میرنیوز

دانشگاه آزاد اسلامی باید برای غذا و امنیت غذایی کار کند/ ایجاد دانشکده‌های موضوع محور

دانشگاه آزاد اسلامی باید برای غذا و امنیت غذایی کار کند/ ایجاد دانشکده‌های موضوع محور 2024-09-27T15:25:05+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان به ریاست محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد آزادشهر برگزار شد.

طهرانچی در این جلسه با بیان اینکه امروز یک سوال جدی وجود دارد که علم عین قدرت است یا وسیله ای برای قدرت، گفت: بعضی با گزاره اول موافقند و می‌گویند العلم سلطان و برخی می‌گویند علم طریق توانایی است و معتقدند «توانا بود هرکه دانا بود». امروز اگر علم نداشته باشید، بر شما حاکم می‌شوند. این یعنی علم خود قدرت است.

وی ادامه داد: غربی‌ها علم را عین قدرت می‌دانند اما در ایران غیر از مقام معظم رهبری، بقیه افراد علم را وسیله ای برای کسب قدرت می‌بینند. برای همین وقتی رئیس جمهوری به دانشگاه می‌آید، می‌پرسد نتیجه مقاله شما چیست. او در حقیقت به طریقیت علم قائل است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه باید توجه داشته باشیم که سوال اول پرسش دومی را نیز به دنبال دارد، گفت: دانشگاه نهاد چیست؟ دانشگاه نهاد علم است. اگر ما قائل باشیم که علم عین قدرت و توسعه است، باید درواقع بگوییم دانشگاه نهاد توسعه و قدرت است. در غرب نیز دانشگاه را University نامیده اند زیرا نخواستند آن را نهاد علم بدانند. در نقطه مقابل؛ ما آن را نهاد دانش دانستیم. مگر می‌شود پیشرفت و قدرت از غیر علم حادث شود؟ پس موضوع دانشگاه، توسعه است؛ لذا دانشگاه باید محور تدوین برنامه توسعه کشور باشد نه دولت و وزارتخانه‌ها.

طهرانچی خاطرنشان کرد: جدایی دانشگاه از جامعه وقتی اتفاق می‌افتد که آن را وسیله رسیدن به قدرت بدانیم. امروز ما در پی سهم عبارت «العلم سلطان» هستیم. رهبر معظم انقلاب نیز در بیانیه گام دوم، علم و پژوهش را جزو هفت گام می‌دانند و بعداً می‌فرمایند که غرب از ۳۰۰ سال گذشته با پیشرفت علم و فناوری، سبک زندگی خود را به دیگران تحمیل کرده است. یعنی سلطه غرب از علم و فناوری است نه فقط موضوعات نظامی.

وی با بیان اینکه دانشگاهی که نمی گوید من تئوری را درس می‌دهم و دانشجو برود خود یاد بگیرد، کار راه بیاندازد و پولدار شود و دانشگاه نسبت به آن موضوع دغدغه دارد، نهاد توسعه است، گفت: اساساً همانطور که می‌دانیم؛ صنعت زاییده دانشگاه است. مگر می‌شود مادری با فرزند خود ارتباط نداشته باشد؟

طهرانچی تأکید کرد: مفاهیمی که این روزها ادبیات آن در دانشگاه تولید می‌شود، مجموعه ای از دانش‌های مختلف است. مثلاً دانشکده غذا و فراسودمندها در برگیرنده رشته‌های گوناگون صنایع غذایی، بهداشت، مهندسی، حقوق و... است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: اگر دانشگاه نهاد پیشرفت شهر باشد، مسئولان شهری نیز پیوسته باید در آن حضور داشته باشند. دانشگاه نباید به دور خود دیوار بکشد. به همین خاطر دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده‌های موضوع محور را ایجاد کرد. دیگر از دانشکده‌های دانش محور پیشرفت حاصل نمی‌شود. رشته‌های مختلف باید در دانشکدگان موضوعی با یک منطق درست چیده و پرورانده شوند.

وی خطاب به اعضای شورای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نسل طلایی رشته‌هایی مثل مهندسی، شیلات و کشاورزی شما بودید و دیگر پشت سر شما کسی نیست. چه شد که جامعه از علم قهر می‌کند؟ زیرا او هرچه علم دریافت کرد، از آن سیراب نشد.

طهرانچی خاطرنشان کرد: به حمد الهی در دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان مشکل خاصی وجود ندارد و مفاهیم جدید دانشگاه به خوبی در استان جا افتاده است؛ مفاهیمی که پشت آن ایده، فکر وحل مسئله است. بعد از دوره تخصص گرایی، دیگر گزاره «توانا بود هرکه دانا بود» معنا ندارد. این مفهوم زمانی معنا داشت که تخصص گرایی وجود نداشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تخصص گرایی که مفهوم آن از دوره نیوتن مطرح شده، قاعده رشته‌های مختلف را از روی هم برداشت و آنها را تبدیل به قله‌هایی مستقل کرد، گفت: این مسئله تا جایی پیش رفت که اگر ۱۰ دانشمند فیزیک کنار هم می‌نشستند، زبان هم را نمی فهمیدند. هرکدام متخصص یک گرایش خاص بودند و تخصص گرایی تا این حد جلو رفت.

وی تأکید کرد: رجعت دوباره ما به مسئله بین رشته ای که یک تعامل انسانی سنگین در هم‌هدفی و هم‌زبانی متخصصانی است که حول یک محور می‌خواهند مسائل گوناگون مثل حمل و نقل و لجستیک، غذا و فراسودمندها، تمدن و مطالعات جهان و... را حل کنند. کجای دنیا زبان خارجه را شبیه سیستم آموزشی ما ارائه می‌دهند؟ خوش‌باوری ما به غرب نیز از آنجایی است که ما فقط غرب را از دریچه زبان آن دیده‌ایم و آن را هیچ‌وقت از دریچه تاریخ ددمنشانه آن نگاه نکرده‌ایم. این منطق رفتاری ماست که واحدها باید با آن هماهنگ شوند.

طهرانچی با بیان اینکه امروز دیگر پژوهش برای مقاله نیست بلکه برای پیشرفت و توسعه است، تأکید کرد: پژوهش برای پیشرفت فرآیندی است که تلاش می‌کند چالش‌های مختلف کشور را ارزیابی و حل کند. ما به تزهایی که از آن محصول بیشتری خارج شود، افتخار می‌کنیم. گاهی می‌بینیم در منطقه گلستان با یک سرمای کوچک، محصول کشاورزی کشاورزان از بین می‌رود. تزهای دکتری باید نسبت به این مسائل منطقه دغدغه داشته باشند و برای حل آنها تلاش کنند. تحول دانشگاه آزاد اسلامی یک تحول اجتناب‌ناپذیر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اساساً اسلام یک شعار نفی و اثبات داشت که عبارت است از «قولو لااله الله تفلحوا»؛ یعنی بگویید نمی‌خواهم زمینی باشم بلکه می‌خواهم جهت الهی داشته باشم تا رستگار شوم.

طهرانچی با اشاره به اتفاقات اخیر در غزه و لبنان گفت: دنیا دنیای بیرحمی است. یک سال است که در غزه قتل عام وکشتار می‌کنند و کسی هم چیزی نمی‌گوید. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند؛ ما با دنیا قهر نیستیم بلکه با ظالم و آدمکش قهریم و گدایی ارتباط با ظالم را هم نمی‌کنیم. ظالم اگر یک وسیله ارتباطی هم به حزب الله رساند، در آن بمب کار گذاشته بود. این یعنی او فناوری را در خدمت نظام سلطه می‌خواهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: غرب می‌گوید اگر با من هستید که هیچ اما اگر نه، بدون آوردن سلاح و بلکه با فناوری شما را به قتل می‌رسانم. سپس شعار حقوق بشر هم سر می‌دهند. کدام حقوق بشر؟ آنها معتقدند که اروپا و غرب باغ است و سایر کشورهای دنیا جنگل. امروز این عبارت که «بردگی نوین؛ غذای روح و جسم تو در دستان من است» شعار غربی‌هاست و با جسارت تمام نیز می‌گویند که همجنسگرایی در اکثریت است و هرکس که اینطور نباشد، بیمار است.

وی خاطرنشان کرد: امروز اگر اصرار می‌کنیم که دانشگاه آزاد اسلامی باید برای غذا و امنیت غذایی کار کند، به این خاطر است که اگر ما کار نکنیم و جوانان را به این حوزه علاقمند نکنیم و شیوه‌های پولدار شدن صحیح را به آنها یاد ندهیم، باید همه بذرهایی که یا آلوده اند ویا عقیم را وارد کنیم.

طهرانچی با بیان اینکه از زمانی که عراق را گرفتند تا امروز تمام پول‌های عراق در یک حساب آمریکایی می‌نشیند تا آمریکایی‌ها اجازه خرج آن را بدهند، به اتفاقات اوکراین اشاره کرد و گفت: چه بلایی بر سر اوکراین آوردند؟ اوکراین بهشت کشت غلات در دنیاست ولی امروز آمریکایی‌ها از اوکراین زمین می‌گیرند و به آن سلاح می‌دهند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: ما باید سخت کار کنیم؛ همانطور که امیرالمومنین (ع) فرمود خداوند از عالمان عهد گرفته است؛ ما مسئولیم و تعهد به درک شرایط و تلاش برای ایجاد نوع دیگری از تربیت دانشجو داریم. برای مثال دانشجویان باید شیرینی مزرعه‌داری را بچشند در غیر این صورت کشور در آینده آب و خاک دارد اما کشاورز ندارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: انتظار من آن است که واحدها، تحول در دانشگاه را درک کنند و مباحث جدی و جدید دانشگاه را پیگیری کنند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند
2024-11-22T08:53:59+03:30
افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی ...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
2024-11-22T08:53:58+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد
2024-11-22T08:27:32+03:30
مشاور وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت در کشور به طب سنتی و مکمل به عنوان یک واقعیت جامعه نگاه می‌کند و آن را به رسمیت می‌شناسد.

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
2024-11-22T08:27:31+03:30
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که باید هزینه سلامت را پایین بیاوریم، گفت: این فرآیند از طریق احیای سبک زندگی صحیح و تغذیه سالم امکانپذیر ...

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد
2024-11-22T08:27:31+03:30
گروهی از محققان ایرانی یک حسگر مبتنی بر هیدروژل جهت رصد آمونیوم آب ابداع کرده اند تا کیفیت محیط آبزیان را کنترل کنند.

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
2024-11-22T07:47:19+03:30
یک مطالعه جدید نشان می دهد که از هر پنج مورد تب دنگی یک مورد می تواند با تغییرات آب و هوایی مرتبط باشد و افزایش آتی این ویروس منتقله از طریق پشه اجتناب ناپذی...

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
2024-11-22T07:33:59+03:30
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: بر اساس برآوردهای ارائه شده، علاوه بر حدود بیست هزار فوتی در سال، حوادث ترافیکی سالانه حدود پانصد تا هشتصد هزار م...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T07:20:43+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T06:54:00+03:30
وزیر علوم گفت: دراین چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده اند که این عدد نگران کننده ای است.

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
2024-11-21T17:07:18+03:30
وزیر علوم گفت: اطمینان می دهم که انتصاباتی که داشتم کار خودم بوده و غیرسیاسی ترین افراد را انتخاب کردم.

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
2024-11-21T16:00:38+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور به گزیده‌ای از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:33:58+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:20:38+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
2024-11-21T13:14:03+03:30
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه در راستای ایجاد وحدت رویه در ساماندهی حوزه پیامک انبوه و با هدف ایجاد هم افزایی برای توسعه بازار کسب و کار و افزایش رضایت مردم م...

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
2024-11-21T12:47:18+03:30
دانشگاه‌های علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در حوزه های رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق و ... همک...

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد
2024-11-21T10:33:59+03:30
وزیر بهداشت گفت: مشکلات رزیدنت ها رفع خواهد شد.

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
2024-11-21T10:20:39+03:30
دانشگاه صنعتی شریف شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد بدون آزمون در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد.

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
2024-11-21T10:07:19+03:30
مهلت ثبت نام دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه علم و صنعت، تمدید شد.

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی
2024-11-21T09:53:59+03:30
دولت استرالیا لایحه‌ای با هدف ممنوعیت شبکه های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال به پارلمان ارائه کرد که شامل جریمه ای تا ۳۲ میلیون دلار آمریکا برای پلتفرم‌هایی...

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
2024-11-21T09:40:39+03:30
وزیر بهداشت گفت: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم.

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
2024-11-21T09:27:19+03:30
معاون آموزش اورژانس کشور گفت: موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سال جاری افزایش ۲۰ درصدی داشته اما تعداد فوتی‌های ناشی از این مسمومیت کاهش ۱۴ درصدی نسبت ...

هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی می‌شود

هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی می‌شود
2024-11-21T08:33:58+03:30
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، از آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی با هدف کاهش بار بیماری‌های غیر واگیر در کشور خبر داد.

رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی

رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
2024-11-21T08:20:39+03:30
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از پیشرفت‌های کم‌سابقه در افزایش ضریب نفوذ خدمات سیار، پهن‌باند و توسعه شبکه فیبرنوری خبر داد.

آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز

آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
2024-11-21T08:20:39+03:30
ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز اول آذر ۱۴۰۳ آغاز شده و تا ۱۴ آذرماه ۱۴۰۳ ادامه دارد.

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتی‌ها

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتی‌ها
2024-11-21T07:40:39+03:30
معاون آموزش اورژانس کشور گفت: موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سال جاری افزایش ۲۰ درصدی داشته اما تعداد فوتی‌های ناشی از این مسمومیت کاهش ۱۴ درصدی نسبت ...

برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند

برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
2024-11-21T05:53:59+03:30
به نظر می رسد داروهایی که قبلاً توسط میلیون ها بیمار دیابتی مصرف شده اند، به کاهش حملات آسم تا ۷۰ درصد کمک می کنند.

ایران می‌تواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد

ایران می‌تواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
2024-11-20T22:47:18+03:30
رئیس سمپوزیوم بین‌المللی چشم انداز طب سنتی، گفت: ایران یک کشور پیشرو در حوزه طب سنتی است و می‌تواند الگویی برای توسعه و ادغام طب سنتی و مکمل در نظام سلامت سا...

گسترش همکاری‌ علمی بین دانشگاه‌ علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف

گسترش همکاری‌ علمی بین دانشگاه‌ علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
2024-11-20T16:20:41+03:30
تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک علمی و پژوهشی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دانشگاه صنعتی شریف منعقد شد و به امضای روسای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف...

حمایت بنیاد ملی علم از طرح‌های پژوهشی و رساله‌های مرتبط با فلسطین

حمایت بنیاد ملی علم از طرح‌های پژوهشی و رساله‌های مرتبط با فلسطین
2024-11-20T16:07:19+03:30
بنیاد ملی علم ایران در فراخوانی با عنوان «مسئله فلسطین: دیروز و امروز و فردا» که از ۳۰ آبان ماه تا ۱۵ بهمن ماه ادامه دارد، از طرح‌های پژوهشی و پسادکتری و رسا...

ابلاغ هرگونه آیین‌نامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد

ابلاغ هرگونه آیین‌نامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
2024-11-20T16:07:19+03:30
وزیر علوم با ابلاغ بخشنامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها تأکید کرد: واحدهای متبوع موظفند قبل از تصویب هرگونه مقرره امضای قرارداد و تفاهم‌نامه ای تاییدیه حقوقی وزارت...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)