میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله علی اکبر رشاد در آئین رسمی آغاز حوزههای علمیه استان تهران در حرم امام خمینی (ره) اظهار کرد: سعی ما بر این است که هر سال به حد امکان عید علم را در محضر نورانی حضرت امام (ره) برگزار کنیم. در آغاز سال تحصیلی، فرزندان این مکتب و این مرد عظیم با آرمانهای ایشان میثاق میبندند و از محضر مقدس ایشان الهام میگیرند و سال تحصیلی را آغاز میکنند.
وی تصریح کرد: در خصوص میراث معرفتی امام خمینی (ره) کوتاهی کردهایم و حتماً قصور داریم و البته سایر اقشار نیز این گونهاند اما ما طلاب به ایشان نزدیکتر و مدیونتر هستیم و موظفتریم و باید اهتمام بیشتری داشته باشیم.
آیتالله رشاد افزود: ما با همه تلاشهای علمی خود در زمینه میراث ایشان کوتاهی کردهایم و باید اهتمام بیشتری داشته باشیم؛ در این راستا یکی از اسناد تاریخی که اساس حوزه است و باید اهتمام کنیم، توجه به سند منشور مبارک روحانیت است که امام عزیز در ارتباط با حوزه نقل کردند.
وی اظهار کرد: ایشان توجه خاصی به تحول حوزه داشتند، در دورانی که رژیم پهلوی پشتیبان جریانهایی بود که نمیخواستند حوزه اصلاح شود، از این رو یکی از دیدگاههای امام خمینی (ره) به ویژه در اواخر عمر شریفشان اهتمام نسبت به تحولات و اصلاح حوزه بود.
رئیس شورای حوزههای علمیه استان تهران گفت: منشور روحانیت به شدت مظلوم است در حالی که سرشار از مضامین عمیق و حکمت و راهگشای تعالیمی است که باید تبدیل به اصول تحول حوزه شود.
وی گفت: چندین بار در سالروز صدور این منشور خدمت امام رفتیم و در حال حاضر تقاضا داریم از مجموعه مدیریتی حوزه و مدیران و متولیان به خصوص در تهران برای این مناسبت برنامه ریزی شود و با برگزاری یک همایش علمی، هر سال بخشی از منشور را برای طلاب و جوانان و اقشار جامعه تبیین کنند و کارکرد حوزه را به زبان امام توضیح دهند.
آیتالله رشاد با بیان اینکه ما میتوانیم با تبیین این منشور، تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم، افزود: بدون تردید یکی از فرصتهای ارزشمند، این بیانیه است. بنا داریم امسال نخستین همایش را برگزار کنیم و با امام خمینی (ره) پیمان ببندیم تا بتوانیم مسیر ایشان را ادامه دهیم.
وی بیان کرد: امسال توفیق داریم در افتتاح سال تحصیلی، نشان خادم طلاب بودن را با خود داشته باشیم. این توفیق بزرگی است، ما دچار پارهای کاستیها و آسیبها هستیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: ما در شرایط کرونایی گفتیم طلاب به اموری که ارتباطی با شئون ما ندارد کاری نداشته باشند و به امور ذاتی بپردازیم. وظیفه ما انجام طب سنتی نیست و یا اینکه به نام طب اسلامی کارهای نسنجیده ای انجام دهیم.
وی تصریح کرد: کار ما طلاب، طب ادیان است نه طب ابدان. ما روح مردم را درمان میکنیم و کار اساسی ما معنویت است. برخی از علما البته متخصص این حوزه هستند چون دانش این حوزه را کسب کردهاند و اگر روزی علمای ما به اینجا رسیدند در این زمینه کار کردهاند مثلاً ابن سینا کار کرد تا کتاب قانون نوشته شد و این کتاب بیش از ۱۰۰۰ سال منبع اثر علمی فاخر است.
آیتالله رشاد با بیان اینکه فاصلهگرفتن از معنویت، حوزه و طلاب را تهدید میکند، اظهار کرد: معنویت، هویت طلبه و حوزه است. ما عالم دینی و روحانی هستیم. وجود ما باید برای ترویج دین باشد و وقتی مردم، روحانی و عالم را ببینند یاد خدا بیفتند. زندگی ما باید خدایی باشد و بیش از هر چیز به معنویت طلاب بپردازیم.
وی گفت: اگر طلبه، معنوی باز نیاید خطرناک میشود، معمم بیسواد و بیتقوا میتواند خطرناک باشد اما معمم و طلبه بیسواد با تقوا میتواند مفید باشد، هر چند کم تاثیر در جامعه است و طلبه باسواد باتقوا اثرگذار است و در نهایت طلبه باسواد و بیتقوا موجودی خطرناک است.
مؤسس و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: ما باید یک سلسله برنامههای عملیاتی را تنظیم کنیم، در این راستا طرح جامع تربیت اخلاقی و معنوی طلاب شامل ۵۰ برنامه است را تدوین کردهایم که به زودی عملیاتی میشود.
وی تصریح کرد: باید طلبه بداند چه رسالتی دارد ما یک نظریه و میزان لازم داریم که اگر باشد میتوانیم برنامه کلان تنظیم کنیم، البته فراموش نکنیم اخلاق، درس دادنی نیست.
منبع : خبرگزاری مهر
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد