میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، آیین معارفه قائم مقام جدید بنیاد ملی نخبگان، امروز اول مرداد ماه با حضور دکتر روح الله فیروزآبادی، رئیس بنیاد ملی نخبگان و جمعی از نخبگان در محل این بنیاد برگزار شد و سید سلمان سید افقهی به عنوان قائم مقام جدید معرفی شد.
دکتر دهقانی فیروزآبادی در ابتدای سخنان خود از همه مدیران و معاونان و کسانی در بنیاد ملی نخبگان از بدو تاسیس و طرح ریزی حضور داشتند، به ویژه ناصر باقری مقدم، قائم مقام پیشین بنیاد تشکر کرد.
وی با تاکید بر اینکه بنیاد ملی نخبگان با تدبیر و خواست مقام معظم رهبری برای استفاده و تکریم از نخبگان تشکیل شد، گفت: بزرگترین ماموریت بنیاد ملی نخبگان، شبکه سازی نخبگان برای تاثیرگذاری و دوم استفاده از نظرات نخبگان برای حکمرانی بهتر است و این دو ماموریت به شکل واضحی در اساسنامه بنیاد ملی نخبگان آورده شده است.
بنیاد نخبگان نباید به ارائه خدمات رفاهی به نخبگان محدود شود
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد ملی نخبگان نباید صرفا به خدمت دهی به نخبگان اعم از رتق و فتق امور رفاهی آنها محدود و منحصر شود و چنین تلقی و برداشتی از رسالت بنیاد نخبگان در هیچ جای دنیا موضوعیت ندارد.
به باور او بنیاد ملی نخبگان، یک نهاد میانجی است و مهم ترین رسالت آن را هم ناظر به همین ساحت میانجی گری دانست که طی آن بتواند جامعه وسیع نخبگان را به بدنه حکمرانی وصل کند.
دو آفتی که بنیاد ملی نخبگان را تهدید می کند
وی در ادامه از دو آفتی که امروز بنیاد ملی نخبگان را تهدید می کند، سخن گفت و آفت اول را همان نگاه تقلیل گرایانه به رسالت بنیاد ملی نخبگان برشمرد که طی آن بنیاد به یک نهاد خدمت رسان صنفی فروکاسته می شود؛ این در حالی است که بنیاد باید نهادی برآمده از نخبگان برای منتقل کردن نظرات متعالی آنان به بدنه حاکمیت باشد.
فیروزآبادی آفت دوم را جدایی نخبه از جامعه دانست و گفت: خودآگاه یا ناخودآگاه جامعه نخبگان از مردم جدا شده اند و این امر علیرغم اینکه نخبگان را از حمایت مردمی محروم می کند، اثرگذاری نخبه در جامعه را که اصلی ترین مسئولیت و رسالت او است، به چالش می کشد.
به باور او نیاز امروز ما بازگشت به رسالت اصلی بنیاد ملی نخبگان است تا طی آن با شبکه سازی نخبگان بتوانیم بیشترین هم افزایی و بهره را از آن ها داشته باشیم.
وی همچنین تاکید کرد که بنیاد باید به وسیله خود نخبگان اداره شود و امور نخبگان را به خود آنها بسپاریم و این مهم را نقطه تحول بنیاد ملی نخبگان دانست.
فیروز آبادی در پایان به سوابق کاری و علمی دکتر سید سلمان سیدافقهی اشاره کرد و او را از نخبگان در میدان نامید که در حوزه برنامه ریزی برای نخبگان کارهای ارزشمندی را در کارنامه خود دارد و برای او آرزوی توفیق کرد.
سید افقهی: شرط تحقق کارآمدی، توانایی افراد در حل مسائل کشور است
دکتر سلمان سید افقهی، قائم مقام جدید بنیاد ملی نخبگان هم، سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را مانیفیست انقلاب اسلامی دانست و با استناد به آرا مقام معظم رهبری، « فکر»، «علم»، «زندگی» و «معنویت» را چهار عرصه مهم در این سند برشمرد.
به زعم او بین «علم» و «فکر» تفاوت جدی وجود دارد و علیرغم اینکه در کشور ما عالم کم نیست اما در زمینه تولید فکر و متفکر آن چنان که باید وضعیت رضایت بخشی نداریم و در این زمینه گفت: «ضعف در تولید متفکر ریشه های تاریخی دارد و چرایی آن را می توان در اقدامات تقی زادهها و میزرا ملکم خانها رد گیری کرد».
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: تولید فکر پروسه ای مستمر است و از کودکی و در خلال تربیت باید در افراد جامعه نهادینه شود و در واقع از رهگذر تربیت است که می توان به فعلیت در آمدن آن امید بست.
سید افقهی، مساله اصلی کشور را کارآمدی دانست و شرط تحقق کارآمدی را توانایی افراد در حل مسائل کشور و تشخیص راه از بیراهه قلمداد کرد.
وی همچنین تاکید کرد که در سطح راهبردی نیاز به قله سازی و عزت آفرینی داریم که طی آن جوانان به ایران و ایرانی بودن خود افتخار کنند و یکی از دلایل مهاجرت نخبگان را هم اتفاقا همین فقدان ذهنیت مثبت دانست.
نباید از فاصله و شکاف بین علوم پایه و علوم انسانی غافل شویم
به باور او در سطح برنامه و تاکتیک، باید یک پیوستگی معنادار بین طرح ها ایجاد کنیم و نیاز است که این طرح ها به یک نظام معنادار، هدفمند و کل منسجم بدل شوند و تاکید کرد: برای تحقق یک نظام معنادار و هدفمند، باید رجوعی به منابع معرفتی خودمان داشته باشیم؛ مضاف بر اینکه نباید از فاصله و شکاف بین علوم پایه و علوم انسانی اعم از جامعه شناسی و فلسفه غافل شویم چرا که پیوند این دو عرصه می تواند ما را در مسیر تحقق این نظام معنادار یاری کند.
منبع : خبرگزاری مهر
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد