میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام مهدی رضایی در خصوص بازگشایی مدارس علمیه مشهد، اظهار کرد: آئین آغاز سال تحصیلی جدید در مدارس حوزه علمیه در خراسانرضوی، شمالی و جنوبی ۲۴ شهریورماه با حضور اعضای شورای عالی و اساتید شاخص در حوزه علمیه خراسان و در مدرسه علمیه نواب برگزار شد.
وی در خصوص تفاوت مدارس علمیه با دانشگاه، بیان کرد: تفاوتهای آموزشی بین دانشگاه و حوزه شامل شیوههای تدریس و نوع آموزش است. در حوزه، اساتید ناظر و القایی برای هر درس به خصوص دروس محوری وجود دارند که یکی از اضلاع یادگیری، داشتن مباحثه است که به تدریس نیز کمک میکند. بنابراین کسی که مباحثه خوب داشته باشد، مدرس خوب نیز میشود. اما در فضای آموزش و پرورش و دانشگاه بحث مباحثه مطرح نیست.
وی گفت: در مدارس علمیه به تربیت روحانیون و رشد شخصیت معنوی طلاب توجه ویژهای میشود و برنامههای متعددی برای این هدف طراحی شده است.
حجتالاسلام رضایی افزود: کسانی که از استعداد و آمادگی خوبی برخوردار هستند، میتوانند در حین تحصیل سال دوم و سوم خود بهعنوان اساتید ضمن تحصیل، به تدریس برای طلاب پایینتر بپردازند که این امکان در دانشگاهها تا زمان فارغالتحصیلی وجود ندارد که این موضوع، جزو سنتهای اصیل حوزه بهشمار میرود.
معاون علمی حوزه علمیه خراسان در خصوص اینکه مدارس علمیه عمدتاً خوابگاهی هستند و به آموزشهای فرهنگی و اجتماعی نیز توجه دارند، تصریح کرد: بحث خوابگاهی بودن اصلی است که تنها در معنا بحث آموزش مطرح نیست، بلکه بحث در محضر، دیدهشدن، کار جمعی یا کار تشکیلاتی انجام دادن مورد توجه است. مدارسی در سطح یک، عمدتاً خوابگاهی، یعنی شبانهروزی از شنبه تا پنجشنبه هستند که در کنار درس به بحثهای فرهنگی، عبادی و آداب حجرهداری میپردازند که در امور اجتماعی زندگی دیگر آنها نیز تأثیرگذار است.
وی در خصوص تفاوت متون حوزه علمیه اظهار کرد: متون مدارس حوزه علمیه تفاوت قابل توجهی با متون دیگر دارد، دیگر متون نیاز به استاد دارند. یعنی در یک تقسیمبندی، کتابها مطالعاتی هستند که لزوماً نیاز به استاد دیده میشود، بنابراین اگر استاد نباشد این فراگیری امکانپذیر نخواهد بود. بنابراین، در خصوص کتابهای حوزه باید گفت، طلبه عمدتاً احساس نیاز به حضور استاد دارد و هیچ آموزشی، خودخوان نیست.
رضایی در خصوص جایگاه تربیت و تزکیه در مدارس حوزه علمیه مطرح کرد: اگر روح حاکم بر برنامه مسائل تربیتی باشد، باید شرایط و الزامات مورد توجه قرار گیرد، مانند عمده مدارس که مراسم صبحگاهی بهعنوان درس اخلاق دارند و عمده مدارسی که شبانهروزی هستند که مابین نمازهای یومیه، در خصوص تذکرات اخلاقی صحبت میشود.
معاون علمی حوزه علمیه خراسان گفت: آداب حجرهداری، نماز جماعت، زیارت و توسلها در مدارس خوابگاهی اتفاق میافتد، استاد علاوه بر توانمندی آموزشی جنبههای اخلاقی دیگر که مرتبط با روحیه شاگردی و توجه به مباحث معنوی داشته باشد، مورد بررسی قرار میدهد.
وی با اشاره به تمهیدات وضعیت متأهل و مجرد افراد مدارس حوزه علمیه، اظهار کرد: افراد متأهل عمدتاً در مدارس خاص حضور دارند، افرادی که در مقاطع پایینتر یا بالاتر از دیپلم قرار دارند، در مدارس مختلف در حال تحصیل هستند. همچنین، افرادی که مجرد یا متأهل هستند، بهصورت تفکیکی در مکان تدریسشان قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه برنامههای آموزشی خواهران و برادران متفاوت است گفت: امسال سرفصلهای خاصی برای خواهران با توجه به اقتصاد خانواده بانوان (سرپرست) در نظر گرفته شده است.
رضایی با بیان اینکه در حوزه علمیه خراسان به نزدیک به ۴۰ هزار طلبه وجود دارد، گفت: بهطور کلی، تحصیل در حوزه علمیه در مقطع دکتری، به سطح ۴ و درس خارج، منتهی میشود و برای رسیدن به مقام اجتهاد، بعد از سطح ۴، باید تحصیل ادامه پیدا کند و آزمون و تأیید چند مجتهد برای این مسئله نیز لازم است.
منبع : خبرگزاری مهر
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد