میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست خبری سازمان هیأت و تشکلهای دینی با حضور اصحاب رسانه عصر امروز در سازمان دارالقرآن کریم برگزار شد.
در این نشست خبری حجت الاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی کشور با اشاره به سیاستهای سازمان تبلیغات اسلامی در موضوع هیأت اظهار داشت: سیاست سازمان تبلیغات اسلامی درباره موضوع هیأت و تشکلهای دینی در مدت اخیر داشت منجر به تأسیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی شد.
وی افزود: مجموعه سازمان تبلیغات بخشهای متعددی را در حوزه هیأت و تشکلهای دینی و همچنین موضوعات پیرامونی آن داشته است. اداره کل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات، بخش ساماندهی هیأت، مادحین، کانونهای فرهنگی تبلیغی و انجمنهای اسلامی را دنبال میکرد و هیأتهای مذهبی کشور تحت عنوان کانون مداحان، شورای هیئات مذهبی، مجمع کانون فرهنگی تبلیغی و اتحادیه انجمنهای اسلامی کارهایی بود که به صورت سنتی انجام میشد. همچنین سازمان تبلیغات در سالهای گذشته دو دو مجموعه را تأسیس کرده بود که یک مجموعه بنیاد دعبل بود که دو رسالت بیمه ستایشگران و مداحان و مباحثی چون برگزاری کتاب سال عاشورا را دنبال میکرد. دیگر موضوعی که به جریان هیأت مرتبط بود مرکز توسعه فعالیتهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی که به صورت مختصر گفته میشود که مجموعه است که درباره مجموعههای شاخص در عرصه تشکلها میپرداخت و به حمایت و تقویت آنها اهتمام داشت.
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی کشور به سیاستهای سازمان تبلیغات در سالهای اخیر اشاره و عنوان کرد: سیاستهای سازمان تبلیغات در سالهای اخیر این بود که مجموعه مؤسسات و مجموعههای متعددی که در زمینههای فرهنگی دارد را بر اساس موضوع مشترک گرد هم بیاورد و یک ساختار منسجمتر و قابل برنامه ریزی تری را داشته باشد برای مثال در حوزه کتاب بنیاد کتاب تأسیس شد، در حوزه مسجد اقدام به تأسیس بنیاد هدایت کرد و در حوزه رسانه شاهد تأسیس مجموعه رسانهای سپهر بودیم. این سه مجموعه که در حوزه هیأت فعالیت میکردند با یکدیگر تلفیق شدند و با رأی امنای سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان هیأت و تشکلهای دینی تأسیس شد تا همان رسالتها را با یک انسجام و نظم بهتری دنبال شود.
حجت الاسلام مجید باباخانی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه به طور تشکیل چنین سازمانی با یک عقبه مطالعاتی و پژوهشی همراه بوده است. در مطالعات و رصد اولیه چه آسیبهایی در این حوزه هیأت به نظر پر رنگ تر آمد و اینکه برای ترمیم آن آسیب چه راهکاری مدنظر قرار گرفته است، اظهار داشت: همانگونه که ابتدای صحبتها عرض شد عدم انسجام تصمیم گیری ها در سازمان در حوزه هیأت وجود داشت آن هم به خاطر نهادهایی که مرجع و ساختار تصمیم گیری آنها از هم جدا بود.
وی افزود: برای مثال اداره کل تشکلهای دینی در حوزه سیاست گذاری هیأتها ورود میکرد، مجموعه بنیاد دعبل نیز در نشستها و کارهای تخصصی که تحت عنوان شمس انجام میداد همین کار را دنبال میکرد و یا مرکز توسعه فعالیتهای دینی در مورد مجموعه شاخص سیاستهایی را دنبال میکرد از این رو عدم انسجام میان آنها یکی از مهمترین آسیبهایی بود که وجود داشت بر همین اساس سازمان هیأت تشکیل شد.
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی کشور ادامه داد: همچنین موضوعات و مخاطبان از یک اداره کل در سازمان بزرگتر بود و میزان سرفصلهایی که به آن مرتبط بود و موضوعاتی که باید رصد میشد با آن چیزی که در حوزه هیأت و مداحی باید سازمان تبلیغات متولی و متکفل آن بود قابل قیاس نبود از این رو این دو ذلیل این آسیب وجود داشت سازمان هیأت شکل گرفت تا آن مجموعهها به صورت منسجم و چابک به وظایف خود عمل کنند.
در پایان رضا کریمی معاون رویداد سازمان هیأت و تشکلهای دینی با اشاره به برگزاری طرح حماسه هیأت در ماه محرم امسال گفت: بر اساس خط سازمان تبلیغات اسلامی که امیدآفرینی و توجه به نسل جدید است، رویداد حماسه هیأت با سه رویکرد حمایت، نظارت و روایتگری برگزار شد که در بحث حمایتی شناسایی برنامهها و اتفاقات مدنظر ما بود که در مجموع در سراسر کشور ۴ هزار کنش اجتماعی شناسایی شد و این اقدامات به وسیله کارشناسان استانی ما نظارت و ارزیابی شد و انشاءالله بنا داریم با کمک رسانهها روایت و اطلاعرسانی این اقدامات را انجام دهیم.
منبع : خبرگزاری مهر
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی