میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مرکز جامع خدمات کاهش آسیب اعتیاد زنان در ضلع شمال شرقی منطقه شوش (انبار گندم) قرار دارد. این مرکز از دو سال گذشته با دریافت مجوز رسمی از سازمان بهزیستی کشور و با همکاری معاونت اجتماعی پلیس مبارزه با مواد مخدر و معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری فعالیت رسمی خود را در مکان فعلی که متعلق به شهرداری منطقه 12 است، آغاز کرد و توانست در این سالها در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی و نجات زنان بیخانمان از سرما، گرسنگی و تخریب بیشتر ناشی مشکلاتشان فعالیت کند.
همکاری این مرکز با گروههای جهادی در سالهای اخیر سبب شده تا برخی از مشکلات و کمبود امکانات توسط فعالان جهادی برطرف شود. چند روز گذشته مدیر یکی از گروههای جهادی فعال در آن منطقه با خبرنگار فرهنگی تسنیم تماس گرفت و عنوان کرد که شهرداری منطقه 12 تهران قرار است به تفاهمنامه بین مدیر فعلی مجموعه و شهردای پایان دهد و این احتمال وجود دارد که کاربری آن نیز تغییر کند.
پیگیری این سوژه و مطلب سبب شد تا با سپیده علیزاده مدیر مرکز کاهش آسیب بانوان (نور سپید هدایت) گفتوگویی صورت گیرد. به گفته علیزاده، میدان شوش، روزانه میزبان بیش از صدها کارتنخواب و معتاد است که از طریق مراکز کاهش آسیب اجتماعی، امورات خود را میگذرانند.
وی ادامه داد: این مراکز، خدمات رایگان و بیمنت را به صورت شبانهروزی به مددجویان ارائه میدهند. آسیبهای اجتماعی در حوزه بانوان در منطقه 12 به دلیل تعدد و عمق زیاد به یک مسأله جدی تبدیل شده است و حالا شهرداری منطقه 12 میخواهد فعالیتمان را متوقف و شاید مدیریت آن را در قالب مزایده تغییر دهد.
وی ادامه داد: زنان کارتنخواب، بسیار آسیبپذیرتر از مردان کارتنخوابند و متأسفانه هر چه پیش میرویم شرایط این زنان، بدتر میشود چون سن آسیبدیدگیشان هم رو به کاهش است و بنابراین، عمق تهخطی شدنشان بیشتر میشود. زنانی که در این مدت به مرکز ما مراجعه کردند، به دلیل اختلالات شدید اعصاب و روان بر اثر کارتنخوابی و آسیبهایش و به دلیل طردشدگی از خانه و خانواده و جامعه، تمایل بالایی به خودزنی و خودکشی دارند علاوه بر آنکه همهشان گرفتار بیماریهاییاند که زیر پرده اعتیاد پنهان شده است. دیابت، مشکلات تغذیه، معلولیت، عقبماندگی ذهنی و غیره از مشکلات زنان معتاد این منطقه است.
علیزاده با بیان اینکه این مرکز، اولین مرکز جامع خدمات کاهش آسیب اعتیاد برای زنان است که توسط یک انجمن غیردولتی راهاندازی شده و حالا بلاتکلیف مانده است، گفت: مجموعهای با ظرفیت پذیرش شبانهروزی 100 مددجو شامل سرپناه شبانه (برای زنان معتاد بیخانمان) مرکز گذری کاهش آسیب اعتیاد DIC (برای ارایه خدمات حمایتی و درمانی و کاهش مخاطرات اعتیاد) مرکز توانمندسازی (برای آموزش جامعهپذیری و مهارتهای زندگی به زنان کارتنخواب طرد شده از خانه و خانواده) کارگاه خیاطی و سنگدوزی (با هدف حرفهآموزی و ایجاد اشتغال برای زنان بهبود یافته) خانه میانراهی (برای زنان بهبود یافته طرد شده از خانواده) و گشت سیار ارایه خدمات کاهش آسیب اعتیاد OUT REACH است که بارها از سوی مسئولان بهعنوان الگوی اجرایی برای کل کشور معرفی شده اما حالا شهرداری میخواهد تفاهمنامهای را که دو ماه تا پایانش وقت باقیمانده را لغو کند و مدیریت این مرکز را بهصورت پیمانکاری در اختیار فرد دیگری قرار دهد.
به گفته علیزاده، مکان این مرکز برای شهرداری است و بخشی از هزینههای آن را نیز سازمان بهزیستی کشور تأمین میکند و بخشی دیگر را کسبه بازار، نیکوکاران و گروههای جهادی تقبل میکنند.
وی عنوان کرد: در این مدت، مکاتباتی با شهردار منطقه 12 و همچنین حناچی شهردار تهران و محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران داشتم که تمام نامهها بیپاسخ ماندند. متأسفانه با توجه به اینکه در ایام انتخابات قرار داریم، همه به فکر انتخاباتاند و هیچ مسئول و مدیری از شهرداری تهران پاسخگوی ما نیست.
وی ادامه داد: ما در این مرکز با عنصر انسان طرف هستیم و صرف توجه مالی و سرمایهای به این مرکز نه تنها مشکلات زنان آسیبپذیر را حل نخواهد کرد بلکه به آسیب آنها اضافه میکند. اگر واقعاً مسأله شهرداری منطقه 12 درآمدزایی از این مرکز باشد که بعید است و اگر اینگونه باشد باید بگویم شهرداری به کجا رسیده که نیازمند این مبلغ است و اگر مشکلش تأمین هزینههای این مرکز باشد که در این سالها ریالی به ما پرداخت نکرده است.
نارضایتی و گلایه مدیر مرکز آسیبهای اجتماعی نور سپید هدایت به شیوه برخورد عوامل شهرداری منطقه 12 میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد که یکی از آنها عدم پاسخگویی صریح و شفاف از سوی عوامل شهرداری به مدیر فعلی این مرکز است. یکی از دغدغههایی که مدیر این مجموعه دارد این است که با فرض بر اینکه مدیریت این مجموعه تغییر کند، آیا فرد شایستهای که دغدغه فعالیت در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی بانوان را دارد به این مرکز خواهد آمد؟ و نکته دیگری که علیزاده مطرح کرده این است که اگر کاربری این مجموعه تغییر کند، بانوان منطقه هرندی که تا امروز از وجود سرپناه و فضای امن این مرکز بهره میبردند و از آسیبهای بیشتر در امان بودند، دوباره آواره کوچه و خیابان میشوند.
با سخنان مدیر مرکز کاهش آسیبهای اجتماعی نور سپید هدایت نیاز بود تا با عوامل شهرداری منطقه 12 نیز درباره این وضعیت این مرکز گفتوگویی داشته باشیم.
سعید شاهمیر معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری منطقه 12 در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره تاریخچه این مرکز اینچنین گفت: مرکز کاهش آسیبهای اجتماعی بانوان از سال 1397 فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. شهرداری منطقه 12 بهعنوان مبدع این طرح در سراسر کشور ایده و طرح این مرکز را به شورای شهر تهران ارائه کرد و دستور ساخت و ادامه فعالیت آن را گرفت. الان حدود سه سال است که این مرکز در قالب کار مشارکتی فعالیت میکند. انجمن سلامت خانواده که دارای مجوزهای داخلی و بینالمللی است اولین مجری و هدایتگر این مجموعه بود که در قالب تفاهمنامه با شهرداری منطقه 12 در حدود یک سال، فعالیتهای خوب و شایستهای را ارائه داد.
وی ادامه داد: با اتمام تفاهمنامه بین شهرداری منطقه 12 تهران و مجموعه انجمن سلامت خانواده، این مرکز با همان کاربری در اختیار خانم علیزاده قرار گرفت که اتفاقاً تمام پیگیریها برای دریافت اخذ مجوز اصولی از نهادهای مرتبط توسط شهرداری منطقه صورت گرفت.
به گفته شاهمیر، هنوز موعد تفاهمنامه میان شهرداری و مدیر مرکز به پایان نرسیده است و اصولاً در ماجرای تفاهمنامهها، به این شکل است که مجری طرح تغییر میکند اما اصل کاربری به قوت خود باقی خواهد ماند. شهرداری منطقه برای اینکه از اعتبار و حیثیت خود دفاع کند، قطعاً فرد شایستهای را برای مدیریت این مجموعه انتخاب میکند. کارشناسان شهرداری منطقه 12 تهران هیچگاه فعالیت تخصصی همچون مدیریت این مجموعه را به فرد غیرمتخصص نخواهد داد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی