میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت دانشبنیان هتکو، به عنوان یکی از بازیگران اصلی در صنعت کمپرسور و تولید گازهای صنعتی، با فروش ۲۲۰ میلیون دلاری در سال ۲۰۲۳، پیشرفتهای چشمگیری را در این حوزه به ثبت رسانده است. این شرکت با بهرهگیری از فناوریهای نوین، در زمینههایی همچون ساخت و احداث پکیجها و پلنتهای هوای ابزار دقیق، تولید گازهای صنعتی به روشهای مادون سرد و جذبی، و همچنین تولید گاز هیدروژن و کمپرسورهای گازهای فرآیندی فعالیت میکند.
این شرکت دانشبنیان، با بهرهگیری از تخصص و توانمندیهای فنی خود، موفق به داخلیسازی کمپرسورهای گریز از مرکز مورد استفاده در صنایع نفت و گاز شده است. این دستاورد بزرگ نه تنها به تقویت زیرساختهای صنعتی کشور کمک میکند بلکه حدود ۳۰ درصد ارزآوری برای کشور به ارمغان میآورد.
کمپرسورهای گریز از مرکز به عنوان قلب تپنده فرآیندهای نفت و گاز، نقش کلیدی در افزایش فشار گاز و انتقال مؤثر آن در سیستمهای مختلف ایفا میکنند. با تولید این تجهیزات در داخل کشور، دسترسی به تکنولوژیهای پیشرفتهتر و کاهش وابستگی به واردات تجهیزات خارجی فراهم میشود.
کمپرسورهای گریز از مرکز، قلب تپنده صنایع
علیرضا صدری، مدیرعامل شرکت دانشبنیان هتکو، در خصوص زمینه کاری این شرکت گفت: فعالیتهای شرکت شامل مراحل مختلفی مانند مهندسی و طراحی، بازرگانی و تأمین کالا، ساخت و تولید، بازرسیهای فنی، نصب و راهاندازی، و آموزشهای بهرهبرداری است. تمامی این خدمات تحت سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) انجام میشود که کیفیت و کارایی را در هر مرحله تضمین میکند.
وی، «کمپرسور» را به عنوان ابزارهای کلیدی در صنایع خواند و اظهار کرد: در دنیای امروز که نیاز به انرژی فشرده و پایدار در صنایع مختلف به وضوح احساس میشود، کمپرسورها به عنوان تجهیزات کلیدی مورد توجه قرار گرفتهاند. این دستگاهها بر اساس مکانیزم فرایندی به دو دسته کلی تقسیم میشوند: کمپرسورهای جابجایی مثبت و کمپرسورهای انرژی جنبشی.
صدری، ضمن اشاره به اینکه در این میان، کمپرسورهای گریز از مرکز با ویژگیهای منحصربهفرد خود، در زمره تجهیزات پیشرفته و کارآمد قرار دارند که توانایی تأمین نیازهای متنوع صنعتی را دارند؛ افزود: کمپرسورهای گریز از مرکز، به دلیل جریان رانش شعاعی خود، در رده کمپرسورهای داینامیک قرار میگیرند. این کمپرسورها با استفاده از پرههای دوار، انرژی جنبشی گاز خنک را افزایش میدهند و در نتیجه، فشار و دمای سیال نیز افزایش مییابد.
این فعال فناور، ضمن اشاره به اینکه، توربو کمپرسورهای گریز از مرکز میتوانند حجم بسیار بالایی از سیال فشرده، معادل چندین کمپرسور کوچکتر از فناوریهای دیگر، نظیر اسکرو را تولید کنند؛ خاطرنشان کرد: این ویژگیها نقش مؤثری در بهینهسازی مصرف انرژی، افزایش راندمان تولید و صرفهجویی در هزینهها دارند. همچنین، با دور بالایی که دارند، هوای فشرده مداوم و یکنواختی را تولید میکنند که باعث جلوگیری از ایجاد شوک در شبکه مصرف میشود.
انواع کمپرسورهای گریز از مرکز
صدری، به انواع کمپرسورهای گریز از مرکز اشاره و بیان کرد: این کمپرسورها، به دو نوع یک مرحلهای و چند مرحلهای تقسیم میشوند. هر یک از این دستهها میتوانند از نظر سیستم روغنکاری به انواع ریزشی، تحت فشار و بدون روغن تقسیمبندی شوند. نوع بدون روغن، با بهرهمندی از یاتاقانهای مغناطیسی بدون اصطکاک، موجب کاهش سایش مکانیکی و ارتقاء قابلیت اطمینان و بازدهی میشود.
وی، درخصوص نحوه عملکرد کمپرسورهای گریز از مرکز گفت: عملکرد کمپرسورهای گریز از مرکز با مکش هوا از طریق یک دهانه مکش مجهز به سیستم فیلتراسیون آغاز میشود. هوا با استفاده از شیر کنترلی ورودی به داخل محفظه مرحله اول مکیده میشود. در این مرحله، با کمک پرههای شعاعی پروانه دوار، فشار سیال افزایش یافته و به سوی محیط پروانه رانده میشود.
به گفته این فعال فناور، پس از عبور از ایمپلر، که معمولاً از فولادهای آلیاژی ضد زنگ ساخته شده است، سیال به پخشکننده وارد میشود. در این بخش، سرعت سیال کاهش یافته و فشار استاتیک آن افزایش مییابد. این فرآیند تبدیل انرژی جنبشی به انرژی فشاری، کلیدی در عملکرد این کمپرسورهاست و در نهایت، سیال فشرده شده از طریق شیر تخلیه کنترلی به خط مصرف منتقل میشود. نسبت فشار هر مرحله، نسبت فشار کلی کمپرسور را مشخص میکند و ابعاد کمپرسورها به میزان گاز ورودی بستگی دارد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان هتکو، دستیابی به ظرفیتهای بالا، کاهش مصرف انرژی و هزینههای نگهداری و پشتیبانی از متنوعترین سیالات را ۳ مزیت کمپرسورهای گریز از مرکز برشمرد و گفت: این کمپرسورها تا ۳۵,۰۰۰ کیلووات ظرفیت تولید انرژی دارند و برای صنایعی که نیاز به فشار بالایی دارند، بسیار مناسب هستند همچنین کمپرسورها علاوه بر اینکه، ساختار فشرده و سبکی دارند و موجب کاهش مصرف انرژی و هزینه نگهداری میشوند، قادر به کار با طیف وسیعی از سیالات، از جمله هلیوم و نیتروژن مایع نیز هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به نیازهای روزافزون صنایع مختلف به کمپرسورهای سازگار و قدرتمند، کمپرسورهای گریز از مرکز به عنوان یک انتخاب هوشمندانه در تأمین انرژی فشرده به شمار میروند. انتخاب صحیح این تجهیزات میتواند تأثیرات مثبتی بر بهینهسازی عملکرد و کاهش هزینهها داشته باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
دیدار آیتالله اعرافی با آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی
ضرورت ایجاد هستههای پژوهشی هوش مصنوعی در دانشگاهها
ضرورت رفع فیلترینگ و دسترسی آزاد و هوشمندانه به اینترنت
شبکههای اجتماعی ملزم به دریافت مجوز از دولت مالزی شدند
راهحل دانشگاه شریف برای حل مشکل قطعی برق
استنکاف استانداری تهران از برگزاری جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا
نتایج مرحله تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری پزشکی سال ۱۴۰۳ اعلام شد
دستیابی به فناوری بهرهبرداری از مخازن شِیل نفتی توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
صادرات ۴ میلیاردی نهالهای ایرانی به افغانستان
طلبهها باید آینده را بسازند
کمک به صندوق قرضالحسنه دانشجویان حمایت از بخش علمی کشور است
اجتماع دختران هیئات دانشجویی سراسر کشور در حسینیه جماران
واکنش سازمان نظام پزشکی به نابینایی ۹ نفر در تهران
کنفرانس «تحول دیجیتال در صنعت لاستیک» در تهران برگزار میشود
فردا یک کاوشگر به خورشید نزدیک میشود
مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه علمی کاربردی تمدید شد
آخرین نسل آیفونهای دریافت کننده iOS۱۹ فاش شدند
مهاجرت و کممهری به نیروی انسانی حوزه فناوری اطلاعات در سنوات اخیر
برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش میدهد
سانسورچیهای متا دچار اختلال روانی شدند
هوش مصنوعی داور جنجالی مسابقه بوکس شد
نابینایی بیماران وزیر بهداشت را به مجلس کشاند
گروه «شریف گایز» ارتباطی با دانشگاه شریف ندارد
هاشمی: مهاجرت و کممهری به نیروی انسانی حوزه فناوری اطلاعات در سنوات اخیر
ضرورت راهاندازی کمیسیون تاریخ علم در فرهنگستان علوم
آمار ثبتنام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ از ۷۶۵ هزار نفر گذشت
کمپرسورهای نفت و گاز، با ۳۰ درصد ارزآوری بومی شدند
روشهای طلایی طب سنتی برای بهبود سرماخوردگی
کدام ورزش برای بهبود کبد چرب موثر است
مناظره « افزایش ظرفیت پزشکی» در خبرگزاری مهر برگزار شد