میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مستند «زندگی میان پرچمهای جنگی» (Life Among War Flags) به کارگردانی و تهیهکنندگی محسن اسلامزاده با سفر در دل بحران افغانستان و حضور در میان طالبان کوشیده تا تصاویری از حقیقت این کشور را به مخاطب ارائه دهد. این مستند ضمن اشاره به وضعیت نابسامان افغانستان، به نیروهایی میپردازد که از گروهها و نحلههای فکری مختلف در این کشور حضور دارند و پرچمهایشان برافراشته است؛ پرچمهایی که آدمها تحت لوای آنان یک کار میکنند و آن، جنگیدن با یکدیگر است.
محسن اسلامزاده با اشاره به سابقه ساخت چند مستند درباره افغانستان در کارنامه هنریاش اظهار داشت: مهمترین مستند «تنها میان طالبان» بود که در سال 1393 ساخته شد. در این مستند و در تجربهای بسیار خاص، مدتی با طالبانیها زندگی کردم و از آنجا که مستند با استقبال بسیار خوب مخاطبان داخلی و خارجی مواجه شد، در سال 1397 تصمیم گرفتم مستند دومی درباره حضور داعش در افغانستان بسازم.
کارگردان و تهیهکننده مستند «زندگی میان پرچمهای جنگی» ادامه داد: برای ساخت این مستند، سفری تحقیقاتی به نقاطی از افغانستان که داعش حضور پررنگی در آنجا داشت رفتم که یکی از این مناطق در شمال افغانستان بود که مرز آسیای میانه نیز به شمار میرفت.
اسلامزاده با اشاره به انعکاس درگیریهای میان نیروهای طالبان و داعش در مستندش گفت: ساخت مستند «زندگی میان پرچم های جنگی» در شهریور سال 1397 کلید خورد و 1 سال و 7 ماه زمان برد.
وی ادامه داد: برای ساخت این مستند همچنین به مناطق تحت تسلط دولت رفته و با نیروهای دولتی درباره داعش، طالبان، جنگ افغانستان و مناطق تحت تسلط طالبان گفتوگو داشتهام.
این کارگردان درباره اهداف خود از ساخت مستند «زندگی میان پرچمهای جنگی» اظهار داشت: از آنجا که من مشهدیام، با مسائل افغانستان به شکل دورادور آشنایی داشتهام. در چند سفری که به افغانستان برای ساخت مستندهای دیگر داشتم، به خصوص مستندی که مربوط به تنها بازمانده شهادت دیپلماتهای ما در فاجعه مزار شریف بود و حرفهای ناگفته جدیدی از این فاجعه را بازگو میکرد، تصوراتم از وضعیت داخلی افغانستان تغییر کرد. پیش از این، تصورم بر شکست کامل طالبان بود و فکر میکردم از صفحه جغرافیای افغانستان به طور کامل حذف شدهاند، ولی در این سفر دیدم که سانسور رسانهای وجود دارد و همین موضوع برایم جذاب شد تا تحقیق کنم چه میزان از مساحت افغانستان در دست طالبان است.
وی با اشاره به صرف 1 سال و 7 ماه زمان برای ساخت این مستند اظهار داشت: پروژه ساخت مستند، پیشتولید طولانی داشت، چرا که به منظور تحقیق، تنها و بدون هیچ همراهی سفر جداگانهای به افغانستان رفتم. تصویربرداری مستند نیز به مدت 32 روز در شرایط بسیار سخت همراه با مهدی خوشنژاد به عنوان تصویربردار انجام شد و تدوین آن نیز بسیار زمان برد و فرید دغاغله به عنوان تدوینگر چند ماه برای این کار وقت گذاشت.
کارگردان «زندگی میان پرچمهای جنگی» درباره تأثیر شبکه پرستیوی در دیده شدن هر چه بیشتر این مستند اظهار داشت: جایگاه پرس تی وی در میان رسانههای برون مرزی حائز اهمیت است و هر چند که بارها مورد حمله تروریستی رسانهای قرار گرفته و سعی کردهاند این شبکه را از مدار ماهوارهها خارج کنند؛ با این حال، مخاطبان خاص خود را در اقصی نقاط دنیا از جمله شبه قاره هند که طالبان و داعش جزء مسائل مهم اصلی آنجا است، دارد.
اسلامزاده ادامه داد: پرس تی وی با پخش این مستند پرده از راز بزرگی به نام طالبان برمیدارد و به سؤالاتی که در ذهن مخاطب در مورد حضور داعش در افغانستان شکل گرفته است پاسخ میدهد. برای خود من هم پخش مستند از پرس تی وی خیلی حائز اهمیت است، چرا که در گستره جهانی دیده میشود.
وی با انتقاد از رسانههایی که حضور ضعیفی در انعکاس اخبار افغانستان دارند عنوان کرد: نگاهی که رسانههای داخلی به غرب ایران دارند خیلی بیشتر از شرق کشور است. نگاه آنها به افغانستان کم فروغ است و باید نگاهی بیواسطه و جدیتر داشته باشند. باید با راهاندازی دفاتر رسانهای و حضور در شهرهای مختلف افغانستان به شکل ویژه و از نزدیک پیگیر مسائل افغانستان و مردم این کشور باشیم.
اسلامزاده مهمترین و تأثیرگذارترین سکانس مستند خود را نشان دادن داعشیهای اروپایی که در افغانستان در زندانهای مخفی طالبان حضور دارند، عنوان کرد و افزود: با پایان فیلمبرداری و برگشت ما به ایران، این زندانیان توسط آمریکاییها نجات یافتند و این موضوع نشان میدهد که آنها شخصیتهای مهمی بودهاند. همچنین در مستند با رهبران محلی طالبان دیدار داشتهایم و با یکی از آنها که فاتح جنگ داعش و طالبان است نیز گفتوگو کردهایم.
کارگردان مستند «زندگی میان پرچم های جنگی» با تأکید بر روایت جنگ افغانستان از 2 زاویه مختلف عنوان کرد: در بخشی از ساخت مستند همراه ارتش افغانستان بودیم و جنگ را روایت کردیم و بعد به منطقه تحت تسلط طالبان سفر کردیم که کار بسیار مخاطره انگیزی بود تا بتوانیم واقعیات را به طور کامل به تصویر بکشیم.
وی ادامه داد: مستند در چهار استان سرپل، جوزجان ، فاریاب و بادغیس تصویربرداری شده است اما بیشتر سکانسها مربوط به فاریاب میشود.
سایر عوامل مستند «زندگی میان پرچمهای جنگی» عبارتند از: پژوهشگر: سیدحسام رضوی، نویسنده: فرید دغاغله، فیلمبردار: مهدی خوشنژاد و محسن اسلامزاده، تدوینگر: فرید دغاغله، طراحی و ترکیب صدا: محمدحسین ابراهیمی و گوینده: فرید دغاغله، مجری طرح مرکز فرهنگی میثاق.
براساس این گزارش، دوربین این مستند نقبی به دل مصائب مردم افغانستان زده و با حضور در میان طالبان کوشیده تا حقایقی کمتر دیده شده از بطن زندگی مردم این کشور را ترسیم کند. در این مستند، علاوه بر طالبان، حضور داعش در افغانستان بحران زده نیز به تصویر کشیده شده است.
مستند «زندگی میان پرچمهای جنگی»، ضمن پخش گفتوگوی شبکه پرستیوی با محسن اسلامزاده درباره اثرش، در قالب برنامه «مستند و گفتوگو» جمعه ساعت 19 به وقت تهران روی آنتن شبکه پرستیوی میرود و بازپخش آن در روز شنبه ساعت 3 بامداد، 12 و 23:30، در روز یکشنبه ساعت 6 و 18 و روز دوشنبه ساعت 8 در جدول پخش شبکه قرار گرفته است. مدت زمان این برنامه 70 دقیقه است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی