میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، مطالعه حدود ۴۰۰۰ فرد مسن نشان داد افرادی که گوشت قرمز زیادی میخوردند در معرض خطر بیماری قلبی و سکته بودند.
اما هیچ مدرکی وجود نداشت که این ارتباط به خاطر افزایش سطح کلسترول "بد" خون است.
در عوض، محققان این خطر را تا حدی در مواد خاصی که توسط میکروبیوم روده تولید میشود ردیابی کردند. وقتی این باکتریها گوشت قرمز را هضم میکنند، ماده شیمیایی به نام TMAO تولید میکنند که میتواند التهاب و لخته شدن خون را تحریک کند.
به گفته کارشناسان، برای یک فرد معمولی، این یافته یک پیام آشنا به همراه دارد: مصرف گوشت قرمز خود را محدود کنید.
به گفته محققان، این یافتهها به این معنا نیست که کلسترول خون اهمیتی ندارد. اما کلسترول خون ارتباط بین گوشت قرمز و بیماری قلبی را توضیح نمیدهد.
در عوض، این مطالعه «موضوع قویتری» ارائه میکند که باکتریهای روده و TMAO ممکن است یکی از مسیرهایی باشند که از طریق آن گوشت قرمز منجر به بیماری قلبی و سکته میشود.
«منگ وانگ»، عضو تیم تحقیق از دانشگاه تافتس در بوستون، گفت: «وقتی صحبت از گوشت قرمز و سلامتی به میان میآید، بیشتر تحقیقات بر روی چربی اشباع شده و اثرات آن بر کلسترول خون متمرکز شده است.»
اما در حالی که چربی اشباع شده میتواند کلسترول بد LDL را افزایش دهد، اختلاف نظر وجود دارد که آیا مقادیری که مردم معمولاً مصرف میکنند در نهایت بر خطر بیماری قلبی آنها تأثیر میگذارد یا خیر.
وانگ گفت: «یافتههای جدید از نگاهی فراتر از چربیهای اشباعشده نیز پشتیبانی میکند: گوشت قرمز ممکن است از طریق مکانیسمهای دیگر بیماری قلبی را ایجاد کند.»
به طور کلی، تیم وانگ دریافتند هرچه مردم گوشت قرمز بیشتری مصرف کنند، خطر حمله قلبی یا سکته مغزی در آنها بیشتر میشود.
به طور متوسط، این خطر با هر وعده مصرف روزانه گوشت قرمز ۲۲ درصد افزایش مییابد.
هنگامی که محققان به دنبال توضیحات بالقوه بودند، دریافتند که قند خون بالاتر نیز تا حدی باعث ارتباط بین گوشت قرمز و ناراحتی قلبی میشود.
دلیل این موضوع مشخص نیست، اما محققان حدس میزنند که آهن موجود در گوشت قرمز ممکن است یکی از دلایل آن باشد. مصرف زیاد آهن با افزایش خطر ابتلاء به دیابت مرتبط است.
توضیح دیگری نیز وجود دارد: سه ماده شیمیایی تولید شده توسط باکتریهای روده حدود ۱۰ درصد از ارتباط بین گوشت قرمز و بیماریهای قلبی عروقی را تشکیل میدهند.
این مواد شیمیایی شامل TMAO و دو پیش ساز برای آن بود که همگی با تجزیه باکتریهای روده ال کارنیتین، یک ماده مغذی فراوان در گوشت قرمز، تولید میشوند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که TMAO میتواند التهاب عروق خونی و لخته شدن خون را افزایش دهد.
منبع : خبرگزاری مهر
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد