میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، هیئت علمای دارالعلوم دیوبند هندوستان در سفر به قم، با حضور در سازمان مرکزی جامعه المصطفی، با حجتالاسلام عباسی دیدار و گفتوگو کردند.
رئیس جامعه المصطفی، در این دیدار، ضمن خوشامدگویی به هیئت علمای هندوستان، اظهار داشت: ایران و هندوستان و مردم این دو کشور، قرنهای طولانی ارتباط عمیق تاریخی داشتهاند که این روابط تاریخی، زمینه را برای توسعه همکاریهای آینده نیز فراهم مینماید.
وی با اشاره به زمینههای مشترک فرهنگی ایران و هند، خاطرنشان کرد: زبان فارسی به عنوان زبان مشترک میان مردم این منطقه، قرنها در شبهقاره رایج بود و حتی ادیبان در تقسیمبندی دورههای مختلف زبان فارسی، از سبک هندی یاد نمودهاند و شاعران و ادبیان برجستهای در هندوستان متون ادبی ارزشمندی به زبان فارسی از خود برجای گذاشتهاند و این امر نشاندهنده عمق روابط تاریخی و فرهنگی دو کشور است. مبتنی بر این روابط تاریخی، امروز نیز روابط گرمی بین دو کشور برقرار است که برگزاری این جلسه، یکی از مصادیق آن به شمار میآید.
حجتالاسلام عباسی در ادامه، به معرفی جامعه المصطفی پرداخت و گفت: جامعه المصطفی دانشگاه اسلامی بینالمللی است که پس از انقلاب اسلامی شکل گرفت و امروز شاهد تحصیل دانشپژوهانی از ۱۳۵ ملیت مختلف در آن هستیم.
وی با اشاره به عضویت جامعه المصطفی در اتحادیههای معتبر دانشگاهی جهان، یادآور شد: رشتههای آموزشی جامعه المصطفی در بیش از ۱۶۰ رشته و گرایش در سه حوزه علوم اسلامی، علوم انسانی و زبان و فرهنگشناسی ارائه میشود. درهای جامعةالمصطفی به روی همه علاقهمندان تحصیل علوم و معارف اسلامی گشوده است و در واحدهای داخل و خارج کشور جامعةالمصطفی، پیروان دیگر مذاهب اسلامی و ادیان دیگر نیز حضور دارند که براساس معارف مذهب خود به تحصیل علوم دینی مشغولاند.
رئیس جامعه المصطفی، در ادامه، به معرفی دانشگاه مجازی المصطفی و مؤسسه آموزشهای کوتاهمدت و فرصتهای مطالعاتی پرداخت و گفت: هماکنون، هزاران دانشجو در دانشگاه مجازی المصطفی به صورت غیرحضوری مشغول تحصیل هستند و مؤسسه آموزشهای کوتاهمدت و فرصتهای مطالعاتی نیز سالانه پذیرای شمار زیادی از استادان دانشگاهها و پژوهشگران جهان است.
وی راهبرد اساسی جامعه المصطفی را تأکید بر مسئله تقریب و وحدت مذاهب اسلامی دانست و تأکید کرد: این راهبرد، که در برابر سیاست تکفیر و افراطیگری قرار دارد، مورد تأکید و توجه جدی جامعةالمصطفی است. مسئله تحقق تمدن نوین اسلامی و بازگشت به دوران نجد و شکوه مسلمانان در جهان، آرمان اصلی انقلاب اسلامی، رهبران انقلاب و جامعةالمصطفی است که تنها با همراهی و اتحاد همه مذاهب اسلامی دستیافتنی خواهد بود.
حجتالاسلام عباسی افزود: ما بارها اعلام کردهایم افرادی که حاضر نیستند برادران دینی خود را به دلیل اختلافات مذهبی تحمل نمایند و آنها را به کفر محکوم مینمایند، چگونه میتوانند مدعی تمدن فراگیر اسلامی باشند!؟ این جریانات تفرقهافکن آسیبهای فراوانی بر پیکر جهان اسلام وارد ساختهاند و خواسته ما از همه بزرگان مذاهب و علمای جهان اسلام این است که در برابر گسترش این جریانات ایستادگی نمایند. جامعه المصطفی دانشپژوهان خود را با راهبرد احترام و علاقه به پیروان همه مذاهب اسلامی تربیت مینماید. ما پیروان همه مذاهب اسلامی را جزو اعضای خانواده جهان اسلامی میدانیم که با وجود تفاوتها، میتوانند حول محور اصول مشترک در مسیر منافع کلان جهان اسلام فعالیت نمایند.
وی با اشاره به توجه و اهتمام علمای برجسته هندوستانی به مسئله وحدت و تقریب مذاهب اسلامی، تصریح کرد: جامعه المصطفی به عنوان یک مرکز علمی بینالمللی، با بیش از دویست مرکز علمی و دانشگاهی در داخل و خارج کشور تفاهمنامه همکاری به امضا رسانده است و بسیار علاقهمندیم با مراکز علمی و دینی هندوستان، به عنوان یکی از کشورهای مؤثر در معادلات جهانی، زمینههای مشترک همکاری را تعریف نمائیم. امروز خوشحالیم که پذیرای هیئتی از علما و شخصیتهای برجسته هندوستانی هستیم و امیدواریم این ارتباطات در استحکام روابط اسلامی مؤثر باشد و در آینده شاهد ثمرات آن برای جهان اسلام باشیم.
رئیس جامعه المصطفی، در پایان، با اشاره به رشد و توسعه مراکز علمی و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران و هند در سالهای اخیر، ابراز داشت: بهترین فرصت برای گسترش روابط دو کشور، از طریق توسعه روابط علمی و دانشگاهی صورت میپذیرد و این ظرفیتهای مشترک میتواند به رشد علمی ایران و هند کمک شایانی نماید.
صدیقالله چودهری، وزیر کابینه آموزش همگانی و خدمات کتابخانهای و رئیس هیئت علمای دارالعلم دیوبند هندوستان، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جامعه المصطفی و دیدار با حجتالاسلام عباسی، فعالیتهای علمی و دانشگاهی جامعه المصطفی را در هندوستان شایسته تقدیر دانست و از آمادگی دارالعلم دیوبند ایالت بنگال هند برای همکاری در زمینه گسترش این فعالیتها خبر داد.
وزیر کابینه آموزش همگانی و خدمات کتابخانهای هندوستان خاطرنشان کرد: پیام انقلاب اسلامی، که ندای وحدت اسلامی است، باید در سراسر جهان اسلام گسترش یابد و در این زمینه باید از همه ظرفیتهای ممکن استفاده نمود.
رئیس هیئت علمای دارالعلم دیوبند هندوستان، در پایان، تصریح کرد: ایران در بین ملتهای جهان از علاقهمندان بیشماری برخوردار است و از جهتی، دنیا طالب علم است و در نتیجه، جامعةالمصطفی از فرصت بسیاری خوبی برای گسترش فعالیتهای علمی خود در سراسر جهان بهرهمند است.
منبع : خبرگزاری مهر
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی
مسابقات بینالمللی قرآن امسال در مشهد مقدس برگزار میشود
نشست علمی نوآوری و ابداعات علامه طباطبائی در فلسفه برگزار میشود
رونمایی از سامانه پاسخگویی به سؤالات دینی مبتنی بر هوش مصنوعی