میرنیوز

اولویت‌های سلامت در دولت پزشکیان/ تبعات اجرای طرح دارویار

اولویت‌های سلامت در دولت پزشکیان/ تبعات اجرای طرح دارویار 2024-07-18T01:42:58+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، در متن بیانیه انجمن علمی اقتصاد بهداشت ایران، آمده است: دولت برای ارتقای عدالت، کارآیی و اثربخشی نظام سلامت باید بر پایه "حکمرانی پاسخگو و متعهد به سلامت فراگیر و همه جانبه" استوار گردد.

در ادامه، چند اصل راهبردی را یادآور می‌شویم.

- محصول مورد انتظار نظام کارآمد سلامت، ارتقای سطح سلامت عموم مردم، حفاظت مالی از آنان در مقابل هزینه‌های سلامت و جلب رضایت ایشان است.
سوگیری سیاست‌های دولت در این دوره، باید مشارکت و همکاری همه دست‌اندرکاران و ذی نفعان سلامت و رفاه جامعه برای حصول این نتایج باشد.

- توجه به سلامت همه جانبه در همه محورهای توسعه کشور و رصد مستمر مؤلفه‌های اجتماعی تعیین کننده سلامت ضروری است. در گام نخست پیشنهاد می‌شود، از اعطای مجوز به طرح‌های کلان توسعه‌ای بدون اخذ پیوست سلامتی که دربرگیرنده الزامات ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی سلامتی باشد، پرهیز شود.

- سند سیاستی مهم بخش سلامت، سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری؛ اجرایی شدن این سیاست‌ها مستلزم تعهد مدیریتی، تهیه طرح و برنامه اجرایی و تبدیل آن به لایحه قانونی و متعاقباً تصویب در مجلس شورای اسلامی؛ به نحوی که اقدامات اجرایی، آئین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها بر پایه "قانون اجرایی شدن سیاست‌های کلی سلامت" شکل گیرد. بدون این روند، تحقق محورهای مهم و تعیین کننده این سیاست‌ها کماکان بلا اقدام خواهد ماند. اجرایی شدن محورهایی نظیر حاکمیت ارزش‌های اخلاقی بر نظام آموزش و پژوهش پزشکی، یکسان شدن جز فنی تعرفه‌های خصوصی و دولتی، محوریت طرح ژنریک در نظام دارویی کشور، حمایت از تولید، خرید راهبردی خدمات و دیگر محورهای تعیین کننده سیاست‌های کلی در گرو طی این فرآیند مدیریتی – طراحی و قانون گذاری.

- اولویت‌بندی برنامه‌ها، بودجه‌ریزی و آرایش سازمان کار دولت با نگاه به اسناد بالادستی و در مواجهه با چالش‌هایی همچون سالمندی جمعیت، تغییرات همه‌گیرشناسی عوامل تهدید کننده سلامت، بروز بیماری‌های بازپدید و نوپدید، هجوم آسیب‌های اجتماعی و رشد فناوری‌های نوین پزشکی صورت پذیرد.

- تفکیک کارکردهای متنوع نظام سلامت ضمن رعایت یکپارچگی، کلان نگری و جامع اندیشی در کنار حرفه‌ای گرایی و مبتنی بر دانش و شواهد بودن تصمیم‌ها باید مبنای چیدمان ارکان سیاستگذاری، اجرا و نظارت بر انجام مأموریت نظام سلامت قرار گیرد.

- تولیت به معنی پذیرش مسئولیت کلان و پاسخگویی در بالاترین سطح حاکمیت، و به عنوان وظیفه بنیادین و محوری نظام سلامت به عهده وزارت بهداشت است و برای انجام این تکلیف محوری، واگذاری بخشی از امور تصدی‌گری با تضمین فراهمی خدمات اساسی سلامت برای آحاد جامعه می‌تواند مورد نظر قرار گیرد.

- یکپارچه سازی خدمات پیشگیری، بهداشت عمومی و ارتقایی، درمان و بازتوانی با توسعه‌ی مشارکت نظام‌مند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه، محقق می‌شود.

اعطای نقش نظارت بر عملکرد نهاد دولت به سازمان‌های مردم نهاد و انجمن‌های علمی می‌تواند تجلی توسعه مشارکت همگانی باشد. این انجمن آمادگی خود را برای پذیرش مأموریت رصد شاخص‌های اقتصادی سلامت و نظارت بر عملکرد وزارت بهداشت در این حوزه، اعلام می‌دارد.

- در حال حاضر سهم بودجه عمومی دولت و سازمان‌های بیمه‌گر پایه در تأمین هزینه‌های سلامت، کمتر از ۴۰ درصد برآورد می‌شود.

ضروری است اولویت نخست دولت تأمین مالی پایدار بخش سلامت، از طریق توسعه کمی و ارتقای کارآیی و اثربخشی بیمه پایه سلامت، ایجاد پوشش‌های حمایتی برای گروه‌های شایسته و الحاق طرح‌های بیمه‌ی مکمل و مازاد به بسته پایه، کاهش سهم مردم از پرداخت هزینه‌های بستری، ایجاد سقف سالانه پرداخت برای چهار دهک پایین درآمدی و بیماران مبتلا به وضعیت‌های خاص و پرهزینه (همچون اقامت طولانی در بخش مراقبت ویژه) باشد تا در پایان سال سوم سهم منابع عمومی در تأمین هزینه‌های سلامت به حداقل ۶۵ درصد ارتقا یابد.

- افزایش تاب‌آوری و قدرت بازدارندگی، و واکنش سریع نظام سلامت در مقابل بحران‌ها، تهدیدات به عنوان یکی از برنامه‌های محوری دولت در مدیریت بحران مورد توجه قرار گیرد.

- در سال‌های اخیر اجرای سیاست‌های متناقض و بدون مطالعه خصوصاً در زمینه تأمین ارز دارو و کالاهای سلامت محور و به طور اخص اجرای طرح موسوم به دارویار و حذف ارز ترجیحی دارو بار مضاعفی را به دوش مردم گذاشته و تبعات اسفباری را به‌همراه داشته است. استقرار کامل زنجیره تأمین دارو و کالاهای سلامت محور به منظور بهره‌مندی سهل و ارزان آحاد مردم از محصولات با کیفیت، از طریق افزایش یارانه‌های سلامت، ایجاد ساختار ملی ارزیابی و سطح بندی فناوری سلامت، حذف واسطه‌گری در تأمین کالاهای سلامت محور، تقویت زیرساخت‌ها برای تولید فرآورده‌ها و مواد اولیه دارویی، واکسن، محصولات زیستی و ملزومات و تجهیزات پزشکی دارای کیفیت و استاندارد بین المللی، ضروری است.

- یکپارچهسازی کلان داده‌های بهداشتی و درمانی، توسعه پرونده الکترونیک سلامت، ایجاد گردش کار الکترونیک، و استفاده از فن‌آوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی برای ارتقای امنیت و کیفیت خدمات سلامت، و استقرار ساختار فرابخشی و ملی برای سیاستگذاری نظام سلامت الکترونیک با مشارکت همه ذی‌نفعان مورد تأکید است.

- چابکی، در سازمانی با تنوع و گستردگی مأموریت و کارکردهای وزارت بهداشت، غیرقابل اجتناب است که از طریق اصلاح مستمر فرایندها و بهره‌مندی مناسب از روش‌ها و ابزارهای مترقی، تفویض اختیار، حذف امضاهای طلایی، مدیریت تعارض منافع، استقرار نظام‌های الکترونیک، و توسعه منابع انسانی و در صورت نیاز، اصلاح ساختار، میسر خواهد شد. ایجاد واحد کشوری اصلاح نظام سلامت در زمان تصدی وزارت بهداشت توسط جنابعالی ابتکاری مثال زدنی در این خصوص است که امیدواریم مجدداً طراحی و به کار گرفته شود.

- در سال‌های اخیر شاهد اعطای بی ضابطه و منطق مجوزهای مراکز تشخیصی و درمانی خصوصی بوده‌ایم. لازم است هرگونه توسعه مراکز ارائه خدمات درمانی در چارچوب سطح بندی خدمات، نظام خدمات مدیریت شده و آمایش سرزمین انجام شود و نیز از ایجاد و گسترش مراکز ارائه خدمات درمان مستقیم توسط سازمان‌های بیمه‌گر، در راستای تفکیک کارکردهای قلمروهای خرید و تدارک خدمات پرهیز شود.

- لازم است به نیازهای اساسی نیروی انسانی بخش سلامت، توانمندسازی و بهبود نظام انگیزشی آنان، اصلاح نظام تعرفه‌گذاری، ایجاد عدالت در توزیع و بکارگیری نیروی متخصص، طراحی برنامه‌های حمایت از ماندگاری کارکنان بخش سلامت. توجه شود.

- تقویت و استقلال شورای عالی بیمه سلامت و ایفای نقش تنظیم کنندگی و وضع مقررات برای آن با اصلاح ترکیب اعضا و ساختار دبیرخانه آن ضروری است.

- به‌منظور ایجاد استقلال حقوقی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، با استفاده از ظرفیت حقوقی و قوانین جاری، بازتعریف سطح‌بندی دانشگاه‌ها، و مراکز کلان با رویکرد آمایش سرزمینی انجام پذیرد.

- دولت خود را به توسعه متوازن آموزش و پژوهش پزشکی، ایجاد عدالت در پذیرش و جذب دانشجو، تفکیک کارکرد آموزش از درمان، و حمایت از تحقیقات علوم پزشکی جهت دستیابی به مرجعیت در علوم، فنون و خدمات پزشکی متعهد بداند.

در پایان این بیانیه خطاب به رئیس جمهور منتخب، آمده است: ایرانیان فراتر از دین و مذهب و قومیت، در زیست بومی فراخ‌تر از پهنه محدود به مرزهای کشور، گرانمایه و سزاوار خدمتی صادقانه و پاکدستانه اند.

به عنوان دوستان دیرین و همراهانتان از شما و نهاد دولت انتظار داریم برای اعاده اعتماد و انسجام اجتماعی و ایجاد امید، انگیزه و نقش پذیری اجتماعی به رفع تبعیض‌ها، توزیع عادلانه منابع و ایجاد فرصت‌های برابر اهتمام ورزید و در این راه صعب و بی نهایت بدون هرگونه چشمداشت جاه‌طلبانه در کنار و یاریگرتان هستیم.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت منصوب شد

سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت منصوب شد
2024-09-07T22:56:47+03:30
وزیر بهداشت، با صدور حکمی حسین کرمانپور را به عنوان سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت منصوب کرد.

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت منصوب شد

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت منصوب شد
2024-09-07T20:16:46+03:30
وزیر بهداشت، با صدور حکمی، طاهر موهبتی را به عنوان معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت منصوب کرد.

ارزیابی صلاحیت علمی متقاضیان آزمون دکتری تخصصی داروسازی انجام شد

ارزیابی صلاحیت علمی متقاضیان آزمون دکتری تخصصی داروسازی انجام شد
2024-09-07T19:10:06+03:30
دبیر شورای آموزش داروسازی و تخصصی وزارت بهداشت گفت: ارزیابی صلاحیت علمی متقاضیان آزمون دکتری تخصصی داروسازی انجام شد و نتایج تا ۱۰ روز آینده اعلام خواهد شد.

مهلت ثبت‌نام در آزمون اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری تمدید شد

مهلت ثبت‌نام در آزمون اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری تمدید شد
2024-09-07T18:56:48+03:30
مهلت ثبت‌نام آزمون متقاضیان اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری – مرکز وکلاء، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه سال ۱۴۰۳ تمدید شد.

سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت منصوب شد

سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت منصوب شد
2024-09-07T17:36:46+03:30
وزیر بهداشت، با صدور حکمی حسین کرمانپور را به عنوان سرپرست روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت منصوب کرد.

ژن درمانی بینایی را تا ۱۰ هزار بار بهبود می‌دهد

ژن درمانی بینایی را تا ۱۰ هزار بار بهبود می‌دهد
2024-09-07T15:50:07+03:30
یک ژن درمانی آزمایشی جدید نویدبخش بهبود بینایی در افرادی با نوعی اختلال نادر ژنتیکی است.

برنامه‌نویسان توانمند، مستعد و جویای کار شناسایی می‌شوند

برنامه‌نویسان توانمند، مستعد و جویای کار شناسایی می‌شوند
2024-09-07T15:36:47+03:30
نهمین دوره مسابقات چالش‌های فناوری اطلاعات کشور با عنوان «ICT Challenge۹» توسط دانشگاه شریف برگزار می‌شود.

تعهد ارزی شرکت‌های دانش بنیان به ۸۰ درصد کاهش یافت

تعهد ارزی شرکت‌های دانش بنیان به ۸۰ درصد کاهش یافت
2024-09-07T14:30:08+03:30
براساس دستورالعمل بانک مرکزی، تعهد ارزی شرکت‌های دانش بنیان از ۱۰۰ و ۹۰ درصد به ۸۰ درصد کاهش یافت.

فرآورده‌های غذایی ته لنجی و کولبری در فروشگاه های بزرگ زنجیره ای

فرآورده‌های غذایی ته لنجی و کولبری در فروشگاه های بزرگ زنجیره ای
2024-09-07T14:03:27+03:30
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، نسبت به عرضه فرآورده‌های غذایی ته لنجی، کولبری و پیله وری در فروشگاه‌های زنجیره ای هشدار داد.

موفقیت دانش بنیان ایرانی در تولید پمپ هیدرولیک و دستگاه تست نشتی

موفقیت دانش بنیان ایرانی در تولید پمپ هیدرولیک و دستگاه تست نشتی
2024-09-07T14:03:27+03:30
یک شرکت دانش بنیان با تولید پمپ هیدرولیک و دستگاه تست نشتی گامی بلند در جهت بومی‌سازی دانش فنی در حوزه هیدرولیک برداشته است.

میانگین خودکشی در ایران پایین‌تر از میانگین جهانی است

میانگین خودکشی در ایران پایین‌تر از میانگین جهانی است
2024-09-07T14:03:26+03:30
نائب رییس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران گفت: میانگین کشوری خودکشی در ایران از میانگین جهانی کمتر است اما طی سال‌های اخیر شاهد افزایش آن هستیم.

از ذخیره استراتژیک دارو غافل شده‌ایم/ بیمار نمی‌تواند منتظر انسولین بماند

از ذخیره استراتژیک دارو غافل شده‌ایم/ بیمار نمی‌تواند منتظر انسولین بماند
2024-09-07T13:36:48+03:30
عضو انجمن داروسازان ایران در خصوص چرایی بروز کمبود انسولین در کشور گفت: ویال‌های انسولین از سالیان قبل جای خود را به قلم‌های انسولین داده‌اند که متأسفانه مدت...

نمایشگاه نانو میزبان سرمایه‌گذاران و تجار خارجی می‌شود

نمایشگاه نانو میزبان سرمایه‌گذاران و تجار خارجی می‌شود
2024-09-07T13:36:46+03:30
پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو ، میزبان شرکت‌های خارجی، تجار و صاحبان کسب و کار از کشورهای مختلف خواهد بود.

از ذخیره استراتژیک دارو غافل شده‌ایم/ بیمار نمی تواند منتظر انسولین بماند

از ذخیره استراتژیک دارو غافل شده‌ایم/ بیمار نمی تواند منتظر انسولین بماند
2024-09-07T13:23:28+03:30
عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران، در خصوص چرایی بروز کمبود انسولین در کشور، توضیحاتی داد.

قدردان بهورزان هستیم/ تاکید بر بهبود معیشت کادر سلامت

قدردان بهورزان هستیم/ تاکید بر بهبود معیشت کادر سلامت
2024-09-07T12:56:47+03:30
وزیر بهداشت، بهورزان را پایه سلامت کشور عنوان و بر تکریم و بهبود معیشت کادر سلامت تاکید کرد.

تاکید وزیر بهداشت بر بهبود معیشت کادر سلامت

تاکید وزیر بهداشت بر بهبود معیشت کادر سلامت
2024-09-07T12:43:26+03:30
وزیر بهداشت، بهورزان را پایه سلامت کشور عنوان و بر تکریم و بهبود معیشت کادر سلامت تاکید کرد.

فعالان حوزه سلامت و تندرستی در تهران گردهم آمده‌اند

فعالان حوزه سلامت و تندرستی در تهران گردهم آمده‌اند
2024-09-07T12:30:10+03:30
فعالان حوزه سلامت و تندرستی، در قالب نمایشگاه تجهیزات ورزشی و مکمل‌های غذایی، در تهران گردهم آمده‌اند.

آمریکا جلوی رشوه دادن گوگل به تولیدکنندگان موبایل را می‌گیرد

آمریکا جلوی رشوه دادن گوگل به تولیدکنندگان موبایل را می‌گیرد
2024-09-07T12:30:10+03:30
وزارت دادگستری آمریکا اقداماتی که گوگل برای احیای رقابت انجام می دهد را در ماه دسامبر ۲۰۲۴ میلادی اعلام می کند.

ایجاد زمینه حضور خانواده دانشجویان نوورود در جشن آغاز تحصیلی

ایجاد زمینه حضور خانواده دانشجویان نوورود در جشن آغاز تحصیلی
2024-09-07T12:30:09+03:30
معاون فرهنگی وزارت علوم خواستار تمهیدات لازم برای حضور خانواده دانشجویان نوورود در جشن آغاز سال تحصیلی شد.

نحوه ادامه تحصیل در رشته های علوم پزشکی دانشگاه‌های خارجی/ لزوم دارابودن دیپلم مرتبط

نحوه ادامه تحصیل در رشته های علوم پزشکی دانشگاه‌های خارجی/ لزوم دارابودن دیپلم مرتبط
2024-09-07T12:30:09+03:30
وزارت بهداشت شرایط ادامه تحصیل در خارج کشور در رشته های گروه علوم پزشکی از سال تحصیلی ۲۰۲۶–۲۰۲۵ و بعد از آن را اعلام کرد.

مراسم تأسیس منطقه بین‌المللی نوآوری ایران ۱۹ شهریور برگزار می شود

مراسم تأسیس منطقه بین‌المللی نوآوری ایران ۱۹ شهریور برگزار می شود
2024-09-07T12:03:31+03:30
آیین تأسیس منطقه بین‌المللی نوآوری ایران و بیست و دومین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس، همزمان با جشنواره انتخاب برترین‌های این پارک و رونمایی از محصولات بر...

صادرات ماشین‌آلات پخت نان، شیرینی و غذا به ۴۷ کشور جهان/ کاهش مصرف گاز و ضایعات نان

صادرات ماشین‌آلات پخت نان، شیرینی و غذا به ۴۷ کشور جهان/ کاهش مصرف گاز و ضایعات نان
2024-09-07T12:03:31+03:30
یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید دستگاه پخت نان پرتابل شده است که ضمن کاهش مصرف گاز و ضایعات نان، ارزآوری قابل توجهی هم دارد.

ساخت تراشه‌ گرافنی برای کمک به بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی

ساخت تراشه‌ گرافنی برای کمک به بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی
2024-09-07T12:03:30+03:30
شرکت آرچر متریالز (Archer Materials) آزمایش‌هایی را برای تشخیص و نظارت بر بیماری مزمن کلیوی آغاز کرد. این آزمایش‌ها روی حسگرهای ترانزیستوری اثرمیدان گرافنی(g...

نخستین معاهده بین‌المللی الزام‌آور هوش مصنوعی امضا شد

نخستین معاهده بین‌المللی الزام‌آور هوش مصنوعی امضا شد
2024-09-07T12:03:30+03:30
به گفته سازمان حقوق بشر شورای اروپا، نخستین معاهده بین‌المللی الزام‌آور هوش مصنوعی توسط کشورهایی از جمله اعضای اتحادیه اروپا، آمریکا و انگلیس امضا شد.

استودیوی ضبط پادکست دانشگاه شریف راه‌اندازی می‌شود

استودیوی ضبط پادکست دانشگاه شریف راه‌اندازی می‌شود
2024-09-07T11:50:07+03:30
استودیوی ضبط پادکست دانشگاه شریف همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید راه‌اندازی می‌شود.

سایت دانشگاه علم و صنعت به دلیل اشکال در شبکه برق دچار اختلال شد

سایت دانشگاه علم و صنعت به دلیل اشکال در شبکه برق دچار اختلال شد
2024-09-07T11:50:07+03:30
سایت دانشگاه علم و صنعت ایران به دلیل رخداد اشکال در شبکه تامین برق و سامانه‌های آن در مرکز داده دچار اختلال شد.

نخستین معاهده بین المللی الزام آور هوش مصنوعی امضا شد

نخستین معاهده بین المللی الزام آور هوش مصنوعی امضا شد
2024-09-07T11:36:46+03:30
به گفته سازمان حقوق بشر شورای اروپا نخستین معاهده بین المللی الزام آور بین المللی هوش مصنوعی توسط کشورهایی از جمله اعضای اتحادیه اروپا، آمریکا و انگلیس امضا شد.

فرایند شناسه گذاری کالاهای سلامت محور در کشور

فرایند شناسه گذاری کالاهای سلامت محور در کشور
2024-09-07T11:10:07+03:30
مدیر کل فناوری اطلاعات و سامانه‌های سلامت سازمان غذا و دارو، به تشریح وضعیت شناسه‌گذاری و ایجاد فرایند قیمت گذاری فرآورده های سلامت در کشور پرداخت.

امتحان حوزه علمیه باید امتحان فهم باشد/ چرا مواد درسی در حوزه علمیه باید کمتر از دانشگاه باشد

امتحان حوزه علمیه باید امتحان فهم باشد/ چرا مواد درسی در حوزه علمیه باید کمتر از دانشگاه باشد
2024-09-07T11:10:07+03:30
مرجع تقلید شیعیان گفت: امتحان حافظه امتحان خاص دانشگاه‌هاست اما امتحان حوزه علمیه باید امتحان فهم باشد.

۴.۵ درصد تماس‌های ۱۱۵ در هفته گذشته افراد مزاحم بودند

۴.۵ درصد تماس‌های ۱۱۵ در هفته گذشته افراد مزاحم بودند
2024-09-07T10:56:47+03:30
رئیس سازمان اورژانس استان تهران، سهم مزاحمت تلفنی ۱۱۵ در هفته گذشته را ۴.۵ درصد کل تماس ها عنوان کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)