میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، هادی شعبانی، مسئول خیمه میاندار خدمت هیئات مذهبی کشور و مسئول دفتر خدمات اجتماعی جامعه ایمانی مشعر در معرفی خیمه میاندار خدمت، عنوان کرد: تشکیل خیمه میاندار خدمت برمیگردد به ۳ سال قبل، اگرچه هیئتهای مذهبی به تأسی از سیره اهل بیت علیهم السلام، همیشه در عرصههای اجتماعی پیشتاز بودهاند و از قدیم هرکس مشکلی داشت، به مسجد و هیئت و حسینیه محله مراجعه میکرد و با همدلی بزرگان این محافل مشکلش رفع میشد، اما فعالیتهای اجتماعی منسجم هیئات کشور تحت عنوان گروه میاندار خدمت(miandar_ir) در سال ۹۷ و بعد از زلزله کرمانشاه شکل گرفت. با این هدف که حلقه اتصالی بین مجموعههای خدمترسان هیئتی ایجاد کند تا به شکل یکپارچه، با ساماندهی مشخص و با کمیت و کیفیت بیشتری بتوان در خدمت اقشار محروم کشور و هموطنان نیازمند کمک نمود.
وی افزود: درواقع شعار ما این است که بچه هیئتیِ پیرو مکتب امام حسین (ع) نمیتواند نسبت به بچه یتیمی که در همسایگی هیئت و حسینیه سر گرسنه بر بالین میگذارد، بیتفاوت باشد. در یک کلام، ما از هیئت سکولار بیزاریم و هیئت امام حسینی را از چنین تفکری مبرا میدانیم. بر همین اساس، امروز بیش از ۱۱۱۰ هیئت خدمترسان در سراسر کشور بهصورت منسجم و شبکهای در زمینههای مختلف اجتماعی مشغول ارائه خدمت هستند. و خیمهای که هیئتیهای جهادی زیر آن جمع شدند، خیلی زود منشأ برکت و امید شد برای هموطنانی که در یک چشم بر هم زدن، تمام زندگیشان را از دست داده بودند: «اولین فعالیت ما در قالب گروه بزرگ کشوری میاندار خدمت با اجرای پویش «هر هیئت، یک روستا» در زلزله کرمانشاه شکل گرفت که با موفقیتهای خوبی هم همراه بود. اولین خانههای «کلید تحویل» بعد از بازسازی مناطق زلزلهزده، توسط بچههای هیئتی به هموطنان زلزلهزده کرمانشاهی تحویل داده شد. در این پویش به لطف خدا بیش از ۲۰۰ باب خانه که صفر تا صد آن بازسازی و آماده شده و قابل سکونت بود، به این عزیزان تقدیم کردیم تا در خانههایی جدید و مقاوم زندگی خود را از سر بگیرند.»
شعبانی با اشاره به دیگر فعالیتهای این گروه تصریح کرد: کمک رسانی در رفع بحران آب در آبادان در سال ۹۷، کمکرسانی به هموطنان سیلزده در نوروز ۹۸ در استانهای گلستان، لرستان و خوزستان در قالب پویش «سین هشتم» از دیگر فعالیتهای خیمه میاندار خدمت در کمک رسانی به هموطنان عزیزمان است.
مسئول خیمه میاندار خدمت افزود: با توجه به اینکه بسیاری از مردم افغانستان به دلیل شرایط حضور طالبان در کشور افغانستان، اقدام به مهاجرت کردهاند و به ایران پناه آوردهاند و برای ورود به خاک ایران در مرزها استقرار دارند، به همین جهت در قالب این طرح در نظر داریم که به کمک هیئات و مواکب اربعین در قالب طرح «همسایه» در نقطه مرزی افغانستان به یاری مهاجرین این کشور بشتابیم.
وی افزود: انتشار اخبار و تصاویر از شرایط نابسامان افغانستانیهای عزیز، هر انسان آزادهای را ناراحت میکرد. طبق سیاست رسمی نظام جمهوری اسلامی ایران، ما طرفدار مردم افغانستان هستیم و از اینکه تعداد زیادی از آنها از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند و به دلیل احساس ناامنی، با فرزندان کوچک خود به مرزهای کشورهای همسایه پناه بردهاند و در شرایط نامناسبی هستند، رنج میبریم. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در یک حرکت دستهجمعی در قالب پویش «همسایه»، به کمک مردم مظلوم و ستمدیده افغانستان برویم و به آنها خدمترسانی کنیم.»
شعبانی با اشاره به ایام اربعین حسینی عنوان کرد: همان موکبهایی که هر سال برای خدمترسانی به زائران پیاده اربعین به کشور عراق اعزام میشدند و امسال با توجه به محدودیتهای کرونایی امکان حضور در این مراسم باشکوه را ندارند، اعلام کردهاند آمادهاند به مرز افغانستان اعزام شوند. گفت: این دوستان هیئتی که نتوانستهاند در خدمت عاشقان و زائران سیدالشهدا (ع) باشند، اعلام آمادگی کردهاند برای خدمترسانی به مهاجران افغانستانی که از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند، موکبهایشان را در مرز افغانستان برپا کنند و به این عزیزان خدمات ارائه دهند.
وی افزود: درحال حاضر بعضی از دوستان موکبدارِ ما در استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستانوبلوچستان با وجود تمام محدودیتها در مرز افغانستان مشغول خدمترسانی به مهاجران افغان هستند که خود را به مرز رساندهاند. اما چون وسعت کار بالاست، تصمیم گرفتیم در سطح ملی به این موضوع ورود کنیم.
مسئول خیمه میاندار خدمت گفت: البته تمرکز ما بر این است که کمکهای اصلی را به داخل خاک افغانستان برسانیم. از این جهت با دوستان افغانستانی فعال در مسجد جامع امام علی (ع) در شهر «زَرَنج» ولایت «نیمروز» افغانستان هماهنگیهای لازم انجام شدهاست. مقرر شده غذا و امکانات اولیه موردنیاز شامل لباس کودکان و لوازم بهداشتی اطفال و بانوان توسط موکبهایی که ما لب مرز داریم تدارک داده شده و به دست دوستان فعال در این مسجد رسانده شود تا آنها این اقلام را در میان آوارگانی که شهر و ولایت خود را ترک کرده و به شهر زرنج آمدهاند، توزیع کنند.»
«ایام اربعین حسینی و شرایط خاص کرونایی که موکبداران و هیئتیها را از حضور در پیادهروی خاطرهانگیز اربعین محروم کرده، ظرفیت مناسبی را برای کمکرسانی به مهاجران افغان فراهم کرد. وقتی موکبداران جامانده، خودشان ابراز علاقه و آمادگی کردند که حاضرند برای خدمترسانی به آوارگان افغانستانی موکبهایشان را در مرز و حتی در خاک افغانستان دایر کنند، یک مجموعه ارزشمند از نیروی انسانی و امکانات بهصورت بالقوه در اختیار پویش همسایه قرار گرفت.»
شعبانی با بیان اینکه رایزنیها برای ایجاد بستر مناسب برای این خدمترسانی بیوقفه ادامه دارد، میگوید: «آنچه در ذهن ما و مطلوبمان بود، این بود که دقیقاً مشابه اتفاقی که در مسیر پیادهروی اربعین رقم میخورد و موکبها در کنار هم برپا میشد، در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان هم میتوانستیم موکبهایمان را کنار هم برپا کرده و از مهاجرانی افغانستانی که به لب مرز میرسند، پذیرایی کنیم. اما با توجه به شرایط خاص کشور افغانستان و مرزهای این کشور، از طرف مرزبانی مجوز فعالیت به این شکل به ما داده نشد و شرایط برای برپا کردن موکب به شکل موکبهای اربعین فراهم نشد.
وی افزود: به همین دلیل ما در حال حاضر در مرز «میلَک» فقط توانستهایم داخل محوطه مرزبانی جمهوری اسلامی ایران، یکی از موکبهایمان را دایر کنیم و بهصورت محدود به مهاجران افغان خدمات ارائه دهیم. ضمن اینکه لازم است بدانیم اینجا امکان تحقق آن ذهنیت همیشگی نسبت به موکبها وجود ندارد. شرایط حساس مرزهای افغانستان اجازه نمیدهد ما آن سازههای معروف همیشگی را برپا کنیم و به آن شکل باشکوه خدمترسانی به زائران اربعین، به عزیزان مهاجر خدمات ارائه کنیم. بنابراین فارغ از تدارکات ظاهری و بیرونی، تمام تلاش ما این است که خدمات موکبهای اربعینی را برای این عزیزان بیپناه مهیا کنیم.»
مسئول خیمه میاندار خدمت خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیتهای موجود، الان فقط یک موکب در نقطه صفر مرزی میلک مشغول خدمترسانی به مهاجران است. در این شرایط، مابقی موکبهای ما باید در داخل کشورمان و در نزدیکی مرز مستقر شوند و در زمینه پشتیبانی موکب نقطه صفر مرزی فعالیت کنند تا آن موکب بتواند با کمیت و کیفیت بیشتری به مهاجران افغانستانی خدمات ارائه کند.
وی افزود: اگر شما هم تمایل دارید با مشارکت در پویش همسایه، سهمی در کمک کردن رنجهای مهاجران افغانستانی داشته باشید، با صحبتهای پایانی مسئول خیمه میاندار خدمت همراه باشید: «هموطنان نیکوکار میتوانند از طریق شمارهگیری کد دستوری #۱۱۱۲۱۱*۸۸۷۷* برای اهدای کمکهای نقدی خود به پویش همسایه اقدام کنند. شماره تلفن ۰۲۱۲۸۴۲۲۲۱۳ نیز با پاسخگویی ۲۴ ساعته برای اهدای کمکهای غیرنقدی دراختیار هموطنان عزیز است. علاقهمندان سراسر کشور از طریق تماس با این شماره میتوانند به هیئتهای هر استان و شهرستان متصل شده و کمکهای غیرنقدی خود (شامل لباس کودکان، لوازم بهداشتی اطفال و بانوان و…) را به دست این دوستان و از طریق آنها به دست ما برسانند. همینطور اگر موکبداران عزیز، داوطلب اعزام به مرز افغانستان هستند، میتوانند از طریق همین شماره تلفن، هماهنگیهای لازم را با دوستان جهادی ما انجام دهند.»
منبع : خبرگزاری مهر
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی
مسابقات بینالمللی قرآن امسال در مشهد مقدس برگزار میشود
نشست علمی نوآوری و ابداعات علامه طباطبائی در فلسفه برگزار میشود