میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر آخرین هفته برگزاری خود را در فرهنگستان هنر سپری میکند. یکی از اتفاقات مهمی که برای نخستین بار در این دوره از جشنواره رخ داد، ظهور رشتهای با عنوان «حجم»، مرکب از سه گرایش مجسمهسازی، چیدمان و سفال و سرامیک بود. این درحالی است که در جشنواره سال گذشته، مجسمهسازی و سفال و سرامیک بهعنوان دو رشته مستقل و چیدمان ذیل رشته هنرهای جدید ارائه شده بود.
به بهانه این تغییر و نیز ارزیابی کم و کیف آثار رسیده به بخش نقاشی پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، به سراغ «محمد کاظم حسنوند» داور بخش نقاشی پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر رفتیم و نکات و نظرات او در این زمینه جویا شدیم.
حسنوند ضمن ارزیابی سیاست حذف مرزهای موجود میان رشتههای هنری که امسال برای نخستین بار بهواسطه ایجاد رشته «حجم» در جشنواره پانزدهم رخ داده است، گفت: من موافق برداشتن مرز موجود میان رشتهها نیستم؛ چراکه معتقدم هر رشته باید به صورت خاص و جداگانه ارزیابی شود تا از این طریق، هنرمندان آن رشته ارتقا پیدا کنند. تلفیق رشتهها هم کار داوری آثار را دشوار میکند و هم از نگاه غالب هنرمندان و جوامع هنری رشتههای تخصصی، قابل قبول نیست.
حسنوند ضمن ارزیابی سطح کیفی آثار رسیده به بخش نقاشی گفت: کیفیت آثار واصله به بخش نقاشی جشنواره پانزدهم هنوز با استانداردهای یک جشنواره ملی فاصله دارد و این مسئله در دورههای قبل هم مشهود بود. با توجه به اینکه جشنواره هنرهای تجسمی فجر نسبت به دیگر جشنوارههای هنری فجر اعم از تئاتر، فیلم و موسیقی، نوظهور و جوانتر است، باید بهواسطه سیاستگذاری، برنامهریزی و همافزایی با هنرمندان حرفهای و دانشجویان دانشگاههای مختلف، سطح کیفی آثار هنری را برای دورههای آتی ارتقا داد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس در بخش دیگری از سخنان خود به ارزیابی کمیت آثار ارائهشده در بخش نقاشی پرداخت و در این زمینه اظهار کرد: کمیت کنونی آثار اگر تماما از سوی هنرمندان حرفهای ارسال میشد کافی به نظر میآمد اما معمولا در جشنوارههایی مانند فجر، هنرمندانی با سطوح هنری گوناگون شرکت میکنند؛ ازاینرو باید مشارکت بیشتری در جشنواره صورت پذیرد تا در نهایت بتوان آثار بهتری را انتخاب کرد.
داور بخش نقاشی پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ضمن تأکید بر تدارک فراخوانهای خاص در کنار فراخوانهای عام، تصریح کرد: برای جشنوارههایی که در مقیاس ملی برگزار میشوند، لازم است علاوه بر انتشار فراخوان عام، فراخوانهای خاص نیز تدارک دیده شود. همچنین لازم است که از برگزیدگان دورههای پیشین جشنواره بهصورت ویژه دعوت به عمل آید تا کیفیت آثار ارائهشده بیش از پیش ارتقا پیدا کند.
این هنرمند ضمن تاکید بر اطلاعرسانی مضاعف جهت ترغیب عموم هنرمندان و دانشجویان برای شرکت در جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: در دانشگاه آثار بسیار خوبی را از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد میبینیم که میتوانند در جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز به نمایش درآیند؛ از اینرو اطلاعرسانی هرچهگستردهتر در سطح دانشگاهها گامی ضروری است. همچنین لازم است که مسئولان جشنواره تا حد امکان به محافل هنری بروند و به تبلیغ این رویداد بپردازند.
این هنرمند در بخش پایانی اظهارات خود عنوان کرد: بایسته است که متولیان حوزه هنر از هنرمندان شاخص و کسانی که به هر دلیلی از حضور در محافل هنری و جشنوارهها کناره گیری کردهاند، دعوت و دلجویی کنند. از سوی دیگر باید برنامهریزیهای لازم بهمنظور برگزاری نشستها و جلسات تخصصی ویژه با محور تبیین اهمیت جشنوارههای هنری بهویژه جشنواره هنرهای تجسمی فجر صورت پذیرد تا هنرمندان رغبت و انگیزه بیشتری برای حضور در رخدادهای هنری حوزه تجسمی پیدا کنند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی