میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث لاین، یک مطالعه جدید به ارتباط بین مصرف مکرر غذاهای سرخ شده و موارد بیشتر اضطراب و افسردگی پی برده است.
این مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف منظم غذاهای سرخ شده، به ویژه سیب زمینی سرخ شده، به ترتیب ۱۲% و ۷% خطر ابتلاء به اضطراب و افسردگی را افزایش میدهد.
کارشناسان میگویند این ارتباط به دلایل متعددی از جمله اختلال در روده، افزایش التهاب و اختلال در متابولیسم لیپید (چربی) است.
تحقیقات جدید نشان میدهد که آنچه میخوریم ممکن است نه تنها از نظر جسمی بلکه از نظر روحی نیز بر ما تأثیر بگذارد. به طور خاص، مطالعه جدید محققان دانشکده پزشکی سنت لوئیس در واشنگتن نشان میدهد که رژیم غذایی سرشار از مصرف غذاهای سرخ شده، به ویژه سیب زمینی سرخ شده، با افزایش موارد اضطراب و افسردگی مرتبط است.
محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف مکرر غذای سرخ شده به دلیل وجود یک آلاینده در غذاهای سرخ شده به نام آکریل آمید، به شدت با خطر بیشتر اضطراب و افسردگی مرتبط است.
مشخص شده است که این آلاینده باعث التهاب عصبی و اختلال در متابولیسم لیپید میشود که میتواند بر سلامت روان تأثیر بگذارد.
از نظر محققان، این فرضیه وجود دارد که التهاب ممکن است ترشح دوپامین را کاهش دهد و همچنین مناطقی از مغز را که با پاداش مرتبط هستند را کمرنگ کند.
علاوه بر این، غذاهای سرخ شده معمولاً فاقد فیبر، فیتونوترینتها و چربیهای سالم هستند که تأثیر مثبتی بر سلامت مغز دارند. به نوبه خود، این روند میتواند بر روده هم تأثیر بگذارد.
به گفته محققان: «فقدان این ترکیبات میتواند باعث اختلال در نحوه ارتباط روده و مغز با یکدیگر شود. بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد سروتونین ما در روده ساخته میشود و بنابراین فرض بر این است که عدم تعادل در میکروبیومهای روده بر تولید این انتقالدهندههای عصبی تأثیر میگذارد که به نوبه خود بر خلق و خوی ما تأثیر منفی میگذارد.»
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا