میرنیوز

تولد «غزال‌های فناور» در اکوسیستم فناوری کشور/ رشد اقتصاد دانش بنیان در گذر از «غزال» به «یونیکورن»

تولد «غزال‌های فناور» در اکوسیستم فناوری کشور/ رشد اقتصاد دانش بنیان در گذر از «غزال» به «یونیکورن» 2024-07-08T06:09:36+03:30

میلاد مقدس‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در تعریف مقدماتی از غزال‌ها گفت: غزال‌ها شرکت‌های کوچک و متوسطی هستند که هنوز بالغ نشده‌اند؛ ولی دارای رشد بسیار سریعی هستند. ازآنجا که زیست‌بوم دانش‌بنیان نیز بر اساس شرکت‌های کوچک و متوسط توسعه‌یافته است، بین این دو مقوله همبستگی خوبی وجود دارد.

تولد «غزال‌های فناور» در اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور


غزال ها در توسعه محصول جدید نوآور هستند

مقدس‌پور در رابطه با تاریخچه شرکت‌های غزال گفت: مفهوم غزال‌ها از سال ۱۹۸۱ ابداع شده است. محققی به نام دیوید برج مطالعه‌ای را در سیلیکون‌ولی بر روی شرکت‌هایی که دارای رشد سریع هستند، انجام داد که منجر به تعریف این شرکت‌ها شد. در ایران نیز تاکنون بر روی این موضوع کار خاصی انجام نشده است. در دنیا، شرکت‌هایی که بین ۵ تا ۱۰ سال فعالیت دارند، شرکت‌های جوان نامیده می‌شوند. این شرکت‌ها که رشد سریعی دارند، غزال نام دارند. غزال‌ها نوآور هستند و در توسعه محصول جدیدشان و رفع چالش‌های سازمانی خود از نوآوری و تکنولوژی جدید استفاده می‌کنند.

مقدس‌پور با بیان اینکه برای توسعه و رشد شرکت‌ها، ادبیات بومی‌شده دانش‌بنیان را به تعاریف بین‌المللی نزدیک کرده‌ایم تا در دسته‌بندی‌های جهانی جای بگیرد، افزود: ما دو تعریف در دنیا داریم که به ادبیات شرکت‌های دانش‌بنیان ما نزدیک است؛ نخست تعریف ناظر بر سایز شرکت‌ها (SME-شرکت‌های کوچک و متوسط) و تعریف دیگر ناظر بر محتوای فناورانه این شرکت‌ها (NTBF). شرکت‌های فناوری محور از نظر محتوایی شبیه شرکت‌های دانش‌بنیان ما هستند و تمرکزشان روی نوآوری و فناوری‌های جدید است.

وی با اشاره به اینکه شرکت‌های غزال یک دسته از شرکت‌های SME هستند و بین ۳ تا ۵ درصد شرکت‌های SME را تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: دولت‌ها برای رفاه اجتماعی، ایجاد مشاغل، بازدهی سرمایه‌گذاری بالا و توسعه منطقه‌ای، سیاست‌های تشویقی مختلفی را در دستور کار قرار داده‌اند و عملاً بر شرکت‌هایی با عنوان شرکت‌های کوچک و متوسط (SME) تمرکز کرده‌اند. این شرکت‌ها پایه و اساس اقتصاد ملی و کلید رشد، پویایی و انعطاف‌پذیری در اقتصادهای مبتنی بر صنعت و بازارهای نوظهور هستند.

غزال‌ها به‌صورت شخصی‌سازی شده توسعه داده می‌شوند

دبیر برنامه ملی توسعه و رشد غزال‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ادامه داد: شرکت‌های فناوربنیان عموماً در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT)، هوش مصنوعی، بلاک‌چین و اینترنت اشیا فعالیت دارند. همچنین شرکت‌های فعال در حوزه دارویی، امنیت غذایی، نانومواد، نانو حسگرها، نانوکاتالیست‌ها، انرژی‌های تجدیدپذیر و باتری‌های لیتیومی در این تقسیم‌بندی قرار دارند. این مدل شرکت‌ها از نظر محتوایی شبیه شرکت‌های دانش‌بنیان ما هستند، اما از نظر سایز و اندازه، شرکت‌های دانش‌بنیان ما به ادبیات SME نزدیک‌تر هستند و دامنه‌شان گسترده‌تر است.

مقدس‌پور اظهار داشت: ادبیات غزال در دنیا ناظر بر شاخص‌های اقتصادی هر کشور بوده و غزال‌ها به‌صورت شخصی‌سازی شده توسعه داده می‌شوند. ادبیات غزال به ادبیات شرکت‌های دانش‌بنیان ما نزدیک است و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری قصد دارد ناظر بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان از این غزال‌ها حمایت کند.

دبیر برنامه ملی توسعه و رشد غزال‌های دانش‌بنیان معاونت علمی با بیان اینکه در دنیا عمدتاً غزال‌ها شرکت‌هایی هستند که ناظر بر اشتغال‌های تخصصی ایجاد می‌شوند، افزود: تعریف OECD از شرکت‌های غزال این است که میانگین رشد اشتغال در یک دوره ۳ ساله در این شرکت‌ها برابر ۲۰ درصد است و این شرکت‌ها باید حداقل ۱۰ کارمند تخصصی در سال پایه داشته باشند. در حال حاضر هر کشوری این تعریف را متناسب با اقتصاد خود تغییر داده است.

شرکت‌های غزال ۳ تا ۵ درصد از شرکت‌های کوچک و متوسط را تشکیل می‌دهند

وی با اعلام اینکه شرکت‌های غزال ۳ تا ۵ درصد از شرکت‌های SME را تشکیل می‌دهند اما ۶۰ تا ۷۰ درصد اشتغال‌ها در دنیا مربوط به این شرکت‌ها است، گفت: غزال‌ها از نظر نوآوری، سازماندهی مدیریت، انسجام در بازاریابی، کار گروهی و شبکه‌سازی فناوری در محصولات نسبت به بقیه شرکت‌ها متمایز هستند.

مقدس‌پور به تعریف کشور آلمان از غزال‌ها اشاره کرد و گفت: آلمان حدود ۴ هزار شرکت غزال را شناسایی کرده و این شرکت‌ها توانسته‌اند ۲.۳ میلیون شغل ایجاد کنند و ۱۲.۵ درصد از تولید ناخالص آلمان را به خود اختصاص دهند که عمدتاً این شرکت‌ها در حوزه فناوری اطلاعات، ارتباطات، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی فعالیت می‌کنند.

دبیر برنامه ملی توسعه و رشد غزال‌های دانش‌بنیان معاونت علمی بیان کرد: ما در کشور شاخص‌هایی نظیر درآمد، اشتغال و صادرات در اقتصاد دانش‌بنیان داریم و به دنبال شناسایی و توسعه غزال‌ها هستیم. در این فرایند، رشد این شرکت‌ها در بازه زمانی مشخصی در نظر گرفته می‌شود و آن‌ها را در دسته‌بندی غزال‌ها قرار می‌دهیم و سیاست‌های حمایتی خود را اجرایی می‌کنیم.

غزال ها بیشترین فروش محصولات دانش بنیان را دارند

وی ضمن اشاره به اینکه شرکت‌های غزال عمدتاً به‌صورت ارگانیک رشد کرده‌اند، افزود: تعریف ما از غزال‌ها، استارتاپ‌هایی هستند که سطوح پایین فناوری را پشت سر گذاشته‌اند و رشد کرده‌اند. این شرکت‌ها نه استارتاپ هستند و نه شرکت‌های بزرگ، اما بیشترین تأثیر را در فروش محصولات دانش‌بنیان دارند. معاونت علمی به دنبال این است که با حمایت از غزال‌ها، شاخص‌های اقتصاد دانش‌بنیان را در اقتصاد ملی اثربخش‌تر کند.

برای هر غزال بسته حمایتی ویژه‌ای تعریف می‌شود

مقدس‌پور با اعلام اینکه در حال حاضر در مرحله ارزیابی و شناسایی شرکت‌های غزال فناوری قرار داریم، گفت: بعد از ارزیابی، بحث فرایندهای حمایتی است. برنامه حمایتی غزال‌ها به این صورت نیست که یک سری حمایت تعریف شود و همه شرکت‌های غزال از آن برخوردار شوند. بلکه حمایت‌ها را متناسب با حوزه فعالیت و میزان رشد شرکت‌ها تعریف می‌کنیم. برای مثال، بسته حمایتی شرکت‌های فعال در حوزه ماشین‌آلات و مواد شیمیایی با بسته حمایتی شرکت‌های فعال در حوزه بیوتکنولوژی متفاوت است و برای هر شرکت غزال، یک نسخه حمایتی منحصر به‌فرد خواهیم داشت.

وی افزود: در مرحله اول، این شرکت‌ها نوپا بوده‌اند و توانسته‌اند فروش بالای ۵ میلیارد داشته باشند و به شرکت‌های فناور تبدیل شوند و سهم دانش‌بنیانی خود را افزایش دهند. این شرکت‌ها عملاً یک شرکت دانش‌بنیان بزرگ شده‌اند؛ ولی سهم آن‌ها از GDP پایین است. ما می‌خواهیم از این شرکت‌های دانش‌بنیان فناور که حدود ۸۰ درصد فروش دانش‌بنیان‌ها را دارند، در جهت رشد اقتصاد دانش‌بنیان حمایت کنیم.

معرفی و حمایت از ۱۰ شرکت غزال تا پایان سال

به گفته مقدس‌پور غزال‌ها از دل شرکت‌های فناور متولد می‌شوند و در واقع این مدل از شرکت‌های فناور می‌توانند شاخص‌های تبدیل‌شدن به غزال‌ها را پاس کنند. اگر بتوانیم در راستای رشد فروش شرکت‌های فناور که حدود ۸۰۰ شرکت هستند، حمایت هایی را در دستور کار قرار دهیم و چالش‌هایشان را برطرف کنیم، عملاً توانسته‌ایم رشد اقتصاد دانش بنیان را رقم بزنیم. ما در معاونت علمی برنامه گذار از استارتاپ ها تا غزال و از غزال ها تا ابر شرکت ها (یونیکورن) را دنبال می کنیم و امیدواریم در مسیر اجرای این برنامه، رشد اقتصاد دانش بنیان محقق شود. هدفگذاری کرده ایم که تا پایان امسال ۱۰ شرکت دانش بنیان به عنوان ۱۰ شرکت غزال معرفی شوند.

برنامه حمایت از غزال ها؛ از تسهیلات سرمایه در گردش تا انتشار اوراق صکوک

سردبیر برنامه ملی توسعه و رشد غزال‌های دانش‌بنیان معاونت علمی در پایان گفت: بسته حمایتی معاونت علمی هنوز جمع بندی نهایی نشده اما تسهیلات سرمایه در گردش، سرمایه ثابت و انتشار اوراق صکوک صندوق نوآوری و شکوفایی بخشی از حمایت ها به شمار می رود. شرکت‌های دانش‌بنیان حائز صلاحیت و بلوغ‌یافته به لحاظ مالی می‌توانند با انتشار اوراق صکوک جهت تامین مالی، با نرخ سود مشخص و سررسید معین از طریق بازار سرمایه اقدام کنند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

بازنگری در طرح‌های بنیاد ملی نخبگان در دستور کار قرار دارد

بازنگری در طرح‌های بنیاد ملی نخبگان در دستور کار قرار دارد
2024-10-17T14:51:47+03:30
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، با تاکید بر لزوم بهبود مستمر و تطبیق برنامه‌های بنیاد با نیازهای روز، از بازنگری در طرح‌های بنیاد ملی نخبگان خبر داد.

تشکیل کارگروه «مسکن نخبگان» در بنیاد ملی نخبگان/ بازگشت طرح‌های کلیدی با رویکردی نو

تشکیل کارگروه «مسکن نخبگان» در بنیاد ملی نخبگان/ بازگشت طرح‌های کلیدی با رویکردی نو
2024-10-17T14:25:02+03:30
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تقویت جایگاه بنیادهای استانی در تعامل با استانداران، از پیگیری موضوع مسکن نخبگان و بازگشت طرح‌های شهید وزوایی وشهید احمدی ر...

ستاد توسعه علوم شناختی به شرکت‌ها مشاوره دانش بنیانی ارائه می‌دهد

ستاد توسعه علوم شناختی به شرکت‌ها مشاوره دانش بنیانی ارائه می‌دهد
2024-10-17T14:11:42+03:30
با هدف کمک به رونق اکوسیستم شناختی ، توسعه کسب و کار و بومی سازی محصولات شناختی، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی به شرکت‌های فعال در حوزه شناختی، مشاوره‌...

مدیر جدید حوزه علمیه استان یزد انتخاب شد

مدیر جدید حوزه علمیه استان یزد انتخاب شد
2024-10-17T12:58:21+03:30
حجت‌الاسلام حسینی با تأیید شورای عالی حوزه‌های علمیه به عنوان مدیر حوزه علمیه استان یزد انتخاب شد.

اسامی محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز

اسامی محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز
2024-10-17T12:18:22+03:30
سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای اسامی تعدادی از محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز را اعلام کرد.

بازدید طلاب و فضلای نخبه اهل‌سنت از پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر

بازدید طلاب و فضلای نخبه اهل‌سنت از پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر
2024-10-17T12:05:03+03:30
جمعی از طلاب و فضلای نخبه و فعالان فرهنگی اهل سنت استان گلستان در سفری به قم ضمن بازدید از پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر با آیت‌ﷲ سید مجتبی نورمفیدی رئیس این پژ...

راه‌اندازی نخستین پارک دیجیتال دینی کشور در حوزه علمیه خراسان

راه‌اندازی نخستین پارک دیجیتال دینی کشور در حوزه علمیه خراسان
2024-10-17T12:05:02+03:30
مدیر حوزه علمیه خراسان بر اهمیت راه اندازی پارک تولید محتوای دیجیتال دینی تاکید کرد و گفت: ابعاد راه‌اندازی این پارک باید در کمیسیون‌های تخصصی بررسی و با ترس...

باید برای هزینه بالای درمان در سبد خانوار فکری کرد

باید برای هزینه بالای درمان در سبد خانوار فکری کرد
2024-10-17T11:38:22+03:30
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای هزینه بالای درمان در سبد خانوار فکری کرد و مساله بیمه‌ها یک چالش جدی است که باید در دو...

طراحی نانوذراتی که رسوبات داخل شریان خون را تمیز می‌کند

طراحی نانوذراتی که رسوبات داخل شریان خون را تمیز می‌کند
2024-10-17T11:25:02+03:30
محققان نشان دادند نوعی نانوذرات که آن‌ها طراحی کرده‌اند می‌تواند پلاکت‌های رسوب کرده داخل رگ را تمیز کنند.

ثبت نام بیش از ۱۲۱ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴/ شنبه آخرین فرصت ثبت نام در کنکور ارشد

ثبت نام بیش از ۱۲۱ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴/ شنبه آخرین فرصت ثبت نام در کنکور ارشد
2024-10-17T11:11:42+03:30
مدیرکل روابط عمومی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور از ثبت نام بیش از ۱۲۱ هزار نفر در آزمون ورودی کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ خبر داد.

شرایط انجام تعهدات قانونی مقطع فوق تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۳ اعلام شد

شرایط انجام تعهدات قانونی مقطع فوق تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۳ اعلام شد
2024-10-17T10:31:44+03:30
مرکز جذب و امور اعضای هیئت علمی و نخبگان وزارت بهداشت شرایط انجام تعهدات قانونی مقطع فوق تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۳ را اعلام کرد.

جزئیات گفتگوهای رئیسی با همتایان قطری و عراقی

جزئیات گفتگوهای رئیسی با همتایان قطری و عراقی
2024-10-17T10:18:23+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، در حاشیه هفتاد و یکمین اجلاس کمیته منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، دیدارهایی با همتایان قطری و عراقی داشت.

دستیاری پزشکی شغل می‌شود

دستیاری پزشکی شغل می‌شود
2024-10-17T10:18:22+03:30
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: بیست سال است که موضوع دستیاری مطرح شده و بالاخره در حال حل شدن است. مصوب شده که دستیاری به عنوان شغل اعلام شود.

ابلاغ تعرفه‌ها تا قبل از پایان سال انجام شود

ابلاغ تعرفه‌ها تا قبل از پایان سال انجام شود
2024-10-17T10:05:02+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور گفت: ابلاغ تعرفه باید قبل بودجه و ابلاغ نهایی آن تا پایان سال انجام شود و باید شورای عالی بیمه و برنامه و بودجه آن را تصویب کند.

دو انتصاب جدید در بنیاد ملی نخبگان

دو انتصاب جدید در بنیاد ملی نخبگان
2024-10-17T09:38:22+03:30
با حکم رئیس بنیاد ملی نخبگان، معاون سرآمدان و نخبگان و معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان منصوب شدند.

ساخت دستگاه اکسیژن ساز هوشمند نانویی/ قابلیت ارتباط تصویری بیمار و پزشک

ساخت دستگاه اکسیژن ساز هوشمند نانویی/ قابلیت ارتباط تصویری بیمار و پزشک
2024-10-17T09:25:03+03:30
یک شرکت دانش بنیان دستگاه اکسیژن ساز هوشمند با عملکرد بالاتری نسبت به تجهیزات موجود در بازار ساخته که در این دستگاه از فناوری‌نانو به منظور بهبود کیفیت هوای ...

آخرین وضعیت بازگشت دانشجویان محروم شده از تحصیل به دانشگاه

آخرین وضعیت بازگشت دانشجویان محروم شده از تحصیل به دانشگاه
2024-10-17T08:05:07+03:30
رییس سازمان امور دانشجویان آخرین وضعیت بازگشت به تحصیل دانشجویان محروم از تحصیل را تشریح کرد.

مهم‌ترین چکاپ‌ها برای سلامت زنان میانسال/ خطرناکترین سرطان زنانه

مهم‌ترین چکاپ‌ها برای سلامت زنان میانسال/ خطرناکترین سرطان زنانه
2024-10-17T07:38:22+03:30
رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت مهم‌ترین چکاپ‌ها برای سلامت زنان را تشریح کرد.

اعلام نتایج نهایی پذیرش کارشناسی ناپیوسته  دانشگاه علمی کاربردی

اعلام نتایج نهایی پذیرش کارشناسی ناپیوسته  دانشگاه علمی کاربردی
2024-10-16T22:05:03+03:30
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی از اعلام نتایج نهایی تمامی رشته‌محل‌های متمرکز و شرایط خاص (تعهد اشتغال) پذیرش دوره‌های کارشناسی ناپیوسته خبر داد.

تنها حدود ۶ درصد از دانشجویان پزشکی به شرایط شهریه معترض‌اند/ امکان جابه‌جایی دانشجویان فراهم است

تنها حدود ۶ درصد از دانشجویان پزشکی به شرایط شهریه معترض‌اند/ امکان جابه‌جایی دانشجویان فراهم است
2024-10-16T16:58:22+03:30
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بیش از ۷۰ درصد دانشجویان شهریه خود را پرداخت کرده و مراحل ثبت‌نام نهایی را انجام داده‌اند و تنها ۵ تا ۶ درصد از دانشجویان به ...

آغاز ثبت‌نام در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۴ از ۲۹ مهر/ ممنوعیت ثبت‌نام قبولی‌های ۱۴۰۳

آغاز ثبت‌نام در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۴ از ۲۹ مهر/ ممنوعیت ثبت‌نام قبولی‌های ۱۴۰۳
2024-10-16T16:18:22+03:30
سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور تاریخ ثبت‌نام در آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه‌متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد.

همه می‌توانیم نقش معلمی خود برای ارتقا سلامت دانشجویان ایفا کنیم

همه می‌توانیم نقش معلمی خود برای ارتقا سلامت دانشجویان ایفا کنیم
2024-10-16T16:05:03+03:30
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: سال ها فعالیت در حوزه دانشجویی به من آموخته است همه ما در هر جایگاهی هستیم می‌توانیم نقش معلمی خود برای ارتقا سلامت ایفا کنیم.

نشتی‌های ایستگاه فضایی بین‌المللی، فضانوردان را نگران کرد

نشتی‌های ایستگاه فضایی بین‌المللی، فضانوردان را نگران کرد
2024-10-16T15:38:22+03:30
مقامات ناسا در مصاحبه ای با واشنگتن پست اعلام کرده اند ۴ نشتی و ۵۰ حوزه نگرانی را در ایستگاه فضایی بین المللی تحت نظر دارند.

ارسال بیش از ۷ هزار اثر به جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان/ ضرورت توسعه سواد سلامت دانشجویان

ارسال بیش از ۷ هزار اثر به جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان/ ضرورت توسعه سواد سلامت دانشجویان
2024-10-16T15:38:22+03:30
دبیر جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان از ارسال بیش از ۷ هزار اثر به جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان خبر داد و بر ضرورت توسعه سواد سلامت در میان دانشجویا...

کیفیت خوب آموزش مستلزم افزایش شهریه رشته‌های علوم پزشکی است/ شهریه حدود ۲ برابر شده است

کیفیت خوب آموزش مستلزم افزایش شهریه رشته‌های علوم پزشکی است/ شهریه حدود ۲ برابر شده است
2024-10-16T15:25:04+03:30
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: برای کیفیت خوب آموزش لازم بود شهریه در رشته های علوم پزشکی افزایش پیدا کند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شد
2024-10-16T15:11:44+03:30
دکتر احمدرضا جودتی از سوی دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شد.

شرکت‌های دارویی که احتکار دارو داشتند ‌را معرفی کردیم

شرکت‌های دارویی که احتکار دارو داشتند ‌را معرفی کردیم
2024-10-16T14:58:24+03:30
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در برهه کمبود داروی آنتی‌بیوتیک‌ها برخی از شرکت‌ها اقدام به احتکار دارو کردند، ۴ شرکت را به اتهام احتکار و اختلال در عرصه دار...

کیفیت خوب آموزش مستلزم افزایش شهریه رشته های علوم پزشکی است/ شهریه حدود ۲ برابر شده است

کیفیت خوب آموزش مستلزم افزایش شهریه رشته های علوم پزشکی است/ شهریه حدود ۲ برابر شده است
2024-10-16T14:58:23+03:30
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: برای کیفیت خوب آموزش لازم بود شهریه در رشته های علوم پزشکی افزایش پیدا کند.

دانشگاه‌ مکانی برای یادگیری، نوآوری، خلاقیت و تجربه زندگی اجتماعی

دانشگاه‌ مکانی برای یادگیری، نوآوری، خلاقیت و تجربه زندگی اجتماعی
2024-10-16T14:58:23+03:30
وزیر علوم گفت: دانشگاه‌ فقط جای آموزش نیست مکانی برای یادگیری، نوآوری، خلاقیت و تجربه زندگی اجتماعی است.

دانشکده‌های دندانپزشکی بیمار ندارند

دانشکده‌های دندانپزشکی بیمار ندارند
2024-10-16T14:45:04+03:30
رئیس انجمن پریودنتولوژی ایران، یکی از مشکلات دانشکده‌های دندانپزشکی را نبود بیمار عنوان کرد که به یک معضل برای مراکز آموزشی تبدیل شده است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)