میرنیوز
بهگزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در مراسمی رونمایی از پوستر پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال که برگزار شد، علیرمضانی؛ مدیرعامل خانه کتاب وادبیات ایران با اشاره به آمار و ارقام درباره آثار رسیده به این جشنواره، صحبتهای امیدبخشی کرد و از رشد کتابهای رسیده به دبیرخانه خبر داد.
رمضانی با اشاره به اینکه حوزه ادبیات همچنان عمومیترین و پرطرفدارترین حوزه نشر کشور است، از اختصاص داشتن رده نخست آمار یک میلیون و 700 هزار عنوان کتاب منتشر شده برای در ادبیات خبر داد.
مدیرعامل خانه کتاب وادبیات ایران، در ادامه آماری هم از وضعیت آثار رسیده به دبیرخانه پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد داد و با اشاره به اینکه دبیرخانه این دوره ازجایزه از اول خرداد گذشته آغازبهکارکرده، گفت: فراخوان جایزه، اول شهریور ماه منتشر شد و ارسال آثار تاپایان مهر ماه ادامه داشت.
براساس آماری که وی در نشست یاد شده ارائه داد، بعد از پایان مهلت ارسال کتابها، درمجموع 2676 اثربه دبیرخانه رسیده است که در گروه رمان و داستان بلند 1508 عنوان، در گروه مجموعه داستان کوتاه 401 عنوان، در گروه مستندنگاری 690 عنوان و در گروه نقد ادبی 77 عنوان، به دبیرخانه رسیده است.
رشد 91 درصدی مستندنگاری
علی رمضانی همچنین اظهارکرد: درمجموع آثار رسیده به دبیرخانه این دوره از جایزه ادبی جلال، 56 درصد رمان و داستان بلند، 15 درصد مجموعه داستان کوتاه، 26 درصد مستندنگاری و 3 درصد نیز نقد ادبی بودند. همچنین میزان آثار رسیده به دبیرخانه نسبت به دوره قبل 74 درصد رشد داشته که بیشترین میزان افزایش مربوط به گروه مستندنگاری با 91 درصد است.
بههرحال اگرچه رشد آمار کتابهای ارسال شده به دبیرخانه جایزه جلال، خبر خوب و خوشحال کنندهای است اما برای این که تصویر روشنتری از وضعیت نشر کتاب در حوزه داستان و ناداستان داشته باشیم، لازم است دورههای گذشته جایزه را هم مرور کنیم. ممکن است این شائبه به ذهن برسد که این افزایش 74 درصدی نسبت به سال گذشته و دوره پیشین جایزه اتفاق افتاده است و به همین دلیل نشان دهنده واقعیت فضای نشر در کشور نیست.
دوره گذشته جایزه جلال آل احمد یعنی دوره چهاردهم، دورهای بود که صنعت نشر در اوج بحران کرونا قرار داشت و آمار انتشار کتاب در همه حوزهها، به شدت نزولی شده بود. سال گذشته 1579 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که شامل 909 عنوان اثر دربخش داستان بلند و رمان، 260 عنوان در بخش داستان کوتاه، 361 اثر در بخش مستندنگاری و 49 اثر دربخش نقد ادبی در این دوره ازجایزه بودند.
البته اگر یک دوره بازهم به گذشته این رویداد مهم ادبی یعنی دوره سیزدهم برگردیم تصویری دقیقتر از وضعیت نشر ایران خواهیم داشت چون براساس آمارهای رسمی منتشر شده مرتبط با دوره مورد نظر در آن دوره که در سال 1399 و با تاخیری یک ماهه برگزار شد، 820 اثر در حوزه رمان و داستان بلند، 242 اثر در حوزه داستان کوتاه، 76 اثردرحوزه نقد ادبی و 474 اثردرحوزه مستندنگاری به این جایزه ادبی رسیده بود.
سایه سنگین ترجمه در صنعت نشر
بنابراین بررسی این آمارها نشان میدهد که کتابهای منتشر شده در حوزههای رمان، داستان بلند و مستندنگاری در سال 1400 نسبت به سال 1398 ( که کتابهای منتشر شده در این سالها در دورههای پانزدهم و سیزدهم داوری شده و میشوند) شاهد رشد ملموسی بوده و تنها در حوزه نقد ادبی شاهد این رشد نیستیم که با توجه به ماهیت کتابهای این حوزه که کتابهای پژوهشی را شامل میشوند، رشد اندک آمار در این بخش، تاحدودی طبیعی است.
به عبارت دیگر میتوان گفت انتشار کتاب داستان و ناداستان در سال 1400 اندک اندک از زیر بار سنگین کرونا خارج شده و به وضعیت طبیعی خود نزدیک میشود؛ اگرچه هنوز هم تحت تاثیر عوامل تهدیدکنندهای از جمله افزایش آمار کتابهای ترجمهای در بازار نشر ایران قرار دارد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی