میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «میشه که بشه» روزهای سری جدید خود را در شبکه نسیم میگذراند. برنامهای که همانند فصل اول در فروردینماه 1400 روی آنتن رفته بود. این برنامه در ابتدایِ حضورش، با تجربهگرایی مشاغل توسط جوانان آغاز کرد و به مخاطبان میگفت که هر فرد در شهر خود با تلاش و کسب تجربه میتواند شغلی جدید راه بیندازد.
در حالی است که فصل دوم «میشه که بشه» مدتی روی آنتن است و از صاحبان مشاغل و کسانی که به دنبال کسب تجربه در یک حرفهاند دوباره میزبانی میکند. یکی از ویژگیهای متفاوت فصل جدید «میشه که بشه» میزبانی تهیهکننده از صاحبان مشاغل و کسانی است که به دنبال کسب تجربه در یک حرفهاند.
این فصل را کامران سیفاللهی طراحی و تهیه و سیدعماد کریمیفرد کارگردانی کرده است. قلمکاری، بافتن تور دروازه، لنجسازی، پرورش کروکودیل، زالو، گل رز، قارچ و... از جمله فعالیتهایی است که مخاطب در همراهی با کارآفرینان و تجربهگران، با آن آشنا میشود؛ کارهایی که بعضا افراد ممکن است اسم آن را نشنیده باشند.
به سراغ سیفاللهی تهیهکننده و طراح این فصل «میشه که بشه» رفتیم تا او درباره این برنامه تلویزیونی و اتفاقاتی که در آن میافتد توضیح بدهد.
مشروح این گفتوگو را در ادامه بخوانید:
سیفاللهی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در پاسخ به این سؤال که ایده این برنامه تلویزیونی چگونه شکل گرفت؟ بیان کرد: ایده «میشه که بشه» مسیر طولانی را به کمک جوانانی شبیه من طی کرده است تا به چنین مجموعهای برسد. این ایده به 6 سال قبل باز میگردد که در دوره کارشناسی به همراه یکی از دوستانم که بسیار زحمت کشید به این ساختار رسیدیم؛ ساختار رئالیتیشو که در کشور ما تا آن زمان اجرایی نشده بود و برنامهریزی با این ساختار را ندیده بودیم.
وی تأکید کرد: در حقیقت آن زمان تصمیم گرفتیم برنامهای با این ساختار بسازیم اما اتفاق نیفتاد تا اینکه به سال 1398 رسیدیم. در نهایت با بچههای صداوسیما و در یک جمع مشورتی به ایده «میشه که بشه» رسیدیم و فصل اول را در 13 قسمت و با مشارکت تولید دانشجویی دانشگاه صداوسیما به نتیجه رساندیم.
تهیهکننده «میشه که بشه» در پاسخ به این پرسش که دغدغه پرداختن به مشاغل مختلف در شهرستانها، مسئله یک تیم بود یا به عنوان تهیهکننده به دنبال ساخت چنین برنامهای با این موضوع بوده است؟مطرح کرد:شاید بتوان گفت محتوای کار به دغدغه شخصی من برمیگردد؛ البته این مسئله برای بسیاری از جوانان ما در کشور وجود دارد یعنی چه کسانی که مشغول کار هستند و چه کسانی که سرکار نمیروند همیشه این معضل برایشان وجود دارد چراکه نمیدانند قرار است در آینده چه اتفاق کاری برایشان رخ بدهد.
سیفاللهی افزود: در حقیقت بسیاری منتظر استخدام شدن و حتی وصل شدن به جایی هستند که بتوانند تجربهای کسب کنند. پس به این نتیجه رسیدم اگر فرد، مهارتی را یاد بگیرد و بتواند با آن کار راه بیندازد جذابتر از آن است که منتظر استخدام و مشغول به کار شدن در نهادهای دولتی و خصوصی بماند. پس تصمیم بر این شد که در «میشه که بشه» تجربه کردن یک شغل توسط سه جوان را ببینیم.
وی با بیان اینکه هنگام ساخت فصل اول «میشه که بشه» به فصل دوم آن نیز فکر کرده است، یادآور شد: در حالی که مشغول ساخت فصل اول را برنامه بودیم و برای پخش آماده میشدیم، به این فکر میکردم که فصل دوم را بهتر است چگونه بسازیم. برای فصل دوم دوست داشتم قومیتهای مختلف ایرانی را ببینیم تا گستره برنامه بیشتر و به اصطلاح همهگیرتر شود.
طراح «میشه که بشه» تصریح کرد: چهار ماه از فصل یک گذشته بود که ما شروع به نگارش طرح فصل دوم و اینکه قرار است در فصل دوم چه کاری انجام بدهیم، کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که فصل دوم برنامه را که پیشنهاد آن از جانب من مطرح شد، در تهران نسازیم.
سیفاللهی درباره تغییرات فصل دوم «میشه که بشه» نسبت به فصل اول گفت:ما فرم و ساختار را حفظ کردیم و آن مواردی را که مخاطب انتظار دارد در فصل جدید برنامه ببیند را اعمال کردیم. در فضای گرافیکی، تیتراژ و خواننده برنامه تغییراتی ایجاد شد. همچنین شکل اجرایی فصل دوم «میشه که بشه» به لحاظ محتوایی و چالشهای شغلی که شرکتکنندگان با آن طرفاند، است. اضافه شدن میزبان همچنین جزو تغییرات فصل دوم است که سری اول آن با نریشن همراه بود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از تفاوتهای فصل دوم این برنامه با سری پیشین آن، دیدن اقلیمهای مختلف ایران است. ما تصمیم گرفتیم به شهرهای مختلف که افراد توانمند زیادی دارند اما شاید سروصدایی ندارند، سر بزنیم. بر این اساس به عنوان مهاجرت معکوس رسیدیم.
سیفاللهی در پایان درباره هدیهای که از سوی بنیاد برکت برای راهاندازی شغل به یک نفر از شرکتکنندگانی که در برنامه حاضر میشوند، اهداء میشود، خاطرنشان کرد: بنیاد برکت از یکسری مشاغل حمایتهای مالی میکند و این حمایتها میتواند انگیزهای برای کسانی که به دنبال راهاندازی شغل در شهر خودشان هستند، ایجاد کند. اگر در این 26 قسمت حتی برای یک نفر هم شغل ایجاد شود، از نظر من برنامه کار خودش را کرده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
نماز گزاران گیلانی اهانت به قرآن کریم را محکوم کردند
اهانت به قرآن کریم نشانه ناتوانی غرب است
انقلاب اسلامی الگوی نهضت های آزادیخواه جهان است
افزایش جمعیت مسلمان در اروپا دلیل هتک به قرآن است
توهین کنندگان به قرآن در مقابل اسلام عاجز و ناتوان هستند
سپاه هراسی هدف دشمن در جنگ روانی است/ گسترش اسلام در اروپا و آمریکا
بصیرت مردم موجب شکست دشمن شد
تبیین دستاوردهای انقلاب رسالت برنامههای دهه فجر باشد
تبیین دستاوردهای انقلاب راه مبارزه با حیله دشمنان است
واکنش رئیس صداوسیما به شایعات جابهجاییاش و دستمزد میلیاردی در تلویزیون
آتش زدن قرآن کریم نشان از اسلام هراسی کشورهای غربی دارد
ایران دست آمریکا را از منطقه قطع کرده است
انتقاد امام جمعه باقرشهر از ساخت و سازهای غیرمجاز در این شهر
تبیین نکردن دستاوردهای انقلاب اجحاف در حق نظام اسلامی است
کتاب "ولادیمیر پوتین کیست" منتشر شد
اجتماع مردم مازندران در محکومیت اهانت به مقدسات
اهانت به قرآن نشانگر اوج درماندگی دشمنان اسلام است
آزادیخواهان جهان در کنار مسلمانان با توهین به مقدسات مقابله کنند
لایحه «کالای تهلنجی» به نفع مردم ساحلنشین تصویب شود
مردم همیشه پای دفاع از نظام و انقلاب ایستادهاند
شهرستان دشتی در سفر رئیس جمهور به استان ویژهتر دیده شود
دشمن میخواهد میزان حساسیت به مقدسات را کاهش دهد/ توقع موضع گیری از همه مراجع، علما و جامعه قرآنی
کشورهای غربی از نفوذ اسلام ناب در بین مردم واهمه دارند
مسئولان برای حل مشکلات مردم تلاش مضاعف داشته باشند
باید در مقابل رویکرد کتمان و تحریف دشمن، تبیین کرد
آتش زدن قرآن کریم اقدامی وحشیانه است
فاصله روستاها تا آبادانی/ مسئولان دنبال مشکل گشایی باشند
سپاه پاسداران همواره با تروریست ها مقابله کرده است
محبوبیت اسلام برای دشمن خوشایند نیست/اسلام ستیزی اساس کار استکبار
بیانیه گام دوم در کتابهای درسی گنجانده شود