میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، خبر درگذشت نویسنده متعهد و دغدغهمند انقلاب اسلامی، محمدحسین فرجنژاد کام بسیاری از اهالی قلم را تلخ کرد. به ویژه آنکه این نویسنده و پژوهشگر در اتفاقی دردناک همراه با همسر و سه فرزندش در حالی که از مراسم قرائت دعای عرفه برمیگشت به دلیل تصادف جان به جان آفرین تسلیم کرد.
محمد حسین فرج نژاد متولد 1359 در استان یزد و عضو هیئت مدیره انجمن مطالعات فضای مجازی حوزه علمیه قم، از اساتید سواد رسانه و فعالان عرصه پژوهش در حوزه صهیونیسم پژوهی بود. او از جمله محققین و پژوهشگران برتر کشور در حوزه رسانه بود که آثار فاخری همچون «دین در سینمای شرق و غرب» و «اسطورههای صهیونیستی سینما» را از خود به یادگار گذاشته است.
دوستانش او را نیرویی حزبالهی، فردی دانشمند و محقق میدانستند که لحظهای آرام و قرار نداشت، متواضع و خوشبرخورد بود و برای ترویج آرمانهای انقلاب لحظهای دست نکشید.
یکی از دغدغهمندیهای این نویسنده و پژوهشگر موضوع صهیونیسمپژوهی بود. او 3 کتاب در این زمینه نوشته است که هر کدام میتواند مرجعی برای شناخت صهونیسم باشد. «اسطورههای صهیونیستی در سینما»، «تحلیل نفوذ فرهنگ کابالیستی (عرفان یهودی) در سینما» و «دین در سینمای شرق و غرب» 3 اثری است که او در این زمینه نوشته است.
پس از درگذشت محمدحسین فرجنژاد بسیاری از دوستان و یاران قدیمی او برایش دلنوشتههایی را منتشر کردند.
رفیعالدین اسماعیلی که در بسیاری از مطالعات و کتابهای آن مرحوم شریک بوده است، در صفحه شخصی خود چنین نوشت:
از صبح می خواهم بنویسم ولی توان نوشتن ندارم؛ خواستم از حسین بگویم ولی اشک امانم نمیداد؛ نمیدانم از کجا بگویم؛ از زمان آشنایی بگویم که دست من را گرفت و گفت" بیا به حجره بریم یک غذای طلبگی بهت بدم تا مرد بشی" یا از وقتی که هر جمعه بچه ها رو در منزل خودش جمع میکرد که مشکلات آنها را بداند و درس زندگی بدهد. از خرید کتاب برای شاگردانش بگویم یا از اخلاص بینظیرش با اطرافیان و شاگردانش.
از مشی ساده زیستی او بگویم که دوست نداشت هیچ وقت تغییرش دهد یا از کمکهای مالی که امروز فهمیدیم به دیگران میکرده است؛ از کمک به فقیری که روبهروی محل کارمان بود بگویم که هر روز از او جوراب میخرید که لبخند را بر لبان او ببیند یا از غصهها و ناراحتیهایی که از فقر مردم کشور داشت؛ از امید و شوقی که برای آینده داشت بگویم یا از غصه و غمی که برای مردم داشت؛ از دغدغه او برای آموزش دانشجویان و طلاب بگویم یا از سخنرانیهای جدی و با دغدغه برای شاگردانش؛ از لبخندهای زیبایش بگویم یا از عذرخواهیهای پس از ناراحتیهایش؛ از شوخ طبعی او بگویم یا از جوش زدنهای او برای مردم و کشور؛ از ولایت مداری او بگویم یا از روحیه ضداشرافیگری و ضد صهیونیستی او.
گفتنیها بسیار هست و زبان قاصر. خدایا چگونه بدون حسین به سر کنیم؛ صبر و تحمل بدون حسین جلسه رفتن، بدون حسین کلاس رفتن بدون حسین نهار و چایی خوردن و بدون حسین زندگی کردن رو به ما عطا کن.
محمدعلی روزبهانی، رئیس حوزه هنری استان قم نیز در صفحه شخصی خود چنین نوشت:
از بس که حسین زنده بود، الان همه مرزها و تعریفهایمان از مرگ و زندگی جابهجا شده است. هر وقت خسته میشدیم، هر وقت در هزارتوی نظریهها و فلسفهها گیر میافتادیم، آستینهای بالای حسین اعجاز میکرد. هیچ راهی برای او بن بست نبود، هیچ کاری نشد نداشت.
سال 1384 نخستین دیدار ما در تحریریه فرهنگ پویا به سردبیری حسن طاهری اتفاق افتاد. حسین خلاق بود، جهتگیری بدیع و مومنانهای به موضوعات داشت. بیش از بقیه تحریریه به چشم میآمد. همان سالها به خانهاش، محل پژوهش و مطالعهاش که میزی در گوشه زیرزمینی اجارهای بود رفتم. آثاری دست بافت و دست ساخت از همسر هنرمندش با سادگی چشمنوازی فضای خانه را زینت کرده بود. همان وقت گفت هر هفته با جمعی از بچههای میبد و یزد برنامه مطالعه جمعی و آموزش روش پژوهش دارد. چادری میانه سالن خانه را به بخش مردانه و زنانه منزلش تقسیم کرده بود.
سال 1386 سردبیر ماهنامه طوبی در مرکز پژوهشهای صدا و سیما بودم. حسین از اولین دوستانی بود که برای شورای تحریریه دعوتش کردم. نظر میداد، بدیع، انقلابی و با جزییات. چه چیز بهتر از این برای یک سردبیر؟ مقالهاش درباره سبک زندگی و فیت فود که در طوبی منتشر شده بود بسیار در فضای مجازی دست به دست شد.
سال 1388 من «دیدار آشنا» را دست گرفته بودم و حسین باز در جلسات تحریریه و با قلم توانایش برکت مجله بود. پس از آن در هر مجله دیگری که بودم از اندیشه و قلم حسین بهرهمند میشدم.
حسین به تکثر موضوعات و مناظر اعتقاد داشت. در هر حوزهای وارد میشد میتوانست اظهار نظر فاضلانهای داشته باشد. آچار فرانسه انقلاب بود. از جلسات علمی و آکادمیک تا با نوجوانان جویای حقیقت جلسه و مصاحبت داشت. همه این جلسات را یا با ترک موتور دوستی میرفت یا با موتور سیکلت خودش...کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اقتصاد و فلسفه و حکمت هنر دینی خوانده بود. همه اینها جعبه ابزاری بود برایش در رسالت طلبگی و انقلابیاش. به تمام معنا طلبهای مجاهد بود و با بالاترین حد از رعایت زی طلبگی.
چند کتاب جمعی با دانشجویانش نوشت. دوستان زیادی را زیر خیمه اخلاص و فضیلتش تربیت کرد. زندگیاش پیوسته در حرکت و جهاد بود. چند بار گفتم حسین سر پیری و معرکهگیری، اخوی یک پراید بخر، میگفت ندارم. واقعا نداشت...اما میتوانست داشته باشد، حقش بود خیلی بیشتر از امثال ما داشته باشد اما نخواست و نمیخواست داشته باشد ...
حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در پیامی درگذشت محمد حسین فرج نژاد و خانواده گرانقدرش را تسلیت گفت.
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و اناالیه راجعون
خبر درگذشت جانکاه و ناگهانی فاضل فرهیخته و محقق مجاهد و پاکباخته جناب آقای محمد حسین فرج نژاد و خانواده گرانقدرش، موجب تأثر و تأسف جمع زیادی از دوستان و دلسوزان جبهه انقلاب شد.
ایشان در حالی به دیدار معبود شتافت که عمر و وقت خویش را در طبق اخلاص گذاشت و در راه روشنفکری و نشر آگاهی و تبلیغ خردمندانه و خردورزانه دین، جد و جهد کرد.
فقدان این پژوهشگر مخلص و مجاهد برای جبهه فکری - فرهنگی انقلاب و همه روشن ضمیران، ضایعه تلخی است.
از خداوند متعال برای ایشان رحمت و مغفرت و برای خانواده و بازماندگانش به خصوص جناب آقای سالکی، صبر و اجر مسئلت دارم.
نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه یزد و مدیر حوزههای علمیه کشور نیز در پیامهای جداگانه رحلت این فعال فضای مجازی کشور را و مردم استان تسلیت گفتند.
در پیام آیت الله محمدرضا ناصری آمده است: درگذشت ناگهانی و دلخراش محقق فاضل و پژوهشگر انقلابی پرتلاش درحوزههای علمی، رسانه و فضای مجازی مرحوم مغفور حجت الاسلام دکتر محمدحسین فرج نژاد به همراه همسر و سه فرزند گرامش عمیقاً موجب تأثر و تأسف شد.
این پیام میافزاید: اگرچه این ضایعه بسیار دردناک و جان فرساست ولی باید در برابر اراده حضرت باری تعالی سرخشوع به زیر آورد و با تمام توان صبر کرد که در این راه اجر و مزد اخروی فراوانی به همراه دارد.
در بخشی از پیام آیتالله علیرضا اعرافی هم آمده است: خبر تلخ و غمانگیز درگذشت فاضل گرانقدر، پژوهشگر ارجمند و فرهیخته جناب محمدحسین فرج نژاد (طاب ثراه) به همراه اعضای خانواده (ره) در سانحه رانندگی موجب تأسف شد.
وی ادامه داد: فعالیت علمی و رسانهای اثرگذار و هدفمند در حوزه انقلاباسلامی و اهداف آن از جمله یادگارهای آن دانشور متعهد است که عند الله ماجور خواهد بود.
اینجانب با تسلیت به بازماندگان، دوستان و همکاران آن فقید سعید، از درگاه خداوند برای ایشان و اعضای خانوادهشان، غفران و روح و رضوان ربوبی و برای بازماندگان، سلامتی و شکیبایی مسئلت میکنم.
بیشتر فعالان فضای مجازی و علوم انسانی وی را به عنوان یکی از متخصصترین کارشناسان کشور در زمینه صهیونیستشناسی میدانستند و تمرکز بخش مهمی از تحقیقات اخیر وی در زمینه رویکردهای ضد صهیونیستی بود.
براساس این گزارش، پیکر حجت الاسلام محمدحسین فرج نژاد و چهار عضو خانوادهاش امروز، پنجشنبه با حضور نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه یزد، مردم و مسئولان در تکیه امیرچقماق یزد تشییع شد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
آیتالله خاتمی: دشمنان پیوسته برای نابودی دین توطئه داشته و دارند
شهید سیدحسن نصرالله محبوبیت فزایندهای نزد آزادگان جهان دارد
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند