میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، سردار سرتیپ پاسدار سید مهدی فرحی در بیست و هشتمین نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور با وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی که همزمان با بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، اظهار کرد: امروز در حوزه پژوهش و فناوری به یک بلوغ و شکوفایی رسیده ایم در حالی که ۴۰ سال پیش صرفاً استفاده کننده بودیم و به کارگیرنده محصولاتی بودیم که از قبل مانده بود و حتی برای تعمیرات اولیه برخی دستگاهها از مستشاران خارجی استفاده میکردیم. حتی برای تعمیر تفنگ ژ ۳ بسیاری از قطعات به آلمان میرفت و بر میگشت.
فرحی ادامهداد: ما به تدریج به سمت قطعه سازی، زیر مجموعه سازی، کپی سازی، مهندسی معکوس، انتقال تکنولوژی رفتیم و بعد از آن به سمت طراحی مستقیم، طراحی نوآورانه، نوآوری بسته و باز حرکت کردیم.
جانشین وزیر دفاع ضمن اشاره به اینکه اگر دنیا در نسل هشتم نوآوری باز قرار دارد ما در نسل پنجم-ششم نوآوری باز قرار داریم، افزود: این جایگاه یعنی ما از دو ابزار استفاده کردیم که توانستیم این فرآیند را طی ۴۰ سال به سرعت طی کنیم و امروز ادعا کنیم که در حوزه توسعه فناوری و محصولات خلاقانه در دنیا، صاحب فناوری، اقتدار و دیدگاههای جدید هستیم.
وی ضمن بیان این مطلب که چیزی حدود ۸۰۰ شهرک صنعتی در کشور داریم و تقریباً عمده آن همکاران ما در حوزه صنعت دفاعی هستند، خاطرنشان کرد: امروز بیش از ۶ هزار صنعت بخش خصوصی داریم که برای ما کار میکنند و امروز بیش از ۳ الی ۴ برابر وزارت دفاع، از ظرفیت ملی برای تولید استفاده میکنیم. هم از ظرفیتهای سخت افزاری و نرم افزاری بخش خصوصی و شرکتها استفاده میشود و آنها عملاً همه توانمندی خودشان را در اختیار وزارت دفاع قرار دادند.
وی در ادامه تصریح کرد: امروز وزارت دفاع با بیش از ۸۰ دانشگاه در ایران ارتباط دارد و قرارداد بسیار خوب کاری با این دانشگاهها داریم و این ارتباط طی ۲۰ سال گذشته به شدت صعودی بوده است.
فرحی توسعه ارتباط صنعت دفاعی و دانشگاه را یکی از اصول راهبردی وزارت دفاع دانست و گفت: امروز برای ارتباط ساختار داریم و در مؤسسه تحقیقات دفاعی ما ساز و کار آن تعریف شده است و یک ظرفیت خوبی برای آن تعریف شده است. بالاتر از این ما این ارتباط را به یک برنامه تبدیل کردیم و همه سازمانهای صنعتی ما مثل هوافضا و … و موظف هستند در توسعه همکاری خود با دانشگاه را طبق برنامه که ابتدای سال ابلاغ میشود. انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۰ برای اولین بار نظام نوآوری دفاعی کشور تدوین و اجرایی شد، گفت: این نظام، یک قدم بزرگ برای ساختارمند کردن و توسعه همکاریهای صنعتی دفاعی با مجموعه دانشگاهها بود. ما یک زمانی استفاده کننده محض بودیم ولی در حال حاضر با رصد فناوری به دنبال این هستیم که غافلگیر کنیم نه اینکه غافلگیر شویم بعد از گذشت ۱۰ سال از تدوین نظام نوآوری، در سال ۱۴۰۱ که بلوغ کامل نظام نوآوری دفاعی کشور محقق شده، این نظام مجدداً بررسی آسیب شناسی شد و در اوایل امسال گام دوم نظام نوآوری دفاعی تدوین و ابلاغ شد. این یک بلوغ بزرگی بود که ما وارد دومین مرحله از نوآوری باز شدیم.
فرحی خاطرنشان کرد: در همین راستا ما فناوریهای پیشرفته دنیا که چشم انداز آن در دنیا مشخص شده، شناسایی کردیم به طور مثال ناتو برای سال ۲۰۴۰ به این جمعبندی رسیدند که ۸ فناوری برتر در دنیا ممکن است برای آنها تهدید باشد و به همین دلیل سرمایه گذاری سنگینی بر روی آن دارند. مثل کوانتوم، حوزه زیستی و فضا که ما هم بر روی هم اینها تمرکز کردهایم و با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در حال همکاری هستیم که عملاً فرصت خوبی را برای توسعه این فناوریها به دست آوریم.
وی ادامه داد: در همین راستا تفاهمنامه ای بین وزیر دفاع و وزیر علوم تدوین شد که ما بتوانیم این موضوعات را تعمیق دهیم؛ برای این کار ۶ مؤلفه را در این تفاهم نامه آورده ایم از جمله اینکه در این تفاهم نامه قید شده است که ما از پایان نامهها و رسالههای دکتری که از بانک موضوعات ما استفاده کنند، حمایت میکنیم.
جانشین وزیر دفاع با اشاره به حمایت از دورههای پسادکتری که بر روی موضوعات تخصصی مورد نیاز وزارت دفاع کار میکنند، گفت: همچنین از فرصت مطالعاتی اساتید و پروژههای های نوظهور که مورد نیاز و تأیید وزارت دفاع است حمایت خواهیم کرد. همچنین براساس این تفاهم نامه حمایت از زیرساختهای آزمایشگاهی مشترک در دستور کار ما قرار دارد و ما اعلام آمادگی کردیم که دانشگاهها میتوانند با وزارت دفاع، آزمایشگاه مشترک بزنند تا برای رفع نیاز پژوهشگران و نیازهای صنایع دفاعی مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی بیان کرد: همچنین برای تأسیس مراکز نوآوری مشترک با دانشگاهها اعلام آمادگی کرده ایم و تاکنون در بیش از ۱۰ دانشگاه مرکز نوآوری تشکیل دادهایم و خیلی فعالانه کار میکنند. همچنین ما در ارتباط با جذب نخبگان و شناسایی نخبگان و به کارگیری آنها مکانیزمهای خوبی را طراحی و آماده کرده ایم که فرصتی برای نخبگان کشوری باشد.
فرحی بیان کرد: در ۳۰ سال گذشته ارتباط خوبی با دانشگاهها داشتیم و علی رغم اینکه تعاملات خوبی با دانشگاههای کشور داشتیم اما در نقطه ابتدایی هستیم. امروز در کشور یک میلیون دانشجوی تحصیلات تکمیلی داریم و این معنایش این است که سالانه ۲۵۰ هزار نفر فارغ التحصیل میشود و روزانه هزار پایان نامه و رساله دفاع میشود و در ایرانداک ثبت میشود. باید این پایان نامهها و رسالهها هدایت کنیم و از آنها استفاده کنیم تا گرهای از مشکلات این مملکت حل شود.
منبع : خبرگزاری مهر
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت