میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، حسین افشین در نهمین دوره رویداد سرآمدان علمی کشور که عصر امروز در هتل اسپیناس برگزار شد، ضمن بیان این مطلب که این برنامه از سال ۹۴ برگزار می شود، اظهار کرد: در دوره های پیشین از ۱۰۰ تا ۲۰۰ محقق و سرآمد علمی تقدیر شده است و در نهمین دوره از ۵۷ نفر تقدیر شد که شاهد کاهش تعداد نفرات بودیم که این امر زنگ خطری برای مرجعیت علمی کشور است و اعلام وضعیت زرد برای این حوزه است.
روند کاهشی انتشار مقالات در مجلات علمی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به اینکه مقصر اصلی این سیر نزولی دانشگاه ها نیستند و این موضوع متوجه دولت است، افزود: ما خیلی می شنویم که مقالات اساتید به چه دردی می خورد و این دیدگاه موجب شده تا شاهد کاهش انتشار مقالات در مجلات علمی باشیم.
وی مرجعیت علمی را به معنای حرکت در مرزهای دانش و انتشار مقالات در مجلات معتبر علمی دانست و گفت: مسیرهای دیگر رسیدن به مرجعیت علمی، تولید فناوری و ایجاد شرکت های دانش بنیان است.
افشین ضمن بیان اینکه مرجعیت علمی یک جریان است که با تولید علم در مرز دانش های نوظهور مانند هوش مصنوعی، کوانتوم، میکروالکترونیک و … شروع می شود، گفت: مرجعیت علمی یعنی اهمیت دادن به مرزهای دانش و این در حالی است که تجهیزات دانشگاه های کشور در سطح جهانی نیست.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با انتقاد از بی اهمیت جلوه دادن انتشار مقالات در مجلات، گفت: وقتی منبع انتشار علم مسدود می شود ما جلوی مرجعیت علمی را می گیریم به همین دلیل ما در معاونت علمی به دنبال این هستیم که توجه ویژه ای به دانشگاه ها داشته باشیم و محل این توجه در بنیاد علم ایران است.
وی در ادامه از سه برابر شدن بودجه بنیاد علم ایران خبر داد و تصریح کرد: در قالب فراخوان هایی که از سوی بنیاد علم ایران منتشر می شود گرنتهایی به اساتید پرداخت می شود که ۸۰ درصد گرنتها به فراخوان های این بنیاد اختصاص داده شده و هر طرح تا سقف ۵ میلیارد تومان حمایت می شود.
حمایت از پایان های دکتری در ۶ حوزه فناوری ۲ برابر شد
افشین با اشاره به حمایت از پایان نامه های دکتری توسط معاونت علمی گفت: حمایتهای معاونت علمی از پایان نامه های دکتری در سطوح مختلف در شش حوزه دو برابر شده است که شامل حوزه های هوش مصنوعی، میکروالکترونیک، کوانتوم ، پلاسما و امنیت سایبری و …می شود.
معاون علمی رئیس جمهور از حمایت معاونت از اساتید برجسته و دانشجویان پسادکتری نیز خبر داد و گفت: به منظور تسریع در داوری های پایان نامه ها، هزینه داوری پروژه ها سه برابر شده است.
یک آزمایشگاه ملی تحقیقاتی راه اندازی می شود
افشین در ادامه سخنان خود از تاسیس یک آزمایشگاه ملی تحقیقاتی خبر داد و گفت: بنا داریم در کشور یک مرکز آزمایشگاهی ملی تحقیقاتی در سطح بالا راه اندازی کنیم و معاونت علمی برای تاسیس این مرکز آزمایشگاهی سرمایه گذاری خوبی خواهد داشت.
وی در تشریح جزییات این آزمایشگاه ملی گفت: این مرکز آزمایشگاهی مجهز به تجهیزات آزمایشگاهی مدرن در حوزه های علوم پایه،رشتههای میکروالکترونیک و … است. تاسیس این مرکز آزمایشگاهی در حال حاضر در فاز جانمایی قرار دارد و تلاش می شود یک آزمایشگاه در شان نخبگان کشور تاسیس شود.
تخصیص گرنت به سه دانشگاه برتر کشور / اعطای ۱۵ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی
افشین از برنامه معاونت برای حمایت از سه دانشگاه برتر خبر داد و گفت: اضافه کرد: بنا داریم از سه دانشگاه برتر حمایت و به آنها گرنت خاص ارائه دهیم. در این برنامه به هر کدام از این دانشگاه ها ۵ میلیارد تومان گرنت اعطا می شود تا این دانشگاه ها در نمایشگاه ایران ساخت، تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز خود را خریداری کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد