میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، نشست صمیمانه هم اندیشی و ضیافت افطاری همدلی دانشجویان بینالملل از ملیتهای مختلف با هدف تقویت روحیه همزیستی مسالمت آمیز، آشنا نمودن مخاطبان با ظرفیتهای علمی و فرهنگی ایران، زمینه سازی برای همکاریهای مختلف و تبادل اطلاعات و نقطه نظرات، آگاهی از ظرفیت های دانشجویان بین الملل در حوزه های علمی، فرهنگی و اجتماعی، آشنایی با اهداف و برنامه های آتی سازمان امور دانشجویان در حوزه بین الملل و همچنین آگاهی از مشکلات دانشجویان بینالملل به منظور رفع آنها با حضور دکتر هاشم داداشپور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در محل این سازمان برگزار شد.
داداشپور در این نشست ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات برای دانشجویان بین الملل و خوش آمد گویی گفت: از ابتدای قبول مسئولیت در سازمان امور دانشجویان مسائل، مشکلات و دغدغههای دانشجویان بین الملل یکی از برنامهها و اولویت های اصلی بوده و به همین منظور به تناسب نیازی که در این بخش وجود دارد به سراغ حل و فصل مسائل و مشکلات رفته و در این مسیر توانسته ایم بخشی از آنها را مرتفع سازیم و تلاش خواهیم کرد طی سال جاری راه تحصیل دانشجویان بین الملل را هموارتر و دغدغه های این عزیزان را کمتر نمائیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه بخشی از مشکلات در حیطه فعالیتهای سازمان و بخشی فراسازمانی هستند، اظهار کرد: برخی از مشکلات دانشجویان دارای مصوبه قانونی است، مانند خروج از کشور پس از فارغ التحصیلی در بازه زمانی ۱۵ روز، این موضوع مربوط به سازمان امور دانشجویان نمیشود و باید از طریق مصوبات مجلس شورای اسلامی اصلاح شود، البته باید توجه داشت که خروج قطعی ۱۵ روز نیست، بلکه دانشجویان میتوانند این مدت را تا ۱۵ روز دیگر تمدید نمایند و ما وظیفه خود میدانیم تا حد ممکن با دانشجویان همراهی کنیم و مشکلات فرا سازمانی را نیز با پیگیری و برگزاری جلسات مشترک با سایر نهادها و سازمان های مرتبط به حداقل ممکن برسانیم.
وی ادامه داد: برخی دیگر از مشکلات به مسائل زیرساختی و رفاهی مربوط میشوند به طوری که برخی از دانشگاههای ما هنوز نتوانستهاند متناسب با جذب دانشجویان بینالملل زیرساختهای خود را بهبود بخشند و ما در اعطای مجوز جذب دانشجو به دانشگاهها معیارهای متعددی را ملاک عمل قرار داده ایم و دانشگاه هایی که متقاضی پذیرش دانشجویان بین الملل میباشند باید بتوانند شرایط مطلوبی را در این راستا فراهم سازند تا دانشجویان بینالملل بدون دغدغه به علم آموزی بپردازند و از ظرفیتهای علمی مراکز آموزش عالی ایران استفاده کنند.
داداش پور با بیان اینکه برای رفع کلیه مسائل و مشکلات دانشجویان بین الملل باید همه دستگاههای ذیربط همراهی لازم را داشته باشند؛ تصریح کرد: برگزاری جلسات با دانشجویان بین الملل به ما کمک میکند تا از مشکلات آنها شناخت بیشتری پیدا کنیم و برای رفع آن ها در حد توان برنامهریزی نموده و اقدامات لازم را بعمل آوریم.
معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری افزود: زمانی که میگوییم کشور ایران باید به یکی از نقاط مهم در جذب دانشجویان بین المللی تبدیل شود و در راستای جذب ۲۵۰ هزار نفری دانشجوی بین الملل گام بردارد، باید الزامات آن از جمله تحصیل دانشجویان به بهترین نحو ممکن را نیز فراهم سازیم.
وی افزود: سال گذشته برنامههای بسیار متنوع و زیادی را به صورت خرد و کلان همچون المپیاد فرهنگی ورزشی، همایش، جشنواره و نمایشگاه برنامه ریزی و به مورد اجرا آوردیم و قصد داریم برای سال جاری این برنامه ها را افزایش دهیم و به تبادل فرهنگ و اندیشه در سطح منطقه و جهان کمک کنیم و شاهد وحدت ملتهای جهان به ویژه مسلمانان باشیم.
دکتر داداش پور با اشاره به اینکه یکی از کارهایی که انجام شده اقامت به طول تحصیل و خروج و مراجعت مکرر است؛ اظهار کرد: با تلاشهای انجام شده اقامت به طول تحصیل و خروج و مراجعت مکرر از بدو ورود دانشجو به کشور برای ۴ ملیت فراهم شده است و برای بقیه کشورهای از سال دوم تحصیل دانشجو قابل انجام است، امیدواریم اقامت به طول تحصیل کلیه کشورها فراهم شود تا یکی از دغدغههای اصلی دانشجویان برطرف شود.
معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری در خصوص اقدامات پیش روی این سازمان در حوزه دانشجویان بین الملل تصریح کرد: به زودی فرایند ارائه مدارک کنسولی به شکل سیستمی برای کل کشور انجام خواهد شد به طوری که دانشجو برای انجام کارهای اداری نیاز به حضور فیزیکی نداشته باشد.
وی با اشاره به صحبت های دانشجویان بینالملل اظهار داشت: برخی از دانشجویان اعلام کرده اند که پس از فارغ التحصیلی و خروج از کشور ارتباط آنها با ایران قطع میشود، به همین منظور به دنبال راه اندازی بانک اطلاعاتی و کانون فارغ التحصیلان هستیم تا به موجب آن مسائل پژوهشی، آموزشی، مراجعت و خروج دانشجویان مورد بررسی قرار گیرد و بتوانیم ارتباط مفید، سازنده و اثربخشی را پس از فارغ التحصیلی با دانشجویان بینالملل داشته باشیم.
دکتر داداشپور با بیان اینکه سامانه «Study in Iran» با چند زبان از اواخر اردیبهشت ماه راه اندازی میشود، اظهار کرد: سامانه مطالعه در ایران برای شناساندن و معرفی دانشگاههای کشور ایران راه اندازی خواهد شد و تا پایان سال این سامانه به حداقل ۱۰ زبان زنده دنیا ارائه میگردد.
وی اجرایی نمودن کار پاره وقت دانشجویی برای دانشجویان بین الملل را یک ضرورت دانست و خاطر نشان ساخت: باید اذعان کرد که در سراسر جهان تنها بخشی از دانشجویان قادر هستند با پشتوانه مالی خانواده به تحصیل بپردازند و بخشی دیگر از دانشجویان از طریق کار دانشجویی، هزینههای تحصیل خود را تامین میکنند، ضمن اینکه فرصت کار پاره وقت زمینه ساز پیوند شرکت ها و بازار کشورها از طریق همین دانشجویان رخ میدهد که با همین نگاه در اغلب کشورها دانشجویان به انجام کار پاره وقت تشویق می شوند.
رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: خوشبختانه اقدامات دیگری نیز آغاز شده است تا دانشگاه ها اهمیت جذب دانشجویان بینالمللی را در راستای نیل به مرجعیت علمی کشور حیاتی بدانند. یکی از این فعالیتها برگزاری نمایشگاه بزرگ جذب دانشجویان بینالمللی در آبان ماه سال جاری است، ما با برگزاری این نمایشگاه و جشنواره هایی از این دست به دنبال این هستیم تا کلیه کنشگران و بازیگرانی که در حوزه جذب دانشجویان بینالملل فعال هستند را گرد هم آوریم و بتوانیم از این طریق فرآیند تحصیل دانشجویان بینالملل را روان و متناسب با نیازهای آنان کنیم.
دکتر داداش پور تصریح کرد: در این نمایشگاه علاوه بر جشنواره فرهنگ ملل، ۱۰۰ نفر از دانشجویان بینالملل که از دانشگاه های ایران فارغ التحصیل گردیدهاند و در کشور خود دارای جایگاه و موقعیت مناسبی هستند، دعوت خواهد شد تا هماندیشی و همافزایی در راستای تعاملات چند جانبه صورت گیرد. همچنین در این نمایشگاه جشنواره فیلم کوتاه در نظر گرفته شده است تا بر اساس آن دانشجویان بتوانند با تهیه فیلم کوتاه و تیزر از زندگی و شرایط تحصیل خود، در این جشنواره شرکت کرده و به رقابت بپردازند.
گفتنی است: این نشست که در سالن جلسات سازمان امور دانشجویان و با حضور دانشجویان از کشورهای مختلف برگزار شد، دانشجویان به طرح نقطه نظرات و مشکلات و ارائه پیشنهادات خود پرداختند و خواستار توجه بیش از پیش متولیان امور دانشجویان بینالملل به مسائل و مشکلات این قشر شدند و عدم توجه را از موانع جذب در آینده برشمردند.
منبع : خبرگزاری مهر
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند