میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، غزاله اسلامیان گفت: بر اساس یافتههای مطالعات، میزان مرگ و میر در بیمارانی که در شرایط سو تغذیه بعد از عمل جراحی قرار میگیرند حدود ۳۳ درصد است.
وی افزود: این در حالیاست که در افراد غیر مبتلا به سو تغذیه این میزان ۳,۵ درصد گزارش شده است.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی به عوارض سوءتغذیه در افرادی که جراحی انجام داده اند، پرداخت و گفت: این عارضهها شامل افزایش ابتلاء به عفونتها، افزایش تعداد زخمهای بستر، بهبود آهسته زخمها و افزایش رشد باکتریهای دستگاه گوارش است.
اسلامیان با بیان اینکه بیمارانی که جراحی میشوند، به واسطه شرایط بیماری و جراحی، نیازمند مراقبتهای خاصی هستند تاکید کرد: برای جراحیهایی که با برنامه ریزی انجام میشود، تغذیه قبل از جراحی نیز میتواند تأثیر زیادی بر روند بهبود بیمار، پس از جراحی داشته باشد.
به گفته وی، روند تغذیه در بیماران تحت عمل باید از زمان بستری شدن آنها و قبل از عمل شروع شود و تا دوره بهبود بعد از عمل نیز ادامه داشته باشد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: یک تا دو روز قبل از جراحی بهتر است بیمار از رژیمهای غذایی کم فیبر یا رژیمهای غذایی مایع پیروی کند، چراکه قبل از جراحی، بر اساس دستور پزشک تغذیه بیماران متوقف میشود تا روده بزرگ فاقد باقیمانده باشد و خطر ابتلاء به عفونتها کاهش یابد.
اسلامیان ادامه داد: بر اساس نوع جراحی و شرایط بیمار، ممکن است مدت زمان این وضعیت در بیماران متفاوت باشد و حتی در جراحیهای اورژانسی این شرایط مهیا نباشد بنابراین پس از جراحی بر اساس نوع جراحی و عملکرد دستگاه گوارش نوع تغذیه تعیین میشود و بهتر است در صورت امکان در اسرع وقت تغذیه از راه دهان آغاز شود.
وی تاکید کرد: پس از جراحی، تغذیه با رژیم غذایی مایع صاف آغاز میشود و در ادامه رژیم غذایی مایع کامل، رژیم غذایی پوره و نیمه جامد و رژیم غذایی معمولی تجویز میشود، ممکن است برخی بیماران نیاز به تغذیه حمایتی داشته باشند که بر اساس شرایط بیمار تغذیه با لوله (انترال) یا تغذیه وریدی (پرنترال) انجام میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: نوع تغذیه بیمارانی که پس از جراحی به بخش مراقبتهای ویژه منتقل میشوند نیز بر اساس وضعیت عملکرد دستگاه گوارش، وضعیت سو تغذیه و نارساییهای ارگانی توسط کارشناسان تغذیه بیمارستان تنظیم و پایش میشود.
اسلامیان با اشاره به اینکه مقدار کالری و میزان پروتئین دریافتی بر اساس نوع جراحی و شرایط بیمار تعیین میشود اضافه کرد: تأمین کافی پروتئین نقش مهمی در بهبود شرایط بیمار به ویژه عملکرد سیستم ایمنی، بهبود زخمها و ترمیم بافتها دارد، همچنین ممکن است برخی بیماران نیاز به دریافت مکملهای پروتئین، مولتی ویتامین و املاح داشته باشند که پس از ترخیص از بیمارستان بسته به نوع جراحی و شدت آسیب و جراحات بیمار ممکن است با دستور پزشک برای مدت مشخصی تجویز شود.
وی اضافه کرد: مقدار الکترولیت و مایعات دریافتی نیز بر اساس شرایط بیمار و نتایج آزمایشها با دستور پزشک از طریق سرم درمانی و یا به صورت خوراکی تأمین میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند