میرنیوز

جایگاه دانش و دانش‌ورزی در مکتب حسینی

جایگاه دانش و دانش‌ورزی در مکتب حسینی 2024-07-16T15:09:39+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت شهادت امام حسین (ع) یادداشتی منتشر کرد. متن این یادداشت به شرح زیر است:

حسینی زیستن بصیرت، درک و شعور را به ارمغان می‌آورد در غیر این‌صورت صرف حوزوی و ملبس بودن، نمی‌تواند باعث شود که انسان بصیر باشد. برای مثال امت اسلام پیامبر اکرم (ص) را درک کرده بودند؛ اما امام حسین (ع) را تنها گذاشتند؟ چون بصیرت نداشتند. نعمان‌بن بشیر از صحابه پیامبر (ص) بود؛ اما او بعد از پیامبر والی کوفه سپس نماینده معاویه و یزید شد. آیا نمی‌دانست، امام حسین (ع) کیست؟ اتفاقاً او می‌دانست؛ اما چون بصیرت نداشت، دست به چنین اقدامی زد. بنابراین تنفس در مکتب امام حسین (ع) بصیرت می‌آورد. اگر امروز در عرصه‌های مختلف شاهد پیروزی‌های متعدد هستیم، به این علت است که در مکتب امام حسین (ع) تنفس می‌کنیم و امامین انقلاب از شاگردان مکتب آن امام همام (ع) هستند و تدبر دارند؛ از این‌رو شناخت مکتب حسینی لازم و ضروری است.

ارکان مکتب امام حسین (ع)

مکتب امام حسین (ع) دارای پنج رکن مهم از جمله دانش، بینش، نگرش، منش و کنش حسینی است؛ بر همین اساس اگر کسی تنها یکی از این رکن‌ها را داشته باشد، مکتب حسینی او ناقص خواهد بود؛ به‌طور مثال حاج قاسم سلیمانی دقیقاً در این پنج رکن حسینی بود. دانش حسینی غیر از باور حسینی است. برخی دانش و بینش حسینی دارند؛ اما نگرش حسینی ندارند و نگرش‌شان با مکتب امام حسین (ع) زاویه دارد. برای مثال در احوالات شهید حاج قاسم، این مسأله کاملاً مشهود است؛ آن هم حاج قاسمی که سپاه عظیم بین‌المللی را مدیریت می‌کرد و سرلشکر و فرمانده ارشد نظامی جمهوری اسلامی ایران که یک ژنرال بین‌المللی محسوب می‌شد؛ به‌گونه‌ای که ابرقدرت‌های دنیا از آن حساب می‌بردند. بارها و بارها تمام نهادهای امنیتی جلسه تشکیل دادند که این مرد را شهید کنند تا حتی رئیس‌جمهور ابرقدرت دنیا می‌نشیند و با چند نهاد امنیتی دنیا برنامه‌ریزی می‌کند تا از طرق مختلف چون پهبادها، بالگردها و قوی‌ترین امکانات نظامی و امنیتی این مرد را شهید کنند. چنین نقل و دیده شده که این مردم بزرگ از بالا به مردم نگاه نکرد و با کودکان شهدا می‌نشست و با آنها بازی می‌کرد. نمی‌گفت: من فرمانده ارشد نظامی دنیا هستم که خانواده شهدا را فراموش کند؛ بلکه با همان نگرش حسینی که توحیدی بود، به خانواده و فرزندان شهدا توجه داشت؛ حتی به دختر و پسری که ظاهر مذهبی نداشتند، محبت می‌کرد. این نگرش توحیدی به‌همان اندازه برای حاج قاسم ارزشمند است که آن نگرش را در میدان نبرد داشت. تا جایی که حفاظت از جان مسیحی، سنی، شیعه و دیگر ادیان برایش یکسان بود؛ چراکه انسان برایش حرمت داشت و این نتیجه همان نگاه توحیدی است. دلیل اینکه سردار سلیمانی وارد میدان می‌شد و دشمن از او بیمناک و هراسناک می‌شد، به‌خاطر وجود همین نگاه توحیدی بود که برگرفته از نگرش حسینی است.

منش حسینی

ملکات نفسانی و داشتن فضائل و دور بودن از رذائل اخلاقی بیان‌گر وجود منش حسینی است. برای مثال گاهی اوقات انسان نسبت به دیگران تواضع می‌کند؛ اما در جانش تکبر و حسادت موج می‌زند. این حالت نشان می‌دهد که منش فرد ایراد دارد. گاهی اوقات انسان به زبان می‌گوید: من ولایت‌مدار هستم؛ اما در قلب و جانش ولایت‌مدار نیست؛ این حالت از منش آدمی خبر می‌دهد. افراد کمی نبودند که برای امام حسین (ع) نامه نوشتند که کوفه بیایند و صدها تن از سران قبایل نامه‌ها را امضا کردند؛ اما با آمدن ابن‌زیاد به کوفه، از موضع خود عقب‌نشینی کردند. چطور می‌شود، سران قبایل که هرکدام بیش از صد تن جنگاور گردشان بود، به یکباره از موضع خود عقب‌نشینی می‌کنند. قصه ترسیدن از ابن‌زیاد نیست؛ بلکه قصه مربوط به منش آنان می‌شود. ولایت‌مداری در وجود آنان نفوذ نکرده بود و فقط با زبان، خود را ولایت‌مدار معرفی می‌کردند؛ اما در عمل به‌گونه‌ای دیگر رفتار داشتند؛ درحالی‌که وهب، زبانی و قلبی ولایت‌مدار نبود و بعد از ملاقات حضرت قلباً ولایت‌مدار شد.

منش جُون، غلام امام حسین (ع) با حضرت علی‌اکبر و همچنین منش حبیب‌بن مظاهر با وهب حسینی بود. شعار حسینی سر دادن خوب و ارزشمند است؛ اما این شعار به‌خاطر آن است که در قلب نفوذ کند؛ از این‌رو منش یک امر قلبی و درونی است و همه انسان‌ها می‌دانند که تا چه مقدار منش حسینی دارند.

کنش حسینی

مراد از کنش حسینی آن است که انسان هر کاری انجام می‌دهد، توحیدی باشد. امام حسین (ع) بعد از شهادت برادر در طول آن ۱۰ سال که معاویه زنده بود، هیچ قیامی نداشت و قعود داشت و این قعود توحیدی بود؛ اما امام حسن (ع) مدتی به قیام و برهه‌ای از زمان هم قعود داشتند. این قعود و قیام امام حسن و امام حسین (ع) هر دو توحیدی بود. امام حسین (ع) اگر به فکر دنیای خود بود هرگز کوفه نمی‌رفت.

لازم است، انسان این پنج رکن را با زندگی فردی و اجتماعی خود تطبیق دهد تا مشخص شود، افراد تا چه میزان حسینی هستند. حسینی بودن و حسینی ماندن این است که کل مکتب امام حسین (ع) را فرا بگیریم. اینکه بخشی از مکتب فرا گرفته شود و بخش دیگر در جان انسان تعبیه نشود، این حسینی بودن و حسینی ماندن نیست.

دانش حسینی

امام حسین (ع) علم به شهادت داشتند و می‌دانستند که شهید می‌شوند؛ اما به این مهم نیز علم داشت که نجات شریعت محمدی، جز با شهادت خویش محقق نمی‌شود؛ اما همین امام حسین (ع) و یارانش که می‌دانستند مسیر، مسیر شهادت است، آیا بدون تعقل و فکر گام در این مسیر برداشتند؟ خیر. حضرت دقیق‌ترین نکته‌های علمی، گفتمان‌سازی و نظامی را به‌کار بردند و برخلاف انتقادات و هشدارها، اهل‌بیت خود را با خویش همراه ساختند؛ حتی ایشان خانواده را از مسیرهای اصلی بردند تا با این اقدام فرهنگ‌سازی، گفتمان‌سازی و پیام‌رسانی داشته باشند. بعد از شهادت ایشان و یارانش همان منتقدان و هشداردهندگان فهمیدند که اگر امام حسین (ع) اهل‌بیت خویش را همراه خود نمی‌بردند، حادثه کربلا در کربلا دفن می‌شد. امام حسین (ع) با این اقدام دانش گفتمان‌سازی و نظامی را به نمایش گذاشتند.

همچنین در روز تاسوعای حسینی عمرسعد از ابن‌زیاد نامه دریافت می‌کند که در آن دستور داده شده بود، همان روز حمله آغاز شود. امام حسین (ع) نیز به‌وسیله حضرت عباس (ع) از دشمن یک شب مهلت خواست تا آن شب را خود و یارانش به عبادت بپردازند. همه می‌دانیم که حضرت آن شب به عبادت پرداختند و با اصحاب صحبت داشتند؛ اما یک کار نظامی دیگری نیز انجام دادند ابتدا دستور داد، خیمه‌ها را به هم نزدیک و به یکدیگر متصل کنند که اگر دشمنان یکی از خیمه‌ها را آتش زدند، اهل‌بیت بتوانند، از سوی دیگر فرار کنند. از طرف دیگر حضرت در پشت خیمه‌ها خندق حفر و درون آن را پر از هیزم کرد. برای همین وقتی شمر در روز عاشورا از پشت خیمه‌ها حمله کرد و با خندق پر از آتش مواجه شد، نتوانست پیش برود و بازگشت.
نبرد روز عاشورا چندین ساعت طول کشید؛ درحالی‌که تعداد اصحاب امام حسین (ع) به‌قدری کم بود که دشمنان می‌توانستند، جنگ و ماجرای کربلا را در یک ساعت به اتمام برسانند؛ اما امام حسین (ع) با دانش نظامی که داشتند، باعث شد که این مبارزه زمان‌بر باشد و سخنانی را نیز ایراد فرمودند. بنابراین همه مسائل نظامی، اجتماعی، امنیتی و… نیازمند دانش است.
امام حسین (ع) می‌فرمایند: علم سرالله نزد ما اهل‌بیت است. ما محرم سر الهی هستیم. مهمترین رکن اهل‌بیت (ع)، دانش و علم آنان است؛ از این‌رو حضرت می‌فرمایند: قبل از اینکه حضرت آدم خلق شود، نور ما اهل‌بیت در عرش الهی وجود داشت و به ملائکه تسبیح می‌آموختیم.

جایگاه دانش و دانش‌ورزی در مکتب حسینی

دانش و دانش‌ورزی در مکتب حسینی، جایگاه ویژه‌ای دارد. ما نمی‌توانیم بگوییم پیرو مکتب امام حسین (ع) هستیم؛ اما دانش نظامی، حکمرانی، امنیتی، بهداشتی و… را نمی‌دانیم. داشتن دانش به‌تنهایی کافی نیست؛ بلکه در کنار دانش باید بینش و باور حسینی نیز باشد. دانش پیوند ذهنی و معرفتی بوده و بینش یک پیوند قلبی است که نشان از باور انسان دارد.
علم مهم است. در یک روایتی امام حسین (ع) می‌فرماید: عقل خود را با تبعیت از حق کامل کنید؛ ‏عقل و علم مهم است؛ اما باید این علم با باور و یقین تقویت شود. مکتب حسینی نیازمند دانش، نگرش و بینش است. نگرش همان نیت است. برخی افراد باور و دانش خوبی دارند؛ اما نمی‌توانند لحظه به لحظه نیت خود را توحیدی کنند. همه کارهای انسان باید برای خدا باشد. این نگرش توحیدی است. انسانی که در همه عرصه‌ها نگرش توحیدی ندارد، ایمانش کامل نیست. اینکه امام می‌فرماید: خدا خرمشهر را آزاد کرد، می‌داند که همه امور در دست خداست. اگر نگاه توحیدی باشد، جامعه می‌داند که امور دست خداست و در اوج تحریم می‌تواند، مقتدرانه عمل کند.

مراد از منش حسینی دوری از رذائل و کسب فضائل اخلاقی است. گفته می‌شود، منش یک امر درونی بوده و شاکله انسان را تشکیل می‌دهد؛ از این رو رذائل و فضائل امری درونی است؛ برای مثال ابلیس تکبر ورزید و برای همین از محضر خداوند رانده شد؛ اما این تکبر یک‌شبه ظهور نکرد؛ بلکه در درون او یک حسادت و تکبری وجود داشت که هنگام خلق انسان، آن تکبر ظاهر شد. در دنیای امروز شاهد جنگ اخلاق و بی‌اخلاقی هستیم. امروز در فضای مجازی فیلم‌هایی ساخته و منتشر می‌شود که بیشتر مروج بدزبانی، بدخلقی، بی‌وجدانی، بی‌حرمتی به والدین و… است. حسن خلق حقیقت دین است و انسان باید به کسب فضائل اخلاقی همت داشته باشد. امام حسین (ع) خوش‌خلق، مهربان، متواضع، شجاع بخشنده و… بود؛ صفاتی که دوست و دشمن آن را نقل می‌کردند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

بازنگری در طرح‌های بنیاد ملی نخبگان در دستور کار قرار دارد

بازنگری در طرح‌های بنیاد ملی نخبگان در دستور کار قرار دارد
2024-10-17T14:51:47+03:30
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، با تاکید بر لزوم بهبود مستمر و تطبیق برنامه‌های بنیاد با نیازهای روز، از بازنگری در طرح‌های بنیاد ملی نخبگان خبر داد.

تشکیل کارگروه «مسکن نخبگان» در بنیاد ملی نخبگان/ بازگشت طرح‌های کلیدی با رویکردی نو

تشکیل کارگروه «مسکن نخبگان» در بنیاد ملی نخبگان/ بازگشت طرح‌های کلیدی با رویکردی نو
2024-10-17T14:25:02+03:30
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تقویت جایگاه بنیادهای استانی در تعامل با استانداران، از پیگیری موضوع مسکن نخبگان و بازگشت طرح‌های شهید وزوایی وشهید احمدی ر...

ستاد توسعه علوم شناختی به شرکت‌ها مشاوره دانش بنیانی ارائه می‌دهد

ستاد توسعه علوم شناختی به شرکت‌ها مشاوره دانش بنیانی ارائه می‌دهد
2024-10-17T14:11:42+03:30
با هدف کمک به رونق اکوسیستم شناختی ، توسعه کسب و کار و بومی سازی محصولات شناختی، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی به شرکت‌های فعال در حوزه شناختی، مشاوره‌...

مدیر جدید حوزه علمیه استان یزد انتخاب شد

مدیر جدید حوزه علمیه استان یزد انتخاب شد
2024-10-17T12:58:21+03:30
حجت‌الاسلام حسینی با تأیید شورای عالی حوزه‌های علمیه به عنوان مدیر حوزه علمیه استان یزد انتخاب شد.

اسامی محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز

اسامی محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز
2024-10-17T12:18:22+03:30
سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای اسامی تعدادی از محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز را اعلام کرد.

بازدید طلاب و فضلای نخبه اهل‌سنت از پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر

بازدید طلاب و فضلای نخبه اهل‌سنت از پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر
2024-10-17T12:05:03+03:30
جمعی از طلاب و فضلای نخبه و فعالان فرهنگی اهل سنت استان گلستان در سفری به قم ضمن بازدید از پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر با آیت‌ﷲ سید مجتبی نورمفیدی رئیس این پژ...

راه‌اندازی نخستین پارک دیجیتال دینی کشور در حوزه علمیه خراسان

راه‌اندازی نخستین پارک دیجیتال دینی کشور در حوزه علمیه خراسان
2024-10-17T12:05:02+03:30
مدیر حوزه علمیه خراسان بر اهمیت راه اندازی پارک تولید محتوای دیجیتال دینی تاکید کرد و گفت: ابعاد راه‌اندازی این پارک باید در کمیسیون‌های تخصصی بررسی و با ترس...

باید برای هزینه بالای درمان در سبد خانوار فکری کرد

باید برای هزینه بالای درمان در سبد خانوار فکری کرد
2024-10-17T11:38:22+03:30
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای هزینه بالای درمان در سبد خانوار فکری کرد و مساله بیمه‌ها یک چالش جدی است که باید در دو...

طراحی نانوذراتی که رسوبات داخل شریان خون را تمیز می‌کند

طراحی نانوذراتی که رسوبات داخل شریان خون را تمیز می‌کند
2024-10-17T11:25:02+03:30
محققان نشان دادند نوعی نانوذرات که آن‌ها طراحی کرده‌اند می‌تواند پلاکت‌های رسوب کرده داخل رگ را تمیز کنند.

ثبت نام بیش از ۱۲۱ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴/ شنبه آخرین فرصت ثبت نام در کنکور ارشد

ثبت نام بیش از ۱۲۱ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴/ شنبه آخرین فرصت ثبت نام در کنکور ارشد
2024-10-17T11:11:42+03:30
مدیرکل روابط عمومی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور از ثبت نام بیش از ۱۲۱ هزار نفر در آزمون ورودی کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ خبر داد.

شرایط انجام تعهدات قانونی مقطع فوق تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط انجام تعهدات قانونی مقطع فوق تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۳ اعلام شد
2024-10-17T10:31:44+03:30
مرکز جذب و امور اعضای هیئت علمی و نخبگان وزارت بهداشت شرایط انجام تعهدات قانونی مقطع فوق تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۳ را اعلام کرد.

جزئیات گفتگوهای رئیسی با همتایان قطری و عراقی

جزئیات گفتگوهای رئیسی با همتایان قطری و عراقی
2024-10-17T10:18:23+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، در حاشیه هفتاد و یکمین اجلاس کمیته منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، دیدارهایی با همتایان قطری و عراقی داشت.

دستیاری پزشکی شغل می‌شود

دستیاری پزشکی شغل می‌شود
2024-10-17T10:18:22+03:30
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: بیست سال است که موضوع دستیاری مطرح شده و بالاخره در حال حل شدن است. مصوب شده که دستیاری به عنوان شغل اعلام شود.

ابلاغ تعرفه‌ها تا قبل از پایان سال انجام شود

ابلاغ تعرفه‌ها تا قبل از پایان سال انجام شود
2024-10-17T10:05:02+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور گفت: ابلاغ تعرفه باید قبل بودجه و ابلاغ نهایی آن تا پایان سال انجام شود و باید شورای عالی بیمه و برنامه و بودجه آن را تصویب کند.

دو انتصاب جدید در بنیاد ملی نخبگان

دو انتصاب جدید در بنیاد ملی نخبگان
2024-10-17T09:38:22+03:30
با حکم رئیس بنیاد ملی نخبگان، معاون سرآمدان و نخبگان و معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان منصوب شدند.

ساخت دستگاه اکسیژن ساز هوشمند نانویی/ قابلیت ارتباط تصویری بیمار و پزشک

ساخت دستگاه اکسیژن ساز هوشمند نانویی/ قابلیت ارتباط تصویری بیمار و پزشک
2024-10-17T09:25:03+03:30
یک شرکت دانش بنیان دستگاه اکسیژن ساز هوشمند با عملکرد بالاتری نسبت به تجهیزات موجود در بازار ساخته که در این دستگاه از فناوری‌نانو به منظور بهبود کیفیت هوای ...

آخرین وضعیت بازگشت دانشجویان محروم شده از تحصیل به دانشگاه

آخرین وضعیت بازگشت دانشجویان محروم شده از تحصیل به دانشگاه
2024-10-17T08:05:07+03:30
رییس سازمان امور دانشجویان آخرین وضعیت بازگشت به تحصیل دانشجویان محروم از تحصیل را تشریح کرد.

مهم‌ترین چکاپ‌ها برای سلامت زنان میانسال/ خطرناکترین سرطان زنانه

مهم‌ترین چکاپ‌ها برای سلامت زنان میانسال/ خطرناکترین سرطان زنانه
2024-10-17T07:38:22+03:30
رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت مهم‌ترین چکاپ‌ها برای سلامت زنان را تشریح کرد.

اعلام نتایج نهایی پذیرش کارشناسی ناپیوسته  دانشگاه علمی کاربردی

اعلام نتایج نهایی پذیرش کارشناسی ناپیوسته  دانشگاه علمی کاربردی
2024-10-16T22:05:03+03:30
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی از اعلام نتایج نهایی تمامی رشته‌محل‌های متمرکز و شرایط خاص (تعهد اشتغال) پذیرش دوره‌های کارشناسی ناپیوسته خبر داد.

تنها حدود ۶ درصد از دانشجویان پزشکی به شرایط شهریه معترض‌اند/ امکان جابه‌جایی دانشجویان فراهم است

تنها حدود ۶ درصد از دانشجویان پزشکی به شرایط شهریه معترض‌اند/ امکان جابه‌جایی دانشجویان فراهم است
2024-10-16T16:58:22+03:30
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بیش از ۷۰ درصد دانشجویان شهریه خود را پرداخت کرده و مراحل ثبت‌نام نهایی را انجام داده‌اند و تنها ۵ تا ۶ درصد از دانشجویان به ...

آغاز ثبت‌نام در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۴ از ۲۹ مهر/ ممنوعیت ثبت‌نام قبولی‌های ۱۴۰۳

آغاز ثبت‌نام در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۴ از ۲۹ مهر/ ممنوعیت ثبت‌نام قبولی‌های ۱۴۰۳
2024-10-16T16:18:22+03:30
سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور تاریخ ثبت‌نام در آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه‌متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد.

همه می‌توانیم نقش معلمی خود برای ارتقا سلامت دانشجویان ایفا کنیم

همه می‌توانیم نقش معلمی خود برای ارتقا سلامت دانشجویان ایفا کنیم
2024-10-16T16:05:03+03:30
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: سال ها فعالیت در حوزه دانشجویی به من آموخته است همه ما در هر جایگاهی هستیم می‌توانیم نقش معلمی خود برای ارتقا سلامت ایفا کنیم.

نشتی‌های ایستگاه فضایی بین‌المللی، فضانوردان را نگران کرد

نشتی‌های ایستگاه فضایی بین‌المللی، فضانوردان را نگران کرد
2024-10-16T15:38:22+03:30
مقامات ناسا در مصاحبه ای با واشنگتن پست اعلام کرده اند ۴ نشتی و ۵۰ حوزه نگرانی را در ایستگاه فضایی بین المللی تحت نظر دارند.

ارسال بیش از ۷ هزار اثر به جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان/ ضرورت توسعه سواد سلامت دانشجویان

ارسال بیش از ۷ هزار اثر به جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان/ ضرورت توسعه سواد سلامت دانشجویان
2024-10-16T15:38:22+03:30
دبیر جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان از ارسال بیش از ۷ هزار اثر به جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان خبر داد و بر ضرورت توسعه سواد سلامت در میان دانشجویا...

کیفیت خوب آموزش مستلزم افزایش شهریه رشته‌های علوم پزشکی است/ شهریه حدود ۲ برابر شده است

کیفیت خوب آموزش مستلزم افزایش شهریه رشته‌های علوم پزشکی است/ شهریه حدود ۲ برابر شده است
2024-10-16T15:25:04+03:30
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: برای کیفیت خوب آموزش لازم بود شهریه در رشته های علوم پزشکی افزایش پیدا کند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شد
2024-10-16T15:11:44+03:30
دکتر احمدرضا جودتی از سوی دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شد.

شرکت‌های دارویی که احتکار دارو داشتند ‌را معرفی کردیم

شرکت‌های دارویی که احتکار دارو داشتند ‌را معرفی کردیم
2024-10-16T14:58:24+03:30
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در برهه کمبود داروی آنتی‌بیوتیک‌ها برخی از شرکت‌ها اقدام به احتکار دارو کردند، ۴ شرکت را به اتهام احتکار و اختلال در عرصه دار...

کیفیت خوب آموزش مستلزم افزایش شهریه رشته های علوم پزشکی است/ شهریه حدود ۲ برابر شده است

کیفیت خوب آموزش مستلزم افزایش شهریه رشته های علوم پزشکی است/ شهریه حدود ۲ برابر شده است
2024-10-16T14:58:23+03:30
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: برای کیفیت خوب آموزش لازم بود شهریه در رشته های علوم پزشکی افزایش پیدا کند.

دانشگاه‌ مکانی برای یادگیری، نوآوری، خلاقیت و تجربه زندگی اجتماعی

دانشگاه‌ مکانی برای یادگیری، نوآوری، خلاقیت و تجربه زندگی اجتماعی
2024-10-16T14:58:23+03:30
وزیر علوم گفت: دانشگاه‌ فقط جای آموزش نیست مکانی برای یادگیری، نوآوری، خلاقیت و تجربه زندگی اجتماعی است.

دانشکده‌های دندانپزشکی بیمار ندارند

دانشکده‌های دندانپزشکی بیمار ندارند
2024-10-16T14:45:04+03:30
رئیس انجمن پریودنتولوژی ایران، یکی از مشکلات دانشکده‌های دندانپزشکی را نبود بیمار عنوان کرد که به یک معضل برای مراکز آموزشی تبدیل شده است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)