میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، اکرم قربانی قمی با بیان اینکه هدف معاونت آموزش ارتقا سطح علمی طلاب است، اظهار کرد: معاونت آموزش بازوهای کمکی دارد که معاونتها و کارشناس آموزشی مدارس بخش میدانی آن هستند یعنی همه برنامههای معاونت آموزش استان را آنها اجرایی و عملیاتی میکنند.
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران قم با اشاره به اینکه مدیران مدارس بازوی دیگر معاونت آموزش هستند، گفت: اساتید نیز بازوی دیگر معاونت آموزش هستند که بخش مهم و بزرگ اجرای برنامههای آموزش، یادگیری و تعلیم و توسط آنها صورت میگیرد.
وی یادآور شد: برای تحقق اهداف آموزشی و ایجاد شور نشاط علمی در بین طلاب باید از وضعیت موجود آگاهی کامل داشته باشیم که این امر از گزارشهای که مدیران، معاونهای آموزش و اساتید به دست میآید. همچنین برای رسیدن به اهداف نیاز است که این بازوان کمکی پیشران و همراه باشند به همین خاطر در طراحی برنامهها تلاش شده است که از ظرفیت و پتانسیل مدارس به خوبی استفاده شود.
قربانی قمی اضافه کرد: در گام اول سطح علمی و آموزشی طلاب بررسی میشود که چه تعداد مشروط، در مرز مشروطی یا با افت معدل مواجه هستند. در گام بعدی دلیل پایین بودن نمرات و افت تحصیلی توسط معاونتهای آموزش مدارس بررسی میشود و اگر علت به گونهای بود که امکان رفع آن از سوی معاونت باشد برای آن برنامه ریزی صورت میگیرد؛ اما اگر علت افت تحصیلی به دلیل مسائل شخصی مانند ورود به مرحله دیگر از زندگی یعنی پذیرش نقش جدید مانند همسری یا مادری باشد با همکاری معاونت فرهنگی به مشاور ارجاع میشوند و دورههای مهارتی برای آنان برگزار میشود تا مهارت مدیریت چند نقش را فرا بگیرند.
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران قم ادامه داد: گاهی افت تحصیلی به خاطر فضای آموزشی مدرسه است که در این شرایط معاونت مدرسه ورود بهتری میتواند داشته باشد و به صورت مستقیم با طلبه ارتباط بگیرد تا با کمک اساتید برنامههایی تنظیم شود تا افت تحصیلی جبران شود. در این راستا دو طرح مباحثه و استادیار اجرا شده است.
وی با اشاره به اهمیت مباحثه در یادگیری گفت: یکی از مهمترین تفاوتهای دانشگاه با حوزه علمیه در مسأله مباحثه است که متأسفانه در حال کمرنگ شدن است به همین خاطر در جلسه با معاونتهای آموزش نسبت به احیا و جدیتر کردن این امر تاکید شد به طوری که اگر برنامهای از مدارس ارسال شود اما ساعاتی برای مباحثه در آن لحاظ نشده باشد تأیید نمیشود و برای رفع این مشکل مجدد به مدرسه ارجاع میشود.
قربانی قمی افزود: از مدارس خواسته شده که مباحثه را به صورت جدی پیگیری و اجرا کنند و از کارشناسان و معاونتهای آموزش نیز خواسته شده حتماً نظارت داشته باشند که مباحثه به صورت سنتی اجرا شود؛ زیرا در یادگیری، تثبیت و مرور سریع نقشی پررنگ دارد و باعث میشود که طلاب وقت کمتری را در خانه برای مرور و یادگیری بگذارند و فرصت بیشتری برای رسیدگی به نقش همسری و مادری داشته باشند.
وی اظهار کرد: طرح استادیار یکی دیگر از برنامههایی که برای مدارس حوزه علمیه خواهران قم در نظر گرفته شده است. در این طرح یکی از طلاب پایه یا سطح بالاتر که از لحاظ علمی تأیید شده است و مهارت کافی برای انتقال مباحث به دیگران را دارد برای رفع اشکال طلاب در نظر گرفته میشود.
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران قم ادامه داد: با توجه به اینکه استادیار دغدغه آموزش سرفصل در زمان معین را ندارد با آسودگی خاطر بیشتری میتواند به رفع اشکال طلاب کمک کند و باعث ایجاد نشاط علمی شود.
وی اضافه کرد: المپیادهای علمی دیگر برنامههای معاونت آموزش در استان است. مدارس در این راستا وظیفه دارند که برگزاری المپیادهایی در سطح مدرسه، استعداد و علاقه مندی طلاب را شناسایی کنند تا طلاب برای المپیاد استانی آماده شوند.
قربانی قمی اظهار کرد: المپیادها باعث نشاط و پویایی علمی و ایجاد یک رقابت سالم در یادگیری میشود؛ اما باید مراقبت کرد که رقابت منفی، استرس و اضطراب مبدل نشود.
وی عنوان کرد: برای پیگیری وضعیت تحصیلی طلاب از اساتید نیز خواسته شده که با گذشت نیمی از ترم هر سال وضعیت طلاب خود در هر درس را گزارش بدهند و اعلام کند چه افرادی نیاز به پیگیری بیشتری دارند تا معاونت آموزش ورود پیدا کند قبل از پایان ترم مشکلات و ضعفهای طلبه را رفع کند که برای پایان ترم نمره خوبی را کسب کند.
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران قم یادآور شد: این طرحهای شاید در کوتاه مدت نتیجه چشمگیری نداشته باشد اما در بلند مدت شاهد رشد علمی طلاب خواهیم بود.
وی با تأکید بر اهمیت تعامل بین معاونتهای مختلف گفت: نباید معاونت را جزایری جدا از هم در نظر بگیریم؛ زیرا هدف همه ما تربیت طلبه توانمند در زمینههای علمی، مهارتی، تبلیغی و… است. اگر هر معاونت به صورت مستقل و جدا از دیگر معاونتها فعالیت کند هدف کلان و کلی که همه به دنبال آن هستیم محقق نمیشود به همین خاطر نیاز به همکاری و برنامههای مشترک داریم.
منبع : خبرگزاری مهر
دستور رئیس جمهور به مرکز ملی فضای مجازی در خصوص فیلترینگ
شاخصهای اقدام ملی سند راهبردی کشور در امور نخبگان طراحی می شود
صندوق نوآوری میزبان دانشجویان جدید رشتههای مدیریت فناوری میشود
باتریهای ال جی موشک اسپیس ایکس را به مریخ می رساند
نتایج آزمونEPT دانشگاه آزاد هفته آینده اعلام خواهد شد
تولید یک جوهر زیستی برای کمک به بهبود آسیب بافت قلب
برگزاری مسابقه اینترنتی برنامهسازی دانشجویی در دانشگاه شریف
این بیماریها در سنین پایین مشکل قلبی ایجاد میکند
ضعف و سستی با خطر زوال عقل مرتبط است
اولین جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی با رئیس دانشگاه خوارزمی
جامعه خیران حوزه های علمیه خواهران تشکیل میشود
بیش فعالی بر وزن کودک اثر میگذارد
ضد آفتاب کیفیت برنج را بهبود می دهد
اقیانوسی از آب در اورانوس وجود دارد
دورههای نماز و مهدویت ویژه مدیران، اساتید، کارکنان و کادر درمان
نشست شوراهای صنفی دانشگاهها با معاون وزیر علوم
هزینه ۲۳۰۰ میلیاردی بیماران خاص در استان تهران
باید آماده ظهور ویروسهای جدید باشیم
دستور ظفرقندی برای شناسایی قاتل متخصص قلب
انعقاد ۲تفاهم نامه در حاشیه رویداد ملی عصر امید دانشگاه آزاد
حسگری برای تشخیص سریع بیماری کلیوی ساخته شد
جمعی از نمایندگان مجلس با رئیس دانشگاه آزاد گفتگو کردند
۱۰۰ میلیون یورو صرفه جویی با تقویت حوزه عصاره گیری گیاهان دارویی
اطلاعیه دانشگاه خواجه نصیر در مورد فوت نودانشجوی دانشگاه
جزییات صدور معافیت تحصیلی دانشجویانی که با مدرک دیپلم پذیرش گرفتند
پیشنهادات زالی برای افزایش نرخ باروری
بانوی طلبه خوزستانی یک منزل مسکونی به جبهه مقاومت اهدا کرد
افزایش نرخ حقالزحمه استادان حقالتدریس دانشگاه ملی مهارت
ثبت نام آزمون زبان دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور آغاز شد
شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه صنعت گلخانه حمایت میشوند