میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مژگان مظلوم، در برنامه مادر و کودک شبکه سلامت سیما، گفت: مادران از ابتدای بارداری، باید هم به فکر سلامتی خود و هم سلامتی جنین باشند. پس از به دنیا آمدن نوزاد، تغذیه صحیح مادر همراه با شیردهی موفق، منجر به سلامتی مادر و رشد و نمو کامل شیرخوار میشود.
وی افزود: مادرانی که وزن طبیعی دارند، در دوران شیردهی، تنها نیاز به افزایش مصرف ۵۰۰ کالری بیشتر از نیاز روزانه خود دارند.
مظلوم همچنین تاکید کرد: مادران شیرده نباید بیشتر از این میزان کالری دریافت کنند، زیرا در صورت پرخوری دچار اضافه وزن خواهند شد. به عبارت دیگر، خوردن و نوشیدن مادران شیرده باید به صورتی باشد که گرسنگی و تشنگی آنها مرتفع شود. قابل توجه است که پرخوری و پرنوشی تأثیری در افزایش میزان شیر مادر ندارد.
وی در مورد میزان مصرف مایعات در مادران شیرده گفت: میزان استاندارد مصرف مایعات برای مادر شیرده در ۲۴ ساعت، حدود دو لیتر است. البته مصرف این مایعات تنها شامل آب و دیگر نوشیدنیها نیست و مایعات مصرف شده از طریق غذاها را نیز شامل میشود.
مظلوم یادآور شد: مصرف بیش از حد مایعات توسط مادر شیرده حتی میتواند باعث کاهش ترشح شیر مادر شود.
این مربی و مشاور شیردهی افزود: سبد غذای یک مادر شیرده باید شامل تمامی گروههای مواد غذایی که ۵۰ درصد انواع کربوهیدرات، ۳۰ درصد چربی و ۱۵ درصد پروتئین است، باشد. در عین حال نباید محدودیت غذای خاصی برای تغذیه مادر شیرده وجود داشته باشد، به طوری که خودداری بعضی از مادران شیرده در مصرف مواد لبنی، کار کاملاً اشتباهی است.
وی ادامه داد: در تغذیه مادران شیرده نیازی به تغییر تعداد (افزایش) وعدههای غذایی نیست. همچنین، مصرف نوشیدنیهای کافئین دار مانند قهوه، چای پر رنگ و نوشابههای کافئین دار و مصرف غذاهایی با ادویه تند، میتواند باعث بیقراری در شیرخوار شود.
مظلوم ادامه داد: ضروری است مادران شیرده، مکملها و ویتامینهایی را که در دوران بارداری به توصیه پزشک مصرف میکردهاند، در دوران شیردهی نیز ادامه دهند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مواد غذایی میتوانند مزه و بوی شیر مادر را تغییر دهند، گفت: مواد غذایی بودار، مانند سیر، پیاز و سبزیجات معطر، میتوانند طعم و مزه شیر مادر را تغیر دهند، بعضی از شیرخواران نسبت به این تغیرات حساس هستند و از خوردن شیر امتناع میکنند. همچنین ورزشهای سنگین مادر در هنگام شیردهی، میتواند با ترشح اسیدلاکتیک، طعم شیر را ترش کند و باعث پرهیز شیرخوار از خوردن شیرمادر شود.
مظلوم به مادران شیرده توصیه کرد: از دادن پستانک و سرشیشه به نوزاد خود خودداری کنند، زیرا میتواند باعث امتناع شیرخوار از مکیدن سینه مادر و محرومیت از شیر مادر شود.
منبع : خبرگزاری مهر
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد