میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، در نشستی با حضور دکتر محمدمهدی عسگری رییس پژوهشکده بیمه، حجتالاسلام محمدباقر سعیدی روشن رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، حجتالاسلام سید علی حسینی رییس شورای فقهی صنعت بیمه، حجتالاسلام سید رضا حسینی معاون آموزشی، پژوهشی و فناوری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دکتر مصطفی کاظمی نجفآبادی عضو هیات علمی و مهدی غلامی سرپرست مرکز همکاریهای علمی ملی- بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دکتر ولیمحمد دَرینی سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشکده بیمه، علی حاتمآبادی معاون پشتیبانی پژوهشکده بیمه و جمعی از مدیران ارشد پژوهشکده، آیین انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک میان پژوهشکده بیمه و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد.
در بخش ابتدایی این دیدار، رییس پژوهشکده بیمه، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را مولود انقلاب اسلامی دانست که بیش از ۴۰ سال سابقه درخشان در نظریهپردازی در زمینه علوم انسانی بر مبنای مبانی اسلامی دارد و پژوهشکده بیمه مفتخر است که در این تاریخ تفاهمنامه همکاری مشترک با این نهاد پرافتخار را امضا میکند.
عسگری در ادامه به تشریح زمینههای همکاری پژوهشکده بیمه و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه پرداخت و تصریح کرد: دو مجموعه در زمینه تدوین سرفصلهای دروس تکافل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا میتوانند همکاری موثری داشته باشند. همچنین در زمینه برگزاری دورههای آموزشی از ظرفیتهای پژوهشگاه استفاده خواهیم کرد.
رییس پژوهشکده بیمه در ادامه با اشاره به تجربه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در زمینه برگزاری کرسیهای علمی ترویجی خواستار تشریک مساعی در این زمینه شد.
عسگری برگزاری کارگاههای آموزشی، تعریف و انجام طرح پژوهشی مشترک در حوزههای حقوقی، فقهی و علوم رفتاری در بیمه و تکافل و برگزاری کارگاههای دانش افزایی برای اعضای هیات علمی را زمینه بسیار ارزشمندی برای همکاری دانست و تصریح کرد: پژوهشکده بیمه تعاملات نزدیکی با کشورهای مالزی، اندونزی، پاکستان، امارات متحده عربی و ترکیه دارد و تاکنون نیز ۱۵ تفاهمنامه همکاری با مراکز علمی و اجرایی فعال در زمینه بیمه، تکافل و مالی اسلامی این کشورها منعقد کرده است و در اجرای برنامههای آموزشی و پژوهشی بینالمللی با کمک این مراکز در کنار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه خواهد بود.
همچنین امکان حضور اساتید پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در رویدادهای بینالمللی که با همکاری این کشورها برگزار خواهد شد فراهم است. تالیف و ترجمه کتابها و مقالههای مشترک و حمایت از پایان نامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری نیز از دیگر زمینههای همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه خواهد بود.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه میتواند دورههای مدیریت کسب و کار تکافل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری که تاکنون در ایران ارائه نشده است، برگزار کند و سرفصلهای این دورهها نیز توسط پژوهشکده بیمه تهیه شده است.
به علاوه دانشگاه بینالمللی اینسیف مالزی و دانشگاه بینالمللی ساکاریای ترکیه آمادگی خود را برای پذیرش اعضای هیات علمی پژوهشکده بیمه در قالب دوره فرصت مطالعاتی اعلام کردهاند، بنابراین زمینه مساعد برای اعزام اساتید پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برای حضور در دوره فرصت مطالعاتی دانشگاههای مذکور فراهم شده است.
رییس پژوهشکده بیمه با اشاره به نمایهسازی فصلنامه علمی پژوهشی «پژوهشنامه بیمه» در پایگاههای بینالمللی نظیر اِبسکو و کسب رتبه الف برای سومین سال پیاپی توسط این نشریه، از آمادگی پژوهشکده بیمه برای چاپ و انتشار مقالات اعضای هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در فصلنامه پژوهشنامه بیمه خبر داد و خواستار انتشار و چاپ مقالات اعضای هیئت علمی و پژوهشگران پژوهشکده بیمه در مجله «جستارهای اقتصادی» پژوهشگاه حوزه و دانشگاه شد.
عسگری در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد انعقاد سند همکاری مشترک بین پژوهشکده بیمه و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، منشا ثمرات خیر برای دو مجموعه باشد.
لزوم توجه به میزان تاثیر ساحتهای اعتقادی در بیمه
حجتالاسلام دکتر محمدباقر سعیدی روشن رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز با قدردانی از پژوهشکده بیمه برای برگزاری این نشست و بیان تفاوتهای میان بروندادهای علم در اسلام و در دوران جدید، به تبیین آثار و بحرانهای محیط زیستی ناشی از انفصال از عقل، وحی و اخلاق و اتکای صرف به علم حس در دوران جدید پرداخت.
وی تصریح کرد: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه متشکل از چهار پژوهشکده شامل پژوهشکده علوم رفتاری، پژوهشکده علوم اجتماعی، پژوهشکده علوم اسلامی و پژوهشکده مطالعات راهبردی در حوزه علم فرهنگ وتمدن، در گروههای مختلف جامعه شناسی، اقتصاد، مدیریت، روانشناسی، خانواده، قرآن پژوهی، نهاد علم فرهنگ و ارتباطات برنامههای آموزشی متنوعی را در سطوح تحصیلات تکمیلی در دست اجرا دارد.
رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اظهار کرد: این مجموعه از ۸۰۰ اثر علمی برخوردار است که این آثار هم در محافل آکادمیک حوزه، دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور در حال تدریس هستند و محققان، دانشجویان و اساتید در حال بهرهبرداری این دستمایه های علمی هستند. علاوه بر آموزش و پژوهشهای اساسی، محققان و ۵۰ عضو هیئت علمی پژوهشگاه اقدام به انجام طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی و نگارش مقالات علمی پژوهشی نموده و تاکنون بیش از هزار مقاله علمی توسط متخصصان این مرکز به ثبت رسیده است.
حجتالاسلام سعیدی روشن با اشاره به انتشار ۸ مجله علمی پژوهشی توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، از انجام مقدمات انتشار مجله «علوم انسانی و معنویت» به زبان انگلیسی خبر داد و تصریح کرد: زمینه جذب دانشجویان خارجی در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز فراهم شده و استقبال بسیار خوبی نیز از این موضوع به عمل آمده است که این استقبال حاصل تعاملات بینالمللی اعضای هیئت علمی پژوهشگاه است.
وی با اشاره به تعاملات بینالمللی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با کشورهای مالزی، اندونزی و ترکیه و برگزاری برنامههای علمی و آموزشی متعدد برای اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی این مراکز، به بیان جزئیاتی از انجام طرح پژوهشی ماموریت گرایی مطالعات فرهنگی حاشیهنشین کلان شهرها پرداخت و تاکید کرد: گروههای رشد و فناور در حوزه علوم انسانی نیز در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در حال شکلگیری هستند که برای جامعه اثربخش و مفید خواهد بود.
رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اظهار کرد چنانچه اسلام را منظومهای معرفتی، عقیدتی و اخلاقی بدانیم، نیازمند توجه به تکافل اعم از مادی و معنوی از این منظر هستیم و به این ترتیب گروههای روانشناسی، جامعه شناسی و حتی خانواده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز میتوانند مطالعات ارزشمندی را در این حوزه به ثمر برسانند.
وی همچنین خواستار توجه به میزان تاثیر ساحتهای اعتقادی در بیمه و پرداختن به مطالعات تاریخی در این زمینه شد و آمادگی گروه تاریخ پژوهشگاه را نیز برای همکاری با پژوهشکده بیمه در این زمینه اعلام کرد.
حجتالاسلام سعیدی روشن در پایان ابراز امیدواری کرد پیوند میان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و پژوهشکده بیمه و عملیاتی شدن مفاد تفاهمنامه، با اهتمام دو مجموعه منجر به ارائه خدمات موثر در جامعه اسلامی شود.
داشتههای علمی دو مجموعه
در ادامه حجتالاسلام سیدرضا حسینی معاون آمورشی، پژوهشی و فناوری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز با ابراز خرسندی از حضور در پژوهشکده بیمه، انعقاد تفاهمنامه و آغاز تعاملات مشترک را فرصت ارزشمندی برای همفکری و هم افزایی میان دو مجموعه برشمرد و تصریح کرد: معاونت پژوهش و آموزش پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز زمینههای بسیار خوبی برای همکاری در زمینه بیمه، تکافل و تامین اجتماعی با پژوهشکده بیمه دارد. همچنین گروه اقتصاد پژوهشگاه نیز با فعالیتهای تخصصی در زمینه بیمه، تکافل، تکافل اجتماعی و تامین اجتماعی، تمرکز خود را بر بخش عمومی و بخش سوم اقتصاد به عنوان بخش خیریه معطوف داشته است و زمینه بسیار خوبی برای همکاری با پژوهشکده بیمه وجود دارد. علاوه بر گروه اقتصاد، گروههای متعددی از جمله گروه حقوق، مدیریت و روانشناسی در پژوهشگاه فعالیت دارند که آماده همکاری با پژوهشکده بیمه در این حوزهها هستند.
حجتالاسلام حسینی، حضور نیروهای متخصص و برخورداری همزمان از تحصیلات حوزوی و دانشگاهی را برتریهای اعضای هیئت علمی این مجموعه دانست و تاکید کرد: بیمه زمینهای گسترده شامل دو بخش تجاری و بازرگانی و بخش تامین اجتماعی و تکافل است که هر دو جز موضوعات دارای اولویت در جامعه هستند و یکی از مهمترین اهداف اجتماعی اسلام نیز موضوع تامین اجتماعی است که در بیمه و تکافل متبلور شده است. بنابراین زمینه همکاری میان دو مجموعه بسیار وسیع است و امیدواریم که این همکاری منجر به همافزایی موثر به ویژه در زمینه صندوقهای تامین اجتماعی شود.
معاون آمورشی، پژوهشی و فناوری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه تکافل زمینه رو به رشد در صنعت بیمه و اقتصاد محسوب میشود تاکید کرد بخش خیریه به عنوان بخش سوم اقتصاد، آثار مثبتی در اقتصاد داخلی و عرصه بین الملل خواهد داشت که تحت عنوان تکافل اجتماعی، در قالب فعالیتهای خیریه به عنوان راهی برای توسعه صنعت بیمه قابل اجرا خواهد بود.
حجتالاسلام سید علی حسینی رییس شورای فقهی صنعت بیمه نیز در این نشست تاکید کرد: تکافل صرفاً برای اهل سنت نیست بلکه تکافل هم برای شیعه و هم برای اهل سنت خواهد بود و سید یزدی به عنوان یکی از فقهای شیعه برای نخستین بار موضوع بیمه را در کتب خود مطرح کرده است. از میان فقهای معاصر نیز پس از حضرت امام(ره) که بحث تکافل را در قالب تضامن در کتاب تحریرالوسیله مطرح فرمودهاند، آیتالله خویی نیز بیمه را تنها از طریق هبه جایز میداند. بنابراین بیمه مرکزی میبایست تکافل را برای اقشار مختلف اعم از شیعه و اهل سنت ارائه کند. وی همچنین فعالیتهای متعدد و گسترده پژوهشکده بیمه در زمینه بیمههای رایج و تکافل از جمله تلاش برای برقراری ارتباطات رسمی با مراکزی نظیر پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را ارزشمند و شایسته تقدیر دانست.
در این نشست مدیران گروههای پژوهشی و مدیران ارشد پژوهشکده بیمه ضمن معرفی فعالیتهای واحدهای علمی، پژوهشی و فنی تحت سرپرستی خود، به تبیین زمینههای همکاری با پژوهشگاه حوزه و دانشگاه پرداختند.
جزئیات تفاهم نامه
در انتها نیز آیین امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان پژهشکده بیمه و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد.
به موجب این تفاهمنامه، دو مجموعه در زمینه «انجام گزارشها و طرحهای مطالعاتی و پژوهشی»؛ «تشکیل هستههای کارشناسی، گروههای تخصصی مشاوره علمی و صنعتی، گروههای تبادل اطلاعات و تجربیات»؛ «اجرای دوره های آموزشی، حرفه ای و تخصصی مشترک اعم از داخلی و بین المللی»؛ «انتشار کتابها، مقالهها، نشریات و ویژهنامههای علمی»؛ «تألیف، تدوین و ترجمه منابع تخصصی، متون، کتابها و اسناد علمی و طرحهای پژوهشی»؛ «انتشار و تبادل اسناد و مدارک علمی، پیوندهای اطلاعرسانی و استفاده از پایگاههای اطلاعاتی»؛ «نگارش پایاننامههای دانشجویی کارشناسیارشد و رسالههای دکتری»؛ «تبادل امکانات، آمار و دادهها»؛ «امور رسانهای، تبادل اطلاعات و اطلاعرسانی رویدادها، اخبار و دستاوردها»؛ «بهرهبرداری متقابل از پتانسیلهای پژوهشی، آموزشی، ترویجی، مطالعاتی، اجرایی، فنی و تخصصی»؛ «برگزاری رویدادهای علمی، نمایشگاههای تخصصی، جشنوارهها و ...»؛ «بهرهگیری از اساتید، متخصصان، کارشناسان و پژوهشگران معرفی شده از سوی طرفین برای حضور در همایشهای علمی، نشستهای تخصصی و نظایر آن»؛ «معرفی مدرسان و اعضای هیئت علمی واجد شرایط برای تدریس دروس مورد نیاز»؛ «اجرای فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی در صنعت بیمه و تکافل»؛ «طراحی و برگزاری آزمون های حرفه ای، عمومی و تخصصی مرتبط با بیمه»؛ «برگزاری دوره های کارآموزی و کارورزی»؛ «تبادل تجربیات در زمینههای نرمافزاری و سختافزاری، مستندسازی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت سازمان» و «طراحی، اجرا و توسعه محصولات نوین بیمه ای، محصولات مالی اسلامی، تکافل و تکافل اتکایی» همکاری خواهند داشت.
منبع : خبرگزاری مهر
انتصاب روسای دانشگاهها با استعلام از نهادهای نظارتی بوده است
طلبههای خراسانی پای کار حمایت از مردم لبنان
موافقت شورای اعطا با تأسیس مرکز پژوهشی بین المللی مطالعات اسلامی
عوامل خطر سرطان پستان و پیشگیری از آن
نمایندگان وزیر بهداشت در شورای عالی نظام پرستاری منصوب شدند
آمار سکته مغزی در کدام استانها بیشتر است
رییس کمیسیون تخصصی مدیریت و اقتصاد شورای علوم تحقیقات منصوب شد
روبات انسان نمای بوستون دینامیک خودکار فعالیت میکند
بدون همکاریهای دانشگاهی، بهبود اقتصادی کشورهای «بریکس» ممکن نیست
لاغری یا چاقی بیش از حد کودک عملکرد ریه را مختل می کند
گرمایش جهانی عامل بیش از نیمی از مرگ و میر ناشی از گرما
رقابت ۱۱ هزار نفر در آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی برگزار شد/ اعلام نتایج اولیه در آذرماه
تدوین سند ملی توسعه مواد پیشرفته در ایستگاه آخر/ بررسی سند توسعه فناوری کوانتوم در شورا
کم توجهی به کودک چه خطرات روانی در پی دارد
آخرین وضعیت بازنگری در سهمیه های علوم پزشکی در کنکور/ تصویب تغییرات در شورای عالی انقلاب فرهنگی
همکاری علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با مراکز علمی مجارستان
ظرفیت سازی برای شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی
شهید حیدری به انسانها فارغ از هر رنگ و نژاد و مذهبی خدمت کرد
ریزش معدن طلا ۳ کشته بر جای گذاشت
رویکرد هیأت امنای صرفه جویی ارزی در خدمت رسانی به امور بیماران
ابزارهای حمایتی ستاد علوم شناختی برای حمایت از کسبوکارهای نوپا
حکم سرپرست دانشگاه تهران برای معاون سابق وزیر ارتباطات
دانشجویان دانشگاه علامه برگزیده مسابقه جهانی «جاده ابریشم» شدند
۳.۹ میلیارد سال قبل حیات در مریخ وجود داشت
ریزش معدن طلا در افغانستان ۳ کشته بر جای گذاشت
دستاوردهای دانشبنیان ایران در ارمنستان معرفی میشود
ایجاد دانشکده ویژه بانوان در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
رتبه ۹۳ ایران در شاخص «آمادگی هوش مصنوعی دولت»/ پیشنهادهای سیاستی برای بهبود وضعیت
رتبه ۹۳ ایران در شاخص «آمادگی هوش مصنوعی دولت»/ پیشنهادهای سیاسیتی برای بهبود وضعیت
برگزاری چهارمین رویداد «کانکت فروم» همزمان با نمایشگاه نانو