میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «islamische-zeitung»، اعضای انجمنهای اسلامی در آلمان در حالی برای ۲۵ امین سال پیاپی، برنامه «روز درهای باز مساجد» را در سراسر این کشور برگزار کردند که بسیاری معتقدند اسلامهراسی در آلمان گسترش یافته است. براساس گزارشهای منتشرشده از سوی جوامع اسلامی، مسلمانان هر روز با پیامهای نفرتاگیز و حملات لفظی و فیزیکی مواجه میشوند و بهنظر نمیرسد که برنامه آگاهسازی مساجد تأثیر بسزایی بر مخالفان اسلام در آلمان گذاشته باشد.
سوم اکتبر هر سال، برای مسلمانان و جامعه اسلامی آلمان از دو جنبه اهمیت دارد. روزی که به عنوان روز وحدت آلمان شهرت دارد و در عینحال، روز درهای باز مساجد در آلمان نامگذاری شده است. در این روز، هزار مسجد در آلمان، درهای خود را به روی همه شهروندان با هر عقیده و تفکری باز میکنند تا با دین مبین اسلام بیشتر آشنا شوند. این در حالی است که، مسلمانان و مراکز مذهبی اسلامی در سالهای اخیر شاهد حملات متعددی بودهاند و بسیاری معتقدند که برنامه آگاهسازی مساجد و انجمنهای اسلامی نتوانسته تأثیر زیادی بر شهروندان آلمان داشته باشد. آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان در این باره گفت: «گفتار و رفتار نژادپرستانه علیه مسلمانان هر روز در حال افزایش است و این مسئله را نمیتوان انکار کرد. متأسفانه بسیاری از مسلمانان، به صورت روزانه، پیامهای نفرتانگیز دریافت میکنند.»
مراسم روز درهای باز مساجد برای نخستین بار در سال ۱۹۹۷ میلادی و به پیشنهاد شورای هماهنگی مسلمانان برگزار شد. هدف از برگزاری این مراسم، مقابله با اقدامات اسلامهراسانه گروههای افراطی بود. هدفی که به نظر میرسد، تاکنون برآورده نشده است. مازیک در این باره گفت: «این رویداد هر سال به منظور رفع شبهات و برطرف کردن پیشداوریها میان مسلمانان و غیرمسلمانان برگزار میشود. روز درهای باز مساجد برای ما اهمیت زیادی دارد. متأسفانه افراد زیادی هستند که با اعتقادات متعصبانه زندگی میکنند. ارتباط با آنها کار بسیار سختی است، اما ما هر سال تلاش میکنیم تا گروههای بیشتری را به آشنایی با اسلام ترغیب کنیم.»
برآوردهای انجام شده؛ حدود ۵.۵ میلیون مسلمان در آلمان زندگی میکنند. در عینحال، آنطور که مطالعات متعدد در این کشور نشان میدهد، شک و تردید نسبت به اسلام همچنان ادامه دارد.. براساس نظرسنجی مؤسسه برتلزمان در سال ۲۰۱۹، نیمی از شهروندان آلمان، اسلام را به عنوان یک تهدید جدی تلقی میکنند. مازیک هر سال، گزارشهای زیادی درباره حمله به مسلمانان و مساجد دریافت میکند. وی امیدوار است که دولت فدرال جدید بیش از گذشته به فکر وحدت در آلمان باشد: «امیدوارم مسئولان درباره اهمیت همبستگی در آلمان تنها در روز وحدت صحبت نکنند، بلکه برای اجرای برابری و مقابله با اسلامهراسی در آلمان نیز تلاش کنند.»
امسال شعار مراسم "مساجد دیروز و امروز" بود و بیش از هزار جامعه مسجدی در این مراسم شرکت کردند. اعضای مساجد تلاش کردند تا با برگزاری برنامههایی مانند سخنرانی، معرفی غذاهای اسلامی و نمایشگاههای مختلف، چهره واقعی اسلام را به شهروندان غیر مسلمان نشان دهند. دولت آلمان بارها اعلام کرده است که با اسلامهراسی مقابله خواهد کرد، این در حالی است که تاکنون اقدام اساسی در این ارتباط انجام نشده است.
منبع : خبرگزاری مهر
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی