میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، افشین شاه قلی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «طراحی و پیاده سازی آنتن های بازشکل پذیر چندبانده مخابرات بدونسیم نسل چهارم با ساختارCRLH » گفت: طراحی آنتن کوچک و کم حجم تلفن همراه جهت پوشش اکثر باندهای فرکانسی مخابرات بدون سیم نسل چهارم مخصوصا باندهای فرکانسی پایین ۷۰۰، ۸۵۰ و ۹۰۰ مگاهرتز را در این پروژه مورد هدف قرار دادیم.
وی افزود: در این پروژه، دو آنتن قابل استفاده در تلفن همراه طراحی شده که اولین آنتن مبتنی بر آنتن تک قطبی است که ۱۰ باند فرکانسی نسل چهارم یعنی ۷۰۰، ۸۵۰ ، ۹۰۰، ۱۷۰۰، ۱۸۰۰، ۱۹۰۰، ۲۱۰۰، ۲۳۰۰، ۲۵۰۰ و ۲۶۰۰ مگاهرتز را پوشش می دهد.
شاه قلی با بیان اینکه دومین آنتن ۷ باند فرکانسی ۷۰۰، ۸۵۰، ۹۰۰، ۱۷۰۰، ۱۸۰۰، ۱۹۰۰ و ۲۱۰۰ مگاهرتز را پوشش می دهد، گفت: با توجه به رابطه معکوس بین فرکانس رزونانس و ابعاد آنتن و همچنین باند ۷۰۰ مگاهرتز که سخت ترین باند فرکانسی موجود در مخابرات بدون سیم است، این آنتن ها باند فرکانسی ۷۰۰ مگاهرتز را به طور کامل پوشش می دهند.
وی گفت: این آنتن ها قابلیت تولید در مقیاس زیاد را دارند البته باید زیرلایه و دیودهای ورکتور آن ها تامین شوند. با تولید زیاد این آنتن ها، خواه ناخواه هزینه تولید به مراتب کاهش یافته و امکان تجاری سازی آن وجود دارد.
وی ادامه داد: استفاده ازیک سلول واحد CRLH در آنتن های پایه نظیر تک قطبی و F معکوس، تولید دو فرکانس رزونانس پایین تر از فرکانس کاری آنتن تک قطبی یا F معکوس می کند. استفاده از سلول واحد CRLH بازشکل پذیر باعث می شود فرکانس های تولیدی توسط سلول واحد، کل باندهای فرکانسی ۷۰۰، ۸۵۰ و ۹۰۰ مگاهرتز LTE را پوشش دهند.
این محقق با بیان اینکه ترکیب آنتن پایه و سلول واحد بازشکل پذیر، باعث پوشش اکثر باندهای فرکانسی مخابرات نسل چهارم می شود، گفت: باندهای فرکانسی میانی LTE و LTE-A، قابلیت استفاده در مخابرات بدون سیم نسل پنجم را دارد چون با توجه به ابعاد آنتن ها، امکان مایمو کردن این آنتن ها در گوشی موبایل به صورت ۲ در ۲ و یا ۴ در ۴ در تبلت وجود دارد.
وی با اشاره به نتیجه این طرح گفت: آنتن های طراحی و پیاده سازی شده قابل استفاده در صنعت ارتباطات در بخش مخابرات بدون سیم و مخصوصا تلفن همراه و تبلت جهت پوشش اکثر باندهای فرکانسی LTE، LTE-A و تعدادی از باندهای فرکانسی میانی نسل پنجم است.
به گفته شاه قلی، طراحی شبکه بایاس بسیار ساده برای هر دو آنتن از دیگر نتایج این طرح به شمار می رود.
فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: این طرحها نمونه داخلی و خارجی ندارند و قابلیت باز طراحی جهت استفاده در باندهای فرکانسی بالای نسل چهارم و پنجم، از دیگر ویژگی های این طرحها به شمار می روند.
شاه قلی خاطر نشان کرد: بکارگیری بیش از یک سلول واحد در آنتن پایه. به طور مثال چنانچه دو سلول واحد بارگذاری شود، تعداد فرکانس های تولید شده پایین تر از فرکانس آنتن پایه، به چهار عدد می رسد که می توان هر چهار سلول واحد را بازشکل پذیر فرکانس کرد.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به مزیت های رقابتی طرح گفت: پوشش کامل اکثر باندهای مخابرات بدون سیم نسل چهارم (۱۰ باند با استفاده آنتن تک قطبی پایه و ۷ باند با استفاده از آنتن F معکوس پایه) و پوشش باندهای فرکانسی میانی نسل پنجم، سهولت باز طراحی آنتن های ارائه شده جهت استفاده در باندهای بالای نسل پنجم، قابلیت مایمو نمودن آنتنهای مذکور، امکان افزودن بیش از یک سلول واحد به آنتن های پایه و مایمو نمودن آنتن-های با بیش از یک سلول واحد، از مزیتهای این پروژه به شمار می روند.
فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: از نتایج این طرحها می توان در تلفن همراه و تبلت بهره برد.
منبع : خبرگزاری مهر
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد
کریستالی که از هوا آب می گیرد
یک ایرانی مدیر ارشد مالی ایکس شد