میرنیوز

کاهش ۹۰ درصدی واردات واکسن تب برفکی در کشور به همت دانش‌بنیان‌ها

کاهش ۹۰ درصدی واردات واکسن تب برفکی در کشور به همت دانش‌بنیان‌ها 2024-12-04T14:27:22+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، واکسیناسیون در دامپروری اهمیت بسیاری دارد و به عنوان یک استراتژی اساسی در کنترل بیماری‌ها، کاهش شیوع بیماری‌ها و حفظ سلامت دام‌ها شناخته می‌شود.

این اقدام نه تنها باعث افزایش ایمنی دام‌ها می‌شود بلکه بهره‌وری و رشد و تولید محصولات دامی را هم افزایش می‌دهد. واکسن تب برفکی به عنوان یکی از اساسی‌ترین و مهمترین واکسن‌های دامی برای مقابله با این بیماری در میان دام‌ها محسوب می‌شود. واکسینه شدن دام‌ها به ویروس تب برفکی، نه تنها سلامت دام‌ها و افزایش ایمنی آنها را به همراه دارد بلکه از نظر اقتصادی هم می‌تواند منجر به افزایش تولید دام و فرآورده‌های خام دامی باشد.

در همین راستا شرکت دانش‌بنیان ویراواکسن شایا (viravaccine.ir) با راه اندازی و توسعه خط تولید واکسن تب برفکی نقش عمده‌ای در کاهش این بیماری و همچنین کاهش ارزبری در کشور داشته است.

دکتر سجاد پزشکی مدیرعامل شرکت ویراواکسن شایا درباره تاسیس این شرکت و زمینه فعالیت‌های آن گفت: شرکت ویرا واکسن شایا را با زمینه تولید محصولات دامی در سال ۹۶ و در مرکز رشد بهنود فارمد البرز در شهرستان نظرآباد استان البرز تاسیس کردیم. اولین خط تولید واکسن‌های دامی را تحت استاندارد GMP در کشور راه اندازی کردیم که این خط تولید، منجر به تولید سه محصول استراتژیک حوزه سلامت دامی در سال های ۹۸ ،۹۹ و ۱۴۰۰ شد که کشور را از نظر واردات این محصولات استراتژیک بی‌نیاز کرد.

به گفته وی، در سال ۹۸ اولین محصول با عنوان واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک به بهره‌برداری رسید. در سال ۹۹ دومین محصول این شرکت دانش بنیان با عنوان واکسن اکتیما که برای اولین بار در کشور و با تکنولوژی کاملا بومی و تلاش‌های تیم R&D این شرکت، تولید و به بازار عرضه شد. در سال ۹۹ به واسطه کمبود شدید واکسن تب برفکی در کشور و در اولویت تولید قرار گرفتن این واکسن از طرف معاونت علمی و ستاد توسعه فناوری برای رفع نیاز کشور، شرکت دانش بنیان ویرا واکسن شایا به عنوان یکی از شرکت‌های تولیدکننده، برای تولید این واکسن اعلام آمادگی نمود و در سال ۱۴۰۰ خط تولید واکسن تب برفکی که یکی از بزرگترین و پیشرفته‌ترین خطوط تولید این واکسن در کشور است، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی به بهره برداری رسید.

مدیرعامل شرکت ویراواکسن شایا درباره توسعه خط تولید واکسن تب برفکی خاطرنشان کرد: به ترتیب در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ واکسن تب برفکی پایه آبی و پایه روغنی را به بازار عرضه کردیم. در حال حاضر با توجه به ظرفیت شرکت و کیفیت محصولات تولید شده عملا نیازی به واردات این واکسن به شکل سابق نداریم تا جایی که واردات این واکسن تا ۹۰ درصد کاهش پیدا کرده و تنها تعداد معدودی از دامدارهای صنعتی خاص که همواره علاقمند به استفاده از واکسن‌های خارجی بوده‌اند، به محصولات خارجی موجود در بازار رجوع می‌کنند.

وی درباره بهره‌گیری از گروه‌های تحقیق و پژوهش در تولید محصولات شرکت ویراواکسن شایا اظهار کرد: گروه‌های تحقیق و پژوهش به دو دسته تقسیم می‌شوند. به واسطه حساسیت و استراتژیک بودن فعالیت‌های واحد تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان قطعا هیچ فعالیتی تنها توسط تیم داخلی R&D شرکت‌ها به نتیجه نخواهد رسید. به همین دلیل از ابتدای فرآیند تولید، از تیم‌های مختلف دانشگاهی و افراد فعال در این حوزه که در بیرون از شرکت حضور دارند کمک گرفتیم. این همکاری در جهت ارتقاء محصولات و تسهیل ورودشان به بازار ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت ویراواکسن شایا با اعلام اینکه حدود سه سال است که دو محصول این شرکت دانش‌بنیان یعنی واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) و لمپی اسکین (LSD) را سالانه و با ارزآوری ۶۰۰ هزار دلار صادر می‌کند، درباره برنامه‌های در نظر گرفته برای صادرات واکسن تب برفکی تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده تا پایان امسال قراردادهایی با ارزش ۱۰ میلیون دلار با دو شرکت خارجی منعقد می‌کنیم. البته امکان ارزآوری بیشتری برای این محصول وجود دارد اما در حال حاضر با توجه به ظرفیت و شرایط تولید به این مقدار بسنده می‌کنیم.

وی افزود: تا قبل از ورود محصول شرکت ما به بازار، سالانه تقریبا حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون دوز واکسن تب برفکی را از کشورهای مختلفی چون ترکیه، روسیه، آلمان، اردن و ... وارد می‌شد که به صورت تقریبی مبلغی حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار ارزبری داشته است. اما خوشبختانه با ورود شرکت ما به بازار و تکمیل زنجیره نیاز کشور، واردات تا ۹۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گفته دکتر سجاد پزشکی، واکسن تب برفکی این شرکت دانش‌بنیان نسبت به تولیدات داخلی در حوزه قیمت، از مزیت رقابتی قابل توجهی برخوردار است. به طوری که قیمت واکسن تب برفکی در بازار بین ۸۵ تا ۱۳۰ هزار تومان بوده در حالی که قیمت محصول شرکت ویراواکسن شایا با یک سوم این قیمت به مصرف کنندگان این محصول عرضه میشود.

مدیرعامل شرکت ویراواکسن شایا با اشاره به نقش این شرکت در اشتغالزایی در کشور بیان کرد: در هنگام تاسیس این شرکت، در سال ۱۳۹۶، یک نیروی انسانی مشغول به کار بود در حالی که امروزه تقریبا ۱۰۵ نفر از استان البرز به صورت مستقیم در این شرکت مشغول به کار هستند. از ابتدا، سیاستی را در پیش گرفتیم که با توجه به موقعیت کارخانه جذب نیرو انسانی از استان البرز باشد. به صورت غیر مستقیم هم حدود ۴۰۰ نفر اشتغال زایی ایجاد گردیده است که در زمینه تامین مواد اولیه، بازار یابی و فروش محصولات و زمینه های دیگر مورد نیاز این شرکت می باشد.

دکتر پزشکی افزود: البته در کشور زنجیره فروش هم داریم که بخشی از خدمات آن مرتبط با شرکت ما است. در ۳۰ استان کشور نمایندگی فعال داریم که کار بازاریابی و فروش محصولات را در استان های کشور انجام می‌دهند. طبق محاسباتی که در صنعت وجود دارد، بین سه تا چهار برابر میزان اشتغال مستقیم در یک مجموعه، اشتغال غیر مستقیم ایجاد می‎شود. این اشتغال غیر مستقیم ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر را شامل می‎شود.

سجاد پزشکی درباره تاثیرات صندوق نوآوری و شکوفایی در رشد و توسعه خط تولیدات واکسن و تجهیزات پزشکی بیان کرد: شرکت ما طی هفت سال گذشته برای راه‌اندازی و توسعه خط تولید واکسن تب برفکی، گسترش فعالیت‌ها و ورود این واکسن به بازار سه نوع تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرد.

وی درباره نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در به سرانجام رساندن طرح ها و محصولات شرکت های دانش‌بنیان افزود: اصلی ترین نهادی که شرکت‌های دانش‌بنیان در مقوله سرمایه ثابت و سرمایه در گردش می‌توانند از آن کمک بگیرند، صندوق نوآوری و شکوفایی است. هزینه‌های مواد اولیه و سربار موجود در صنعت و نرخ حقوق و دستمزد مجموعه‌های بیوتک و شرکت‌های دانش‌بنیان پزشکی و دارویی، ادامه فعالیت‌ها، برنامه‌ها و اهداف پیش‌بینی شده شرکت‌ها را دشوار می‌کند. طبیعتا نرخ و حجم مبلغ تسهیلات منابع صندوق نوآوری که به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داده می‌شود، مناسب‌تر و موثرتر و در به سرانجام رساندن تعهداتمان در مسیر تولید این محصولات مورد نیاز، تسهیل‌کننده‌تر است.

به گفته او، صندوق نوآوری به واسطه رسالتش در تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان توانسته نقش بسزایی در تولید محصولات شرکت‌های دانش بنیان ایفا کند. با توجه به اینکه بانک‌ها در سال‌های گذشته بیش از اعطای تسهیلات تولید، متمرکز بر پرداخت تسهیلات تکلیفی هستند، وزن صندوق در تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان افزایش یافته و با در اختیار گذاشتن منابع مالی به صورت مستقیم و غیرمستقیم، به عنوان مهمترین نهاد تاثیرگذار در جهت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان به شمار می‌آید.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

هزینه برای نخبگان کشور سرمایه گذاری محسوب می شود

هزینه برای نخبگان کشور سرمایه گذاری محسوب می شود
2024-12-04T21:40:45+03:30
مدیر دفتر امور نخبگان و استعدادهای درخشان وزارت بهداشت گفت: اگر ما هزینه ای برای این قشر ارزشمند داشته باشیم، قطعا سرمایه گذاری ویژه خواهد بود.

۸۰ نخبه در وزارت بهداشت جذب شدند/ اصلاح آیین‌نامه‌های مرتبط با نخبگان

۸۰ نخبه در وزارت بهداشت جذب شدند/ اصلاح آیین‌نامه‌های مرتبط با نخبگان
2024-12-04T21:40:44+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت از جذب حدود ۸۰ نفر از نخبگان در دانشگاه های وزارت بهداشت خبر داد و گفت: در تلاشیم تا فضای آرام و علمی برای دانشجویان فراهم کنیم.

عزم خود را جزم کرده‌ایم تا مسیر تحصیل دانشجویان علوم پزشکی را تسهیل کنیم

عزم خود را جزم کرده‌ایم تا مسیر تحصیل دانشجویان علوم پزشکی را تسهیل کنیم
2024-12-04T21:40:44+03:30
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: عزم خود را جزم کرده ایم تا مسیر تحصیل دانشجویان را تسهیل کنیم و معتقدیم یکی از سخت ترین مسیر تحصیلی نیز مربوط به علوم پ...

تمهیدات اورژانس تهران در مراسم تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام

تمهیدات اورژانس تهران در مراسم تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام
2024-12-04T18:27:20+03:30
رئیس سازمان اورژانس استان تهران، از تمهیدات گسترده اورژانس همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) و آیین بدرقه و تشییع پیکر مطهر ۱۰۰ شهید گمنام در پایتخت خبر ...

پروژه تأمین ۱۱۰ ویلچر فوق سبک کربنی برای توان‌یابان کم‌بضاعت آغاز شد

پروژه تأمین ۱۱۰ ویلچر فوق سبک کربنی برای توان‌یابان کم‌بضاعت آغاز شد
2024-12-04T16:00:40+03:30
همزمان با ۱۳ آذر روز جهانی معلولان، پروژه تأمین ۱۱۰ ویلچر فوق سبک کربنی دانش‌بنیان برای توان‌یابان کم‌بضاعت به همت صندوق نوآوری و شکوفایی، سازمان بهزیستی و ....

اختلال در اینترنت کشور به دلیل قطعی در خارج

اختلال در اینترنت کشور به دلیل قطعی در خارج
2024-12-04T16:00:40+03:30
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت اختلال در سرویس اینترنت کشور را تایید کرد.

حمایت از شرکت‌های نوپا و کارآفرینان طلاب و دانش آموختگان حوزوی

حمایت از شرکت‌های نوپا و کارآفرینان طلاب و دانش آموختگان حوزوی
2024-12-04T15:47:20+03:30
رویداد طبا یک رویداد کارآفرینی و فناورانه است که به منظور حمایت شرکت‌های نوپا و کارآفرینان طلاب و دانش آموختگان حوزوی برگزار می‌شود، علاقمندان تا ۳۰ دی برای ...

ماده ای که لباس را نامرئی می کند

ماده ای که لباس را نامرئی می کند
2024-12-04T15:07:22+03:30
محققان چینی ماده ای ابداع کرده اند که پس از به کار رفتن روی لباس آن را نامرئی می کند.

جلسه وزیر علوم با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی

جلسه وزیر علوم با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی
2024-12-04T15:07:22+03:30
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: در آستانه روز دانشجو، وزیر علوم امروز با نمایندگان تشکل های دانشجویی جلسه دارد.

آمازون محصولات هوش مصنوعی رقیب متا و اوپن ای آی را معرفی کرد

آمازون محصولات هوش مصنوعی رقیب متا و اوپن ای آی را معرفی کرد
2024-12-04T14:27:22+03:30
آمازون مجموعه ای از پلتفرم های جدید هوش مصنوعی که مدل های بنیادین مشهور هستند را در کنفرانس سالانه AWS خود معرفی کرد که امکان تولید متن، تصویر و ویدئو را فرا...

بازگشت هیئت مؤلفان لغت‌نامه به مؤسسه دهخدا

بازگشت هیئت مؤلفان لغت‌نامه به مؤسسه دهخدا
2024-12-04T14:27:21+03:30
اعضای هیئت مؤلفان لغت‌نامه دهخدا در جلسه‌ای با حضور سرپرست دانشگاه تهران، به مؤسسه لغت‌نامه بازگشتند و فعالیت خود را از سر گرفتند.

رفع چالش درمان زخم‌های دیابتی و مزمن به کمک دانش بنیان‌ها

رفع چالش درمان زخم‌های دیابتی و مزمن به کمک دانش بنیان‌ها
2024-12-04T14:14:00+03:30
متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید دستگاه های وکیوم تراپی با قابلیت درمان موثرتر و سریع زخم‌های مزمن، بستر، دیابتی و دیگر زخم‌های گرید ۲ و ۳ و ۴ شدند.

دانش بنیان‌ها «کیت‌ تشخیص اختلالات ارثی» ساختند

دانش بنیان‌ها «کیت‌ تشخیص اختلالات ارثی» ساختند
2024-12-04T14:14:00+03:30
یک شرکت دانش بنیان در سیستان و بلوچستان با توجه به چالش موارد بالای بیماری های ارثی به دلیل ازدواج های فامیلی، اقدام به ساخت کیت های تشخیصی اختلالات ارثی کرد...

انعقاد تفاهم نامه همکاری پژوهشگاه تربیت بدنی و دانشگاه حلبچه عراق

انعقاد تفاهم نامه همکاری پژوهشگاه تربیت بدنی و دانشگاه حلبچه عراق
2024-12-04T14:14:00+03:30
تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان «پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» و «دانشگاه حلبچه عراق» در محل پژوهشگاه به امضا رسید.

پذیره نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی در سازمان انتقال خون

پذیره نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی در سازمان انتقال خون
2024-12-04T13:47:20+03:30
مدیرعامل شرکت فناوری بن یافته‌های رویان گفت: هم اکنون مراکز مختلفی از جمله سازمان انتقال خون امکان پذیره نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی را دارند.

اجرای دقیق ضوابط کنترل و تضمین کیفیت در آزمایشگاه آب و فاضلاب دانشگاه شریف

اجرای دقیق ضوابط کنترل و تضمین کیفیت در آزمایشگاه آب و فاضلاب دانشگاه شریف
2024-12-04T13:20:42+03:30
اجرای دقیق ضوابط کنترل و تضمین کیفیت، بهره‌گیری از آخرین روش‌های نمونه‌برداری و آنالیز توسط آزمایشگاه آب و فاضلاب دانشگاه شریف صورت می گیرد.

آمازون محصولات هوش مصنوعی رقیب متا و اوپن ای را معرفی کرد

آمازون محصولات هوش مصنوعی رقیب متا و اوپن ای را معرفی کرد
2024-12-04T13:20:42+03:30
آمازون مجموعه ای از پلتفرم های جدید هوش مصنوعی که مدل های بنیادین مشهور هستند را در کنفرانس سالانه AWS خود معرفی کرد که امکان تولید متن، تصویر وویدئو را فراه...

رئیسی: مصرف گوشت در کشور نصف سرانه استاندارد است

رئیسی: مصرف گوشت در کشور نصف سرانه استاندارد است
2024-12-04T13:07:21+03:30
معاون وزیر بهداشت گفت: سرانه مصرف گوشت در جامعه سالم باید ۷۵ گرم در روز باشد که الان برای هر نفر در کشور ما ۳۵ گرم است‌ که تقریبا نیمی از سرانه در نظر گرفته ...

دوره پسادکتری فناورانه در شرکت های دانش بنیان ایجاد می‌شود

دوره پسادکتری فناورانه در شرکت های دانش بنیان ایجاد می‌شود
2024-12-04T13:07:21+03:30
رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی از راه اندازی دوره پسادکتری فناورانه در دوره جدید خبر داد و گفت: ۸۰ درصد حقوق این افراد از سوی معاونت علمی تام...

ایران جزو کشورهای پیشرو در اهدای کلیه در خاورمیانه

ایران جزو کشورهای پیشرو در اهدای کلیه در خاورمیانه
2024-12-04T12:54:02+03:30
رئیس انجمن اندویورولوژی ایران، به تشریح وضعیت پیوند کلیه در کشور پرداخت.

قول مساعد رئیس دانشگاه امیرکبیر برای پیگیری دغدغه‌های دانشجویان

قول مساعد رئیس دانشگاه امیرکبیر برای پیگیری دغدغه‌های دانشجویان
2024-12-04T12:54:02+03:30
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر لزوم پیگیری برخی مسائل دانشجویی و صنفی، خواستار برگزاری جلسات مداوم با دانشجویان شد.

نوشیدن مداوم «قهوه» آری یا خیر

نوشیدن مداوم «قهوه» آری یا خیر
2024-12-04T12:27:23+03:30
تحقیقات اخیر ارتباط بالقوه‌ای بین مصرف قهوه و ترکیب میکروبیوم روده را نشان می‌دهد که به مزایای سلامتی مرتبط با قهوه کمک می‌کند.

از آمار نگران کننده مصرف گوشت تا واکنش به عرضه غذاهای حرام

از آمار نگران کننده مصرف گوشت تا واکنش به عرضه غذاهای حرام
2024-12-04T12:27:23+03:30
معاون وزیر بهداشت آمار نگران کننده‌ای از مصرف گوشت و لبنیات در ایران ارائه داد.

متا به خاطر هوش مصنوعی عاشق انرژی هسته‌ای شد

متا به خاطر هوش مصنوعی عاشق انرژی هسته‌ای شد
2024-12-04T12:27:22+03:30
متا خواهان پیشنهادات مربوط به توسعه دهندگان انرژی هسته ای است تا نیازهای مربوط به هوش مصنوعی و اهداف زیست محیطی خود را تامین کند.

آغاز ثبت ‌نام نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد از فردا

آغاز ثبت ‌نام نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد از فردا
2024-12-04T12:27:22+03:30
ثبت‌ نام نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برای نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۳ از فردا پنج شنبه ۱۵ آذرماه آغاز می‌شود.

از آمار نگران کننده مصرف گوشت تا واکنش به عرضه غذاهای حرام گوشت

از آمار نگران کننده مصرف گوشت تا واکنش به عرضه غذاهای حرام گوشت
2024-12-04T12:14:03+03:30
معاون وزیر بهداشت آمار نگران کننده‌ای از مصرف گوشت و لبنیات در ایران ارائه داد.

مبلغ وثیقه تعهدات آموزش رایگان رشته‌های علوم پزشکی اعلام شد

مبلغ وثیقه تعهدات آموزش رایگان رشته‌های علوم پزشکی اعلام شد
2024-12-04T12:14:02+03:30
معاونت آموزشی وزارت بهداشت میزان وثیقه بابت تعهدات آموزش رایگان رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در مقاطع دکتری عمومی و کارشناسی ارشد را ابلاغ کرد.

آمار نگران کننده از مصرف گوشت و لبنیات در ایران

آمار نگران کننده از مصرف گوشت و لبنیات در ایران
2024-12-04T12:00:41+03:30
معاون وزیر بهداشت آمار نگران کننده‌ای از مصرف گوشت و لبنیات در ایران ارائه داد.

متا عاشق انرژی هسته‌ای شد

متا عاشق انرژی هسته‌ای شد
2024-12-04T12:00:40+03:30
متا خواهان پیشنهادات مربوط به توسعه دهندگان انرژی هسته است تا نیازهای مربوط به هوش مصنوعی و اهداف زیست محیطی خود را تامین کند.

واکنش وزارت بهداشت به عرضه غذاهای حرام گوشت در برخی رستوران‌ها

واکنش وزارت بهداشت به عرضه غذاهای حرام گوشت در برخی رستوران‌ها
2024-12-04T11:47:22+03:30
معاون وزارت بهداشت نسبت به عرضه برخی غذاها با گوشت حرام در برخی رستوران‌ها توضیح داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)