاوریم و شروع به نوشتن کردم و نمیدانستم پایانش چه خواهد شد.
اعتماد به نفس برای چاپ کتاب نداشتم
نویسنده کتاب «ادموند» و کتاب «کریستوفر» گفت: من یک شخصیت در ذهنم بود که خارج از اسلام باشد و از دور به حوادث نگاه کند و نمیخواستم وارد کلیشههایی شوم که یک مسیحی مسلمان میشود. به همین دلیل حتی دنبال عشق زمینی ادموند هم نبودم. داستان را طوفانی شروع کردم و نشان دادم که از ابتدا ادموند دنبال منجی بود که فکر میکرد عیسی مسیح است اما خوابهایش نشان میداد که منجی مسیح نیست.
پازکی با بیان اینکه قصدم از نوشتن این داستان، انتشار آن به عنوان یک کتاب نبود، اظهار داشت: در زمان تکمیل کتاب تالار گفتمانها در فضای مجازی خیلی فعال بودند و نظرم بود که کتاب را تکه تکه در تالارهای مهدوی پخش کنم اما دوستان و حتی مدیر تالار اجازه چنین کاری را ندادند و گفتند به صورت کتاب آن را منتشر کنم و این درحالی بود که چون تا به حال کتاب ننوشته بودم اصلاً اعتماد به نفس برای چاپ کتاب نداشتم.
وی درباره انتخاب قالب رمان برای طرح موضوع مهدویت گفت: من از نوجوانی علاقهمند به داستان بودم و ادبیات کلاسیک میخواندم. به نظرم تاثیرگذارترین رسانه کتاب است چون فرد تمام ذهنش درگیر داستان است و خودش شخصیتها را در ذهنش خلق میکند. وقتی ادموند 1 را نوشتم کلاس نرفته بودم و برای جلد دوم کلاس رفتم و «کریستوفر» اوج پختگی نوشتن من است.
در ادامه برنامه سید وحید مداح مدیر انتشارات کتابخون درباره آشنایی با کتاب و انتشارش گفت: من در آن زمان برای جایی در حوزه تبلیغ و ترویج کتاب کار میکردم. خانم پازکی کتاب را شخصاً چاپ کرده بود و با طرح جلد ساده و قطعی که خیلی مناسب رمان نبود، کتاب را آورد تا برایش تبلیغ کنیم. وقتی کتاب را دیدم از تخیل بالای ایشان و توصیفهای خیلی دقیقش خوشم آمد طوری که خودم را در آن فضا میدیدم. قرار شد کتاب را معرفی کنیم. کتاب را روی سایت گذاشتیم و بازخوردهای خوبی از مخاطبان گرفتیم.
وی افزود: در چاپ سوم تصمیم گرفتیم کتاب را استاندار و با طراحی جدید منتشر کنیم و بعد به خاطر موفقیت کتاب نشر کتابخون را تأسیس کردیم و این از برکت موضوع کتاب ادموند است. بعدها این کتاب خیلی دیده شد و قبل از تأسیس انتشارات پنج بار تجدید چاپ شد و ما هم در نشر کتابخون تا الان 7 بار تجدید چاپش کردیم و به علت برگزاری پویش کتابخوانی از «ادموند» تصور میکنیم تا آخر سال تا چاپ 12 هم منتشر شود.
پازکی در ادامه در پاسخ به این سؤال که چقدر دنبال توانایی نشان دادن مهارتهای نوشتن خود بودید، گفت: وقتی کاری را دلی انجام میدهیم خیلی به اصول و قواعد بین انسانها توجه نمیکنیم. من چیزی را نوشتم که دغدغهاش را داشتم. نویسندگان بزرگی در کشورمان داریم که درباره مهدویت نمینویسند اینها کسانی هستند که یا جرئتش را ندارند یا دغدغهاش را.
وی افزود: وقتی در موضوعی کاستی وجود دارد و سهلانگاری شده و کسی به این ایده نپرداخته، من میتوانم به عنوان کسی که دغدغه دارم بنویسم. من خیلی نگران واکنش مردم هم بودم که وقتی درباره شخصیت مسیحی مینویسم که خواب امام زمان را میبیند کسی اعتراض نکند و با واکنش منفی روبرو نشود. برای همین مجبور شدم خیلی چیزها را در شخصیت اصلاح کنم و پای نقدها هم ایستادهام. ادموند 5 سال از عمرش میگذرد و تمام کسانی که ادعای نویسندگی دارند، خودشان وارد شوند و چیزی بنویسند.
خواستگاه شرارتهای دنیای معاصر را انگلستان می بینم
این نویسنده درباره توصیفهای دقیق کتاب از فضای زندگی ادموند گفت: من هرگز خارج از ایران زندگی نکردم اما درباره سبک زندگی مردم انگلستان خیلی تحقیق کردم و چند صد ساعت سریالهای انگلیسی دیدم تا به فرهنگشان نزدیک شوم و یک شخصیت انگلیسی را انتخاب کردم چون خاستگاه خیلی از شرارتهای دنیا در سالهای اخیر را انگلستان میدانم و اتفاقات اخیر در فلسطین و منطقه ما با مجوز این کشور بود. میخواستم شخصیتم از آنجا علیه تاریخ ننگین و استعماری کشورش برخیزد.
مداح هم در ادامه نشست درباره وضعیت کتابهای مهدوی در ادبیات گفت: در حوزه کتابهای مهدوی ما داستان و رمان نداریم. معمولاً یا تشرف است یا تاریخی یا زندگینامه. ما به خانم پازکی پیشنهاد دادیم نویسندگانی را آموزش دهد که در موضوع مهدویت و مفهوم انتظار رمان بنویسند.
در پایان این برنامه نویسنده کتاب در پاسخ به این سؤال که چرا باید «ادموند» را بخوانیم، گفت: ادموند را بخوانید تا ببینید یک منتظر مستأصل که تمام امکانات دنیا را دارد، چه وضعی دارد. او همه چیز دنیا را دارد اما همچنان مستأصل است و قلبش آرام نیست استیصال انتظار را در ادموند لمس کنید. تغییر نگاه ما به انتظار و اینکه وقتی امام میآید، چه اتفاقی میافتد از مهمترین دلایل من در نوشتن این کتاب بود.
وی افزود: ادموند را بخوانید تا تغییر نگرشی در مفهوم انتظار در ذهنتان صورت بگیرد.کارهای بیشتری در حوزه داستان امروزی باید منتشر شود تا امام وارد زندگی مردم شود و حضور و ظهور امام را همهجا حس و لمس کنید.
در پایان این سخنان کتاب توسط نویسنده امضا و به پرسشهای مخاطبان پاسخ داده شد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی