میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «رسانههای نوین: درآمدی انتقادی» نوشته مارتین لستر، جان دووی، ست گیدینگز، لین گرنت و کران کلی با ترجمه احسان شاهقاسمی به زودی ازسوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر میشود.
این کتاب تلاشی برای پاسخ به این پرسش است که «چه چیزی در «رسانههای نوین» نو است؟» تا شیوههایی را برای تفکر در مورد این پرسش، پیشنهاد و راهکارهایی را برای یافتن پاسخ، ارائه دهد.
هدف این کتاب آن است که به دانشجویان چارچوبی مفهومی برای تفکر در مورد گسترهای از مسائل مهمی بدهد که در خلال دو دهه اندیشه در پسایندهای فرهنگی رسانههای نوین ایجاد شدهاند. این کتاب پیش از هر چیز کتابی در مورد پرسشها، ایدهها و بحثها –مسائل انتقادی- است که پیدایش تکنولوژیهای رسانهای نوین آنها را پدید آورده است.
کتاب «رسانههای نوین: درآمدی انتقادی» یک مقدمه جامع بر فرهنگ، تاریخ، تکنولوژیها و نظریههای رسانههای نوین است. این کتاب که به صورت ویژه برای دانشجویان نوشته شده، جنبههایی را در نظر میگیرد که در آن «رسانههای نوین» واقعاً نوین هستند، ادعاها در مورد اینکه انقلابی رسانهای و تکنولوژیک روی داده است را ارزیابی و شیوههای جدیدی از مطالعات رسانهای را صورتبندی میکند تا به تکنولوژیهای نوین پاسخ بدهد.
این کتاب با داشتن پنج بخش و پنج نویسنده، رویکرد مطالعات فرهنگی دارد که نویسندگان در آن، گستره وسیعی از موضوعات را معرفی میکنند که چگونه ویژگیهای رسانههای نوین را تعریف کنیم؛ کاربردهای اجتماعی و سیاسی ارتباطات نوین و رسانههای نوین؛ تکنولوژیهای نوین رسانهای، سیاست و جهانیشدن؛ زندگی روزمره و رسانههای نوین؛ نظریههای تعامل؛ همانندسازی؛ اقتصاد رسانههای نوین؛ علم سایبرنتیک و فرهنگ مجازی؛ تاریخ خودکارگان و زندگی مصنوعی، ازجمله آنها هستند.
بخش یک کتاب با عنوان «رسانههای نوین و تکنولوژیهای نوین» در پی آن است تا برخی پرسشهای بنیادین در مورد رسانههای نوین را مطرح و تمایزاتی را در مورد پدیدههایی که تحت عنوان «رسانههای نوین» طبقهبندی میشوند، بیان کند. سپس برخی ویژگیهای اصلی که معرّف رسانههای نوین هستند را به بحث میگذارد.
«رسانههای نوین و فرهنگ دیداری»، عنوان بخش دوم است که سعی میکند تا نشان دهد چگونه رسانههای دیداری و تکنولوژیهای تصویرسازی، تغییرات امروزین در فرهنگ دیداری را ممکن کردهاند.
بخش سوم با عنوان «شبکهها، کاربران و علم اقتصاد»، تأکید خاصی بر رابطه میان اقتصاد و فرمهای فرهنگ رسانهای دارد که از طریق تکنولوژیهای شبکه بنیاد پدیدار میشوند.
«رسانههای نوین در زندگی روزمره» بخش چهارم این کتاب است که به مطالعه سرگرمیهای نوین مردمپسند و رسانههای ارتباطی در زندگی روزمره میپردازد و در نهایت کتاب در بخش پنجم با عنوان «فرهنگ مجازی: تکنولوژی، طبیعت و فرهنگ»، کار خود را با دفاع از نوعی واقعگرایی لازم برای فهم تکنولوژی در فرهنگ که بر محور مفهوم علیت میگردد، به پایان میرساند.
بنابر مقدمهای که سعیدرضا عاملی در ابتدای این کتاب آورده است، این کتاب تلاش میکند تا توصیف منصفانه و جامعی از همه رویکردهای مطرح در حوزه فضای مجازی ارائه دهد که این توصیف منصفانه و جامع چیزی است که برای فلسفهپردازی و مهمتر از آن سیاستگذاری در فضای مجازی ایرانی، به آن نیاز است.
منبع : خبرگزاری مهر
ابوالقاسمی: تربیت مستمع قرآن همسان با تربیت قاری و حافظ لازم است
داستانهای عاشورایی نویسنده جوان درباره شهدای جوان قیام کربلا
نماز جمعه کرمانشاه به امامت حجتالاسلام غفوری برگزار میشود
مجلس عزای حضرت زهرا(س) با مداحی مهدی رسولی برگزار شد
بزرگترین لیگ دانش آموزی کشوری شروع به کار کرد
برنامه های شیخ حسین انصاریان در دهه سوم جمادی الاول اعلام شد
آیین «گلریزان لبنان در پناه امام رئوف (ع)» برگزار شد/ کمک ۲۵ میلیارد تومانی خادمیاران رضوی
مشارکت سنت اندیشه ایرانی در شکل گرفتن یک اهتمام تاریخی در فلسفه
موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است
بحرالعلوم: هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان قرآن آغاز به کار کرد
حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
قمی: میتوانیم از ظرفیت دختران نوجوان،در فضاهای تربیتی بهره بیشتری ببریم
تقویت حمایت از نخبگان قرآنی و ارتقاء برنامههای حمایتی از حافظان
حریزاوی:اجرای دقیق طرح زندگی با آیهها موجب تحقق جهاد تبیین است
«بازیهای دیجیتال و امکان چرخشهای فرهنگی» بررسی میشود
از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود
صالحی: باید رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان را محقق کنیم
«وضعیتشناسی مهاجران افغانستانی در ایران» بررسی میشود
نظر کانت درباره حرکت و سکون چیست؟
جامعه شناسی وقتی تبدیل به فن شود تداوم اخباری گری است
کمک ۲۲ میلیاردی هیئتیهای استان فارس به مردم لبنان
نوبت اجرای راهیافتگان به مرحله نهایی مسابقات قرآن کریم تعیین شد
نقد عقل محض کانت تفسیری سنجش ناپذیر از نظامهای فلسفی می دهد
مستندی پیرامون ترویج گفتگوهای فلسفی به سه زبان فارسی،مالایی و انگلیسی ساخته شد
سعیدی نژاد: هر بانوی ایرانی میتواند یک کارآفرین باشد
«نشست ابونصر فارابی» در کانون رسالت برگزار می شود
گردهمایی خیرین قرآنی برگزار می شود
آخوند رهبر:کشورهای عرب می توانند مقابل منافع رژیم اسرائیل بایستند
آیا برای ازدواج می توان استخاره گرفت؟
برگزاری نشستهای بررسی تولید آثار سینمایی بر مبنای اندیشه اسلامی