میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، حسین افشین در نهمین دوره رویداد سرآمدان علمی کشور که عصر امروز در هتل اسپیناس برگزار شد، ضمن بیان این مطلب که این برنامه از سال ۹۴ برگزار می شود، اظهار کرد: در دوره های پیشین از ۱۰۰ تا ۲۰۰ محقق و سرآمد علمی تقدیر شده است و در نهمین دوره از ۵۷ نفر تقدیر شد که شاهد کاهش تعداد نفرات بودیم که این امر زنگ خطری برای مرجعیت علمی کشور است و اعلام وضعیت زرد برای این حوزه است.
روند کاهشی انتشار مقالات در مجلات علمی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به اینکه مقصر اصلی این سیر نزولی دانشگاه ها نیستند و این موضوع متوجه دولت است، افزود: ما خیلی می شنویم که مقالات اساتید به چه دردی می خورد و این دیدگاه موجب شده تا شاهد کاهش انتشار مقالات در مجلات علمی باشیم.
وی مرجعیت علمی را به معنای حرکت در مرزهای دانش و انتشار مقالات در مجلات معتبر علمی دانست و گفت: مسیرهای دیگر رسیدن به مرجعیت علمی، تولید فناوری و ایجاد شرکت های دانش بنیان است.
افشین ضمن بیان اینکه مرجعیت علمی یک جریان است که با تولید علم در مرز دانش های نوظهور مانند هوش مصنوعی، کوانتوم، میکروالکترونیک و … شروع می شود، گفت: مرجعیت علمی یعنی اهمیت دادن به مرزهای دانش و این در حالی است که تجهیزات دانشگاه های کشور در سطح جهانی نیست.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با انتقاد از بی اهمیت جلوه دادن انتشار مقالات در مجلات، گفت: وقتی منبع انتشار علم مسدود می شود ما جلوی مرجعیت علمی را می گیریم به همین دلیل ما در معاونت علمی به دنبال این هستیم که توجه ویژه ای به دانشگاه ها داشته باشیم و محل این توجه در بنیاد علم ایران است.
وی در ادامه از سه برابر شدن بودجه بنیاد علم ایران خبر داد و تصریح کرد: در قالب فراخوان هایی که از سوی بنیاد علم ایران منتشر می شود گرنتهایی به اساتید پرداخت می شود که ۸۰ درصد گرنتها به فراخوان های این بنیاد اختصاص داده شده و هر طرح تا سقف ۵ میلیارد تومان حمایت می شود.
حمایت از پایان های دکتری در ۶ حوزه فناوری ۲ برابر شد
افشین با اشاره به حمایت از پایان نامه های دکتری توسط معاونت علمی گفت: حمایتهای معاونت علمی از پایان نامه های دکتری در سطوح مختلف در شش حوزه دو برابر شده است که شامل حوزه های هوش مصنوعی، میکروالکترونیک، کوانتوم ، پلاسما و امنیت سایبری و …می شود.
معاون علمی رئیس جمهور از حمایت معاونت از اساتید برجسته و دانشجویان پسادکتری نیز خبر داد و گفت: به منظور تسریع در داوری های پایان نامه ها، هزینه داوری پروژه ها سه برابر شده است.
یک آزمایشگاه ملی تحقیقاتی راه اندازی می شود
افشین در ادامه سخنان خود از تاسیس یک آزمایشگاه ملی تحقیقاتی خبر داد و گفت: بنا داریم در کشور یک مرکز آزمایشگاهی ملی تحقیقاتی در سطح بالا راه اندازی کنیم و معاونت علمی برای تاسیس این مرکز آزمایشگاهی سرمایه گذاری خوبی خواهد داشت.
وی در تشریح جزییات این آزمایشگاه ملی گفت: این مرکز آزمایشگاهی مجهز به تجهیزات آزمایشگاهی مدرن در حوزه های علوم پایه،رشتههای میکروالکترونیک و … است. تاسیس این مرکز آزمایشگاهی در حال حاضر در فاز جانمایی قرار دارد و تلاش می شود یک آزمایشگاه در شان نخبگان کشور تاسیس شود.
تخصیص گرنت به سه دانشگاه برتر کشور / اعطای ۱۵ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی
افشین از برنامه معاونت برای حمایت از سه دانشگاه برتر خبر داد و گفت: اضافه کرد: بنا داریم از سه دانشگاه برتر حمایت و به آنها گرنت خاص ارائه دهیم. در این برنامه به هر کدام از این دانشگاه ها ۵ میلیارد تومان گرنت اعطا می شود تا این دانشگاه ها در نمایشگاه ایران ساخت، تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز خود را خریداری کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
برگزاری جلسه اضطراری بررسی حادثه قتل متخصص قلب
متا میزان تبلیغات شخصی سازی شده را در اروپا کاهش میدهد
یک انتصاب جدید در وزارت ارتباطات
گام جدی برایی پذیرش متمرکز طلاب توسط حوزههای استان
حضور دانشگاه امیرکبیر در ۷ حوزه موضوعی رتبهبندی شانگهای ۲۰۲۴
اولین درمان جهان برای بیماری های کُشنده پوست
توزیع مستمر شیرخشک در بازار/ به دنبال تأمین برند آپتامیل
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان: آمار مهاجرت و بازگشت نخبگان شفافتر و دقیقتر میشود
ردیف های استخدامی اعضای هیئت علمی تا آخر هفته توزیع می شود
اینترنت پرسرعت چاقتان میکند!
دستور رئیس جمهور به مرکز ملی فضای مجازی در خصوص فیلترینگ
شاخصهای اقدام ملی سند راهبردی کشور در امور نخبگان طراحی می شود
صندوق نوآوری میزبان دانشجویان جدید رشتههای مدیریت فناوری میشود
باتریهای ال جی موشک اسپیس ایکس را به مریخ می رساند
نتایج آزمونEPT دانشگاه آزاد هفته آینده اعلام خواهد شد
تولید یک جوهر زیستی برای کمک به بهبود آسیب بافت قلب
برگزاری مسابقه اینترنتی برنامهسازی دانشجویی در دانشگاه شریف
این بیماریها در سنین پایین مشکل قلبی ایجاد میکند
ضعف و سستی با خطر زوال عقل مرتبط است
اولین جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی با رئیس دانشگاه خوارزمی
جامعه خیران حوزه های علمیه خواهران تشکیل میشود
بیش فعالی بر وزن کودک اثر میگذارد
ضد آفتاب کیفیت برنج را بهبود می دهد
اقیانوسی از آب در اورانوس وجود دارد
دورههای نماز و مهدویت ویژه مدیران، اساتید، کارکنان و کادر درمان
نشست شوراهای صنفی دانشگاهها با معاون وزیر علوم
هزینه ۲۳۰۰ میلیاردی بیماران خاص در استان تهران
باید آماده ظهور ویروسهای جدید باشیم
دستور ظفرقندی برای شناسایی قاتل متخصص قلب
انعقاد ۲تفاهم نامه در حاشیه رویداد ملی عصر امید دانشگاه آزاد