میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، احمد اسماعیل زاده گفت: سبد غذایی مطلوب ایرانیان که به همت معاونت بهداشت وزارت بهداشت تدوین و طراحی شده است، در اجلاس رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور با حضور وزیر بهداشت رونمایی شد.
وی با اشاره به تاکید وزیر بهداشت مبنی بر اهمیت تغذیه سالم و دستیابی به امنیت غذایی پایدار در کشور، خاطرنشان کرد: این سبد که تحت نظر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و با مشارکت دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و اساتیدی از انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی اهواز تدوین شده است، پس از ۱۰ سال مورد بازنگری قرار گرفته و در آن مقادیر اقلام غذایی که بتواند کالری و مواد مغذی مورد نیاز عموم جامعه را برآورده کند، ذکر شده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: مبنای تدوین سبد غذایی مطلوب به صورت عمده بر اساس ترکیب جمعیتی (گروههای سنی و جنسیتی) و فرهنگ غذایی جامعه است، به طوری که حداقل کالری، پروتئین و برخی از ریزمغذیهای اساسی جامعه تأمین شود.
وی افزود: سبد غذایی مطلوب میانگین نیاز جامعه را برآورد میکند، نه نیاز یک گروه خاصی از جامعه را؛ این سبد کاربردهای متنوعی دارد از جمله سیاستگذاری در عرضه مواد غذایی از قبیل برنامه ریزی تولید، صادرات و واردات مواد غذایی، ارزیابی سیاستهای مرتبط با غذا و تغذیه، برنامه ریزی های تغذیهای و طراحی سبدهای غذایی حمایتی برای گروههای آسیب پذیر جامعه. هدف اصلی تدوین سبد، تمامی گروههای سنی و جنسی موجود در جامعه است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه این سبد ابزاری علمی و قوی برای تدوین سیاستهای غذا و تغذیه، برنامه ریزی های اجرایی و ارزشیابی عملکرد برنامهها در جهت تأمین امنیت غذایی و حفظ سلامت تغذیهای جامعه است، گفت: سبدهای غذایی مطلوب در سطوح هزینهای متفاوت، ابزاری برای برخورداری اقشار مختلف با منابع محدود از الگوی غذایی بهینه هستند و بر اساس اطلاعات جدید در زمینه مقدار توصیه شده روزانه انرژی و مواد مغذی، الگوی غذای مصرفی، عادات غذایی، رفتار مصرف کنندگان و قیمت مواد غذایی، به صورت ادواری به روز می شوند.
وی تصریح کرد: بنابراین، برای اولین بار سبد غذایی مطلوب در سطوح هزینهای مختلف بهعنوان راهنما برای سیاستگذاری در حوزه غذا و تغذیه و نیز حوزه حمایتی و رفاهی تدوین شد که در آن سبد غذایی مطلوب و مقرون به صرفه بر پایه اصول نظام غذا و تغذیه پایدار برای جامعه ایرانی در سال ۱۴۰۳ ارائه شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
بازنگری در طرحهای بنیاد ملی نخبگان در دستور کار قرار دارد
تشکیل کارگروه «مسکن نخبگان» در بنیاد ملی نخبگان/ بازگشت طرحهای کلیدی با رویکردی نو
ستاد توسعه علوم شناختی به شرکتها مشاوره دانش بنیانی ارائه میدهد
مدیر جدید حوزه علمیه استان یزد انتخاب شد
اسامی محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز
بازدید طلاب و فضلای نخبه اهلسنت از پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر
راهاندازی نخستین پارک دیجیتال دینی کشور در حوزه علمیه خراسان
باید برای هزینه بالای درمان در سبد خانوار فکری کرد
طراحی نانوذراتی که رسوبات داخل شریان خون را تمیز میکند
ثبت نام بیش از ۱۲۱ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴/ شنبه آخرین فرصت ثبت نام در کنکور ارشد
شرایط انجام تعهدات قانونی مقطع فوق تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۳ اعلام شد
جزئیات گفتگوهای رئیسی با همتایان قطری و عراقی
دستیاری پزشکی شغل میشود
ابلاغ تعرفهها تا قبل از پایان سال انجام شود
دو انتصاب جدید در بنیاد ملی نخبگان
ساخت دستگاه اکسیژن ساز هوشمند نانویی/ قابلیت ارتباط تصویری بیمار و پزشک
آخرین وضعیت بازگشت دانشجویان محروم شده از تحصیل به دانشگاه
مهمترین چکاپها برای سلامت زنان میانسال/ خطرناکترین سرطان زنانه
اعلام نتایج نهایی پذیرش کارشناسی ناپیوسته دانشگاه علمی کاربردی
تنها حدود ۶ درصد از دانشجویان پزشکی به شرایط شهریه معترضاند/ امکان جابهجایی دانشجویان فراهم است
آغاز ثبتنام در آزمون دکتری نیمهمتمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۴ از ۲۹ مهر/ ممنوعیت ثبتنام قبولیهای ۱۴۰۳
همه میتوانیم نقش معلمی خود برای ارتقا سلامت دانشجویان ایفا کنیم
نشتیهای ایستگاه فضایی بینالمللی، فضانوردان را نگران کرد
ارسال بیش از ۷ هزار اثر به جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان/ ضرورت توسعه سواد سلامت دانشجویان
کیفیت خوب آموزش مستلزم افزایش شهریه رشتههای علوم پزشکی است/ شهریه حدود ۲ برابر شده است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شد
شرکتهای دارویی که احتکار دارو داشتند را معرفی کردیم
کیفیت خوب آموزش مستلزم افزایش شهریه رشته های علوم پزشکی است/ شهریه حدود ۲ برابر شده است
دانشگاه مکانی برای یادگیری، نوآوری، خلاقیت و تجربه زندگی اجتماعی
دانشکدههای دندانپزشکی بیمار ندارند