میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، هر ساله مرکز خدمات آموزشی فهرست دانشگاه های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت را اعلام می کند.
بر اساس جدیدترین تغییراتی که اعلام شده است زمان شروع به تحصیل در دوره اصلی، ملاک مورد تایید بودن دانشگاه مطابق با لیست دانشگاه های مورد تایید اعلامی وزارت بهداشت است.
همچنین وزارت بهداشت تاکید کرده است از سال تحصیلی ۲۰۱۸-۲۰۱۷، تحت هیچ شرایطی امکان ارزشیابی مدارک دانشآموختگان از دانشگاه های خارج از لیست تایید وزارت بهداشت (دانشگاه غیرتایید) وجود ندارد.
مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت در جدیدترین قوانین خود تسلط به زبان خارجی کشور محل تحصیل را نیز به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز برای داوطلبان تحصیل با هزینه شخصی در دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت در خارج از کشور، جهت برخورداری از هرگونه خدمات و تسهیلات قابل ارائه از سوی وزارت بهداشت اعلام کرده است.
بر اساس آخرین فهرست ۹۳۵ دانشگاه خارجی از ۶۵ کشور مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ورودی های سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ هستند.
این فهرست به تایید شورای عالی ارزشیابی مدارک دانش آموختگان خارج از کشور در ۱۷ دی ماه ۱۴۰۱ و امضای وزیر بهداشت رسیده است.
در این میان دانشگاه Beijing University of Chinese Medicine کشور چین فقط برای طب سنتی و داروسازی در مقطع تحصیلات تکمیلی برای دارندگان مدارک پزشکی، دانشگاه Jamia Hamdard, New Delhi کشور هند فقط برای طب سنتی و داروسازی، دانشگاه A.I Evdokimov Moscow State University of Medicine and Dentistry کشور روسیه فقط برای دندانپزشکی، دانشگاه Universitat Internacional de Catalunya (UIC) کشور اسپانیا فقط برای دندانپزشکی، دانشگاه University of Kerachi کشور پاکستان فقط برای داروسازی مورد تایید هستند.
ملاک عمل کارشناسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای این فهرست در نظر گرفتن سه نظام رتبه بندی معتبر بین المللی Times، QS و Shanghai و عملکرد دانشگاهها در رشتههای مرتبط با علوم پزشکی است.
فهرست دانشگاههای خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت برای ورودی های سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ فقط در سال تحصیلی مذکور برای ادامه تحصیل مورد تایید است.
همچنین بر اساس مصوبه دویست و پنجاه و هفتمین جلسه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ شورای عالی ارزشیابی مدارک تحصیلی خارج از کشور از ورودیهای سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۳، کل مدت تحصیل باید در دانشگاه مورد تایید بوده و امکان ارزشیابی مدارک دانش آموختگانی که قسمتی از دوره را در دانشگاه غیرتایید گذراندهاند، میسر نیست.
بر اساس مصوبات شورایعالی ارزشیابی از سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱، زمان شروع به تحصیل در دوره اصلی، ملاک مورد تایید بودن دانشگاه مطابق با لیست دانشگاه های مورد تایید اعلامی وزارت بهداشت است (معیار شروع به تحصیل، تاریخ ویزای معتبر، تاریخ خروج از کشور و تاریخ حضور و شرکت در کلاسهای دوره اصلی، مطابق با برنامه سالتحصیلی دانشگاه مربوطه است).
کالجهای وابسته به دانشگاه اصلی ذکر شده در لیست و شعب آن در سایر کشورها مورد تایید نبوده و مدارک صادره از آنها قابل ارزشیابی نیست.
داوطلبان تحصیل با هزینه شخصی در دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت در خارج از کشور، برای برخورداری از هرگونه خدمات و تسهیلات قابل ارائه از سوی این وزارت طبق ضوابط و مقررات مربوطه، باید در هنگام ارائه درخواست برای بهره مندی از خدمات مذکور، علاوه بر مستندات اعلام شده در آئیننامههای مربوطه، مدارک زیر که نشان دهنده تسلط لازم آنها به زبان خارجی کشور محل تحصیل است و از سوی مراکز یا موسسات مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صادره شده است، را نیز ارائه کنند:
برای کشورهای انگلیسی زبان: مدرک حداقل نمره ۶ برای آزمون IELTS General و یا نمره معادل آن در آزمون TOEFL به میزان ۶۰ تا ۷۸
برای کشورهای روسی زبان: مدرک قبولی حداقل سطح A۲ (TBU: basic level) زبان روسی براساس آزمون TORFL
برای کشور چین: مدرک حداقل نمره ۱۲۰ در سطح ۲ آزمون HSK
برای کشورهای ترک زبان: مدرک سطح B۲ آزمون تومر(TÖMER): کسب مجموع نمره ۶۶ تا ۷۰
برای سایر کشورها: مدرک زبان بر اساس شرط تعیین شده از سوی دانشگاه مورد تایید پذیرش دهنده.
متقاضیان باید توجه داشته باشند در صورتی که دانشگاه خارجی مورد نظر، قبولی و کسب حداقل نمره در آزمون زبان خاصی را معیار و شرط پذیرش قرار دهد، داوطلب ملزم است آن شرط را نیز (علاوه بر موارد فوق) احراز کند.
در خصوص دوره های تحصیلات تکمیلی و PhD ، زبان غالب دانشگاه در دوره مربوطه ملاک است.
دوره های کالج، پادفک، Pre-Med ،Foundation و ... که ممکن است برای ورود به برخی رشته ها و یا دانشگاه ها الزامی باشد، به عنوان دوره اصلی رشته دانشگاهی محسوب نشده و هیچگونه تسهیلات یا خدماتی برای شروع یا در طول این دوره ها از سوی وزارت بهداشت به متقاضیان ارائه نخواهد شد.
فهرست ۹۳۵ دانشگاه خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت در اینجا قابل مشاهده است.
منبع : خبرگزاری مهر
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد