میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، حمید حقانی حقیقی، با اشاره به اینکه ظروفی که در مایکروویو استفاده میکنید باید توان عبور اشعهها را داشته باشد تا این اشعه بتواند به غذا نفوذ کند، اظهار کرد: ظروف فلزی یا دارای روکش فلزی و نیز فویل های آلومینیومی که اشعه مایکروویو را منعکس میکند، نباید در مایکروویو استفاده شود؛ ضمن اینکه در مایکروویوها باید از ظروفی استفاده شود که ایمن باشند و سلامت غذا و انسان را تهدید نکند.
وی با اشاره به اینکه ظرفهای فلزی، آلومینیومی، فویلهای آلومینیومی، ظروف پلاستیکی نامرغوب، ظروف فلزکاری شده، ظروف کریستالی، ظروف حاوی سرب و ظروف چوبی حساس و شکننده برای استفاده در مایکروویو مناسب نیستند، افزود: این ظرفها حتی میتوانند سلامت افراد را به مخاطره بیندازند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ظرفهایی که برای استفاده در مایکروویو توصیه میشوند را به ترتیب ظروف پیرکس، چینی، پلاستیک مخصوص مایکروویو، کاغذ و مقوا و تابه مخصوص مایکروویو دانست و توضیح داد: ظروف پیرکس، ظرفهای شیشهای نشکنی هستند که برای پخت و پز در مایکروویو بسیار مناسب است، اگرچه همه ظروف شیشهای میتوانند در مایکروویو استفاده شود، ولی بهتر است ظرفی انتخاب کنید که خیلی هم داغ نشود، (ظرف را یک دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید اگر ظرف داغ شد، بهتر است که تنها برای گرم کردن غذا استفاده شود).
حقانی حقیقی ادامه داد: اگر از ظروف پلاستیکی مخصوص مایکروویو استفاده میکنید باید پیش از مصرف حتماً از استاندارد بودن آن اطمینان داشته باشید، همچنین برای گرم کردن غذا میتوانید از ظرفهای پلاستیکی استفاده کنید ولی استفاده طولانی مدت در دمای بالا از این ظروف خطرناک است.
ظروف چینی گزینه مناسب دیگر برای استفاده در دستگاههای مایکروویو است که وی به آن اشاره کرد و ادامه داد: ظرفهای چینی و سرامیکی (بدون هیچ گونه تزئینات نقش و نگار طلایی و نقرهای و فلزی) برای استفاده در مایکروویو بسیار مناسب هستند.
این متخصص صنایع غذایی اضافه کرد: از ظروف مقوایی یا کاغذی نیز میتوان برای گرم کردن نان، تنوری کردن سیب زمینی یا پختن غذاهایی که آب ندارند استفاده کرد.
تابه مایکروویو یکی دیگر از ظرفهای قابل استفاده در مایکروویو است که حقیقی توضیحاتی درباره آن داد و افزود: این تابهها از انواع ظرفهای قابل استفاده در مایکروویو هستند که مثل تفلون، اندود شده است و امواج مخصوص پخت و پز را جذب میکند، باید با توجه به دستوری که سازنده عنوان کرده، ظرف داغ شود و سپس با کمی روغن، خوراکی از آن استفاده کرد.
وی همچنین درباره شکل ظاهری انواع ظروف مایکروویو نیز عنوان کرد: ظروف گرد یا بیضی شکل برای استفاده در مایکرو فر مناسب هستند چون حرارت را به صورت یکسان و یکنواخت به غذا میرسانند، این عمل باعث میشود تا غذا نسوزد و ته نگیرد، علاوه بر آن برای گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده از ظرفهای گودتر گزینه مناسبی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره بهاین که ظرفهای عمودی برای استفاده در مایکروویو مناسب نیستند، ادامه داد: هنگام از استفاده از مایکروویو حتماً درب آن را ببندید تا امواج مربوطه سلامت شما را به خطر نیندازد و زمان گرم کردن غذا فاصلهای به اندازه یک تا دو متری با دستگاه داشته باشید همچنین به این نکته توجه داشته باشید که مایکروویو باید همیشه تمیز و بدون چربی و جرم باشد، پیش از آنکه غذای گرم شده را استفاده کنید حدود ۳۰ ثانیه تأمل کنید و مایکروویو خالی را روشن نکنید (این کار خطرناک و میتواند منجر به انفجار دستگاه شود).
منبع : خبرگزاری مهر
ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت
چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی
چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند