میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، الگوهای غذایی میتوانند تأثیر زیادی بر نتایج سلامتی داشته باشند.
غذاهای فوق فرآوری شده که میزان زیادی فرآوری را پشت سر میگذارند میتوانند ارزش غذایی خود را از دست بدهند و حاوی عناصر ناسالم باشند.
غذاهای بسیار فرآوری شده بخش رایجتری از رژیمهای غذایی در دهههای اخیر هستند و محققان هنوز در حال کار برای درک تأثیر کامل این تغییرات رژیم غذایی هستند.
مطالعهای که اخیراً منتشر شد، چگونگی ارتباط مصرف غذاهای فوق فرآوریشده با مرگ زودرس و قابل پیشگیری را بررسی کرد.
محققان دانشگاه سائوپائولو برزیل دریافتند که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است علت مرگ و میر در درصد قابل توجهی از مرگ و میر در جمعیت برزیل باشد.
این یافتهها اهمیت کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را برای به حداقل رساندن خطرات سلامتی نشان میدهد.
با این حال، غذاهای فوق فرآوری شده تحت فرآوری شدید قرار میگیرند. چند نمونه از غذاهای فوق فرآوری شده عبارتند از:
• نوشابههای گازدار
• میان وعدههای بسته بندی شده شیرین یا شور مانند چیپس یا کلوچه
• نوشیدنیهای انرژی زا
• سوپهای فوری و سایر محصولات آماده برای گرم کردن مانند پیتزا یا ناگت مرغ
برخی تحقیقات نشان میدهد که خوردن غذاهای فرآوری شده کیفیت رژیم غذایی را کاهش میدهد و خطر ابتلاء به مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا، چاقی و بیماری قلبی را افزایش میدهد.
مطالعه جدید تعداد مرگ و میر در جمعیت برزیل و ارتباط آنها با مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را بررسی کرد.
ابتدا، محققان مصرف ملی غذا در برزیل را از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ مورد بررسی قرار دادند. سپس آنها این اطلاعات را با توجه به اطلاعات جمعیتی و مرگ و میر در سال ۲۰۱۹ بررسی کردند.
محققان ۵۴۱,۱۶۰ نفر را بین سنین ۳۰ تا ۶۹ سال که در سال ۲۰۱۹ جان باختند بررسی کردند.
تجزیه و تحلیل آنها نشان میدهد که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده عامل ۱۰.۵ درصد از کل مرگ و میرهای زودرس در این گروه سنی جمعیت است.
محققان همچنین خاطرنشان کردند که مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده عامل ۲۱.۸ درصد از کل مرگ و میرهای قابل پیشگیری ناشی از بیماریهای غیرواگیر است.
بر اساس این اطلاعات، محققان تخمین زدند که کاهش انرژی دریافتی از غذاهای فوق فرآوری شده به میزان ۱۰ تا ۵۰ درصد از مقادیر فعلی میتواند تا حد زیادی به کاهش این میزان مرگ و میر کمک کند.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا