میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازجهاددانشگاهی واحد اصفهان، شرکت گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاددانشگاهی در سال ۱۳۶۵ آغاز به کار کرد و در سال ۱۳۷۴ خط تولید سوربیتول این شرکت راه اندازی شد، اما پس از مدتی به دلایلی این خط تولید متوقف شد که این توقف ۲۶ سال طول کشید، تا سرانجام در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ به همت جوانان جهادگر شرکت و استفاده از توان متخصصان داخلی خط تولید سوربیتول آن مجددا آغاز به کار کرد. مراسم افتتاحیه این کارخانه روز ۲۴ دیماه و در آستانه میلاد حضرت امیرالمومنین علی(ع) با حضور مقامات کشوری و استاندار اصفهان، برگزار خواهد شد.
سامان فتحی، مدیرعامل گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاددانشگاهی درباره تاریخچه گروه صنایع دارویی شهید مدرس، اظهار کرد: این شرکت در سال ۱۳۶۴ با عنوان شرکت مادر دارویی شهید مدرس در اراضی شهرستان تیران و کرون فعلی که آن زمان جز شهرستان نجفآباد محسوب میشد با هدف استقلال صنعت دارویی کشور و بینیازی از واردات مواد اولیه تأسیس شد. با تلاشهای دکتر اژهایان یک طرح جامع و کامل برای حدود ۵۰ ماده اولیه در صنعت دارو از ابتدای زنجیره صنعت دارویی تهیه شد که با تملک زمین و ایجاد امتیاز برق، آب و جاده کشی اولین کارخانه اصلی از این مجموعه کارخانه تولید سوربیتول از ماده اولیه دگستروز بود که به عنوان حلقه اولیه در بسیاری از اقلام غذایی، صنعتی و دارویی در کشور مورد استفاده بود و همچنان هم با گذشت ۴۰ سال مجموعه دیگری در کشور سوربیتول تولید نمیکند.
وی افزود: در اوایل دهه ۷۰ شمسی خط سوربیتولی که ذکر شد با تکنولوژی ایتالیا راهاندازی شد و کارشناسان ایتالیایی برای راهاندازی این خط حضور داشتند و به مرور بسیاری از پرسنل کارخانه در ایتالیا آموزشهای لازم را دیدند تا نهایتاً در سال ۱۳۷۴ کارخانه سوربیتول راهاندازی شد که دو سال و نیم این کارخانه فعال بود که با رفتن کارشناسان ایتالیایی و به دلیل واردات بیرویه، خط تولید در سال ۱۳۷۷ متوقف شد که این وقفه تا امروز پابرجا بود.
مدیرعامل گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاددانشگاهی، تصریح کرد: در طول این مدت تغییر تحولات مدیریتی ایجاد شد؛ سهام عمده این شرکت در اختیار سازمان صنایع ملی ایران و بانک سپه بود که در سال ۱۳۸۸ سهام صنایع ملی ایران به جهاد دانشگاهی و شرکتهای زیرمجموعه آن واگذار شد و از آن زمان بحث راهاندازی مجدد کارخانه تولید سوربیتول قوت بیشتری گرفت که با تلاشهای جهاد دانشگاهی بسیاری از مشکلات حقوقی مرتفع شد.
وی گفت: البته به دلیل همین مشکلات راهاندازی مجدد کارخانه تا سال ۱۳۹۹ به تعویق افتاد که در این سال یک قرارداد با وزارت دفاع برای اورهال کردن خط منعقد شد تا خط به طور کامل بازسازی شود و قرارداد از سال ۱۳۹۹ استارت زده شد تا از ابتدای سال ۱۴۰۳ با جدیت بیشتری قرارداد پیگیری شد و از اواخر شهریور تولید آزمایشی کارخانه در شرایط کنترل شده آغاز شد و رآکتورها و پمپها مشغول فعالیت شدند و عادیسازی شرایط تولید برای پرسنل انجام شد و از اواسط آذر تزریق مواد اولیه به راکتورها انجام شد و اکنون محصول در شرایط پایدار و پس از ۲۸ سال وقفه در حال تولید است.
فتحی ادامه داد: در حال حاضر کارخانه تولید سوربیتول که تنها کارخانه تولیدکننده سوربیتول در ایران و غرب آسیا است دارای ظرفیت تولید ۷۵۰۰ تن سوربیتول ۷۰ درصد به شکل مایع در سال است که در برنامههای آتی، تکمیل زنجیره سوربیتول با راهاندازی خط تولید ویتامین C در دستور کار است که باید به روز رسانی شود. البته تولید داروهای جدیدتر نیز در دستور کار کارخانه شهید مدرس خواهد بود.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به تحریمها چه برنامهای برای تأمین نیاز بازار داخلی و صادرات دارید؟ گفت: همین محصول سوربیتول به شکل وارداتی و از طریق کشورهای مختلفی مانند هند، چین و آلمان به ایران میآید که کیفیت مطلوبی هم گاهی ندارد و با قیمت گزافی به کشور وارد میشود که کارخانه شهید مدرس نیمی از نیاز سوربیتول کشور به شکل مایع را تأمین میکند که برای بسیاری از شرکتها راهگشا خواهد بود که این امر از خروج ارز از کشور تا حد زیادی جلوگیری میکند. تأثیر اصلی این مجموعه جلوگیری از خروج ارز از کشور است که کمک بزرگی به مملکت میکند.
مدیرعامل گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاددانشگاهی، افزود: اصلیترین چالش، نبود فناوری کامل در کشور برای تولید این محصول بود که اتفاق مثبت استفاده از توان متخصصان داخلی و به ویژه متخصصان وزارت دفاع بود که با تلاش آنان تجهیزات به روز رسانی و نوسازی شدند. فرایند تولید کارخانه چون با فشار و دمای بالایی است کار پیچیدهای است که کارکنان وزارت دفاع از پس این چالش برآمدند.
فتحی خاطرنشان کرد: تأثیری که کارخانه تولید سوربیتول در اقتصاد و اشتغال منطقه تیران و کرون خواهد داشت چشمگیر خواهد بود و اکنون فاز اول این کارخانه منجر به اشتغال ۱۲۰ نفر شده است و چون پرسنل کارخانه شهید مدرس باید از دانش تخصصی بالایی برخوردار باشند بسیاری از کارکنان این مجموعه که شغلهای دیگری مانند کشاورزی و گلخانه داری داشتند در تخصصهای دیگر خود استفاده بسیاری از این دانش میبرند که منجر به ایجاد ارزش افزوده برای مردم منطقه میشود.
وی اظهار کرد: یک اتفاق مثبت که در این مجموعه رخ داده است اولویت به کارگیری افراد بومیِ منطقه است که این سیاست در آینده نیز دنبال میشود که این سیاست منجر به شور و نشاط در کارخانه شهید مدرس شده است و مردم منطقه علاقه زیادی به راهاندازی کارخانه داشتند. راهاندازی خط تولید سوربیتول علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم در منطقه سبب ایجاد اشتغال غیرمستقیم در بخش حمل و نقل و ... شده است. در فازهای بعدی کارخانه برای ۱۸۰ نفر ایجاد اشتغال خواهد شد که پتانسیل این مجموعه با راهاندازی کامل آن ایجاد اشتغال مستقیم برای ۶ هزار نفر است که بدون شک اقتصاد منطقه را متحول و مسیرهای دسترسی به شهرستان تیران و کرون را به روز رسانی خواهد کرد و هیچ آلایندگی هم، چنین کارخانههایی ندارند.
مدیرعامل گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاددانشگاهی با بیان اینکه وزارت دفاع دانش فنی بالایی برای این مجموعه به کار گرفت، افزود: گروه سرمایهگذاری امید، هیئتمدیره کارخانه، جهاد دانشگاهی و روسای ادوار این نهاد انقلابی به ویژه دکتر مسلمی نائینی که با درایت ایشان این کارخانه راهاندازی شد نقش بسزایی در اعتلای کارخانه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس داشتهاند.
منبع : خبرگزاری مهر
هزینه های سلامت ۶۰ درصد افزایش یافته است
سند ساماندهی رمزداراییها تصویب و ابلاغ شد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان منصوب شد؛ انتصاب دومین بانوی سرپرست دانشگاه
نقش چت جی پی تی در انفجار سایبرتراک در مقابل برج ترامپ
تاکید بر تحول کیفی و محتوایی در برنامه ریزی آموزش عالی
رشد بیش از ۱۴۰ درصدی بازنگری برنامههای درسی طی دو سال گذشته
تشخیص سریع حمله قلبی با کیت نانویی ایرانی
اعلام جزییات مدارک و هزینه ثبت نام در رشته های بدون آزمون سال ۱۴۰۳
ثبت نام و انتخاب رشتههای بدون آزمون سال ۱۴۰۳ آغاز شد؛ امکان انتخاب ۱۵۰ کدرشته
تسهیلات پرداختی صندوق نوآوری به دانشبنیانها از مرز ۱۰ همت عبور کرد
عرضه برترین دستاوردهای فناورانه در حوزه اتصالپذیری و ارتباطات
تولید علم و فناوری نوین و اقتدارآفرین از ماموریتهای بسیج است
ثبت نام و انتخاب رشته در پذیرش دانشجو بدون آزمون سال ۱۴۰۳ آغاز شد
جلوگیری از قطع برق در ساختمانهای هوشمند با فناوری جدید
لغو دقیقه نودی پاویون ایران در دوفات ۲۰۲۵؛ فرصت طلایی صادرات دارویی بر باد رفت
درمان نازایی آسان شد؛ سهم مردها از ناباروری چقدر است؟
کمبود پزشک متخصص با افزایش ظرفیت حل نمیشود
باتری کاغذی با ۶ هفته دوام ابداع شد
ایجاد شبکه ملی نخبگانی کشور بر بستر یکی از سکوهای مجازی
خودروی خورشیدی جدید با سرعت ۱۶۲.۵ کیلومتر برساعت از راه رسید
فناوری پلاسمای سرد راهکاری نوین برای تصفیه هوا
برنامهریزی برای حفظ و نگهداشت نخبگان از اولویت های وزارت علوم است
هوش مصنوعی نانوحاملی شبیه به ویروس طراحی کرد
دستگاههای هوشمند در آمریکا برچسب «اعتماد سایبری» میگیرند
سامانه جامع فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی راهاندازی می شود
مجوز ردیف استخدامی فراخوان وزارت علوم تخصیص داده شد
امکان ثبت شکایت از تماسهای صوتی ارزش افزوده تبلیغاتی فراهم شد
آغاز ثبت نام تکمیل ظرفیت بدون کنکور در دانشگاه پیام نور از امروز
یکپارچهسازی اطلاعات و دسترسی مدیران به دادههای جامع
سیاست راستی آزمایی محتوا در اینستاگرام و فیس بوک تغییر می کند